Montessori Anneleri ve Minikleri

Masa sandalyemizi aldık sonunda ;) sandalyeleri tekzenden uygun fiyata buldum 24.90. Masayida 17.75 e aldım. Kalem şeklindeki ayaklarına bayıldım. Boya yaptigimiz için üstünü kaplayi verdim, yikana bilir plastik birsey. Mutfak dolapları içine serilenden. Kızım çok mutlu oldu ;)))))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

maşallah çok hoşmuş güle güle kullanın.ben de ikeadaki ahşap masa ve sandalyeyi düşünüyorum ama kararsızım bir yandan da. iki sandalye ve masanın o kadar uygun olması da düşündürüyor beni açıkcası neden ucuz diye.

maşallah çok hoşmuş güle güle kullanın.ben de ikeadaki ahşap masa ve sandalyeyi düşünüyorum ama kararsızım bir yandan da. iki sandalye ve masanın o kadar uygun olması da düşündürüyor beni açıkcası neden ucuz diye.

Ikeanin ahşap masa sandalyesini alan çok kişi var. Yorumlarda çok çok iyi. Ferezyadada var diye biliyorum. Hafif ve oldukça kullanışlı. Bende onu düşünüyordum, mamudu uygun bulunca aldim ;)

Ferezyacim çok teşekkür ediyorum. Sayende babamiza çok güzel bir doğum günü hediyesi yaptık ;))))

Malzemeler:
Parabanti (selobant)
Resim kağıdı
Parmak boyası
Fırça
Parabantini resim kağıdına yapıştırın. Dallar için makasla uçlarını sivriltip şekil verin. Parmak boyasıni gelişi güzel damlatın parmak yada firca yardımıyla dagitin. Boyayı çok fazla katmayın kagit islanip kopmasın. Kurutma makinesiyle kurulduktan sonra bantı dikkatli bir şekilde çıkartın. Iyi eğlenceler ;)

Ferezyacim çok teşekkür ediyorum. Sayende babamiza çok güzel bir doğum günü hediyesi yaptık ;))))

Malzemeler:
Parabanti (selobant)
Resim kağıdı
Parmak boyası
Fırça
Parabantini resim kağıdına yapıştırın. Dallar için makasla uçlarını sivriltip şekil verin. Parmak boyasıni gelişi güzel damlatın parmak yada firca yardımıyla dagitin. Boyayı çok fazla katmayın kagit islanip kopmasın. Kurutma makinesiyle kurulduktan sonra bantı dikkatli bir şekilde çıkartın. Iyi eğlenceler ;)

Eklentiler

• $1396218811100.webp
    $1396218811100.webp
    36 KB · Görüntüleme: 72
$image.webp

Rengarenk Kristal Şekerler… Okuldan gelince veya hafta sonunda çocuklarla birlikte yapacağınız bu kristal şekerler çocuklar için çok heyecan verici.Bu ay konumuz Mutfakta Bilim… Birbirinden değişik malzemeleri karıştırarak etkileşimleri sonucu ortaya birbirinden eğlenceli sürprizler çıkıyor. İşte bunlardan biri …Kristal Şekerler, hem renkli renkli çocuklar için çok cezbedici hem pek çok süreci keşfettikleri için yapması keyifli , hem de sabırlarını test edici bir proje…

Deneyin birlikte çok eğleneceksiniz.

Gerekli malzemeler

Tencere
Karıştırma kaşığı
Tahta çubuklar
Kavanoz
Mandal
Su
Toz Şeker
Gıda Boyası

Yapılışı

Bir tabağa biraz şeker dökerek ıslak tahta çubuğu şekere bulayın ve kurumaya bırakın

1 bardak suya 3 bardak şeker koyarak bir tencerede şeker iyice eriyene kadar karıştırın

Şeker iyice eriyip kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alın ve 15 dakika soğumaya bırakın.

Kavanoza 5-6 damla çocuğunuzun istediği renkte gıda boyası damlatın. Bir kaç farklı renkte kavanozda hazırlayabilirsiniz. Böylece rengarenk kristal şekerleriniz oluşur.

