Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de erkek kardeşim yoktu ve çocukluğum anne ve babamın özellikle babamın ah erkek çocuğum olmadı erkek olmadınız bela olacaksınız başımıza diye söylentileriyle geçti sonra ne oldu biliyor musunuz anksiyete özgüvensiz tedirgin yetişkinler olduk 25-30 yaşlarında açılan yara öyle böyle kapanıyor ama çocukluk yaraları kapanmıyor söyleyeyim sizden ricam evlatlarınıza lütfen bu kötülüğü yapmayın onlara sırf ellerinde olmayan şeyler için yüklenmeyin 5 yaşında neden erkek çocuğu olarak doğmadım belki severlerdi demek hala ağır hala ağır

iste fena olanda bu hala kiz diye sevilmeyen yavrular var yada daha az kiymet gören daha az sevgi gören. erkek diye kalk kiz kardesine yemek koy diye ezilen, kendinden cokca yas ufak erkek kardesleri tarafindan köle gibi kullanilan kizlar var.

benim kv de hala aceba erkek olur mu aceba yanlis mi gördü doktor neyse bi dogumu bekleyelim bakalim diyor. bidahaki dediginde sen ogullarinin kiymetini bildin mi ki erkek torun istiyorsun dicem.

Seninkinin bi diger farkli versiyonu bende var gerizekalı bisey.. bana ilk zamanlar dediki cok enteresan "cocugun erkek galiba eskiler 40 gunde cocuk tamamlanır derler ultroson fotosunda gormustu " senin icine dogmuyor mu ne olcagi. Bende yooo dedim. Cidden de doğmadı ama. Diyorki "tercihim kız ama erkek galiba" neyin tercihiyse sanki manavdan elma armut sececek . Neyseki görüşmüyorum da kafam rahat sinir olmuyorum

Daha yorum istemiyorum boşuna yazmayın...hormonal olarak duygularımı kontorl edemedim biran .. ama şuan büyük oranda oturup düşündüm ve şükrediyorum artık..yorum yazmayın okumuyorum..ayrıca bebeğin cinsiyetini değiştirmek isteyen diye iftira atan arkadaş basin göğe ermiştir eminim insnlari fiseklemekle yaptığında iftira Allah ıslah eglesin ..hani bul bakalimoyle bir konu yadamsjim mivar...doktor erkek. Deyip kız diyenleroluyor yada tam tersi olduğunda neler hissettiniz diye sormusumdur..adı cinsiyet değiştirmeye kalkışan üye oldu...Allah ıslah etsin yalandan elestirenleri...herkes anlamak istediğini anlayıp burda hakaret boyutuna getirdi ..noldu birbirinizin gözünde en hakaratvari yorumu yaptı diye beğen butonu rekoru mu kırdıniz...Allah'a havale ediyorum ...bir iki insan evladı beni anlamış onlarada dua ettim...boşuna yazmayın artık okumuyorum..en azından fikirlerim düzeldi esimin desteğiyle...kimseninhakaretiyle değil ..nokta.

Allahtan hidayeti önce kendiniz için isteyebilirsiniz..
mesela ben hep :Allahım önce beni hayırlı anne sonra evlatlarimi hayırlı evlat eyle"diye dua ederdim..
hayirsiz anne baba da bir evlâdın başına gelebilecek en büyük imtihandır..

kocanızı bilmem de buradaki yorumlar annelerin yaptığınız ayrıma verdiği tepki sizi sarsıntıya uğratıp kendizine bir nebze getirmiştir..
tabi iç dünyada hala "irkek irkek" hevesiniz mevcuttur..

Allah sizin gibileri anne etmesin çok ciddi söylüyorum yazıklar olsun 5 yıl oldu kız erkek farketmez rabbim hayırlı evlat versin diye dua ediyorum sizin gibi insanlar da kız oldu diye karalar bağlıyorsunuz anneannem de oğullarına tapardi şimdi kızları bakıyor o çok sevdiği oğullari senin kızların yok mu diye kapıya koydu annem de aynı zihniyet daha şimdiden oğullarım diyor ama en ufak işi düşünce onlar yerine ben yapıyorum kıymetsiz kızı sizin gibiler yaşamadan anlamayanlardansınız galiba...

Banlanmamak için susuyım dedim ama resmen dayanamadım..
Sinir kustum konuna.
Ne kadar cehalet, ne kadar geri kafalalık..
Bizim bir yavrumuz olsun diye bi tarafımız yırtılıyor sen cinsiyet beğenmiyosun BİZ HEP KIZIZ TEK ERKEK YOK KUZENLERİMİN ARASINDA BİLE babam tek bir kez bile keşke oğlum olsaydı demedi asla ağzından erkekle ilgili hiç bir şey çıkmamış annem hamileyken de biz doğdumuzda da bunu neden kısaca anlattım biliyo musun ?bu sebepten annem ve babamla o kadar gurur duyuyorum ki anlatamam... Bak kaç yaşındayım bu aklımdan çıkmıyor.
İlerde evladın büyüdüğünde bunları öğrenirse sana nefret bile duyacaktır.
Hayırlı evlat olmadıktan sonra pipisi olsa ne olur olmasa ne olur ???
Yıl olmuş 2020 hala pipili evlat için kendini yırtanlar var ÇOK ACI ve acıncak haldesin.

