morala ihtiyacim var...kiskandimmi bilmiyorum..

Büyük bir evden kücük bir eve girdigin icin rahat etmemissin anlasilan ama bence kesinlikle esine acma bile bu konuyu. Fikrini degistirmeye calis bir süre, kiskanmamaya calis. Minicik de olsa mutfagini sevmeye calis. Cünkü ne kadar negatif düsünürsen o mutfak sana o kadar kücük gelecektir.

Ben 68 m2`de yasiyorum. Mutfagim da 7 m2 ama gayet genis geliyor bana. Hatta maddi problemden de degil, 150 metrekareye de tasinabilirdik aslinda ama kocaman evde 2 kisi ne yapalim yahu diye düsündük, bos yere de fazladan kira:) Hatta cocuk olursa bile yeterli, sadece cocuk biraz büyüyünce ayri bir odasi olsun diye 100 metrekareye cikariz diyordum.

Acaba senin evin ya da mutfagin dizayni mi cok kücük? Yoksa cok fazla gereksiz malzemen mi var? Ben hic ceyiz düzmedim. Yeni gelin esyalari almadim, evlendikten sonra baktik neye ihtiyac duyduysak ona göre aldik. Benim 3 senede ihtiyac duya duya tamamladigimin fazlasini arkadasim evlenirken almisti, aslinda kocaman mutfagi tiklim tiklim görünüyordu, yer bulamadi. Evi de 150m2. Belki de mutfakta cok kullanmadiginiz esyalar varsa tekrar paketleseniz, annenizin evinde yer varsa, simdilik orda kalsalar, bir cözüm olabilir belki.

Atanmaya çalışan ve sınav stesini her hücresine kadar yaşayan biride benim:31:
Kimsenin yorumuna müdahale etmem o onun fikridir,bana yanlış gelse de..Aynı kalıp insanlar değiliz iyisi kötüsü farklı yorumlar çıkacaktır çıkmalıdır da.
Müdahale etmek yerine saygı duymak en güzeli:31:

Konu sahibinden de özür diliyorum istemsiz bir şekilde konusu çok dağıldı.

Aynen canım saygılı olmak gerekli, gerçekten dağıldı, özür dileriz çok.. :26:

Zaten ilerde istediginiz eve gececekmissiniz. Arkadaslariniz adina sevin ve kendi hayalini kur. Onlara gidip evi gordukce heyecanlanir, yine heveslenirsin, fena mi? :)
Kiskanmissin, fesat dusuncen olmadigi surece normal birsey bence.

Büyük bir evden kücük bir eve girdigin icin rahat etmemissin anlasilan ama bence kesinlikle esine acma bile bu konuyu. Fikrini degistirmeye calis bir süre, kiskanmamaya calis. Minicik de olsa mutfagini sevmeye calis. Cünkü ne kadar negatif düsünürsen o mutfak sana o kadar kücük gelecektir.

Ben 68 m2`de yasiyorum. Mutfagim da 7 m2 ama gayet genis geliyor bana. Hatta maddi problemden de degil, 150 metrekareye de tasinabilirdik aslinda ama kocaman evde 2 kisi ne yapalim yahu diye düsündük, bos yere de fazladan kira:) Hatta cocuk olursa bile yeterli, sadece cocuk biraz büyüyünce ayri bir odasi olsun diye 100 metrekareye cikariz diyordum.

Acaba senin evin ya da mutfagin dizayni mi cok kücük? Yoksa cok fazla gereksiz malzemen mi var? Ben hic ceyiz düzmedim. Yeni gelin esyalari almadim, evlendikten sonra baktik neye ihtiyac duyduysak ona göre aldik. Benim 3 senede ihtiyac duya duya tamamladigimin fazlasini arkadasim evlenirken almisti, aslinda kocaman mutfagi tiklim tiklim görünüyordu, yer bulamadi. Evi de 150m2. Belki de mutfakta cok kullanmadiginiz esyalar varsa tekrar paketleseniz, annenizin evinde yer varsa, simdilik orda kalsalar, bir cözüm olabilir belki.

