Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Moral verelim yani birde bu saçma düşüncenize, zihniyetinize, pes! Evlat hasreti çekenlerin kalbine ok gibi saplanmıştır bu konu. Karnınızda ki bebeğe çok üzüldüm sizin gibi düşünen bir annesi olacak.
 
Aldirip kurtulacagi bebek,yani evlat. Kanser değil,ben değil aldırıp kurtulacak. Biraz dikkatli konuşun Allah aşkına. Ben korkuyorum siz böyle yazarken siz nasil korkuyorsunuz anlamadım. Gerçi inancınızı bilmeden yazdım .

Ee pastası çikolatalı istemiş de çilekli gelmiş gibi ağlayan kendi. Aldırsın çok mutsuzsa. Size ne? Siz mi büyüteceksiniz..
 
Şaka mı bu? Evladın cinsiyetimi olur? Pipisi yok diye evladı benimsememek ne demek?! O elalem kendi doğurduğu erkekleri tepesine çıkarıp, her hakkı oğullarına verdiği için, o çok kıymetli pipililer milletin kızının canını yakıyor, tecavüz ediyor hanımefendi! Biraz hayırlı evlat isteyin!! Gerçekten böyle düşünen bir kadın, bir anne olduğuna inanamıyorum. “Oğlum bize güç verir” kadar saçma sapan bir düşünce asla duymadım. Ayrıca erkek “tutturunca” ne olacak madalyamı takacaklar. Ne kadar iğrenç bir düşünce!!

korunmaya bu kadar muhtaçsa koruma tutsa kendine daha iyi ne cahil bir düşünce çocuk büyüyene kadar olan olur zaten 😁
 
Anladık hamile hormonlar felan da.. ne bekliyor konus sahibi? Böyle bir konuda nasıl teselli edilir insan? hak vereceğimizi benzer tecrübeleri paylaşacağımızı mı bekliyor. Bir anlık sinir değil kim bilir kaç aylık hamile ne zamandır bu hisler içinde. Bebek hissetmiyor mu istenmediğini.. değer görmeyi ve değer vermeyi cinsiyete indirgemiş bir zihniyette büyümüş gelin olmuş ve o yolda devam ediyor biter mi bu ataerkil sistem?
 
Benim arkadaşım 3 kez düşük yaptı. Çocuğu olsun diye yaptırmadığı iğne içmediği ilaç kalmadı. Her düşük yaptığında ağlamaktan hastaneyi yıktılar. Senin derdin ise sadece oğlan olsun. Ne şükür var, ne Allah in emanetine sahip çıkma derdin var. Okudukça midem bulanıyor. Bu nasıl engelleniyor konu yada yorumlar bilen varsa söylerse sevinirim
Kişinin sayfasına gidip ya da isminin üstüne gidip Gözardı Et i tıklayın.
 
Karaktersiz insan çevrenin gazına gelir ve duyduklarını önemser. Onlara kendini kanıtlamaya çalışır.. hele ki cinsiyet seçebildiğimiz bir şey değilken nasıl kanıtlayacaksan Allahın verdiği durumla. Sağlam kişilikli insanların böyle dertleri yok.
Hamilelik psikolojisi farklı neler yaşıyor bilemeyiz ben hep oğlum olsun istediğim için söylenenler üzmedi beni bazı insanların birşeylerin farkına varabilmesi için bir süreçten geçmesi gerekir merak etmeyin doğunca sokağa atmayacak anneliğine insanlığına hakaret etmeye gerek yok
 
Herşeyi anladımda. Kız yetiştirmek daha zor herkesten sakınmak gerek diye yazdığınız cümleyi anlamadım. Hanımefendi erkek olunca saldım çayıra Mevlam kayıra yapmıyoruz. Sizin gibi düşünenlerin sokağa saldıkları erkeklerle biz uğraşıyoruz sonra. Kızı eve kapat erkeği bırak ne yaparsa yapsın. Nasıl düşünceler bunlar. Asıl oğullarınıza biraz sahip çıkında rahat edelim. Bıktık bunlardan ya. Nedir bu kadınların doğduklarından itibaren çektikleri. Bu memleket asla düzelmeyecek asla. Yazık
 
Hamilelik psikolojisi farklı neler yaşıyor bilemeyiz ben hep oğlum olsun istediğim için söylenenler üzmedi beni bazı insanların birşeylerin farkına varabilmesi için bir süreçten geçmesi gerekir merak etmeyin doğunca sokağa atmayacak anneliğine insanlığına hakaret etmeye gerek yok
Az ötede oyna kardeşim bu zihniyetle uğraşacak vaktim yok. Sokağa atmamak tek annelik zaten. Kız erkek mavi renk heves eltimle si.ik yarıştırıyorum kafasının tek yapabildiği annelik sokağa atmamak diye avunup oturalım.
 
