Montessori Anneleri ve Minikleri

Montessori
Kaç yaşında başlamalı eğitime, 22 aylık oğlum evde başlamauı düşünüyoru kitap önerisi olan var mı acaba
Montessori yalnizca aktivite demek degil bir felsefedir.biz kizim 15 aylikken tanistigimiz icin montessori ile o zaman basladik.en bastan okumaya baslarsaniz gorebilir hatta sorulariniza da cevap bulabilirsiniz.kitap olarak.harika cocuk nasil yetistirilir i tavsiye edebilirim

Kızlar ben iki çocuktan çok ugrayamiyorym ama kayram büyürken diye bir blog buldum benimkinin ayına da uygun. Cocugumla eğlenirken var bunlar basit şeylerle yapıyorlar aklıma birşey gelmeyince açıp bakıyorum. Lakin en güzeli şu ki oğlum benim konsept bulmama gerek kalmadan o gün neyle oynayacağını kendi belirliyor. En önemli kazanım bu bence.

teşekkür ederim :) deneyeceğim ama pek teknolojik bir insan değilim bakalım nasıl başaracağım :) tavuk kısmına kesinlikle katılıyorum kızım hiç bultak yapmaz ama bende babasıda elimize şekilleri alıp dakikalarca şekil üzerne konuşuyorduk aaa kareye bak ne şekersin kare ooo missin sen kare aaa minderdemi bi kare aaaa aynada karemiş diye diye kızçem öğrenmiş halbuki biz bunu yaparken o sürekli etrafta başka şeylerle ilgileniyordu :/ aynı şekilde renkleride böyle öğrendi :) Eki Görüntüle 919653

Merhaba bu kitabın yayınevi ve başlığını paylaşabilir misiniz? Güzel bir kitaba benziyor da

Bunların dısında Eylul kumbarasında trambolin almak ıçın para bırıktırdı. Bu asamada sabrı da ogrenmış oldu. Trambolin çocuklar ıcın yalnızca eglence aracı degıl aynı zamanda guzel bır spor aletı...tum kaslarını calıştırıp boy uzamasına da katkı saglıyormus... Enerjısını atıp guzel bır uyku uyuması da cabası:KK66:

Bır de yasına uygun,tehlıkesı mınımıze edılmış bır scooter aldık. Scooter basıt bır eglence aracı gıbı duşunulse de; yon kabılıyetı, durus ve hakımıyet denge gerektırdıgı ıçın cıddı bır matematık potansıyelı ıstıyor bu yas grubu ıçın. Kol ve bacak kaslarını da geliştirmesı cabası:KK66: bu sebeple montessorı mantıgına uygun bır arac olarak goruyorum kendılerını:KK66:
Eki Görüntüle 1209338

Bunun markasını öğrenebilir miyim? Ben de almak istiyorum da tehlikesi minimize edilmiş derken acaba bunların farklı bir adı mı oluyor?