Tesekkur ederim.mutfak cok bicimsiz dizayn edilmis.fazla esya axmadim paketli halde duruyor cogu.robot vs onlari bile hersefrnde dolaptan cikartip kaldryorum.sanirim beni en cok mutfak yoruyor.diger odalar cidden iyi.ne kucuk ne cok buyuk.normal.en azindan bicimli.sukursuzluk yaptim biraz.sevdgmleyim.keyfim iyi bugun.hatta kiskanmadim arkadaslarimi.baska bi histi geldi gecti.:)

Benim ilk evim 50 metrekare idi.bir yatak odasi ,bir oturma odasi,kucuk bir mutfak ,kucuk bir banyo.belki sizin kadar iyi dosenmis bir ev bile degildi,ama biz esimle cok mutluyduk.ne olursa olsun o evin hanimi bendim,kapimi kapatinca mutluydum huzurluydum,oyle cok paramizda yoktu,vastti hersey ama genede mutluyduk,siz nasil 100 metrekaraeye sigamadiniz anlamadim.simdiki evim 75 metrekare bize yetiyor,ileride bir ev sabihi olmanin hayalini kuruyoruz,nasip kismet hersey,insanin icinde ukte kalsada mutluysan huzurluysan boyle seylere takilmayacaksin,yoksa hayat cekilmez bir hal alir.....sevgiler

seni az çok anlıyorum fakat eğer mutluysan eşinle bu kadar takılman beni şaşırttı.
seni anlıyorum dedim çünkü daha fazlasını ben yaşadım.
benimde ailemin evi genişti evlendim daha küçük ve mutfağıda dahil olmak üzere 3 odası güneş görmeyen(cam olmayan) bir eve geldim.
eşim başka kiralık ev bulamamıştı,işi nedeniylede bu şehirde yaşamak zorundaydık.
üstelik ben nasılsa kiracıyım diye masraf olmaması adına çok kaliteli eşya almadım,hevesimi kendi evime sakladım.
eşyalarımın yarısı eşimin bekarlığından kalma.
gel gör ki çok ama çok mutluyum :69:
(Allah bozmasın)
şimdi bu beğenmediğimiz evi şartlar çok uygun oldu diye satın aldık.
yinede bi şikayetim yok.
eşimle aynı gelire sahip arkadaşları şuan 250 m2 evlerde oturuyor,hepsinin evi birbirleriyle yarışacak kadar lüks döşenmiş.
sık sık da gidiyoruz ama aklımdan kıyaslamak hiç geçmedi.
o yüzden garibime gitti senin durumun.
böyle şeylere takılırsan inan hayat zorlaşır senin için...
ben ilk evlendiğimde düğünlerimiz arasında çok çok kısa bir zaman olan eltimle kıyaslıyordum kendimi çünkü kv m bariz daha çok şey yapmıştı ona,üstelik eşimin birikimiyle..fakat nereye kadar takıpta kendimi mutsuz edeceğim diye düşününce umursamamaya karar verdim.
şuan huzurluyum Allah'a şükür.
insanoğluyuz heves etmek,kıskanmak,kıyaslamak..bunlar bizlere özgü duygular.
o yüzden kızmıyorum ama bunu durdurmak,dengelemekte senin elinde.
aksi halde mutlu olamazsın böyle :34:

