merhaba yetenekli anneler!
kısa bir süredir buradayım ve tüm yazılanları okudum. herkesi tek tek tebrik ediyorum. henüz paylaşımda bulunamadım bu yüzden de yazmak istemedim ama sürekli bakıp kaçmak da istemedim :S
montessoriyle oğlum 11 aylıkken falan tanıştım ve ah dedim keşke hamilelikte hatta evlenmeden önce bilseydim. eğitimci olmama rağmen hiç duymadım. pedogog Adem Güneşin programını tesadüfen dinleyince daha yakasını bırakmadım ve montessori hayatımıza girdi. oğlum şuan 18 aylık. evde onun için köşeler oluşturdum (en kısa zamanda paylaşacağım). küçük küçük de etkinlik yapmaya çalışıyorum ama galiba oğlum hazır değil. etkinliğin başında 2 dakika zor duruyor. ben de zorlamıyorum zamanla bu süre uzar inşallah.
şuanda ücretsiz izindeyim ve seneye eylülde çalışmaya başlayacağım. bu nedenle materyalleri yavaş yavaş hazırlayacağım ve paylaştığınız her şey için sonsuz teşekkürler. çok güzel fikirler veriyorsunuz.
sevgiler
hoşgeldin en kısa zamanda resimleri ve fikirlerini paylaşmanı bekliyorum. bizimkide 17. ayında 18 e gidiyoruz. dün akşam bol bol montessori çalıştık.
-bulaşık makinasının boşaltılmasında yardım etti
-akşam bul tak çalıştık, hepsini yerlerine yerleştirdi tek sorun kuzuyu ısrarla yerine koymak istememesi oldu

-bu şekilde 6 lı küplerimizde var. üst üste dizerken biraz fazla abanıyor haliyle devriliyor. bazen 3 bazen 4 küle ama fazla bastırmazsa altısınıda üst üste koyabiliyor. o zaman çok mutlu oluyorum, oda seviniyor.

-yuvarlak küçük bir legenin içine plastik iki bardak koydum bunlarla mısır aktarması yaptırdım uzun zamandur yapmamıştık. tam kaldırıyordum "aktar aktar" diye ağlamaya başladı. artık mısırlar havada uçuşana kadar yaptık

-damacanaya ponpon attık. çok fazla yapmadı bende kucagıma oturttup kendim ponpon atmaya başladım. nasıl düşüp zıpladıklarını gösterdim.
-aktivite kutumuzdaki deliklerden kalem soktuk, birazda kalemle karalama yaptık.
-toplarla renkler aktivitesi yapamadım inşallah bu akşam yaparız :)
şimdilik bu kadar, yarın anlatırım artık bu gün yaptıklarımızı. unutmadan havanın güzel olduğu hergün yarım saatte olsa kızımı dışarı çıkartıyorum. onun için dışarıda keşvedilecek ve peşinden koşulacak o kadar çok şey varki :)))
Son düzenleme: