moralim bozuluyor bazen dayanamıyorum

sevgi-cicegi

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
82
19
8
34
Merhaba kizlar icimi dokmek istedim birde sizlere danismak. Ben esimin ailesinin evinde oturuyorum ama bu artik sorun oluyor insanin kendi duzeni olmali dimi. Onlarin esyalari onlarin duzeni boyle konular yuzunden esimle tartisiyoruz . Cunku olmuyor artik . Ev ev ustune olmaz. Birde bebegim var bebegim olacaginda cok sevinmistim hayaller kurarsin nasil anne olacagini falan ama evet ama hop buyukler karisiverir ise. Onu giydirme soyle yapma ben tabi munkun oldugunca kendim istedigimi bildigi yaptim doktorun soyledikleri okudugum kotaplar ve annelik icguduleri ... tamam torunlari sevebilirler ama kendi yetistirme taarzlarini uygulamaya calismalri sinir bozucu bir sürü ufak buyuk olaylar oldu ve ayni evde ozellikle bebegime larisilmasi beni yoruyor artik . Bwbegimin her aninini soya doya yasamk istiyorum anneligi doya doya yasamak istiyorum . Cok bunaldim. Kirada bile olsa oturalim diyorum bazen ama zor biraz ne yapacagimi sasiriyorum

evet yaşlar kaç? neden aynı eve çıkmak zorunda kaldınız ki?
sadece anne olduğu için, yalnız kalmasın diye mi beraber yaşamak istediniz?

Merhaba kizlar icimi dokmek istedim birde sizlere danismak. Ben esimin ailesinin evinde oturuyorum ama bu artik sorun oluyor insanin kendi duzeni olmali dimi. Onlarin esyalari onlarin duzeni boyle konular yuzunden esimle tartisiyoruz . Cunku olmuyor artik . Ev ev ustune olmaz. Birde bebegim var bebegim olacaginda cok sevinmistim hayaller kurarsin nasil anne olacagini falan ama evet ama hop buyukler karisiverir ise. Onu giydirme soyle yapma ben tabi munkun oldugunca kendim istedigimi bildigi yaptim doktorun soyledikleri okudugum kotaplar ve annelik icguduleri ... tamam torunlari sevebilirler ama kendi yetistirme taarzlarini uygulamaya calismalri sinir bozucu bir sürü ufak buyuk olaylar oldu ve ayni evde ozellikle bebegime larisilmasi beni yoruyor artik . Bwbegimin her aninini soya doya yasamk istiyorum anneligi doya doya yasamak istiyorum . Cok bunaldim. Kirada bile olsa oturalim diyorum bazen ama zor biraz ne yapacagimi sasiriyorum

"kirada bile olsa" ne demek anlamiyorum. benim esim profesor, biz de kirada oturuyoruz. nedir bu illa ki ev sahibi olma sevdasi?
butcenizin yetecegi bir semtte, temiz bir ev bularak kendiniz icin bir hayat insa edebilirsiniz esiniz ile.
esinizin bu durula yaklasimi nedir? ailesi ile neden yasanma karari alindi?

evlenirken kabul etmeyecektin bence..çünkü zor olduğunu aynı evde oturmadan da tahmin edebiliriz...
herkes ayağını yorganına göre uzatırsa neden olmasın ayrı bir ev...gerekirse sende çalış...

ayrı ev açamayacak biriyle neden evlendiniz?
hadi evlendiniz neden çocuk yaptınız?
hadi yaptınız neden ayrı eve çıkmıyorsunuz ?
hadi çıkmıyorsunuz neden şikayet ediyorsunuz?
ev onların her şey onların tabiki evde söz hakkı onların..
çocuk içinde bildiğinizi okuyormuşsunuz zaten.

Hazir kvle kaliyosan cocuga o baksa?
Sende calisirsin para biriktirip ayrilirsinz evden.

