Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende kızımdan sonra ikinciye hamile kalinca içten içe kız olsun istemiştim, oğlum oldu,ikisini de çok seviyorum,ayıramam asla.
Sizde seveceksiniz kızınızı.
Neden bu kadar üzüldünüz ki?
Cinsiyetinden ziyade,hayırlı evlat olsunlar diye dua edin derim.
Evlat evlattır,erkek kız farketmez,canınız yani parçanız o sizin.

Bir kadının bile üstelik kızı olan bir kadının bile bu zihniyette olabildiği dünya nasıl daha iyiye gider ki. İyi ki oğlunuz olmadı belli ki oğlunuz olsa kızınız ikinci plana atılacakmış kızınız baskılanacak sizin tabirinizle etraf faktöründen, oğlunuz da erkektir yapar kafası ile büyüyecek miş. Yalniz size küçük bir hatırlatma artık çocukları korumanın kızı erkeği kalmadı...

Erkek olursa size nasil dayanak olacak, Avrupa da kaliyorsan zaten dayanaga gerek yok. Sen onlara dayanak olacaksin
Basinda bir erkek olmasi gerekmiyor. Sen Anne olarak zaten herseyi üstesinden gelirsin
Hayir gercekten kapinin sokaga zor ciktigi bir ülke olsa gercekten anlarim
Kücücük cocultan ne dayanagi bekleyecektiniz, evlatlar zaten emanet. Oglum var ama kac yasinda olursa olsun ben ona dayanagim. O bana degil
Kusura bakmayin cahilce bir düsününce yapisi bu
Kiz erkek fark eden bir durum yok
Allah öyle nasip artmis
Bu huyunuzu yenmeniz icin muhtemelen
Toplum baskisinda sana hak verirdim ama toplum bugün konusur yarin arkasini döner
Bununla savasacak gücünüz olsun o kadar da
Iki kizi olan bircok tanidigim var, hayatlari gayet güzel
Cidden neyin üzüntüsü bu, egonun mu

tövbe tövbe ya sana neler yazardım da banlanmak istemiyorum tek diyeceğim umarım bu isyanın yüzünden büyük bir imtihanla sınanmazsın!

Allahtan sağlıklısı hayırlısı dileyeceginiz yere eski kafalardasınız hala erkek kız ne farkediyor siz kendiniz istediğiniz için doğurmuyorsunuz millet için herhalde bu kafalardan kurtulun sizin istemediğiniz bebek için kaç aile heves ediyor hastane hastane tedavi deniyor yazık yaptığınız tam cahilce kendinize gelin elinindekinin kıymetini bilin ağlamakta neymiş kendinize dert arıyorsunuz

Aldirip kurtulacagi bebek,yani evlat. Kanser değil,ben değil aldırıp kurtulacak. Biraz dikkatli konuşun Allah aşkına. Ben korkuyorum siz böyle yazarken siz nasil korkuyorsunuz anlamadım. Gerçi inancınızı bilmeden yazdım .
ben de aldır madem yazdım ama gerçek düşüncem bu olduğu için değil
çok sinirlendim çünkü ve cidden o bebeği aldırmak onu doğurmaktan daha hayırlı bu durumda o bebek için, sinir geldi böyle bi anneye evlat olacak garibim :KK43:

7 yaşında bir kızım var.yurt dışında yaşıyorum..daha önce düşük yaptım hemen sonra suan..ikinciye hamileyim ve onunda kız olduğunu öğrendim bugün..ama hep hayalimdi bir kız Bir erkek çocuk sahibi olup ikisininde tatmak daha da düşünmemek..özellikle bu ikinci için çok dua ettim hamile kalmadan önce bile birde sağlıklı hayırlı oğlumuz olsun dedim..kızımda çok istedi ..minik erkek bebekler ona hep çok sevimli gelmişti ve banada üstelik eşimde heves ediyordu.eltim yeni doğum yaptı bir kızı vardı şimdi oğlu oldu nasıl tatli ...ve bu yabancı memlekette eşim vardiyali çalıştığından oğlum büyüdükçe bize güç olur diye düşünmüştüm..doktor kız deyince istemsizce üzüldüm..eve geldim daha bi içime kapandım ağlıyorum sürekli..onu benimseyemiyorum bir türlü..biliyorum çok yanlış ama insanın elinde olmuyor başına gelmeyen anlayamaz..bide çevre faktörü var..herkes sorup duruyodu cinsiyeti bu da erkek olur ins erkeği tutturursun ins bu sefer diye yorumlar..şimdi hepsine kız diyecegim..erkek demeyi çok isterdim..hep ileriyi düşünüyorum ben iki kızla ne yapicam..kız çocukları yetiştirmesi çok özel herkesten sakınmak gerek malum etraf kötü ..simdi ikinci kıza nasıl yeticem..ya çok tuhaf şeyler hissediyorum ve asla mutlu değilim..hayalimdeki mavi giysiler birden gitti ..şimdi ilk kızımın giysilerini yeniden hazirlaya acagim nasipse tabi...heves sıfır bende ..böyle hamilelikmi olur..Allah çocuğu olmayan herkese çifter çifter versin ..

Şûrâ Suresi - 49-50 . Ayet Tefsiri

49- Göklerin ve yerin egemenliği Allah’a aittir. O dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları bahşeder, dilediğine de erkek çocukları bahşeder.
50- Yahut erkek ve kız çocuklarını birlikte verir. Dilediğini de çocuksuz bırakır. Şüphesiz O her şeyi bilir, her şeye gücü yeter.