Ben de senin gibi ogretmenim, ozel sektorde calisiyordum, esim istemiyor diye istifa ettim, kpss calistim atanamadim. Esimin ve ailesinin hic durumu yok, zar zor bir dugun yaptik, hersey icime sinmedi de. Hem benim esim borctan dertten de nefret eder, ona gore hersey en kotusu olsun ama borc dert olmasin, kredi de cekmedi dugun zamani, o yoklukla dugun yapti, hic ev esyam olmadi, evim de olmadi, evlendik abd ye geldik, burada milletten kalma ikinci el esyalarla dolu bir evde kaliyoruz, mutfak esyam bile 2. el, o kadar yani. Sonra tabi ben de atandim burada. Bu sene 2. yilim, tr de gecen yaz evlenen arkadaslara baktim da nisan zamanlari, dugun zamanlari, evlilikleri, gelinlikleri, evleri, esyalari vs herseyleri dortluk dortluktu, hep soylerim benim bir isteme cicegim bile yoktu oysa. Ben de senin gibi kotu hissetmedim degil, ama bunlar hic mi hic onemli seyler degil, su an uzuldugum icin uzuluyorum, inan 3 gunluk dunya, su yasadigim 2. el esyalarla dolu 100 m2 bile olmayan ev bile fazla bana artik. Bizim ulkemizde malesef boyle bir yaris, kiyas, kiskanclik oluyor ister istemez, gelsen gorsen buradaki insanlari o kadar zenginlikle ne dugun umurlarinda, ne ev, ne de esyalar, ufkum genisledi resmen burada. Hic uzulme bak ne guzel istediklerin olmus, guzel evin var, esinin maasi cok iyi, sen ogretmensin, insallah atanirsin da. Hem bos oldugun icin boyle seylere takiliyorsun, sen de atandigin zaman, calistigin zaman milletin kosku olsa gormezsin.

Daha evliliğinin ilk aylarında bunu sıkıntı ediyorsan, Allahım daha büyük bir sorunla sınar seni..
Bu yüzden şükretmeyi bilip, sevdiğinle huzur içinde otur evinde...

ben seni çok iyi anlıyorum canım...
bizimde ilk oturdugumuz ev küçüktü..çeyizime özenle aldıgım mutfak eşyalarının çoğunu kutusundan dahi çıkaramamıştım
yer yoktu dolap yetersizdi..hep geniş bi mutfağın hayalini kurdum..bir sene geçmeden kendi evimizi aldık.biraz sabret elbet seninde içine sinen güzel geniş ferah bir mutfagın olur..o eşyalar kutuda durdukça canım sıkılırdı..modası geçecek..ben ne zamn kullanacam bunları diye diye gçti ilk aylarım..
bu konuda sana hak veririm..belki gereksiz bir dert ama insan ister istemez canı sıkılıyor...

"yeni gelin eşyalarım" kusura bakma arkadaşım ama ben en çok bu kısma güldüm.

Yani evliliği o denli abartıyorsunuz ki sanki insan bir daha doğuyor, her şey mükemmel olmak zorunda falan.

Ne ilgisi var ya hu?

Birkaç sene sonra o eşyalar eski gelin eşyaları mı olacak?

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz.

Bu durumda 150 metrekare olsa neden 200 olmuyor diyebilirsiniz, şükür sahibi olmalısınız.:19:
Aynı şeyleri yazacaktım fikrinize sağlık..
Sanırım millet olarak biraz görgüsüzüz :37:
Ben düğünden önce eşimin bekar evini toplamaya gittim. İşimi görebilecek ne varsa topladım,yıkadım.Şuan kullanıyorum.Kalanları da satın aldık. Hiç de üzülmedim. Toplum baskısı,gelenek,görenek mevzuları olmasa nikah kıyar evime giderdim..
Düğün,eşya,nişan,kına,zıkkımın kökü ne kadar da abartılı yaşıyoruz her şeyi..
Yani imkanlar dahilinde yapılmalı ne yapılacaksa.
Zorlamanın,yok diye üzülmenin,metrekare hesabı yapmanın sadece zararı olur kişilere..

Çok iyi anlıyorum seni.
Biz 1 yıl içinde evlendik.
Kiracı düğünden 1 ay önce cıkınca sadece boyasını ufak tefek tadilatlarını yaptırabildik.
Emek emek seçip aldıgım eşyalarım eski dolaplarda kaldı.
Hiç içime sindiremedim.
Evin içindeyken yaptırmak zor olur dedik suan böyle oturuyoruz.
Eşimde anlayıp hep yaptıralım diye konu acıyo. Düğün borclarımız yeni bitti ve artık bu evi yenilemek yerine ev alma düşüncesindeyim.