Karninizdaki bebegi ,Allah bağışladı ,o verdi.Onun takdiri başka kimsenin degil.Benim de iki kizım var .Ikincisine belli bi haftaya kadar erkek deyip yaniltmişlardi.Ben de o donem hamilelik psikolojiyle ,keske bir de oglum olsaydi demistim.Sonralari öyle üzüldüm ki bu yaptigıma.Mavi kiyafet alamamisım nolmuş.Oglum da yok evet nolmuş.Ayagimdan düsen terligimi ,kalkip ayagima geri takan bir kücük kızcagızim var gözümun bebegi.Mutlu olmak icin ,her seyin tam aklimizdan gectigi gibi olmasını bekleyemeyiz ki.Allah sagliktan etmesin.Evlat insanın gözünün nuru.Herkesin bir alın yazısı var.Boşverin eltinizi.Sagliginiza ve mutlulugunuza bakin.Kızınizi da ,erkek bebek diye kodlamayin.Cok tatli bir kizkardesin olacak deyin.Benim cocuklarimin arasinda da yedi yaş var bu arada.
 
2 tane oğlum var ,2.yi kız olsun diye istedim yalan yok ,ama dillendirmeye bile korktum önce sağlıklı olsun ,Allah 'ın gücüne gitmesin diye .
Erkek dediler hiç benimseyememe falan olmadi .Kısmet bu işler
Farklı olan cinsiyeti isteneni anlayabiliyorum ama eve geldim ağladım, şimdi herkese söyleyeceğim, büyüse bizi korusa ne kadar yanlış düşünceler.
Allah evlatla imtihan etmesin .Ayrıca erkek çocuklar da hiç öyle koruyucu falan olmuyor .
Yazık değil mi bebeğine, sana öbür kızına ?
Çok yakınında biri sırf erkek istediği için 3.yu doğurdu. Ama sınavı oğluyla, oğlunun sorunsuz davranışları yüzünden maddi manevi kayıptalar ve en büyük destekçisi kızları.
Allah sağlıkla kavuştursun gerisi boş .
 
Bütün kötü niyeten Allah'a sığınırım sizi de Allah akıl fikir versin kız evladı da erkek evladı da aynı zira onu size verene bakmalısınız demeki hayırlısı buymuş hayırsız bir oğlunuz olsa o zaman da keşke olmasaydı diye bedua ederdiniz beliki ...insanız ve nefsimiz herşeyi tatmak istiyor ama nefsin kölesi olmayın. .ziraa peygamber efendimiz s.a.v kızlara bu kadar önem verirken sizin istememeniz çok yazık.
 
Biz sana nasıl bi moral verelim yani nediyelim üzülme bu başarısiz olmuş Kız çocugunu al çöpemi at diyelim herşeyden önce sende bir kız çocugu olarak dünyaya geldin Nasıl bir cehalettir ya sen hiç tüp bebek merkezlerine gidip ordaki Annelerin çaresizliğine şahit oldunmu ...
 
İki kızım olsun istedim hep önce kızım oldu sevindim sonra oğlum oldu o dediğiniz masmavi şeyleri aldım Doğumda kaybetttim. Neyse dedik 5 yıl uğraştık Allah bize herhalde nasip etmeyecek iki çocuk derken hamile olduğumu öğrendim tekrar tekrar sağlıklı olsun kucağımızı doldursun diye dua ediyoruz. Yarım metrelik erkek bebek mezarına gidip ağladım ben 5 sene. Allah hayırlı sağlıklı evlat versin. Peygsmberimizin kızlarından nesli devam etmiş ne kadar kıymetli kız çocuk sahibi olmak. Rahmetli babam 50 yıl önce bile demiş bol bol kızlarım olsun diye iki oğlu olmuş baştan Allahım kız da nasip et demiş ablam ile biz olmuşuz şükür. Takılmayın böyle şeylere lütfen.. kimseye de ezik ezik bu da kız demeyin..
 
Allah akıl fikir versin. Düşünceye bak, millet çocuğum olsun diye ne fedakarlıklar yapıyor sen kalkmış şükür edeceğini isyanın eşiğine gelmişsin. Sen önce bi dua et sağlıklı ve hayırlı olsun. Cinsiyetin bunların yanında hiçbir önemi yok.
Allah olmayanlara tez zamanda nasip eder inşallah..
 
Az ötede oyna kardeşim bu zihniyetle uğraşacak vaktim yok. Sokağa atmamak tek annelik zaten. Kız erkek mavi renk heves eltimle si.ik yarıştırıyorum kafasının tek yapabildiği annelik sokağa atmamak diye avunup oturalım.
Zaten sizde sadece bu uslupla konuabiliyorsunuz cok donanımlısınız belli :) alıntılamayın sakın
 
Hamilelik psikolojisi farklı neler yaşıyor bilemeyiz ben hep oğlum olsun istediğim için söylenenler üzmedi beni bazı insanların birşeylerin farkına varabilmesi için bir süreçten geçmesi gerekir merak etmeyin doğunca sokağa atmayacak anneliğine insanlığına hakaret etmeye gerek yok
Konu sahibinin duygudurumunu çok iyi anlamışsınız.
Tebrik ederim.
Siz hemşire idiniz. Öyle hatırlıyorum. Iyi bir psikoloji eğitimi aldınız muhtemelen..
Sizi düşüncelerinizden dolayı takdir ettim:)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X