Montessori Anneleri ve Minikleri

Çok montessorik hareketler bunlar ferezya ;))))

Tek tek resim yüklemek çok zor oluyor cepten. Fırsat buldukça yükleme yapıyorum ;)

Kara tahtamizda baskı çalıştık.
El
Kalem
Hayvan
Şekil bul takları
Pirinç unu ve su ile siyah parmak boyasini cogaltip buzluk posedine koydum. Altına beyaz peçete serip kenarlarini bantlayip tepsiye sabitledim ;) kulak pamuğu ile yapacaktık ama kizim istemediği için olmadı ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1397845793381.webp
    $1397845793381.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 76
Farklı bir boyama tekniği. Çıktı aldığım resime çok az parmak boyası damlattim. Kızımın eline sadece ıslatılmış fırça verdim. Boyayı bir güzel dağıttı. Sonra ben kurutma makinesi ile kurutup astım duvara. Inegi sorup göstermesini istiyorum, algı güçlendiren güzel bir çalışma oldu. Hayvanların seslerini de taklit etmesini istiyorum ;)

Farklı bir boyama tekniği. Çıktı aldığım resime çok az parmak boyası damlattim. Kızımın eline sadece ıslatılmış fırça verdim. Boyayı bir güzel dağıttı. Sonra ben kurutma makinesi ile kurutup astım duvara. Inegi sorup göstermesini istiyorum, algı güçlendiren güzel bir çalışma oldu. Hayvanların seslerini de taklit etmesini istiyorum ;)

Eklentiler

• $1397845907519.webp
    $1397845907519.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 68
Enerji attiran güzel bir aktivite, ayrıca her seferinde 1 tane getirmesini istedim. Sayılar içinde eğlenceli bir çalışma. Koridor boyunca upuzun bir abaküs ;))

Eklentiler

• $1397845961676.webp
    $1397845961676.webp
    27 KB · Görüntüleme: 68
El göz koordinasyonu için eğlenceli bir aktarma çalışması oldu. İşitsel duyuyada hitap etti ;) mutluluğu yüzünden okunuyor ;)

Eklentiler

• $1397846434585.webp
    $1397846434585.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 73
Sebze kurutucusu ile resim çalışması. Resmi kurutucunun içine yerleştirip sulandirilmis parmak boylarını ortaya damlatin. Çevirdikçe boyalar içten dışa doğru yayılıyor. Eğlenceli bir çalışma ;)

Eklentiler

• $1397854269203.webp
    $1397854269203.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 67
Dikiş nakış için güzel bir çıktı ;)

Eklentiler

• $1397854296124.webp
    $1397854296124.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 66
Çocuklara ilham verecek çocuk yoga posteri..

Eklentiler

• $1397861282253.webp
    $1397861282253.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 74
bu aralar ben de oğlum da hasta olduğu için biz pek birşey yapamıyoruz.ama oğlum iki gündür kendi kendine bulduğu bir etkinliği yapıyor..soğan kabuğu soyma:)) nerdeyse balkondaki soğanların çoğunu soydu..küçük parmaklarıyla o kadar güzel uğraşıyor ve dikkatini o kadar yoğunlaştırıyor ki...küçük kas gelişimi için güzel bir etkinlik oldu, hem de annesine yardım etmiş oldu:)

bu aralar ben de oğlum da hasta olduğu için biz pek birşey yapamıyoruz.ama oğlum iki gündür kendi kendine bulduğu bir etkinliği yapıyor..soğan kabuğu soyma:)) nerdeyse balkondaki soğanların çoğunu soydu..küçük parmaklarıyla o kadar güzel uğraşıyor ve dikkatini o kadar yoğunlaştırıyor ki...küçük kas gelişimi için güzel bir etkinlik oldu, hem de annesine yardım etmiş oldu:)

Geçmiş olsun; allah acil şifalar versin. Çok güzel bir etkinlik bulmuş oglunuz, birden aklıma girdiniz. Yemek hazırlayan birazdan calistirayim bizimkini ;)

Çocukların el becerisini geliştirecek oyunlara oyuncaklara dünyanın parasını vermeye gerek yok, evde basit tekniklerle neredeyse bedavaya çocuklarınız için el becerisini geliştirici oyunlar yapabilirsiniz. Bu oyunlardan en basiti kağıt ve makasla yapılacak kesme oyunu. Özellikle hiperaktif bir çocuğunuz varsa kesinlikle bu yöntem onu sakinleştirecektir.
Renkli kağıtlara fotoğraftaki gibi çizgiler çizin. İsterseniz kendinize bir kalıp çıkarın ve bunu kopyalar halinde yazdırın. Renkli olmasına özen gösterin. Mesela bugün mavileri verin. İşaretli yerlerden nasıl kesileceğini gösterin. Ve bırakın çocuğunuz kendi kendine kessin. İşaretli yerden kağıt kesmek hem zevkli hem de oyalayıcıdır bu şekilde çocuğunuzun motor hareketleri gelişir. Keserken dikkatini bir noktaya verir bu da hiperaktif çocukların sakinleşmesini sağlar..

Kağıt kesme oyunu hiperaktif çocuklar için sakinleştirir

$image.webp

Not:miniklere oyun ve aktıvıteler sayfasından alıntıdır....

Ustte yayınladıgım bılgıden sonra dısarı cıkıp Eylul e bır makas aldım. Malum su sıra doğum gunu hazırlıklarındayım ve sureklı kesıp bıçıyorum. Bu sırada da Eylul e cok kızıyorum makasımı aldıgı ,başına bır ış gelecegı için...
"Bu senın"dedım eline bır kagıt da vererek. Once denedı kesmeyı... Dedıkı "bu Eylul un,annenın diil" oyle mutlu oldukı ogle yemegını gec yıyıp uykusuna bıle gec yattı:9:
Bugune kadar niye almamışım.....!