Rabbim kimini yoklukla kimini varlıkla imtihan ediyor işte.. Çok yazık. Allah ikinci bebeği lütfetmiş, şükredip sağlıkla doğsun hayırlı evlat olsun diye dua edeceğine erkek değil diye ağlıyor. Gerçekten hayret bişey. Özellikle burada anne olabilmek için senelerini veren madden manen yıpranan onlarca insan varken ve bunları görüp okurken şu satırları yazabilmek vicdansızlık bana göre. Çok nankörsünüz maalesef, Allah ıslah etsin.

Daha yorum istemiyorum boşuna yazmayın...hormonal olarak duygularımı kontorl edemedim biran .. ama şuan büyük oranda oturup düşündüm ve şükrediyorum artık..yorum yazmayın okumuyorum..ayrıca bebeğin cinsiyetini değiştirmek isteyen diye iftira atan arkadaş basin göğe ermiştir eminim insnlari fiseklemekle yaptığında iftira Allah ıslah eglesin ..hani bul bakalimoyle bir konu yadamsjim mivar...doktor erkek. Deyip kız diyenleroluyor yada tam tersi olduğunda neler hissettiniz diye sormusumdur..adı cinsiyet değiştirmeye kalkışan üye oldu...Allah ıslah etsin yalandan elestirenleri...herkes anlamak istediğini anlayıp burda hakaret boyutuna getirdi ..noldu birbirinizin gözünde en hakaratvari yorumu yaptı diye beğen butonu rekoru mu kırdıniz...Allah'a havale ediyorum ...bir iki insan evladı beni anlamış onlarada dua ettim...boşuna yazmayın artık okumuyorum..en azından fikirlerim düzeldi esimin desteğiyle...kimseninhakaretiyle değil ..nokta.
O zaman konunu kapattır da insanları da günaha sokma.. sinir etme. Zihniyetinin zerre kadar değişmediğinden eminim de neyse beni alakadar etmiyor.
Bana da saplandı..
Allah sizde de bana da isteyen hak eden layığıyla vatana milete hayırlı olacak iyi insan olacak şekilde çocuk yetiştirebilecek herkese nasip etsin en kısa zamanda.

Konuyu sahibi silmiş ama yorumlardan anladım ne olduğunu. Ah bi kızım olsa dünyanın en mutlu insanı ben olurdum
2 kızım olsa yine aynı mutluluğu yaşardım
2.oğlum olsa onda da mutlu olurum tabi ama kız evladın yeri de başkadır
Allah'ın en güzel emaneti ve nimeti o, şükredin çok şükredin
Yerinizde olmak isteyen yüzlerce kadın var

O zaman konunu kapattır da insanları da günaha sokma.. sinir etme. Zihniyetinin zerre kadar değişmediğinden eminim de neyse beni alakadar etmiyor.

Allah sizde de bana da isteyen hak eden layığıyla vatana milete hayırlı olacak iyi insan olacak şekilde çocuk yetiştirebilecek herkese nasip etsin en kısa zamanda.

Can-ı gönülden Aminnnnnnnnn 🙏🙏

7 yaşında bir kızım var.yurt dışında yaşıyorum..daha önce düşük yaptım hemen sonra suan..ikinciye hamileyim ve onunda kız olduğunu öğrendim bugün..ama hep hayalimdi bir kız Bir erkek çocuk sahibi olup ikisininde tatmak daha da düşünmemek..özellikle bu ikinci için çok dua ettim hamile kalmadan önce bile birde sağlıklı hayırlı oğlumuz olsun dedim..kızımda çok istedi ..minik erkek bebekler ona hep çok sevimli gelmişti ve banada üstelik eşimde heves ediyordu.eltim yeni doğum yaptı bir kızı vardı şimdi oğlu oldu nasıl tatli ...ve bu yabancı memlekette eşim vardiyali çalıştığından oğlum büyüdükçe bize güç olur diye düşünmüştüm..doktor kız deyince istemsizce üzüldüm..eve geldim daha bi içime kapandım ağlıyorum sürekli..onu benimseyemiyorum bir türlü..biliyorum çok yanlış ama insanın elinde olmuyor başına gelmeyen anlayamaz..bide çevre faktörü var..herkes sorup duruyodu cinsiyeti bu da erkek olur ins erkeği tutturursun ins bu sefer diye yorumlar..şimdi hepsine kız diyecegim..erkek demeyi çok isterdim..hep ileriyi düşünüyorum ben iki kızla ne yapicam..kız çocukları yetiştirmesi çok özel herkesten sakınmak gerek malum etraf kötü ..simdi ikinci kıza nasıl yeticem..ya çok tuhaf şeyler hissediyorum ve asla mutlu değilim..hayalimdeki mavi giysiler birden gitti ..şimdi ilk kızımın giysilerini yeniden hazirlaya acagim nasipse tabi...heves sıfır bende ..böyle hamilelikmi olur..Allah çocuğu olmayan herkese çifter çifter versin ..

Gercekten aklinizi kacirmissiniz 🤦🏼‍♀️

Eski bir komşumuzu çok hatırlattın bana
3 kız üstü bir oğlan oldu diye çifter kurban kestirtmişti zorla kocasına
Eni sonu kocaman adamı yıkan 3 fabrika sahibi adamı kirada eve mahkum eden yere göğe koyamadı oğlu oldu
Kadın hala laf söyletmez oğluna
Hayırlısını istemeyi öğrenseniz

Hormonlara suç atmayın.
Zihniyetiniz bu.
Dua edin de Rabbim sizi karninizdaki ile sinamasin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X