Ayrı ev açılmadan niye evlendiniz filan diye sorup bunaltmak istemiyorum.Belki ciddi maddi yetersizlik belkide bilememekten dolayı.Gerçi ikiside benim için geçerli sebepler değil ama bu konuda dünyada tek olmadığınıza göre herkes benim gibi düşünmüyor buda aşikar.Neyse gelelim konunuza, eşinizin ailesiyle yaşadığınız sürece kendi düzeninizi kurup kendi istediğiniz gibi yaşamanız gerçekten imkansıza çok yakın.Bu konuda yapabiliceğiniz/yaptırabiliceğiniz tek şey ayrı eve çıkmak olur.O evde yaşayarak kendi düzeninizi kurma mücadelesi vermek boşuna kürek çekmek olur, siz mücadelenizi evi ayırma konusunda yapınız.

valla senin adına üzüldüm. ama ne yapıp edin ayrı eve çıkman lazım. ya da iş bul kendine. çalış. böylelikle kayınvalidenleri görmezsin.

evet yaşlar kaç? neden aynı eve çıkmak zorunda kaldınız ki?
sadece anne olduğu için, yalnız kalmasın diye mi beraber yaşamak istediniz?
Annesi yanliz degi l eside var . Ya aslinda oturdugumuz evde 3 gun kaliyorlar . Ilk evlenecegimizde sizin eviniz olunur tarzinda konusmalar gecti . Bende tamam sorun olmaz diyerekden oldu. Ama oyle olmuyor annesi babasi iyiler ama benim yaptigimi begenmeyip eski duzenine donduruyorlar. Bu tur olaylar cok oldu ve sonra ister istemez insan kiriliyor tabi 3 gun bile olsa olmuyor artik . Helede bebegime karisip sevme sekilleri cok yordu beni.

"kirada bile olsa" ne demek anlamiyorum. benim esim profesor, biz de kirada oturuyoruz. nedir bu illa ki ev sahibi olma sevdasi?
butcenizin yetecegi bir semtte, temiz bir ev bularak kendiniz icin bir hayat insa edebilirsiniz esiniz ile.
esinizin bu durula yaklasimi nedir? ailesi ile neden yasanma karari alindi?

Yok canim insan tabiki kendi evinde yasamak ister ben orda maddi acidan bizi zorlayabilir de ondan dedim . Maddi acidan zorlasa bile ayri eve cikmak istiyorum diye . Sonucda kendi evim olucak. Ya ilk basta sizin eviniz diye konusmalar gecti onlar 3 gun kaliyor. Benbuuuklere saygiliyim kendi annemde var sonucda ama kendi duzenimi kuramiyorum en ufak birseyin yerini oynatsam hemen eski yerine koyuyorlar. Esime diyorum burasi bizim diyor. Ben ufacik degisiklik yapamadikdan sonra nasil bizim diyorum . Kimse karisamaz diyor ama oyle olmuyor burasi sonucda annelerinin evi onlar almis bende kimsenin duzenini bozamam ya ama artikuzmeye basladi beni

Eşiniz sizi kandırıyor..
Orası sizin eviniz değil..
Üç gün kalmaları da bişey değiştirmiyor..
Ayrı bir ev açamayan, kendi evini geçindiremeyen kocanız sorumluluğundan kaçıyor..
Çok mu az eşinizin maaşı..
Ayrı çıksanız idare edemez misiniz?

Hazir kvle kaliyosan cocuga o baksa?
Sende calisirsin para biriktirip ayrilirsinz evden.

Yok canim ben bebegimi bir kendi anneme guvenip birakabilirim . Kv 3 gun burda ama ona birakamam cunku onun yetistirme tarzi ile benimki cok ters dusuyor . Insan kendi annesine anlatiyor ama kv ye herseyi diyemiyorsun desende bi bakiyosun hop ayni yine. 3 aylikken dondurma vermeye calistilar . Hayir dedim ne dondurmasi . Bir ara kendi yedigi ekmegi bebegimin agzina degdiriyor son anda bebegi kaptim ne yapiyorsunuz diye kp ile guluyorlar ki en nefret ettigim seydir bebegin agza degdirilen kasikdan yedirilmesi. Hasta olurlar cocuga yaklasirlar. Uyaririm kac kere . Baska hasta biri olur ben bebegi uzak tutarim onlara derim yaklasmasin ben mutfaga gitip dondugumde ne goreyimhasta kisinin kucaginda yada ona yaklastiriyorlar. Butur seyler cok var cainm

