Montessori Anneleri ve Minikleri

Kutu
Para lastiği
Resim kağıdı
Fırça
Parmak boyası
Az su

Kutunun tabanına kağıdı yerleştirip para kastiklerini geçirdim. Az şu ile fırçası iskatip parmak boyasina bandim. Ardindanda lastigin üstüne surdum. Kızım lastiği çekip bıraktı. Çok sevdi, bi yerden sonra tüm işlemi kendi yaptı ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1395939748392.webp
    $1395939748392.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 52
Rulolardan golf sopasi yaptik, sonrada toplara vurduk. Enerji atmak için bire bir ;) çok hareketli bir oyun olduğundan fotolar çok net değil ; p

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOTE]

Eklentiler

• $1395983932883.webp
    $1395983932883.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 60
o kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ki paylaşımlarınızdan dolayı freedom06 ve ferezya ya ayrıca teşekkür ediyorum. benim oğlum 10.5 aylık şimdilik bu yaptıklarınızı biz yapamıyoruz ama bugünden itibaren elime bir kağıt kalem aldım ve konunun başından itibaren not alarak ilerlemeyi düşünüyorum. Herkese iyi eğitimler...

Son düzenleme:
o kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ki paylaşımlarınızdan dolayı freedom06 ve ferezya ya ayrıca teşekkür ediyorum. benim oğlum 10.5 aylık şimdilik bu yaptıklarınızı biz yapamıyoruz ama bugünden itibaren elime bir kağıt kalem aldım ve konunun başından itibaren not alarak ilerlemeyi düşünüyorum. Herkese iyi eğitimler...

Rica ederim canım. Faydamiz dokunuyorsa ne mutlu bize ;)

Bu oyuncağı milyoncudan aldım. Uzun bi süre kullanamamistim. Dün akşam çıkardım. Vidasini sokecek saniyordum yapamadığı için kenara kaldirmistim. Akşam tüm vidalari çıkardım, parçalara ayirdim aracı. Lastikten başlayıp hepsini yapboz gibi taktirdim. Vidalarida ben takip sıkıştırdim. Tam bir anne kız etkinliği oldu ;) tavsiye ederim.

22.ay

Eklentiler

• $1395997678167.webp
    $1395997678167.webp
    22 KB · Görüntüleme: 67
Bir kaç dikkat artırıcı çıktı alinabilir boyama. Kedinin duskerini kaplayan balıkları çıkarttım. Balık olan yerlere balık kreker koyduk ;) içinde hayvan saklı olan resmide çıkarttım. Hem buldu, hemde seslerini taklit etti. Boyama işinin çoğunuda bana bıraktı ; p

Eklentiler

• $1396000996718.webp
    $1396000996718.webp
    75,3 KB · Görüntüleme: 64
  • $1396001162520.webp
    $1396001162520.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 60
  • $1396001187205.webp
    $1396001187205.webp
    43,6 KB · Görüntüleme: 76
  • $1396001201749.webp
    $1396001201749.webp
    76,1 KB · Görüntüleme: 61
  • $1396001218550.webp
    $1396001218550.webp
    51,9 KB · Görüntüleme: 55
  • $1396001236956.webp
    $1396001236956.webp
    91,7 KB · Görüntüleme: 73
  • $1396001287448.webp
    $1396001287448.webp
    38,5 KB · Görüntüleme: 64
  • $1396001310296.webp
    $1396001310296.webp
    74,2 KB · Görüntüleme: 67
  • $1396001331814.webp
    $1396001331814.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 90
  • $1396001359055.webp
    $1396001359055.webp
    43,3 KB · Görüntüleme: 73
  • $1396001385678.webp
    $1396001385678.webp
    51,3 KB · Görüntüleme: 58
Merhaba etkinliklerinize bayıldım. Montessori ile ilgili kitap araştırıyordum kendimi bu topikte buldum. Benim kızım şuan 7 aylık ona aktivite küpü hazırlamak istiyorum gördüğüm kadarıyla sizler baya tecrübelisiniz. Var mı daha önce yaptığınız böyle yumuşak bir oyun küpü? Örnek almak isterim :)

Kutu
Para lastiği
Resim kağıdı
Fırça
Parmak boyası
Az su

Kutunun tabanına kağıdı yerleştirip para kastiklerini geçirdim. Az şu ile fırçası iskatip parmak boyasina bandim. Ardindanda lastigin üstüne surdum. Kızım lastiği çekip bıraktı. Çok sevdi, bi yerden sonra tüm işlemi kendi yaptı ;)

Bu tam Eylül lük.kesin denicem tesekkurler

Adıma teşekkur ederım ,amacımız faydalı olmak ve faydalanmak...keyifle buyutun bebenızı:nazar:

