men geldim

uzun zamandır giremiyorum nete, önce kızın hastalığı sonra taşınma derken kaldı. evde hala bi düzen oturamadık. zaten heryerim ağrıyıp sızlıyor bi süre daha böyle kalır
sayfalara şöyle bir göz attım, okumaya henüz fırsat bulamadım. resimleri inceledim yine pek güzel çalışmalar var

inşallah geriden de olsa hepsini yaptırıcam kızıma. havalar soğuduğu için artık çok fazla dışarı çıkartamıyorum kızımı, sanırım bu sebepten evde sürekli hareketli oyunlar oynamak istiyor. kavalamaç, saklanbaç, koltuktan mindere atlama, koltuk tepelerinde gezme, evdeki tüm mobilyaların üstüne inip çıkıyo, haliyle de düşüyor

güneş olsada ayaz var
bu aralar eşleştirme kartlarını yapmıyor. 17. ayımızda hepsini yerleştirirdi şimdi bir tane bile yapmıyor. kartları karıştırmak dada çok eğlendiriyor onu. zorlamıyorum nasılsa bi ara tekrar eşleştirme yapar. kartların üstünde kedi köpek falan varsa hemen onları yürütüyormuş gibi yapıp, hikayeler anlarıyorum.
kartondan yaptığımız evin penceresinden evdeki peluşlarla kukla oynattıp hikaye anlattım kızıma, çok sevindi. mini bir tiyatro gibiydi, kesinlıkle tavsiye ederim.
bu aralar kitaplarla arası çok iyi, sadece okumamın dışında o resimlerde yapılanları taklit etmesini istediğim de hemen yapıyor. mesela resimde anne çorba karıştırıyor, kızıma soruyorum "çorba nasıl karıştırılır?" diye oda eliyle daireler çiziror. resimdeki "baba nasıl et kesiyor" "abi nasıl diş fırçalıyor" gibi sorulara hareketlerini yaparak karşılık veriyor

taşınırken bi kaç aktivite kutumuzdan da olduk, onların yenilerini yapmayı planlıyorum. tabi bu aralar kızım pek söyleneni yapacak gibi durmuyor. yer değişikliği haliyle onuda etkiledi, şoyle bi durulup dinlendikten sonra geridende olsa tam gaz devam edicem