Arkadaşlarımla yakın zamanlarda evlendik.
Onlar kiraya gittiker diye sana özeniyoruz dediler ben yeni eşyalarını güzel güzel kullanıyolar diye onlara özendim.

3 ay önce kuzenim evlendi.
Evlerini 1 yılda yaya yaya yaptırdılar içinde 2 ay oturamadılar.
Ben o gün bu gün şükrettim.
Rabbim kimseye yaşatmasın.
Ben ne küçük hesaplar yapıyomuşum insanların imtihanlarını görmeden.

En kısa zamanda ev sahibi olursunuz inşallah.
Hayırlı, huzurlu olsun evliliğiniz.

Henuz 5 aylik evliyim.ogretmendim ozel sektorde.istanbulda yasiyordum baba evinde yaklasik 240 metre kare dubleks bir ev.
Esim baska sehirdeydi.bulundugu sehirin merkezinde memur olunca bende buraya yerlestim isimi gucumu birakip.
Daha sonra kpss kursuna yazildim.simdi devlette ogretmen olmak icin ugrasiyorum.
Esim ailesinden maddi olarak yardim alamadigi icin bankadan kredi cekip dugunu yapti.her ay 1500 kredi oduyor.birde kredi kartlari var.evimizde kira.bulundugumuz ev yeni yapim.50 blokun oldugu bir site.bu sitede 100 m2 eve ciktik.kirasi cok uygun oldugu icin.mutfagim oyle kucukku zar zor sigdirdiim herseyimi.salonumda kucuk biraz.sukur dedim.ruhumuzla sevgimizle guzellestirdik yuvamizi...
Herseyi icime sinerek aldik..goren herkes cok seviyor evimi tarzimi..buraya kadar sorun yok..esim aylik 3100 kazaniyor.taksit odemeleri bitince bu sitelerden 150 m2 ev almak hayalimiz...o genis mutfakta rahat edecegim gunlerin hayali ukte icimde...

Nedenmi kotuyum...esimin iki arkadasivar.biri evli(annesiyle kaliyor) digeri nisanli mayista evleniyor.bu iki arkadasida az once esimi aradilar.bulundugumuz siteye gelmisler.ikiside 150 m2 den ev tutacaklarmis......bizim verdigimiz kkiranin 200 milyon fazlasini vererek....
Eslerinide taniyorum...ama icim bi tuhaf oldu..esimi uzmemek icin arka odaya gectim size yaziyorum....ben simdi onlarin evone gidince uzulmek istemiyorum.boyle kotu biri olmak istemiyorum ama elimde degil....diyorum ben yeni gelin esyalarimla o kadar sikinti cektim.sigdiramadim.pratik dolaplar yaptirdik....evin dizaynini degistirsem degistiremem.genis degil...bilmiyorum..rabbim huzur versin onlarada bizede..niye yazdim onuda bilmiyorum.okuyan herkese tesekkur ederim....

Yani insanların öyle büyük,çaresi olmayan dertleri var ki böyle şeyleri okuyunca sinirleniyorum gerçekten.Herşey bir anda dört dörtlük olmuyor maalesef.Halinize şükredin.

Lütfen mutluluğu metrekarelerde aramayın
Babamın evi 240 metrekare ama eşim bana 100 metrekare evi reva gördü.Arkadaşımın 150 metrekare evi yüzünden mutsuz olacağım.50 metrekareyimi kıskandınız :26:
Yapmayın.Mutluluk bunlar değil.Eşinizle oturduğunuz 2 metrekare kanepede huzurluysanız eğer siz mutlusunuz herşey bu

sabredin lütfen. bu sene atanırsanız maddi anlamda daha çok rahatlayıp sizde taşınırsınız :)

75 metre kare evimiz var şükürler olsun :34: ama huzuruma mutluluğuma gelirsek 5bin metre kare ev versen bana karşılıyamazsın canım :16: ve bende babamın evinde 120metre kare evden aşağıda oturmamıştım hiç

