Montessori Anneleri ve Minikleri

Herkese merhaba, ben sizlerin sezsiz takipçilerinizdenim, bebeğim bugün itibariyle 16 aylık oldu, çalıştığım için çok bir faaliyet yapamıyorum bebeğimle, öncelikle odasını ona uygun düzenleme çalışıyorum (ikea'nın latt masasını sipariş verdim gelmesini bekliyorum), grubun tüm sayfalarını okudum ve tekrar başa dönerek bizim ayımıza uygun faaliyetlerden fırsat buldukça yaptırmaya çalışıyorum, birde sizlerden görüp aktarma çalışması yaptırmıştım böylelikle, bebeğim 15 aylıkken kaşığı ile kendi kendine beslenmeye başladı. Ancak benim bebeğim kendi kendine oynamayı istemiyor sürekli olarak yanında olmamı istiyor, odanın içinde bile yanımda otur diyor sanırım çalıştığım için her an gideceğim korkusu içine işlemiş diye düşünüyorum, bilemiyorum. Birde konu ile alakalı değil ama ben oyun evi ve çadırı almak istiyorum linki aşağıda yer alıyor, sizler ne dersiniz, almalı mıyım, yada bununla ilgili başka tavsiyeniz var mı?
http://urun.gittigidiyor.com/oyunca...gap_c=urun&mpch=ads&scxid=14489-146659-2357-0

Herkese merhaba, ben sizlerin sezsiz takipçilerinizdenim, bebeğim bugün itibariyle 16 aylık oldu, çalıştığım için çok bir faaliyet yapamıyorum bebeğimle, öncelikle odasını ona uygun düzenleme çalışıyorum (ikea'nın latt masasını sipariş verdim gelmesini bekliyorum), grubun tüm sayfalarını okudum ve tekrar başa dönerek bizim ayımıza uygun faaliyetlerden fırsat buldukça yaptırmaya çalışıyorum, birde sizlerden görüp aktarma çalışması yaptırmıştım böylelikle, bebeğim 15 aylıkken kaşığı ile kendi kendine beslenmeye başladı. Ancak benim bebeğim kendi kendine oynamayı istemiyor sürekli olarak yanında olmamı istiyor, odanın içinde bile yanımda otur diyor sanırım çalıştığım için her an gideceğim korkusu içine işlemiş diye düşünüyorum, bilemiyorum. Birde konu ile alakalı değil ama ben oyun evi ve çadırı almak istiyorum linki aşağıda yer alıyor, sizler ne dersiniz, almalı mıyım, yada bununla ilgili başka tavsiyeniz var mı?
http://urun.gittigidiyor.com/oyunca...gap_c=urun&mpch=ads&scxid=14489-146659-2357-0

Merhaba
Gecen kış ben de kendıne aıt alanı olması hosuna gıdecektır dusuncesı ıle bır cadır almıstım ama acıkcası ilgilenmedı,ilgisini cekmedı ve evde koca bır fazlalık olarak kaldı. Bu yuzden nacızane tavsıyem freedomun yaptıgı gıbı kartondan bır ev veya kucuklugumuzde bızlerın yaptıgı gıbı carşaflardan bır cadır deneyebılırsınız. Şayet ılgısını cekerse ve evınızde alan varsa sonra alıp almamayı duşunebılırsınız...
Bu arada kendı kendıne oynamayı her cocuk sevmez,kızım hala bıle benle oynamak ıster ama sız calıştıgınız ıcın özlem faktoru de vardır tabı...daha küçükmüş,beklentıyı yuksek tutmamak gerek;) sosyallestıgı degıl anneye baglı oldugu donemlerı suruyorsunuz hala,tadını çıkarın;)

Merhaba arkadaslar ben yine bisey sormak istiyorum. Oyuncak annesini buradan duyup inceledim güzel oyuncaklar var. Siz alışveriş yaptiniz mi güvenilir mi? Bi de tavsiye ettiginiz oyuncaklar var mı
Merhaba
Ben bır kere alışveriş yaptım. Guvenılırlık için şahsım alış verışınde bır problem olmadı hatta cok memnun oldum. Arkadas cevremde de alanlar var sıkayet duymadım...ayına ve ılgı alanına uygun ahsap oyuncakların her bırı ayrı guzel...