S sevgi-cicegi Merhaba canım, konunu okurken acaba ben mi yazdım bunları dedim bi an :)

Ben evliliğimin 8.ayında maddi yetersizlikler ve bir takım borçlar sebebiyle kayınvalidem ve kayınpederimle yaşamaya başladım ve sürpriz hamile kaldım. Aynen senin şu yazdıkların var ya hepsini yaşadım, çalışan biriyim zaten hamileyken çalıştım evde değildim ama doğum izninden bunalımdan çıkıp bunalıma giriyordum desem yeridir. Kayınvalidem ve kayınpederim aslında Anne-Baba gibidir bana Allah razı olsun hep iyiliklerini gördüm ama seni anlıyorum, evlilik hayalleri kendi evin kendi düzenin çocuğunla yalnız kalma hayalleri o kadar iyi anlıyorum ki seni..

Yaşamış biri olarak sana tavsiyelerde bulunacağım, anladığım kadarıyla kiraya çıkabilecek maddi durum yok, olsaydı zaten çıkardınız. Eşinin ailesi de kötü kişilere benzemiyorlar söylediğin kadarıyla, bu süreci atlatana kadar 3 maymunu oyna, yaptıkları herşeyi iyi niyetle karşılamaya çalış, onları kendi anne-baban gibi görürsen yaptıkları gözüne batmaz, şunu kendi evine çıkana kadar kabullen "burası onların evi kayınvalidenin düzenini" ve onun düzenini devam ettirmeye çalış, eminim kayınvaliden için de bu zor bir durum. Eğer mevcut durumunu sindirmezsen kendine ve eşine özellikle de bebeğine ciddi psikilojik sıkıntılar yaşatabilirsin. Herkesi geçtim kendin için bu şekilde davranmalısın.. Mesela takılı kalma 5 dakika kuralı diye bir şey var canını sıkan durumu sadece 5 dakika düşün kendini olumlu şeyler düşünerek sakinleştir sonra da unut gitsin..
Ve en büyük tavsiyem kayınvaliden çocuğa bakabilecek durumda ise ve sen de çalışabilecek durumdaysan çalış, emin ol çok çok daha iyi oluyor, hem maddi açıdan da daha kısa zamanda kendi evinize çıkarsınız..
Mevcut durumumuz belki istediğimiz gibi olmayabilir ama bu bizim evliliğimizin imtihanıdır belki de bu yüzden bu durumu en güzel hale istemesekte çevirirsek en büyük iyiliği kendimize yapmış oluruz..

Eşiniz sizi kandırıyor..
Orası sizin eviniz değil..
Üç gün kalmaları da bişey değiştirmiyor..
Ayrı bir ev açamayan, kendi evini geçindiremeyen kocanız sorumluluğundan kaçıyor..
Çok mu az eşinizin maaşı..
Ayrı çıksanız idare edemez misiniz?

Asgari ucret bende calismayi dusunuyorum zaten bebegi kendi anneme birakip . Cunku boyle devam ederse kendi evliligimiz bozulacak.

valla senin adına üzüldüm. ama ne yapıp edin ayrı eve çıkman lazım. ya da iş bul kendine. çalış. böylelikle kayınvalidenleri görmezsin.