Bez baglanmasını ıstemıyorsa cok sanslısınız demektır:KK66: oyuzden zorlamayın kı tekrar alışmasın.hatta bez bagladıgınızda bezın ustune bez - havlu tarzı bırsey koyarsanız ıslaklıgını hıssedıp daha da rahatsız olacaktır,farkındalık olusacaktır.Eylul un erken bırakmasının bırıncı etkenıdır kumaş bezler...bunun dısında tuvaletten korkmasını ıstemeyız,oyuzden wc ye goturmek ıcın ısrar etmeyın. Evın bır köşesıne lazımlık koyabılır boyle deneyebılırsınız. Wc den korkmanın da bırıncı nedenı klozet ustunde kendını guvensız hıssetmesıdır.oyuzden bel desteklı bır adaptor onerırım.ben bu donemde klozet etrafına degısık etıketler yapıstırmıstım ve wc dısına cıkarılmasına ızın vermedıgım wc ye ozel oyuncak ılan etmıştık bır bebegını.(12-13 aylıktı ama) bebegı tısortune koyup beşik gıbı sallıyorduk.o donemde eglencelı bır yer olarak belledı wc yı lakın bu yontem 2 yas uzerı ıçın denenmemelı cunku wc nın oyun degıl ıhtıyac yerı oldugu farkındalıgı oluşmalı. Ve odul yontemı bazı uzmanlar tarafından onerılmese de -bence cocuklar annelerını mutlu etmeyı cok sevıyor- wc ye yaptıgı zaman cok sevının sarılın ne kadar sevındıgınızı sozel olarak da anlatın. Yerlere yada altına yaptıgında ıse yıne temasınızı kesmeyın,elini tutup onemlı olmadıgını temızleyecegınızı hatta nun da yardım edebılecegını,ama wc ye yapsaydı cok sevınecegınızı,bu durumun sızı uzdugunu soyleyın.
İnşallah kolaylıkla atlatırsınız ,sabır dılıyorum:KK66:
size çok soru soruyorum kusura bakmayın. sizin kızınız wc ye kendisi gittiğinde temizliğini nasıl yapıyor. Bunu nasıl öğrettiniz acaba?

Evet kaç aydır burayı okuyorum en baştan itibaren. Tek tek not aldım defterime. Ayrıca bilgisayarıma çıktı alınabilecek resimleri de kaydettim ve sonunda size yetiştim. :rolleyes::KK71: Sabahın şu saatinde çok mutluyum her ne kadar çocuğumu birazdan bakıcıya bırakıp işe gitmek zorunda kalsam da. Özellikle ferezya sana çooooooooooook teşekkür ediyorum. Ben senin bu açtığın topic sayesinde montessori ile tanıştım. Sen ve freedom çok güzel paylaşımlar yapmışsınız.:KK9:
İnşallah burası yine ilk günlerdeki gibi faal olur...

Evet kaç aydır burayı okuyorum en baştan itibaren. Tek tek not aldım defterime. Ayrıca bilgisayarıma çıktı alınabilecek resimleri de kaydettim ve sonunda size yetiştim. :rolleyes::KK71: Sabahın şu saatinde çok mutluyum her ne kadar çocuğumu birazdan bakıcıya bırakıp işe gitmek zorunda kalsam da. Özellikle ferezya sana çooooooooooook teşekkür ediyorum. Ben senin bu açtığın topic sayesinde montessori ile tanıştım. Sen ve freedom çok güzel paylaşımlar yapmışsınız.:KK9:
İnşallah burası yine ilk günlerdeki gibi faal olur...

Piyuuu! Resmen 4 aydan fazla olmus topige ugramayali! Bu sure icinde elbet Eylul ile cok sey yaptik ama aktif olmama sebebim buraya olan ilginin olmamasindan ziyade (cunku artik zaten hatira mahiyeti tasiyor) sitenin telefondan kullaniminin zor olmasi ve instagramin hayatimizda aktif rol rol oynamasi ki cogu insan icin de artik boyle saniyorum.
amaa ozetle yazdiklariniz beni mutlu etti tesekkur ederim. Birilerinin faydalandigini bilmek cok guzel...
tekrar bi post acmamak adina kendimize not:Eylul artik bagimsiz birey gibi, pek cok isini kendi halledebiliyor...♥ Emekler meyvesini cok tatli olarak verdi;) umarim.okul hayatina da yansir ve rahat ogrenme surecleri olur...

Bugun yaptigim... kaydirak ve havuzlu keyif;)
20150813_183623-01.webp

Slm, dün zeka kartlarını araştırırken bu topicle karşılaştım ve dünden beri montessori videoları izliyorum ve eğitim sistemini iyice araştırdım. Bu tarz eğitim veren kreşleri bile aradım şimdiden :)
İzmir 2015 Anneleri oyun grubu diye de bi topic açtım umarım buluşup biz de güzel faaliyetlerde bulunuruz miniklerimizle...