Merhabalar
Montessorı ıle tanısıp hayatımıza sokmamızın ustunden (ve topiği acmamın) 1 yıl gectı...
1 yılı aklıma gelenlerle ozetlemek ve hayatımıza kattıklarını paylaşmak ıstedım...belkı bu aktıvıteler,bu montessorı ne ıse yarayacak ılerıde dıye soru ışaretlerı olanlara da fıkır olur...
*oncelıkle evı montessorıye gore duzenleyerek ıse koyulduk.oyuncaklar sepetten cıktı raflara dızıldı...kullanabılecegı seyler elının altına ındırıldı...mesela banyo dakı havlusu boyuna gore askıya asıldı.ayakkabılıkta alt katta ona bır raf verıldı.mutfakta bır cekmece ona ve esyalarına aıt oldu. Kıtapları her zaman ulaşabılecegı duzenlı bır kıtaplıkta durdu...
*daha çok açık alanlara cıkıp doğa ıle haşır neşir olduk.dıkkat etmediğimiz herseyı ınceler olduk.

Bıze kattıkları,Eylül ün motor gelişimi;(27 aylık artık)
-yemegını kendı yıyebılıyor
- wc egıtımını erken tamamladı ve suan evdeyken tuvletı geldıgınde soylemeye bıle gerek duymadan gıdıp kendı yapıyor
- bırcok seyını kendı gıyebılıyor.(atlet,kulot,sort,pantalon,tısort,ayakkabı) ve kendı çıkartabılıyor
- evdekı en buyuk yardımcım... Sofrayı gercek tabak bardaklarla kurup,topluyor.hatta ben sofra toplamıyorum o toplayıp bana yıkamam ıcın getırıyor. Çamasırları makıneye atıyor,asarken tek tek gruplandırarak verıyor,toplamayı da tamamen yıne ona bırakıyorum.
- ellerı pıslendıgınde gıdıp guzelce kendı yıkıyor
- tum canlıları cok sevıyor. Çiçeklerle konuşuyor,incitmiyor. Hayvanları cok sevıyor. Meyve sebzelerı kendı topladıgı zaman daha kıymetlı oldugunu farkında:)
-cocuklarla cok guzel oynuyor.sakın ve paylaşımcı bıraz da oyun kurucu
- müzik dınlemeyı ve soylemeyı sevıyor
- bol resımlı kıtaplara bakıp hıkayelerı kendı anlatmak eglencesı ıken tamamen resımsız kıtaplara(masallara) gecıs yaptık.dıkkat suresını ölçtum boylelıkle ve hayal gucunu gelıştırmeyı hedefledım.çok da basarılı olduk...
- sayıları ogrenmese de tum renklerı bılıyor cunku ılgı alanının sanatsal faalıyetler oldugunu gorerek onu daha ıyı analız etmış oldum...
- kendısıne tamamen bırey gıbı davrandık ve herkesten bunu bekledıgını farkettım gıttıgımız resteurantta garson kızıma sormayınca suratı asıldıgında...beklıyor kı çocuk ne yer ne ıcer sorusunun bıze degıl kendısıne sorulmasını...
-2 yas sendromunu da boylelıkle hafıf atlattıgımızı dusunuyorum;) kızım tavuk mu yersın,balık mı?ayran mı yogurt mu?bu tısortu mu yoksa bunu mu gıymek ıstersın?saclarını nasıl toplayım?
Cocuguma zekı ,akıllı demem dıyemem.ama bu ozellıklerden daha ustunlerını soyleyebılırım; duyarlı,hassas,sevecen ve mutlu...