Aldirip kurtulacagi bebek,yani evlat. Kanser değil,ben değil aldırıp kurtulacak. Biraz dikkatli konuşun Allah aşkına. Ben korkuyorum siz böyle yazarken siz nasil korkuyorsunuz anlamadım. Gerçi inancınızı bilmeden yazdım .
Bu arkadas da gebe diye hatirliyorum yanilmiyorsam....

ben aldır madem yazdım ama gerçek düşüncem bu olduğu için değil
çok sinirlendim çünkü ve cidden o bebeği aldırmak onu doğurmaktan daha hayırlı bu durumda o bebek için, sinir geldi böyle bi anneye evlat olacak garibim :(
Sizi anladım,o kabul edilebilir diyelim. Aldir kurtul demek nasıl acımasızca bir söz. Sanki kullanılmış pis peçete gibi,çok aşağılayıcı geldi bana o yorum.

7 yaşında bir kızım var.yurt dışında yaşıyorum..daha önce düşük yaptım hemen sonra suan..ikinciye hamileyim ve onunda kız olduğunu öğrendim bugün..ama hep hayalimdi bir kız Bir erkek çocuk sahibi olup ikisininde tatmak daha da düşünmemek..özellikle bu ikinci için çok dua ettim hamile kalmadan önce bile birde sağlıklı hayırlı oğlumuz olsun dedim..kızımda çok istedi ..minik erkek bebekler ona hep çok sevimli gelmişti ve banada üstelik eşimde heves ediyordu.eltim yeni doğum yaptı bir kızı vardı şimdi oğlu oldu nasıl tatli ...ve bu yabancı memlekette eşim vardiyali çalıştığından oğlum büyüdükçe bize güç olur diye düşünmüştüm..doktor kız deyince istemsizce üzüldüm..eve geldim daha bi içime kapandım ağlıyorum sürekli..onu benimseyemiyorum bir türlü..biliyorum çok yanlış ama insanın elinde olmuyor başına gelmeyen anlayamaz..bide çevre faktörü var..herkes sorup duruyodu cinsiyeti bu da erkek olur ins erkeği tutturursun ins bu sefer diye yorumlar..şimdi hepsine kız diyecegim..erkek demeyi çok isterdim..hep ileriyi düşünüyorum ben iki kızla ne yapicam..kız çocukları yetiştirmesi çok özel herkesten sakınmak gerek malum etraf kötü ..simdi ikinci kıza nasıl yeticem..ya çok tuhaf şeyler hissediyorum ve asla mutlu değilim..hayalimdeki mavi giysiler birden gitti ..şimdi ilk kızımın giysilerini yeniden hazirlaya acagim nasipse tabi...heves sıfır bende ..böyle hamilelikmi olur..Allah çocuğu olmayan herkese çifter çifter versin ..
İnşallah bu söylediklerinizi pişman edecek bir sıkıntı yaşamazsınız , tek derdim cinsiyet olsaydı demezsiniz ciddi diyorum. Bu dert mi ya bu nasıl bir konu, teselli bile.edemicem. oturup ağlayın cinsiyeti değişir belki.. çok ilginç.
Bu arada ikinci oğluma hamileyim hep kızım olsun istedim ama ikinci de erkek oldu
Hiç düşünmedim artık keşke kız olsa napcm fln diye Allah böyle takdir etti. Yıllarca tüp bebek masalarında çocuk hayali ile uğraşan çiftlerden sonra benimki sadece nankörlük olur

Sizi anladım,o kabul edilebilir diyelim. Aldir kurtul demek nasıl acımasızca bir söz. Sanki kullanılmış pis peçete gibi,çok aşağılayıcı geldi bana o yorum.
hmmm evet o yorumu okuyunca hak verdim size
haa o da sinirle yazıldı belki ama ilk okuyunca kulağa acımasızca geliyor

böyle erkek heveslilerini hep erkek evladıyla sınanırken gördüm, çünkü bu işler kalp temizliğine bakar, kayınbabam da iki kızı olunca çok üzülmüş üçüncü oğlan oldu diye bayram seyran göklere uçmuş ama şimdi en hayırsızı o çocuğu, buna rağmen bizim de ikinci kız olunca üzülmeyin deyince şok olmuştum, neyine üzüleceğim, Rabbim neylerse güzel eyler.

Allah in sana hediyesine surat cevirme pisman eder.Neler olabilecegini dusun sukret kiz cocugu hediyedir.Belki o kizin size cok faydali olacak.Bilemezsin...Bebegin hayal kirikligin gibi yansitmissin suan onu kendinden bile koruman gerekirken annesin ve anneye bu dusunceler hic yakismaz

Eşim 3.çocuğumuzu planlarken kız istedigini soylerdı hep.. Ozaman bıle tartısırdık bu konuyu bende RABBİM NE UYGUN GÖRURSE derdim..Sonra hamıle kaldım kız olsun kız olcak kız olcak derdi hep bende isterdim tabıkı cunku iki tane oğluşumuz var zaten..ama eşim kız olcak dedikçe ben hep dedımkı öyle dusunme dile bıle alma gunahtır. Tamm benımde gonlumden gecen kız ama oğluşumuz olursa da hııc sorun yok oda bızım yavrumuz hem Allahın zoruna gider lafını bile etmeyelim derdım.Hatta bazen cevreden bıle buda kız olsun ıkı tane oğlunuz var dıyenlere bebegım duyar hisseder olsun oda bızım canımız der sustururdum.Yaklasık birbucuk ayı biraz gecgın zaman sonra oğlusumuzu kucagımıza alacağız Rabbımın ıznı ıle.

Ben eşime ve cevreye cevaben bıle olsa bu konuları dile almayı korkunc bulurken bazı insanların sızın gıbı yanı karnında yasama tutunmaya calısan parçasının hakkında elinın o tuslara gıdıp konu açması bile inanın cok uzucu...Sağlık dileyin huzur dileyin şükür edin... Çocugu olmayanları dusunun bırdaha şükür edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X