Bir kaç dikkat artırıcı çıktı alinabilir boyama. Kedinin duskerini kaplayan balıkları çıkarttım. Balık olan yerlere balık kreker koyduk ;) içinde hayvan saklı olan resmide çıkarttım. Hem buldu, hemde seslerini taklit etti. Boyama işinin çoğunuda bana bıraktı ; p

Oyyys pek bi karmaşık resımlermiş.ama çok da hoşlarmış

Merhaba etkinliklerinize bayıldım. Montessori ile ilgili kitap araştırıyordum kendimi bu topikte buldum. Benim kızım şuan 7 aylık ona aktivite küpü hazırlamak istiyorum gördüğüm kadarıyla sizler baya tecrübelisiniz. Var mı daha önce yaptığınız böyle yumuşak bir oyun küpü? Örnek almak isterim :)

Freedom un arşivinden alıntıladıklarımdan:

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

Aile beya hayvan resimlerini pvc ıle kaplayıp eline verebilir,süpriz kutusu yapabılırsiniz. Ayrıca bırkac ay sonra da supriz kutusunu renk havuzuna cevırebılır ornegın tumu kırmızı renklı olan değişik materyallerın süpriz kutusunu hazırlayarak farkındalığını arttırabılırsınız

Bugun bim e gelen ve zannedersem ki tum montessorı ıle ılgılenen annelerın ılgısını ceken bır aktıvıte oyuncagı;

$image.webp $image.webp $image.webp

Bu tam Eylül lük.kesin denicem tesekkurler

Adıma teşekkur ederım ,amacımız faydalı olmak ve faydalanmak...keyifle buyutun bebenızı:nazar:

Oyyys pek bi karmaşık resımlermiş.ama çok da hoşlarmış

Freedom un arşivinden alıntıladıklarımdan:

Eki Görüntüle 1041640 Eki Görüntüle 1041641 Eki Görüntüle 1041642 Eki Görüntüle 1041643 Eki Görüntüle 1041644 Eki Görüntüle 1041645

Aile beya hayvan resimlerini pvc ıle kaplayıp eline verebilir,süpriz kutusu yapabılırsiniz. Ayrıca bırkac ay sonra da supriz kutusunu renk havuzuna cevırebılır ornegın tumu kırmızı renklı olan değişik materyallerın süpriz kutusunu hazırlayarak farkındalığını arttırabılırsınız

Teşekkür ederim cevabınız için. Bahsettiğiniz arkadaşın bloğu mu var acaba?

Gece gece hazırladım, sabahki tepkisini merak ediyorum. Keçeli kakemlerle boyadigim mukavvadan bir kuş ;) 1 adet tüy ile canlılık kattim. Kafesin tabanı mukavva; telleri evadan ;)

Eklentiler

• $1396052005441.webp
    $1396052005441.webp
    21 KB · Görüntüleme: 71
Bugun bim e gelen ve zannedersem ki tum montessorı ıle ılgılenen annelerın ılgısını ceken bır aktıvıte oyuncagı;

Eki Görüntüle 1041650 Eki Görüntüle 1041651 Eki Görüntüle 1041652

aldım ben de,ama küçük parçası çok ve oğlum gözlerden bazılarını ağzına atmaya kalkınca kaldırdım şimdilik,ama hgerçektemn çok hoş bir puzzle,çantası da magnet yapıştırıldığındna seyahatte de kullanılır,evde de buzdolabının üzerinde oynanabilir bence,beyaz zeminde de hoş oldu,iyi ki almışım

aldım ben de,ama küçük parçası çok ve oğlum gözlerden bazılarını ağzına atmaya kalkınca kaldırdım şimdilik,ama hgerçektemn çok hoş bir puzzle,çantası da magnet yapıştırıldığındna seyahatte de kullanılır,evde de buzdolabının üzerinde oynanabilir bence,beyaz zeminde de hoş oldu,iyi ki almışım

Bende aldım, hepsini eline vermemek lazım. Bi kısmını posete koyup ayiricam. Dün akşam babaneyle oynadılar. Iyki almışım ;)))))

Kızım kafasında gezdirmek isteyince kuşu, kafesi saglamlastirmam gerekti. Böyle daha kullanışlı oldu ;)

Eklentiler

• $1396169711507.webp
    $1396169711507.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 58
Eki Görüntüle 1044595

kızlar hatırlarsanız sağdaki pengueni süt kutusundan yapınca eklemiştim,buradaki bi anneden görüp,ağzı küçük olduğu için her şeyi yiyemiyodu :)) oğlum bu arada küçük büyük kavramını az da olsa öğrenmiş,ağzına girmeyen balıklara büyük diyordu,yedirdiği balıklara küçük balık dediğim için biliyordu küçük kavramını biraz,ben de daha büyük kutudan bir kutu adam mı desem ne desem bilmiyorum,öyle bi şey yaptım,yine burada görmüştüm,büyük küçük kavramı için kullanırım diye düşündüm,ayrıca geometrik şekil vs öğretmek için de kullanılabilir sanırım

bir de bir şey soracağım:renkleri ilk nasıl öğretmeye başladınız,4 ana renkte renk balonu gibi bi şey yaptım,yüz de çizmiştimn üzerine ama oğlum pek oralı olmuyor,yöntem değiştireyim diyorum,nasıl başladınız öğretmeye?

