Montessori Anneleri ve Minikleri

herkese selam......

fasulye deneyini ben de denedim.eskiden aklımda kalmış.bir parça ıslak pamuğun arasına bir iki fasulye tanesi koydum.bir kaç gün bekledim.hiç filizlenme olmadı.benim pamuk çay tabağında idi.sizinki kavanozdaymış...benim fasulyeler çürüdü karardı...bir yerlerde bişeymi unuttum...tatbikini yazarmısınız lütfen...sevgiler...

Canim bu fasulyelere ne oluyor bilmem. Bende 3 tane ektim biri filizlendi. Pamugun arasında hergün suladim, yaptığım bitek bu. Çocukluğumda iki günde hemen patlar filizlenirdi, şimdi nerdeeee. Mısır'da edeyim diyorum bakalım ona ne olacak ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

birikmiş etkinliklerimizden örnekler:

şönile kapak geçirme;

$IMG_3248.webp

boyama etkinliklerimiz;

$IMG_3347.webp $IMG_3402.webp $IMG_3410.webp

traş köpüğü etkinliğimiz;

$IMG_3413.webp $IMG_3415.webp $IMG_3416.webp

önce küçük, sonra büyük kulplu silindir ve en son olarak denge etkinliğimiz;

$IMG_3424.webp $IMG_3430.webp $IMG_3431.webp

Montessori-woldorf nedir ki? Ne ise yarar ki ?

Cok basit ve net aciklayan bir yazi ben cok begendim;
http://www.egitimpedia.com/dunya-2/...ri-neden-teknoloji-girmeyen-bir-okula-gidiyor
Cok guzel bir yaziymis bende aynen oyle dusunuyorum el becerisi olmayan teknoloji bagimlisi cocuklar yetisiyor artik el becerisini gelistirmek zekasinida gelistirmektir etkinliklerinizi takip ediyorum uygulamaya calisiyorum tesekkur ederim sizlere paylasimlarinizin devamini bekliyorum

bu aralar oğlum kardan adama takmıştı,sanırım bir kere caillou da tesadüfen gördü sonra da bir kaç yerde resmini gördü,ben de ona evadan kardan adam etkinliği hazırladım,gözünü ,burnunu,elerini ,şapkasını ve süpürgesini biz koyduk :)) önce netten kardan adam boyama etkinliklerinden bir tane kardan adam çıktısı aldım ve şablon olarak kullanıp beyaz evadan kestim, turuncu evadan küçük havuç şekli kestim (burnumuz havuçtan tabi ki ) :)) ,siyah evadan eller ve gözler,kahverengi ve sarı evadan süpürgemiz ve mavi evadan da şapkamız

$IMG_20140429_202049.webp $IMG_20140429_202110.webp $IMG_20140429_202126.webp

Cok guzel bir yaziymis bende aynen oyle dusunuyorum el becerisi olmayan teknoloji bagimlisi cocuklar yetisiyor artik el becerisini gelistirmek zekasinida gelistirmektir etkinliklerinizi takip ediyorum uygulamaya calisiyorum tesekkur ederim sizlere paylasimlarinizin devamini bekliyorum

Ailemin yanindayim dolayisiyla kalabalikta zaman geciyor bir de saglik sorunlarim var su dönem onun icin aktivite hic yapmiyoruz desem yeridir. Ustelik buraya gelirken hic de oyuncak almadik yanimiza...aktivitesiz ve oyuncaksiz biraktigim icin de aslinda vicdanim da hic rahat degil...
Sizler yaptiklarinizi paylasirsaniz yoklugumu kimseler anlamaz, accik idare edin beni;))

Merhabalar
Bayadır kımsecıkler yazmamış aşkolsun size:23:

Benım kızım burada ay dedeyı gorememekten ve parklarda kum olmamasından şikayetçi;) onun dısında bı yaramazlık yok,keyfı yerınde:21: kum dıye tutturup da ay kumunu kendım yapmak zor gelince bır de orjınalını merak ettıgımden ay kumu aldım kızıma. Evde yaptıklaımızan farkı yok gıbı... Ama ben fazla kuru yaptıgımı anladım sanırım 4 bardak una 1/2 bardak bebe yagı kullanmıştım.bır daha yapacak olursam aklımda bulunsun yag mıktarını arttırmalıyım.neyse ;kum bulan cocugumun mutluluk fotoları:

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

Buraya geldıgımız ılk gun domates aldık onu yetıstırmeye başladı Eylül. Bu hafta ıçınde kızarmaya başladılar,dun akşam domateslerıyle konuşuyordu "kımıcı kımıcı oldunuz.canım bıtanem sızı yıcem ben artık"... Bu hafta da tadına bakar ve kendı yetıstırdıgı bıseyın hazzını yasar umarım

$image.webp

Bır de guzel bır boya aldım.temız ve pratık sulu boya gıbı bısey. Benım ve tabı kı en onemlısı Eylul un hosuna gıttı. Boya yaparken ortalık batıran cocuk analarına tavsıyemdır;)

$image.webp

Ben mothercare den aldım sanırım tchıbo da da varmış...

hepinize çok teşekkürler gerçekten çok faydalı paylaşımlar yapmışsınız. bende oğlumla çalışmalara başlayacağım hemen :emir_bebek:

Son düzenleme:
ilk kez resim yüklüyorum yan yüklenmiş malesef kusura bakmayın..
bende nacizane bi kaç şey paylaştım ne de olsa burdan öğrenyoruz pek çok etkinliği
sarı kutu biraz anlamsız örünebilir ama önünde oğlumun elini sokacağı kadar bir delik var ve içine küçülen çocraplarını koydum içine elini sokup çıkarıp eşleme yapmaya çalışıyoruz

ilk kez resim yüklüyorum yan yüklenmiş malesef kusura bakmayın..
bende nacizane bi kaç şey paylaştım ne de olsa burdan öğrenyoruz pek çok etkinliği
sarı kutu biraz anlamsız örünebilir ama önünde oğlumun elini sokacağı kadar bir delik var ve içine küçülen çocraplarını koydum içine elini sokup çıkarıp eşleme yapmaya çalışıyoruz

İnce düşüncen için teşekkur ederım.
Sonradan kutu ıçın de acıklama yapman ıyı olmuş;)

Cok hoşuma gıden bır eşlestırme ornegı...:

$image.webp $image.webp

Bır grupta freedom un yayınladıgı arsıvınden etlınlıktır...;)affına sıgınarak kendı yayınlamayınca ben yayınladım;)

Bu hafta kı etkınlıklerımız babalara yonelik olacagından şimdiden bir kaç kart ornegı yayınlayayım dedım;

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

Bunlar ınternetten alıntıladıgım ve hosuma gıden ornek kartlar. Hedıyelerınızın yanına bu el emegı kartlardan yapıp ıçıne en degerlı sozlerınızı yazabılırsınız...

Ben babamıza ve dedemıze yastık yapmayı planlıyorum ama henuz elımde malzeme yok....

selamlar,
keşke burayı daha aktif kullanabilsek. sanırım cep telefonundan giriş yaptığımız için burada paylaşımlarımız seyrek oluyor.
ben de kırk yılda bir bilgisayar başına geçebildiğim için toplu fotoğraf yüklemesi yapacağım. karışık ekliyorum.
$IMG_3731.webp $IMG_3730.webp $IMG_3715.webp
$IMG_3703.webp $IMG_3691.webp $IMG_3686.webp
$IMG_3671.webp $IMG_3669.webp

Eklentiler

• $IMG_3733.webp
    $IMG_3733.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 113
Elysıon sanırım yaz mevsımıyle dısarılara daha cok cıkar olduk oyuzden aktıvıteler azalıp yerını dısardakı gezmelere yada tatıle bıraktı;)ben hala aılemın yanındayım mesela;) oyuzden burda vakıt cabucak akıp gıdıyor ısın acıgı aktıvıteye fırsat bulamıyoruz;) ama bulan arkadasların resım eklemesı ısımıze baya yarar...

Babalar gunu etkılıgımızı yaptık bugun ve faydalanmak ısteyenlerın olabılecegını dusunup hemen ekliyorum;)

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

$image.webp $image.webp akrilik boya ıle yastık kılıfı uzerıne el ve ayak baskı yaptık....

Merhaba butik sabunlarimiz icin sayfamizi ziyaret ettiniz mi? İnstagram/mutlusabundukkanim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X