Montessori Anneleri ve Minikleri

deterjan kutularindan peri evi (:
Kesip biçme, biraz cicili bicili yapıştırma, biraz boyama, son olarak da biraz hayal gucu ve oyuncaklarımızla.. bakın sonuç ne kadar güzel oluyor.

$image.webp $image.webp

Meyve suyu kutularının kapaklarından yapılmış eğitici bir materyal. Çocuklar kapaklarla renk renk eşleştirmesi yaparken, bir yandan da kapakları yuvalarına monte etmeye çalışarak küçük kas becerilerini geliştirmiş oluyorlar.

$image.webp

$image.webp

sayilari ogreniyoooruuummm (:
kulak cubuklari,rakamlar ve bolmeli buz kabi.

$image.webp

Yapımı basit ve malzemeleri kolay bulunabilir bir çalışma tahtası… Özellikle geometrik şekillerin öğretimini desteklemek için hazırlanmış. İhtiyacımız olan malzemeler orta büyüklükte bir tahta, raptiyeler ve lastik tokalar. Hepsi bu!

Bu kevgire ip, tel ve tüylü çubuk geçirme fikri eglenceli ve egitici oldugu kadar aynı zamanda küçük kasların gelişimini de destekliyor. kevgir, suzgec ya da delikli herhangi bir materyal kullanilabilinir.

$image.webp

$image.webp

Maliyeti ucuz, yapımı kolay, basit ve eğitici bir yap-boz yapımı. Kalın karton veya mukavvadan yapılıyor. Boyutlarına ve kaç parçadan oluşacağınıza çocuğunuzun yaş ve gelişim durumunu düşünerek siz karar verebilirsiniz. Çizim konusuna gelince, renkli bir fon kartonuna istediğiniz figürleri çizip, kalın kartonunuza yapıştırıyor ve parçalara ayırıyorsunuz.

Kendi çocuğunuzun yaptığı bir resmi bile kullanabilirsiniz. Hoşuna gideceğine eminim…

hangi birini beğeneyim bilemedim, artık sen anla. çok çok güzel başarılı paylaşımlar eline sağlık..

bende bu gün kızım için bunu yaptım uyanınca oynatıcam
Malzemeler
Eşit büyüklükte 2 adet mukavva (biri üste konup yuvarlaklar kesilecek)
zımpara kağıdı
yüz temizleme pamugu
$scotch-brite-ultra-konfor-sunger_10062012083853.webp Ultra Konfor Sünger (3 katıda kullanılacak)
çift taraflı bant
karton (kartonun üst kısmı sökülünce tırtıklı kızım ortaya çıkıyor)

mukavva üstüne yapıştırılan farklı dokulardaki yuvarlak materyallerinin üstüne, yuvarlak delikler açılmış diğer mukavvayı yapıştırdım. yaşı küçük olduğu için kolay sökmesin diye böyle yaptım. parmağıyla dokunup incelemesi için yaptım.

$20130913_171813.webp

İleri yaştaki çocuklar için bu metaryaller kapakların iç kısımlarına monte ediliyor. çift olarak yapılıyor ve eşleştirme yapması isteniyor. ileridede böyle bir çalışma yapmayı düşünüyorum..

Son düzenleme:
$image.webp $image.webp $image.webp

Akşamları babamızla bu ahşam sebze kesme oyununu oynamayı sevıyoruz...uzerınde 3+ demesıne ve bızım ıcın erken olmasına ragmen hemde;) bıçak tutmayı kesmeyı öğrenıyo.bıraz buyudugumuzde de puzzle olarak kullanıcaz.cırtlarla bırbırıne bağlanıyo ve tavsıye edıyoruz tabıkı;)

Son düzenleme:
$image.webp $image.webp

Henüz montessori ile ilişiklendirmesemde cok eglendiğimiz bi oyuncak...
İleriki aylar için içinden renklı bişeyler(balık,balon,corap vs)sallandırıp renklerıne gore içinden koparıp getırmesını ısteyebılırım....