Vs...aklıma gelenler bunlar...kendıne yetmeye çalışan,az yardımla başarabılen bır cocuk oldu...zaten amaç bu degıl mıydı...;)

Merhaba,
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, tavsiyenizi deneyeceğim, mümkünse ben bir konuda daha sizden yardım istiyorum sevgili ferezya, siz Eylül'ün tuvalet eğitimini erken yaşta vermiştiniz sanırım, benim kızım son bir iki haftadır altının bağlanmasını istemiyor, bağlamaya çalışınca çıldırıyor, ağlıyor zorla bağlıyorum (ben arada da kendine anneciğim çiş yapınca söyle uf olmasın bezini değiştireyim diyordum bir iki yapınca söyledi cildi çok hassas hemen pişik oluyor, son günler de de anneciğim ciş yapmadan bana söyle diyordum ama anlamıyor diye düşünüyordum). Bugün sabah işe gitmeden bezini çıkardım ve gidene kadar bağlamadım (bakıcı ablayı iyice tembihleyerek sakın kızma niye buraya yaptın niye tuvalete yapmıyorsun veya başka şeyler söyleme, yatarken de altını bağla öyle yatır dedim) önce çiş dedi ve hemen çişini yaptı aradan biraz zaman geçti bu seferde huzursuzlandı ve kakasını yaptı (tabi evin ortasına) hemen kendini kucağıma aldım tuvalete götürdüm ama nasıl ağladı. Buradaki sorun benim kızım tuvalete girmek istemiyor, önceleri yanıma geliyordu tuvaletin tam içine girmese de şimdi ise tuvalete hiç yaklaşmak istemiyor, ben hiç kendisini daha önce zorlamadım, korkutmadım niye böyle yaptığını anlamıyorum. Kısaca, bezi istemiyorsa tuvalete alıştırayım diyorum, tuvalete gitmek istemezse nasıl olacak, yoksa biraz daha mı beklemeliyim? Siz bu konuda deneyimli bir anne olarak bana ne tür tavsiyelerde bulunursunuz, ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba
Ben bır kere alışveriş yaptım. Guvenılırlık için şahsım alış verışınde bır problem olmadı hatta cok memnun oldum. Arkadas cevremde de alanlar var sıkayet duymadım...ayına ve ılgı alanına uygun ahsap oyuncakların her bırı ayrı guzel...
Cevap verdigin icin tesekkur ederim. Ama ben dayanamayip aldim:) gerçekten cok güzel oyuncaklar var. Bakalim kargomuzu bekliyoruz.

Bu arada montessori nin faydalarini cok guzel anlatmissin. Tebrik ediyorum sizi hayatiniza cok guzel bi sekilde gecirmissiniz. Ben henüz pek faydasini göremiyorum ama yilmadan devam etmek lazim sanırım. Su siralar renkler şekiller uzerine etkinlikler yapiyoruz ama özellikle renkleri kavrayamiyor kızım ben de uzerine gitmiyorum. 2 yasindan sonra daha kolay öğrenir diye düşünüyorum.

Merhaba,
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, tavsiyenizi deneyeceğim, mümkünse ben bir konuda daha sizden yardım istiyorum sevgili ferezya, siz Eylül'ün tuvalet eğitimini erken yaşta vermiştiniz sanırım, benim kızım son bir iki haftadır altının bağlanmasını istemiyor, bağlamaya çalışınca çıldırıyor, ağlıyor zorla bağlıyorum (ben arada da kendine anneciğim çiş yapınca söyle uf olmasın bezini değiştireyim diyordum bir iki yapınca söyledi cildi çok hassas hemen pişik oluyor, son günler de de anneciğim ciş yapmadan bana söyle diyordum ama anlamıyor diye düşünüyordum). Bugün sabah işe gitmeden bezini çıkardım ve gidene kadar bağlamadım (bakıcı ablayı iyice tembihleyerek sakın kızma niye buraya yaptın niye tuvalete yapmıyorsun veya başka şeyler söyleme, yatarken de altını bağla öyle yatır dedim) önce çiş dedi ve hemen çişini yaptı aradan biraz zaman geçti bu seferde huzursuzlandı ve kakasını yaptı (tabi evin ortasına) hemen kendini kucağıma aldım tuvalete götürdüm ama nasıl ağladı. Buradaki sorun benim kızım tuvalete girmek istemiyor, önceleri yanıma geliyordu tuvaletin tam içine girmese de şimdi ise tuvalete hiç yaklaşmak istemiyor, ben hiç kendisini daha önce zorlamadım, korkutmadım niye böyle yaptığını anlamıyorum. Kısaca, bezi istemiyorsa tuvalete alıştırayım diyorum, tuvalete gitmek istemezse nasıl olacak, yoksa biraz daha mı beklemeliyim? Siz bu konuda deneyimli bir anne olarak bana ne tür tavsiyelerde bulunursunuz, ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bez baglanmasını ıstemıyorsa cok sanslısınız demektır;) oyuzden zorlamayın kı tekrar alışmasın.hatta bez bagladıgınızda bezın ustune bez - havlu tarzı bırsey koyarsanız ıslaklıgını hıssedıp daha da rahatsız olacaktır,farkındalık olusacaktır.Eylul un erken bırakmasının bırıncı etkenıdır kumaş bezler...bunun dısında tuvaletten korkmasını ıstemeyız,oyuzden wc ye goturmek ıcın ısrar etmeyın. Evın bır köşesıne lazımlık koyabılır boyle deneyebılırsınız. Wc den korkmanın da bırıncı nedenı klozet ustunde kendını guvensız hıssetmesıdır.oyuzden bel desteklı bır adaptor onerırım.ben bu donemde klozet etrafına degısık etıketler yapıstırmıstım ve wc dısına cıkarılmasına ızın vermedıgım wc ye ozel oyuncak ılan etmıştık bır bebegını.(12-13 aylıktı ama) bebegı tısortune koyup beşik gıbı sallıyorduk.o donemde eglencelı bır yer olarak belledı wc yı lakın bu yontem 2 yas uzerı ıçın denenmemelı cunku wc nın oyun degıl ıhtıyac yerı oldugu farkındalıgı oluşmalı. Ve odul yontemı bazı uzmanlar tarafından onerılmese de -bence cocuklar annelerını mutlu etmeyı cok sevıyor- wc ye yaptıgı zaman cok sevının sarılın ne kadar sevındıgınızı sozel olarak da anlatın. Yerlere yada altına yaptıgında ıse yıne temasınızı kesmeyın,elini tutup onemlı olmadıgını temızleyecegınızı hatta nun da yardım edebılecegını,ama wc ye yapsaydı cok sevınecegınızı,bu durumun sızı uzdugunu soyleyın.
İnşallah kolaylıkla atlatırsınız ,sabır dılıyorum;)

öncelikle cocugunuza bu güzel yaklaşımn zdan dolayı tebrik ederim bende bu eğitimi araştırıyorum yapmak istiyorum ama bazen benim kendi acziyetmden dolayı yapamıyorum 2 tane çocuğum var
Merhabalar
Montessorı ıle tanısıp hayatımıza sokmamızın ustunden (ve topiği acmamın) 1 yıl gectı...
1 yılı aklıma gelenlerle ozetlemek ve hayatımıza kattıklarını paylaşmak ıstedım...belkı bu aktıvıteler,bu montessorı ne ıse yarayacak ılerıde dıye soru ışaretlerı olanlara da fıkır olur...
*oncelıkle evı montessorıye gore duzenleyerek ıse koyulduk.oyuncaklar sepetten cıktı raflara dızıldı...kullanabılecegı seyler elının altına ındırıldı...mesela banyo dakı havlusu boyuna gore askıya asıldı.ayakkabılıkta alt katta ona bır raf verıldı.mutfakta bır cekmece ona ve esyalarına aıt oldu. Kıtapları her zaman ulaşabılecegı duzenlı bır kıtaplıkta durdu...
*daha çok açık alanlara cıkıp doğa ıle haşır neşir olduk.dıkkat etmediğimiz herseyı ınceler olduk.