Slm, dün zeka kartlarını araştırırken bu topicle karşılaştım ve dünden beri montessori videoları izliyorum ve eğitim sistemini iyice araştırdım. Bu tarz eğitim veren kreşleri bile aradım şimdiden :)
İzmir 2015 Anneleri oyun grubu diye de bi topic açtım umarım buluşup biz de güzel faaliyetlerde bulunuruz miniklerimizle...

Merhaba, montessoriyi araştırırken bu konuda eğitmenlik eğitimi veren kurslar gördüm. Bu kurslara katılıp kreşlerde mi eğitmen olunuyor acaba, bu konuda bilgisi olan var mı ?

Harıka bursey nasıl yaptınız malzemeler hazır mı

Malzemeler hazir degil; atik materyaller... soyle ki: kaydirak sampuan kutusundan yapildi. Merdiven evdeki cubuklu nihaleyi bozdum ve silikonla birlestirerek yaptim. Sezlong kopuk kartonpiyerden... baskada malzeme yok zaten geriye kalan silikonla birlestirmek;)

S, dün zeka kartlarını araştırırken bu topicle karşılaştım ve dünden beri montessori videoları izliyorum ve eğitim sistemini iyice araştırdım. Bu tarz eğitim veren kreşleri bile aradım şimdiden :)
Topiginiz hayirli , faaliyetleriniz keyifli olsun insallah:)

Merhaba, montessoriyi araştırırken bu konuda eğitmenlik eğitimi veren kurslar gördüm. Bu kurslara katılıp kreşlerde mi eğitmen olunuyor acaba, bu konuda bilgisi olan var mı ?

Net bilgim yok yalnizca ; kreslerde ogretmen olabilmek icin okul oncesi ogretmenligi diplomasi olmasi lazim bu duploma olup da ustune bu sertifika bulunursa sanirim bir montessori ogretmenligi sifatina erisilir. Bu sertifikanin amaci da (yine saniyorum) coxuklara degil buyuklere egitim verebilmek yani ayni kursu acabilmek...
tabi bunlar sadece benim fikir ve dusuncelerim egitim alan biri cok daha dogru yonlendirebilir

Yorumnyazamadan resim yuklendi...
en son yaptigim lunaparki ekledim.her biri hareketli; salincak donuyor ve tabiki donme dolap da donuyor:) videosu var lakin buraya yukleme yapamiyorum. Merak eden hastagleri ile instagram dan bakabilirler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
her cocuk kendine ait ozel bir alan ister.. odalari dahi olsa sinirlandirilmis ufak bi alandan hoslanirlar. Ve tabi ki bunun icin cadirlar yardima kosar:KK66: eskiden carsaflardan iki sandalye arasi yapardik cadirlari. Simdi hersey gibi onlarda sekil degisti ve son donemlerde ozellikle instagramda populer oldu. Evet sekilleri modelleri renkleri biz buyukleri bile cezbediyor lakin fiyatlar oldukca yuksek. Kizim da modaya uydu ve evdeki klasik naylon cadirla yetinmeyip bu bez cadirlardan istedi. O rakamlari vermek bana gore cilginlik...
dun ormana gittik.bizim icin ormana gitmek markete gitmek gibi ki sansli oldugumuzu biliyorum;) kizim kozalak yoplarken ben de dal topladim.ilk bunu kurduk:

Esim dallarsan yapilani begenmeyince dogal gaz borularundan digerini yapti ve en son carsafla ben tamamladim.biylelikle kizimizin cadirdan bir kosesi oldu...#cadir

Eklentiler

• 20150828_183826.webp
    20150828_183826.webp
    48,9 KB · Görüntüleme: 155
  • 20150828_191416-01.webp
    20150828_191416-01.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 160
  • 20150828_210355.webp
    20150828_210355.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 165
Back
X