Son düzenleme:
geriden okuyorum........fredom ferezya harikasınız.....(alkışlayan ikon)
çok teşekkürler, katılımlarınızı bekliyoruz :16:

Eki Görüntüle 802819 Eki Görüntüle 802820 Eki Görüntüle 802821

Akşamları babamızla bu ahşam sebze kesme oyununu oynamayı sevıyoruz...uzerınde 3+ demesıne ve bızım ıcın erken olmasına ragmen hemde;) bıçak tutmayı kesmeyı öğrenıyo.bıraz buyudugumuzde de puzzle olarak kullanıcaz.cırtlarla bırbırıne bağlanıyo ve tavsıye edıyoruz tabıkı;)

ben kızıma muz kestirtmiştim. kucağıma oturttum, muzuda önümüze aldık, keskin olmayan kahvaltı bıçagını hem o tutu hemde ben, birlikte kestik anlayacagınız. muzu kesmekten inanılmaz derecede zevk aldı. sonrada çatala batırıp afiyetle yedik :56:

çok teşekkürler, katılımlarınızı bekliyoruz :16:

ben kızıma muz kestirtmiştim. kucağıma oturttum, muzuda önümüze aldık, keskin olmayan kahvaltı bıçagını hem o tutu hemde ben, birlikte kestik anlayacagınız. muzu kesmekten inanılmaz derecede zevk aldı. sonrada çatala batırıp afiyetle yedik :56:

Oh oh daha verimlisiNi yapmışsınız siz:)Eylül olsa kesin bana yedirirdi:52:boğazsız bi cocuk zor:50:

$image.webp

Bu etkinlik de cok hoşuma gıttı.tabı bızım ıçın ılerıde yapılabılecek bı aktıvıte...
Hem renklerı hem sayıları kavraması açısından güzel düşünülmüş ustelik yapımı da kolay bı etkinlik...

$image.webp . İhtiyac duyulan tek şey huluhop ve eskı penye tişörtler(:
$image.webp tual ve rengarenk düğmeler...

Bu iki çalışma cocuklarınızın yasına gore onlarla da yapabılırsınız onlar seyrederken sız de yapabılırsınız.ama hangı şekilde yaparsanız yapın odasının en değerli eşyaları olacağına eminim...

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    30,2 KB · Görüntüleme: 136
Eki Görüntüle 803231 üst fotoya eklemiş fakatyazmamışım;ihtiyac duyulan malzemeler:

Tuval,boyalar,aralara yapıştırmak için kagıt bant ve küçük bı sanatkar;)
Bu da odasının duvarında sanatsal başyapıt olarak yerını almalı;)

$image.webp . Ve sıze getırdıgı çiçeklerı koymanız ıçın prıngles kutusundan yapılmış bı vazo...

$image.webp . Taş boyama sanatı:)

$image.webp . Açılan kalemler çöpe değil tesim kagıdına...;)

$image.webp yumurtadan çimadamlar... Cok sevımlı...

$image.webp rengarenk yaprak baskı...

$image.webp . Wc rulolarından sevımli canavarlar..

$image.webp . Yumurta kolisi ve düğmelerden şık bı tablo...

Son ıkı paylaşımım ınmternetten alıntıdır..
çocuklarımızla keyıflı vakıt gecırıken hem onların el becerileri,hayal guçlerı gelişecek...el emeği vererek yapılan herseyın kıymetını bılecek emeğe saygılı bı çocuk olacak,geri dönüşümü öğrenecek,atılacak herseyı duşunerek atacaktır.
En onemlisi gitgide tüketim çılgınına donen ve gıttıkce mutsuzlasan Bizlere göre tuketmenın değil ,üretmenın mutluluk getireceğini bilincıne yerleştirecektır.
Daha temiz bı dunya daha mutlu bı gelecek vermek suan bızım elimizde...:31:

$image.webp . Ev yapımı bowling...şişe,keçe,minik bır top va içine koymak için azıcık su...bu kadar malzeme;)

$image.webp Farklı bir sayı-nesne eşleştirme çalışması… İnce uzun bir dikdörtgen şeklinde kesilmiş kağıdın üzerine 10′a kadar sayılar yazılıyor. Her sayının altına delgeçle bir delik açılmış ve o deliklerden ip geçirilmiş. Çocuklar ipin üzerindeki sayı kadar boncuğu ipe dizmeye çalışıyorlar. Yani anlayacağınız küçük kasları da geliştiren bir çalışma. Tabii defter kağıdı yerine daha dayanıklı olması için kalın bir karton kullanmayi oneririm

$image.webp $image.webp wc rulosu baskısı
Tuvalet kağıdına istenilen şekil verilip, boyaya batırıyorsunuz. Özellikle 2-4 yaş çocukların sekil ve renk farkindaligi icin guzel bir etkinlik (;

Back
X