Şekerli su karışımı soğuduktan sonra renklendiricili kavanozlara dökün.Bu aşamada çok dikkatli olun ve çocukların uzak durmasına dikkat edin. Yapışkan ve sıcak olduğu için çocuklar da çok heyecanlı olabileceği için çok dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Daha sonra kavanozları kimsenin devirmeyeceği, çarpmayacağı ve rahatlıkla bir hafta boyunca kalabilecek bir yere koyun.

Yavaşça hazırladığınız şekerli tahta çubukları karışımın içine yerleştirin. Yukarıdan mandalla tutturarak çubukların kavanozun dibine veya kenarına değmediğinden emin olun. Böylece kristal şekerlerin rahatlıkla büyüyüp gelişebilmesi için alan tanımış olursunuz.

$image.webp

Bir hafta sonra artık kristal şekerleri almak için zaman gelmiş olacak.

Bir hafta boyunca çocukların ne zaman olacak anne, hala olmadı mı anne sorularına maruz kalsanız da sonuç sabıra değiyor.

İsterseniz çubuktan çıkarabilir, bir kürdan aracılığı ile kristalleri kırabilirsiniz veya renkli çubukları bu sefer ters olarak kavanozlara koyarak kristal şekerleri süs olarak saklayabilirsiniz.

Burada gördüğümüz şey sıcak su kaynadıkça şekerin eriyip sature olması ve soğuma gerçekleştikçe de şekerin tekrar sudan ayrılıp tahta çubuktaki şekerlere yapışarak kristallerin büyümesine şahit oluyoruz. Burada tahtanın üstündeki şekerler veya camın kendisi bir tohum işlevi görüyor ve şeker sudan ayrılarak bunun üstünde büyüme gerçekleştiriyor.
$image.webp
Eğlenceli değil mi ))))

Not:zuzubo.com sıtesınden alıntıdır.

Dogum gunu suslemesı ıçın de bır alternatıftır.çubuktan cıkarttıgınız kristallerle cupcake suslemesı yapılabılır:

$image.webp

Dun peşimden ayrılmayan Eylül e balonun etrafını ters olarak bantla sarıp verdım. Gıdıp kapıya astı ve ponpon yapıştırıp cekme yaptı kendı kendıne

$image.webp

Arada da yanaklarını yapıştırıyordu;)

Bır de kapıya barfiks taktım Eylul e eglence cıktı.az buyudugunde boy uzamasına ,omurgalarının duzgun olacagına ve sırtını dınlendırecegıne ınanıyorum;)tabı barfiks yaparak degıl asılarak;)

$image.webp

Hehe barfiks demenin var. Kızım gidince çekiyor. Yeni eğlenceli aktiviteler var.

Buda bizden ; ) renkleri öğretmeye başladım. Folyoya kırmızı ve sarı nesneleri sardim. Kitaptaki renklere göre yerleştiriyoruz. Hem şekil hem renk çalışması oldu bize ;)

Eklentiler

• $1396262153470.webp
    $1396262153470.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 55
  • $1396262175031.webp
    $1396262175031.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 66
  • $1396262190775.webp
    $1396262190775.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 57
DEMEK ben renkleri birden fazla öğretmeye kalktığımdan sıkıldı oğlum,tek tek öğretmeye başlayayım bakalım,sağolun Kızlar :))

Freedomun öğrettıgı aktıvıteyı yaptık ve eglendık. Boyalar gırdın işin içine de nasıl olursa olsun Eylul keyıf alıyor. Bu aktıvıtenın artısı lastıklerın cıkardıgı sesler....

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

Hazır kırlenmişken ustune bır de balon baskı yaptık;

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

Balon baskı benimde aklımda ;) şu aralar renk ve şekiller üzerinde duruyorum. aktivitenin sürekliliğini sağlayarak devam edicem. Şekiller için cetvel, renkler için folyo çalışması.