Benim yorumum sizi neden ilgilendirdi?
Ters çıkışmadım aksine,çok takılmamak en güzelidir gibi bi içeriğe sahip yazdıklarım.
Çıkışmak,terslemek gibi öyle bir amacım yok.Bunlar benim fikrim.
Siz şimdi öyle yorumladınız diye beni itham etme hakkına sahip olmuyorsunuz

Oturup bu günümüze şükür demeli ınsan. Attan inip essege binmiş olsanda herşey baba evinde kaldı bıttı. 50m2 ıcın kocanı kırmaya değmez kaldıkı bıraz rahatlayınca ev almayı düşünüyorsunuz. Bosver canım onemlı olan sağlık huzur gerisi teferruat.

taşındığım evlerin metre karesini düşünmedim hiç:26:

evlenirken aldığımız yeni eşyalarımızın 3/2si şuan paketli vaziyette.
e napalım eve sığmadık ama şükür eve sığmayacak huzur var ...

hiç takılmayın.... çifter çifter villaları olan var, millet olarak takılıyor muyuz hiç (!)

evet yaa bende 10 yıllık evliyim 3 kez ev değiştirdim. m2 sini bilmiyorum hiç birinin :)

biz 7 nüfus 100m2 evde yaşıyoruz 2+1 ee ne yapalım biz ölelimli. oturup ağlayalım mı? biz gayet mutluyuz kutu gibi evimizde altı üstü 2 kişi yaşıyorsunuz o ev kocamandır sizin için. şükredeceğinize oturup santim santim hesap yapıyorsunuz.
mutfağınız küçükmüş ne önemi var belki isizn o küçücük mutfağınızda kocaman mutfaklardan daha güzel, içine sevgi katılmış muhteşem yemekler çıkacaktır.
ama siz kendinizi öyle bir şartlamışsınızki. sanki 50 m2 daha büyük olsa eviniz dünyamı kurtulacak. boşverin hayat güzel eşinizlesiniz kpss çalışıyorsunuz. umarım atanırsınız. böyle küçük şeylere taklmayın dediğim gibi 7 kişi yaşıyoruz bizde isteriz ama şartlar uygun değilse yapacak birşey yok.

biz 7 nüfus 100m2 evde yaşıyoruz 2+1 ee ne yapalım biz ölelimli. oturup ağlayalım mı? biz gayet mutluyuz kutu gibi evimizde altı üstü 2 kişi yaşıyorsunuz o ev kocamandır sizin için. şükredeceğinize oturup santim santim hesap yapıyorsunuz.
mutfağınız küçükmüş ne önemi var belki isizn o küçücük mutfağınızda kocaman mutfaklardan daha güzel, içine sevgi katılmış muhteşem yemekler çıkacaktır.
ama siz kendinizi öyle bir şartlamışsınızki. sanki 50 m2 daha büyük olsa eviniz dünyamı kurtulacak. boşverin hayat güzel eşinizlesiniz kpss çalışıyorsunuz. umarım atanırsınız. böyle küçük şeylere taklmayın dediğim gibi 7 kişi yaşıyoruz bizde isteriz ama şartlar uygun değilse yapacak birşey yok.

Offffff cok tatlisiniz. :nazar:

Tesekkur ederim.mutfak cok bicimsiz dizayn edilmis.fazla esya axmadim paketli halde duruyor cogu.robot vs onlari bile hersefrnde dolaptan cikartip kaldryorum.sanirim beni en cok mutfak yoruyor.diger odalar cidden iyi.ne kucuk ne cok buyuk.normal.en azindan bicimli.sukursuzluk yaptim biraz.sevdgmleyim.keyfim iyi bugun.hatta kiskanmadim arkadaslarimi.baska bi histi geldi gecti.:)

Sevindim bu hissin gecmis olmasina. :46: Mutfaginizi göremiyoruz ama belki siz Ikea`nin pratik cözümlerini biraz inceleseniz, belki bir ise yarayabilir. Bazen Ikea`da kücücük mekanlar icin cok parlak fikirler görüyorum, sasiriyorum. Bir süre takip edin bakalim, belki o bicimsizligi bile ortadan kaldiracak bir cözüm bulursunuz.

Back
X