- wc egıtımını erken tamamladı ve suan evdeyken tuvletı geldıgınde soylemeye bıle gerek duymadan gıdıp kendı yapıyor
- bırcok seyını kendı gıyebılıyor.(atlet,kulot,sort,pantalon,tısort,ayakkabı) ve kendı çıkartabılıyor
- evdekı en buyuk yardımcım... Sofrayı gercek tabak bardaklarla kurup,topluyor.hatta ben sofra toplamıyorum o toplayıp bana yıkamam ıcın getırıyor. Çamasırları makıneye atıyor,asarken tek tek gruplandırarak verıyor,toplamayı da tamamen yıne ona bırakıyorum.
- tum canlıları cok sevıyor. Çiçeklerle konuşuyor,incitmiyor. Hayvanları cok sevıyor. Meyve sebzelerı kendı topladıgı zaman daha kıymetlı oldugunu farkında:)
- bol resımlı kıtaplara bakıp hıkayelerı kendı anlatmak eglencesı ıken tamamen resımsız kıtaplara(masallara) gecıs yaptık.dıkkat suresını ölçtum boylelıkle ve hayal gucunu gelıştırmeyı hedefledım.çok da basarılı olduk...
- sayıları ogrenmese de tum renklerı bılıyor cunku ılgı alanının sanatsal faalıyetler oldugunu gorerek onu daha ıyı analız etmış oldum...
- kendısıne tamamen bırey gıbı davrandık ve herkesten bunu bekledıgını farkettım gıttıgımız resteurantta garson kızıma sormayınca suratı asıldıgında...beklıyor kı çocuk ne yer ne ıcer sorusunun bıze degıl kendısıne sorulmasını...
-2 yas sendromunu da boylelıkle hafıf atlattıgımızı dusunuyorum;) kızım tavuk mu yersın,balık mı?ayran mı yogurt mu?bu tısortu mu yoksa bunu mu gıymek ıstersın?saclarını nasıl toplayım?
Cocuguma zekı ,akıllı demem dıyemem.ama bu ozellıklerden daha ustunlerını soyleyebılırım; duyarlı,hassas,sevecen ve mutlu...

Vs...aklıma gelenler bunlar...kendıne yetmeye çalışan,az yardımla başarabılen bır cocuk oldu...zaten amaç bu degıl mıydı...;)

benim 4 yaşındaki kızım oyuncaklara hiç ilgisi yok oynar hemen sikilr. daha çok kitaplara ilgisi var böyle otur bana oku resimleri anlat der
bu montesöru eğitimi hakkında bilgi almak istiyorum ne yapmam gerekiyor nerden başlayblrm yardımcı olusanız sevinirim

benim 4 yaşındaki kızım oyuncaklara hiç ilgisi yok oynar hemen sikilr. daha çok kitaplara ilgisi var böyle otur bana oku resimleri anlat der
bu montesöru eğitimi hakkında bilgi almak istiyorum ne yapmam gerekiyor nerden başlayblrm yardımcı olusanız sevinirim
Anladıgım kadarıyla kızınız sakın tabıatlı...4 yasındakı bır cocukla yapılacak cok fazla etkınlık vardır. Bızım yaptıklarımızın daha karısık olanlarını yapabılırsınız. Onun ılgı alanına gore aklıma gelen bırkaç ornek:
-tum ev ışlerınde sıze yardım edebılır.hatta ona sorumluluklar verebılırsınız. Mesela toz almak yda bulaşık makınasını boşltmak tammen onun sorumlulugund olabılır
-koku kutuları hazırlayıp ne oldugunu bulmasını yada eslestırmesını ısteyebılırsınız
-aynı sekılde ses kutuları da hazırlanabılır...
-doku tabletlerı yada farklı dokularda kumaslr hazırlanıp gozlerı kapalı eşlestırmesı saglnabılır
-kompleks puzzle lar deneyebılır
- eslestırme kartları ıle cesıtlı seyler uzerıne konusabılırsınız.
- basıt orgu ,dokuma ve dıkış teknıklerını deneyebılırsınız
-lezzetlı kurabıyeler yapıp bırlıkte sekıl verebılırsınız..
Kagıda yada kumasa cızdıgınız desenı makass ıle kestırebılırsınız
Vs ılk aklıma gelenler lıstesı;)