Buda bizim icin yeni aktivite ;) Aliminyum folyoya sardığım, renkli nesneleri kitaptaki yerlerine açıp koyduk. Bi kerede bitmiyor, kizim tekrar tekrar folyaya sardırıp açtı. nesnelerimiz sayesinde şekilleride pekistiriyoruz ;)))

Eklentiler

• $1396305300135.webp
    $1396305300135.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 68
Yapışkan toptan bizde yaptık ;)
Malzemeler:
Balon
Koli bantı
Balonu sisirip ağzını bagladiktan sonra koli batının tersiyle sarın. Yapışkan topu istediğiniz yere yapistirip, üstüne küçük nesneler koyup sokebilirsiniz. Biz Ponpon, emzik ve kapak denedik. Ayrıca bu top attığınız her yere yapisiyor. Birazda bu şekilde oynadik ;)

Bi kaç tane ufak yapışkan top balon yapıp hafif eğimli bir yüzeye atıp yapistirmasinida isticem ;)

Eklentiler

• $1396305706503.webp
    $1396305706503.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 66
Renkler dart oyunu ;)
Malzemeler;
2 adet top (kırmızı ve sari)
Renkli fon kağıdı
Hafif eğimli bir yüzey
Koli bantı
Koli bantının yapışkan tarafı dışa gelecek şekilde toplar sarılır. Eğimli yüzeye fon kağıtları yapistirildiktan sonra, belli bir mesafeden toplar atılır. Benim kız 22 aylık renkleri öğretmek icin yaptım ama yaş grubuna göre farklı versiyonlar da uygulanabilir. Şuan uyuduğu için ben oynuyorum çok zevkli ;)))

Eklentiler

• $1396360739258.webp
    $1396360739258.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 59
Uzun zamandır yapmamistik. Elektirik bantindan adam ;) sökeme işlemi parmak kasları için çok faydalı ; )

Eklentiler

• $1396365711402.webp
    $1396365711402.webp
    16 KB · Görüntüleme: 68
Kolay bir uygulama, nohut yiyen şişe adam ;) parmak kasları için oldukça faydali ;)

Eklentiler

• $1396449906212.webp
    $1396449906212.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 66
Oğlum bantla yapılan aktiveteleri pek sevmiyor,balonun etrafına bant sarıp nesne yapıştırtmayı yaptım ama pek oralı olmadı,tuvalet kağıdi ve havlu rulosunu yapıstırıp icine pinpon topu atmayı da denedim ama çok kısa oynadı,sanırim bantı sevmiyor,eline yapısınca falan hemen söküp atiyor

Meraklı minik dergisinin ocak ayı ekini yeni kullanabildim. Sofra düzenini oluşturduk. Sonrada yuvarlak karttaki yiyeceklerin ismini sordum. Bazen o bazen ben yerleştirdim ;)

Eklentiler

• $1396540647786.webp
    $1396540647786.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 77
Özgün Mimari: Rengarenk keçe kumaslarininda işe karıştığı, geleceğin mimarlarına özel cirt cirt bloklar ;)

Eklentiler

• $1396601015791.webp
    $1396601015791.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 60
  • $1396601028247.webp
    $1396601028247.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 59
  • $1396601041210.webp
    $1396601041210.webp
    11 KB · Görüntüleme: 61
  • $1396601053518.webp
    $1396601053518.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 55
Özgün Mimari: Rengarenk keçe kumaslarininda işe karıştığı, geleceğin mimarlarına özel cirt cirt bloklar ;)

ay çok hoşuma gitti.. peki o bloklar şekiller neden yapılmış.malzemesi ne? ve siz mi yaptınız

Ben bu fikrini cok sevdım ve yaratıcılıgını bır kez daha takdir ettım:46:

ay çok hoşuma gitti.. peki o bloklar şekiller neden yapılmış.malzemesi ne? ve siz mi yaptınız

Tahta bloklar canim hazır satılıyor, kutu içinde falan. Ben sadece keçe ve cirtlari kenarlara yapistirdim birbirini tutsun diye. Sert kagit rulolardanda yapılabilir. Selo bant, koli bantı gibi bitmiş bantların karton yerlerine cirt yapistirabilirsinde ;)

Back
X