Evet canim kendi evin sart . Bende calisacagim zaten boylelikle ayri eve cikmak daha kolay olur. Biz birikim yapariz diye kabul etmistik 3 gunkaliyorlar diye. Ev aliriz bizde diye ama olmuyor

S sevgi-cicegi Merhaba canım, konunu okurken acaba ben mi yazdım bunları dedim bi an :)

Ben evliliğimin 8.ayında maddi yetersizlikler ve bir takım borçlar sebebiyle kayınvalidem ve kayınpederimle yaşamaya başladım ve sürpriz hamile kaldım. Aynen senin şu yazdıkların var ya hepsini yaşadım, çalışan biriyim zaten hamileyken çalıştım evde değildim ama doğum izninden bunalımdan çıkıp bunalıma giriyordum desem yeridir. Kayınvalidem ve kayınpederim aslında Anne-Baba gibidir bana Allah razı olsun hep iyiliklerini gördüm ama seni anlıyorum, evlilik hayalleri kendi evin kendi düzenin çocuğunla yalnız kalma hayalleri o kadar iyi anlıyorum ki seni..

Yaşamış biri olarak sana tavsiyelerde bulunacağım, anladığım kadarıyla kiraya çıkabilecek maddi durum yok, olsaydı zaten çıkardınız. Eşinin ailesi de kötü kişilere benzemiyorlar söylediğin kadarıyla, bu süreci atlatana kadar 3 maymunu oyna, yaptıkları herşeyi iyi niyetle karşılamaya çalış, onları kendi anne-baban gibi görürsen yaptıkları gözüne batmaz, şunu kendi evine çıkana kadar kabullen "burası onların evi kayınvalidenin düzenini" ve onun düzenini devam ettirmeye çalış, eminim kayınvaliden için de bu zor bir durum. Eğer mevcut durumunu sindirmezsen kendine ve eşine özellikle de bebeğine ciddi psikilojik sıkıntılar yaşatabilirsin. Herkesi geçtim kendin için bu şekilde davranmalısın.. Mesela takılı kalma 5 dakika kuralı diye bir şey var canını sıkan durumu sadece 5 dakika düşün kendini olumlu şeyler düşünerek sakinleştir sonra da unut gitsin..
Ve en büyük tavsiyem kayınvaliden çocuğa bakabilecek durumda ise ve sen de çalışabilecek durumdaysan çalış, emin ol çok çok daha iyi oluyor, hem maddi açıdan da daha kısa zamanda kendi evinize çıkarsınız..
Mevcut durumumuz belki istediğimiz gibi olmayabilir ama bu bizim evliliğimizin imtihanıdır belki de bu yüzden bu durumu en güzel hale istemesekte çevirirsek en büyük iyiliği kendimize yapmış oluruz..

Canim evet ayni durumdayiz senin deddigin gibi seninvyazdigin seyleri okuyuncada benim aklimdan gecenler. Evet iyiler ama onlarin yaptiklari senin dusuncelerinle uyusmayinca sorun oluyorayni cati altinca olunca. Bizimde bebek supriz oldu bende calisiyordum bebekden sonra evde oturdum biraz buyusun annelige bebegime doyayim diye . Hemde yetisme tarzima gore buyuteyim diye . Onlarin torunu onlar tabiki sevebilirler ama kendi yetistirme tarzlarini uygulamaya calismalari yada bana ters olan ve yanlis olan yontemleri olmasi beni sinirlendiriyor ve yoruyor. Artik bebek meselesi oldu ondan dolayi ayri eve cikmak istiyorum anneligimi yasamak icin. Benim yapma dediklerimi yapiyorlar kendi isirdigi lokmayi bebegime verecekti birara son anda cektim bebegimin agzini yikadim guluyorlar. Hasta olduklarinda pek uzak durma aliskanliklari yok garip garip sevme sozcukleri var sevgilim bu benim diye seviyor . Bende dedim bu yanlis bir kelime demeyin . Ne olcak ama buyuyunce anlicak nasil olsa ben hayir demeyin dedim.ilk baslarda giydirmeme de karisiyorlardi corap giydir patik giydir yelek giydir . Ben oldum olasi fazla giydirmem bir gun doldum onun annesi benim nasil goydirilcegine ben karar veririm dedim . Bu tur aorunlar iste

Canim birda evlenirken bu ev sizin olacak diye denildi ama oyle oladigini evde kaldigimda anladim . Ya zaten benim kimsenin evini istemem sonucta onlar almis kendi evleri . Ben kendimin olan birev isterim hep

Back
X