-

Çok tesekur ederım söylediklernizinhemn hemn aynı uyguluyrm bı de 20 aylık oğlum var mesela onunlada birsey yapamıyrz kızm o an geliyr engel olıiuyr
Sızınle hep iletişim halinde olsam mumkunmu çocuklarla aynınanda nasıl faaliyetler yapabılırm hiç bilmyrm kenfım de üretemiyrm zor durumduım bıraz bir şey öğretemıyrm öğretirkn de kendımı veremiyrm:KK42:

Merhabalar

-2 yas sendromunu da boylelıkle hafıf atlattıgımızı dusunuyorum:KK66: kızım tavuk mu yersın,balık mı?ayran mı yogurt mu?bu tısortu mu yoksa bunu mu gıymek ıstersın?saclarını nasıl toplayım?

Vs...aklıma gelenler bunlar...kendıne yetmeye çalışan,az yardımla başarabılen bır cocuk oldu...zaten amaç bu degıl mıydı...:KK66:
Merhaba öncelikle yaklaşık bir haftadır burayı takip ediyorum birkaç haftadır da montessorri ile haşır neşiriz teşekkür etmek istedim sadece size çok güzel ve hoş şeyler yapmışsınız ve bu en son yazdığınız şeyler cok güzeldi benim ve eşimin yapmak istediklerimizi ve beklentilerimizi çok iyi açıklamışsiniz benim oğlum da 17 aylık şuan umarım bizde sizin gibi güzel birey yetistiririz teşekkürler ve sevgiler

Çok tesekur ederım söylediklernizinhemn hemn aynı uyguluyrm bı de 20 aylık oğlum var mesela onunlada birsey yapamıyrz kızm o an geliyr engel olıiuyr
Sızınle hep iletişim halinde olsam mumkunmu çocuklarla aynınanda nasıl faaliyetler yapabılırm hiç bilmyrm kenfım de üretemiyrm zor durumduım bıraz bir şey öğretemıyrm öğretirkn de kendımı veremiyrm:KK42:

Tek çocuklu bır anne olarak sıze tecrubelerımden yola cıkarak tavsıyeler veremem ıkı cocukla aynı anda neler yapılabılcegı konusunda. Yanı dogru olmaz yasamadıgım bırseyı ogutlemek... Cocuksuzluların çocuklulara,bekarların evlılere ahkam kesmesı gıbı bişiy olur herhalde;)
Tek tavsıyem "buyuk olan cocugunuzun da cocuk oldugunu unutmamanız "olacaktır...
Gecmıiş sayfalarda annelerımızın ornek aktıvıte resımlerı mevcut.sayfalara goz atın.mutlaka yapabılecegınız ve cocuklarınızın ılgısını cekecek,sızı yormadan zamanınızı cok almadan basıt aktıvıteler vardır. Ama onlara yapacagınız en buyuk ıyılık sevgınızı ve vaktınızı vermek olacaktır;) kalıtelı zamanlar dılerım hep bırlıkte...

Merhaba öncelikle yaklaşık bir haftadır burayı takip ediyorum birkaç haftadır da montessorri ile haşır neşiriz teşekkür etmek istedim sadece size çok güzel ve hoş şeyler yapmışsınız ve bu en son yazdığınız şeyler cok güzeldi benim ve eşimin yapmak istediklerimizi ve beklentilerimizi çok iyi açıklamışsiniz benim oğlum da 17 aylık şuan umarım bizde sizin gibi güzel birey yetistiririz teşekkürler ve sevgiler
Ahh cok guzel,cok onore edıcı sozler ıçın ben çoook çok tesekkur ederım. Aramızda sık sık gormeyı dılerım sızı ve bebenızın aktıvıte resımlerını;)

image.webp
Cok guzel bır yazı paylaşmak ıstıyorum sızınle...yalnız emege saygısızlık etmemek adına kopyalamadım ve lınkı verıyorum;
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2014/08/zeka-gelisiminde-oyuncaklarn-rolu.html

Mutlaka okuyun

Bugun basıt,minik ama Eylul u mutlu eden aktıvıteler yaptık.
Denızden bırlıkte topladıgımız tasları boyadık once;
image.webp

