Tesekkur ederim cevapladiginiz icin bundan sonra takipteyim insallah eski yaptiklariniza bakiyidum bende bizde bugun aktarma yaptik mayla bide ipe boncuk takti cok hosuna gitti
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaşlar...benim 23 aylık kızım var.çalışıyorum kızım yarım gün kreşe gidiyor.son zamanlarda kızım yapabildiği becerebildiği şeyleri yapmaya korkmaya başladı.çoğu zaman benden yardım istiyor.ben tam olarak montessori uygulamaları yapmasamda evde eşyalarını ulaşabileceği yerlere yerleştirdim,oyuncakları raflarda elinin altında,mutfakta çekmecesi var,küçük mutfak köşesi yaptık onun için.sürekli kendi yapabildiği şeyleri yapması için destekliyorum.
benim sizden ricam kızlar (özellikle ferezya arkadaşım ağustosta yazdığın mesajı okudum kızının yaptıklarını maşallah ona) kızımın cesaret kazanması,yapabileceklerini teşvik için nasıl davranmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...sevgiyle kalın...
MerhabaSelam kızlar. Ben de kendimce bi montessori annesiyim iki oğlum var biri 31 aylık diğeri de 5 aylıkkucuk le de büyükle de bazı şeyleri yapıyoruz doğduğundan beri diyebilirim. Kucuk le ilgilenemiyorum ama buyukten çok fırsat kalmıyor. Ama yine de birçok şey yapıyoruz.
ferezya kızının oğluma yakın olmasına sevindim bundan sonra takipçisiyiz aktivitelerinizin. Okuyamadım ama makas ve bıçak kullanımı yahut Rende ile ise baslattin mı? Bi de oğlum kuru makarna nohut fasulye herşeyi yiyor cildiricam evde hamur yapıyorum onu da yiyor oynamak yerine
dışarıdan bu yüzden hamur alamıyorum onları da yiyor normalde iştahlı bi çocuk da değil. Bu olayı nasıl asabilirim fikri olan var mi?
Agiza atma konusuna gelince; biz de o sorun coktan bittiginden ben boraksli aktivitelere gectim bile...sanirim siz bi sure daha risk iceren seylerden kacinmalisiniz...Selam kızlar. Ben de kendimce bi montessori annesiyim iki oğlum var biri 31 aylık diğeri de 5 aylıkkucuk le de büyükle de bazı şeyleri yapıyoruz doğduğundan beri diyebilirim. Kucuk le ilgilenemiyorum ama buyukten çok fırsat kalmıyor. Ama yine de birçok şey yapıyoruz.
ferezya kızının oğluma yakın olmasına sevindim bundan sonra takipçisiyiz aktivitelerinizin. Okuyamadım ama makas ve bıçak kullanımı yahut Rende ile ise baslattin mı? Bi de oğlum kuru makarna nohut fasulye herşeyi yiyor cildiricam evde hamur yapıyorum onu da yiyor oynamak yerine
dışarıdan bu yüzden hamur alamıyorum onları da yiyor normalde iştahlı bi çocuk da değil. Bu olayı nasıl asabilirim fikri olan var mi?
Aslında ilk olarak ben de öyle düşündüm,evde olmadı ama belki kreşte olmuştur diye öğretmeniyle konuştum.olmadığını söylüyorlar ama beni rahatlatmıyor bu cevap.teşekkür ederim cevabın için.biraz rahat bırakmalıyım belkideOncelikle belirtmeliyim ki cocuk egitimi, gelisimi uzerine bir egitim almadim.Bilgilerim kizimdan ogrendigim seyler aslinda.O yuzden sevgi , sabir ve anlayisin en onemlinyol gosterici oldugunu dusunurum.hala aslinda bir bebeknoldugunu unutmayip fazla sey yuklemeye calismam yada ondan beklenti icine girmem sadece becerilerinin ustune dusup takdir ederim.yapamadiklarini da sevkatle kucaklarim. Kiziniz kucuk siz eminim yardimci olabildiginiz kadar oluyorsunuz.ama aklima takilan:daha once yapabildiklerini simdi yapamiyor deyisiniz...belki cesaretini kiracak bisey olmustur..
Merhaba arkadaslar 11aylik bir oglum var ben de montessori calismalarina basladim yavastan.
Anaokulu ogretmeni oldugumdan cok yabamci degilim aslinda.bazi kisiler normal sanat etkinliklerini de mintessoriden sayiyor.
Neyse burayi takipteyim.Cok guzel paylasimlar var :)
Merhabalar
Uzun zaman olmus buraya bakmayali...Biraz sitenin kimsesiz kalip da yalniz basina takiliyo olmam, biraz bilgisayarim bozulup telden girmenin zorlugu, biraz instagrama sarmış olmam, buraya video eklenememesi derken sogumusum kendi kurdugum sitemden...3-4 ay ayri kalmisim burdan ama etkinliklerden hic bir zaman ayri kalmadik.kimi zaman montessori aktiviyesi yaptik kimi zaman evcilik oynadik kimi zaman sanatla hasir nesir olduk ama cogu zaman doga ile icice ogrendik montessori yi...bir arkadas demis ya her etkinligi montessori saniyor anneler; ; montessori zaten hayatin ta kendisi...ve evet artik pek cok sitede -burada dahil- montessori olmasa da cocukla yapilan tum etkinlikler sergilenebiliyor cunku amac keyifli vakit grcirmek...
Simdi telden ekleyebilecegim etkinliklerimize bakayim albumlerimden...
Madem ogretmensiniz sizin de yonlendirmelerinizin bizim isimize yarayacagini dusunuyorum.nerdeyse 3 olacak Eylül'de. ..zaman zaman bitiyo benim aklimdaki etkinliklerde...degisik arayislara giriyorum. Benim ig deki hesabim askinda ozel yani sadece etkinlik yok.sadece etkinliklerimiz agirlikli...onun disinda baska bi hesap yada blogum yok.birde ve ig de takiliyorum faceden etkinlik yayinlamiyorum
Ogrencileriniz ve miniginizle yaptiginiz yapacaginiz etkinlikleri de burda gormeknisterim...dogum gunu hazirliklari heyecanlidir, kolayliklar diliyorum