Eki Görüntüle 1044595

kızlar hatırlarsanız sağdaki pengueni süt kutusundan yapınca eklemiştim,buradaki bi anneden görüp,ağzı küçük olduğu için her şeyi yiyemiyodu :)) oğlum bu arada küçük büyük kavramını az da olsa öğrenmiş,ağzına girmeyen balıklara büyük diyordu,yedirdiği balıklara küçük balık dediğim için biliyordu küçük kavramını biraz,ben de daha büyük kutudan bir kutu adam mı desem ne desem bilmiyorum,öyle bi şey yaptım,yine burada görmüştüm,büyük küçük kavramı için kullanırım diye düşündüm,ayrıca geometrik şekil vs öğretmek için de kullanılabilir sanırım

bir de bir şey soracağım:renkleri ilk nasıl öğretmeye başladınız,4 ana renkte renk balonu gibi bi şey yaptım,yüz de çizmiştimn üzerine ama oğlum pek oralı olmuyor,yöntem değiştireyim diyorum,nasıl başladınız öğretmeye?

Migi şu sıra telden gırdıgım için resım ekleyemıyorum,hoş istesemde ekleyemem tablettekı eskı resımler sılındı.renkler uzerıne cok aktıvıtem var benım ve o sayede suan Eylül pek çok ara rengı bıle bılıyor.Gecmişe donup ıncele ıstersen.ana renklerı ogretırlen kutu yapmıştım,alüminyum folyoya sarıp oynamıstık kı dıkkatı ılgısı dagılmadan en severek oynadıklarındandı... Birde çokça boyası var ve hep el altında,resım defterı de daımı masasında...yanı her ıstedıgınde boyama yapıyor,renklerle arası ıyı;)

Eki Görüntüle 1044595

benim oğlum 22 aylık ve 20 aylıkken renklere başladık. legolarıyla gösterdim renkleri. her hafta bir renk gösterdim gerçi üç dört günde öğreniyordu ama pekiştirmesini bekledim.ve her haftanın sonunda öğrendiği renkden olan ufak oyuncak ve eşyaları folyo ile kaplayıp açması için ona verdim. hem ç çok hoşuna gitti açmak hem de öğrendiği rengi pekiştirdi..bu arada o hafta içine evdeki o renk olan eşyalara dikkatini çektim.aa bak mavi pantolon, kırmızı kalem gibi. önce umursamıyorlar gibi görünüyorlar ama o sırada onlar hafızalarına kaydediyorlar merak etme. şimdi kırmızı mavi sarı yeşil öğrendi. turuncu ve moru e da kendiliğinden uğraşmadan öğrendi bir iki kere söylemekle.. burdaki bi arkadaşdan esinlenerek renk kutusu hazırladım amanı zamanda şekilleri de öğreniyoruz onunla. çok çabuk kapıyor herşeyi. küçük ve büyüğü de kendisi öğrenmiş ama büyük yerine koccaman diyor.telefondan gittiğim için resim gönderemiyorum yoksa göndermek istiyorum ben de:43:

bu arada bir sitede okumuştum. bir psikolog çocuklara renkleri öğretirken ana renklerden başlayıp tek tek öğretin ve pekiştirmeden diğer trene geçmeyin diyordu ki montessori sisteminde de bu şekilde..

bu arada bir sitede okumuştum. bir psikolog çocuklara renkleri öğretirken ana renklerden başlayıp tek tek öğretin ve pekiştirmeden diğer trene geçmeyin diyordu ki montessori sisteminde de bu şekilde..

Benim kuzenlerde sırayla öğret birini öğretmeden diyerine geçme demişti. Bu aralar kırmızı ve mavi diyor. Folya yöntemiyle bende başlayayım ;)

Masa sandalyemizi aldık sonunda ;) sandalyeleri tekzenden uygun fiyata buldum 24.90. Masayida 17.75 e aldım. Kalem şeklindeki ayaklarına bayıldım. Boya yaptigimiz için üstünü kaplayi verdim, yikana bilir plastik birsey. Mutfak dolapları içine serilenden. Kızım çok mutlu oldu ;)))))

Eklentiler

• $1396206566000.webp
    $1396206566000.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 66
  • $1396206793228.webp
    $1396206793228.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 66
Back
X