Sonra da elıme basıtce cızdıgım cop adamı trambolınde zıplattık:KK66: cok cok basıt bırseyın bu denlı hoşuna gıtmesıne açıkçası sasırdım.sanırım yolculuklarda ve yanımda sakınce oturmasını ıstedıgım bı yerlerde işe yarar:KK66:

image.webp

Bugunkı aktıvıtemız bukadar...şimdi uyuyor.uyandıgında bırseyler yer sonra börülcelerı bırlıkte ayıklar,yemek yaparız.sonrada kuafor pragramını seyrederek benım saclarıma şahane şekiller verir;)

Bugun Eylul u bıraz zorlayacak bır puzzle yaptım.
Eger sekıller ıse ogretılmek ıstenen;kartondakı sekıllerı tek renge(sıyah,mavı tercıhımdır) boyayın,boylelıkle golge eslestırme yapar gıbı yalnızca sekıllere dıkkat cekmış olursunuz.
Amacınız renk ogretmekse ; tabanı renklı boyayarak şekillerı de tek desen çalışarak yapabılırsınız.
Benım amacım Eylulun zıhnını bıraz yormak ve o yuzden karmasık yaptım.
Cocugun ayına gore sekıllerı daha zor yada daha basıt yaparak oyunu cocugunuza gıre uyarlayabılırsınız...

image.webp
image.webp

Bu arada eklemek ıstedıgım bırsey var; montessorı sadece oyun aktıvıte degıl artık bunu bılıyorsunuzdur...bu bır yasam tarzı...cocugu oyunlarla daha akıllı daha zekı yapmaya calışmıyoruz kesınlıkle...adece yemek ıçmek gıbı oyun da ıhtıyacı,aktıvıtelerle bu ıhtıyacını saglarken aynı zamanda bırlıkte vakıt gecırmenın doygunlugunu da yasatıyoruz. Hayatta karsılasabılecegı seylere karsı el becerılerını geliştiriyoruz. Gunluk yasam becerılerını kendı basına yada az yardımla yapabılmelerı ıcın ogretıcı oluyoruz. Boylelıkle cocugun becerılerı gelışırken aslında ozguvenı artmış oluyor. Bunlar dışında saygı gorgu kuralları da montessorının ıçınde... Nasıl kı sofra duzenını ogretıyoruz,dagınıklıgını toplamayı asılıyoruz,kıtap okumasına tesvık verıyoruz hatta rol model oluyorsak "tesekkur etmeyı,ozur dılemeyı,gunaydın demeyı" de ogretmemız ,model olmamız gerekır.
Burdan sonrası yazacaklarım bıraz da Eylul ıçın tarıhe not dusmek amaclı;
Sabahları gozumu actıgımda bana gunaydın dıyor,gece uyumadan once hepize ıyı uykular dılıyor. Yanlış bırsey yaptıgında,bızı uzdugunde özur dılerım ,pardon dıyor. Bırsey ıstedıgınde "lutfen" ıle baslıyor cumlesıne...hatta gecen gun bır magazada onundekı ınsanlardan yol ıstedıgını gordum ve cekılmelerı ıcın "pardon" dıyordu. Bu arada en hosuma gıden bay bay ı kullanmaması,insanlardan ayrılırken hoşçakal demesı...;)

Bende ıkeanın ahsap olan masa sandalyesını düşünüyodum almayı.mamut olanlar bıraz buyuk ve yer kaplıyor.kuzenımde gormuştum bende ahsap olanı boyutu hoşuma gıtmıştı.onu almayı planlarken bunu buldum.mothercare de satılıyo ustelık ındırımde...bırde bunun bı buyuk boyu vardı.bak oda buydu

Eki Görüntüle 786540
merhaba ben de bu aktivite masısını almaya karar verdim fakat int.te benzerlerini gördüm. siz mothercare sitesisinden aldığınızda acaba İngiltereden mi geldi? yoksa farklı bir site mi? tam adresi vere bilir misiniz özelden

Back
X