$image.webp $image.webp $image.webp

Bu hafta ki 23 nısan mıgros ındırımınden aldıgım bır oyuncak;(2,5 tl)

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

2 kısıyle karsılıklı oynanıyor. Ufak topları ıçıne koyup mandalına bastın mı fırlıyor. Karsı taraf ta topu yakalıyor... Tabı daha buyuk cocuklara hıtap edıyor ama bız oynayabıldıgımız olcude oynadık;)sonra kendı oynayıp topları fırlatıp yakalamaya başladı. Hem eglendı,hem enerjı attı ...boş bı oyun degıl dıkkatı yogunlaştırmayı oğrenıyor;)

Bahar temalı calışmamız...
cuma gunu yagmur da olsa yuruyuse cıktık,su bırıkıntılerıyle oynadık sonra da agactan mınık yapraklar topladım. Amacım yaprak baskıydı:

Bundan hııııç hoşlanmayınca bahar resmı yapalım dedık

Ortaya da bu çıktı. Saksıdan da azcık çiçek koparıp cimenlerın ustune serptık;)

Bahar temalı calışmamız...
cuma gunu yagmur da olsa yuruyuse cıktık,su bırıkıntılerıyle oynadık sonra da agactan mınık yapraklar topladım. Amacım yaprak baskıydı:

Eki Görüntüle 1080614 Eki Görüntüle 1080615 Eki Görüntüle 1080616

Bundan hııııç hoşlanmayınca bahar resmı yapalım dedık

Eki Görüntüle 1080617 Eki Görüntüle 1080618 Eki Görüntüle 1080619

Ortaya da bu çıktı. Saksıdan da azcık çiçek koparıp cimenlerın ustune serptık;)

Ah bu sanat eserleriniz yok mu? Bayılıyorum; maşallah Eylül'e ;)

Hazırladığım flaş cart arşivini yukleyemedim geçen. Bu gün tekrar denicem. Hazır ananedeyken halledeyim. Dedeyede bi kaçını bastittiricam..
Burda bol bol gezicez, bizim montessorimiz 1 hafta gezmeye dayalı ;)))

Ustte yayınladıgım bılgıden sonra dısarı cıkıp Eylul e bır makas aldım. Malum su sıra doğum gunu hazırlıklarındayım ve sureklı kesıp bıçıyorum. Bu sırada da Eylul e cok kızıyorum makasımı aldıgı ,başına bır ış gelecegı için...
"Bu senın"dedım eline bır kagıt da vererek. Once denedı kesmeyı... Dedıkı "bu Eylul un,annenın diil" oyle mutlu oldukı ogle yemegını gec yıyıp uykusuna bıle gec yattı:9:
Bugune kadar niye almamışım.....!

Eki Görüntüle 1080604 Eki Görüntüle 1080605 Eki Görüntüle 1080603

makas kırtasiyeden herhangi bir makas mı yoksa özel bir makas mı?hani 2 yaş için ayrıca makas türü var mı?bunu deneyebilirim çünkü makasa karşı çok ilgili,eminim bayılacaktır

makas kırtasiyeden herhangi bir makas mı yoksa özel bir makas mı?hani 2 yaş için ayrıca makas türü var mı?bunu deneyebilirim çünkü makasa karşı çok ilgili,eminim bayılacaktır

Özel makaslarda var. Metal ucu olmayan plastik. Resimdeki yeşil uclu olan gibi bir makas alabilirsiniz. Set olanı daha sonra kullanicaz. Migrostan aldım, indirimden. Krtasiyelerede bi sorun Isterseniz ;)

Eklentiler

• $1398339119891.webp
    $1398339119891.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 75
uzun bir aradan sonra merhaba,
taşınma işleri epey yordu beni ve oğlumu. bilgisayara anca oturabildim. paylaşacak çok şey birikti. bilgisayara oturmak, oturduktan sonra buraya fotoğraf eklemek ekstra vakit gerektiren bir durum. bu nedenle toplu paylaşım yapayım dedim. bu arada paylaşılanlar için çook teşekkürler.

ilk olarak internetten bulduğum bir kaç etkinlik örneği;

$IMG_3066.webp $IMG_2941.webp $IMG_2942.webp
$IMG_2943.webp $IMG_2944.webp $IMG_2945.webp
$IMG_2946.webp $IMG_2980.webp $IMG_3067.webp
$IMG_2940.webp $IMG_3069.webp $IMG_3070.webp
$IMG_3071.webp $IMG_3105.webp $IMG_3106.webp
$IMG_3107.webp $IMG_3108.webp $IMG_3117.webp
$IMG_3068.webp $IMG_3118.webp

şekilleri ve kırmızı rengi pekiştirme etkinliğimiz;

$IMG_3109.webp $IMG_3111.webp
$IMG_3113.webp $IMG_3114.webp

elektrik bantlarını yolmaca;

$IMG_2752.webp $IMG_2751.webp

keçe yapbozumuz;

$IMG_2979.webp

oyun hamuru mıncıklama;

$IMG_2983.webp $IMG_2984.webp

manyetik çubuklarla renkler etkinliğimiz;

$IMG_2991.webp $IMG_2990.webp

en sevdiğimiz etkinliğimiz;

$IMG_3008.webp $IMG_3007.webp $IMG_3022.webp

ifadeler küpümüz;

$IMG_3126.webp

kırmızı buzlarımız;

$IMG_3134.webp $IMG_3133.webp

oğlum barfix çubuğunu çok seviyor. sporun yanına bir de eğlence ekleyelim dedik;

$IMG_3158.webp

şimdilik bu kadar.

Back
X