- 15 Eylül 2013
- 1.792
- 3.022
- 408
- 35
- Konu Sahibi sevgi-cicegi
Canim evet ayni durumdayiz senin deddigin gibi seninvyazdigin seyleri okuyuncada benim aklimdan gecenler. Evet iyiler ama onlarin yaptiklari senin dusuncelerinle uyusmayinca sorun oluyorayni cati altinca olunca. Bizimde bebek supriz oldu bende calisiyordum bebekden sonra evde oturdum biraz buyusun annelige bebegime doyayim diye . Hemde yetisme tarzima gore buyuteyim diye . Onlarin torunu onlar tabiki sevebilirler ama kendi yetistirme tarzlarini uygulamaya calismalari yada bana ters olan ve yanlis olan yontemleri olmasi beni sinirlendiriyor ve yoruyor. Artik bebek meselesi oldu ondan dolayi ayri eve cikmak istiyorum anneligimi yasamak icin. Benim yapma dediklerimi yapiyorlar kendi isirdigi lokmayi bebegime verecekti birara son anda cektim bebegimin agzini yikadim guluyorlar. Hasta olduklarinda pek uzak durma aliskanliklari yok garip garip sevme sozcukleri var sevgilim bu benim diye seviyor . Bende dedim bu yanlis bir kelime demeyin . Ne olcak ama buyuyunce anlicak nasil olsa ben hayir demeyin dedim.ilk baslarda giydirmeme de karisiyorlardi corap giydir patik giydir yelek giydir . Ben oldum olasi fazla giydirmem bir gun doldum onun annesi benim nasil goydirilcegine ben karar veririm dedim . Bu tur aorunlar iste
Kültürleriniz illa ki farklıdır, sen farklı yetiştin onlar farklı yetiştiler ve yetiştirdiler bu yüzden uyum pek mümkün olmuyor. Aynen şu yazdıkların benim de başımdan geçti hatta senin kadar sabırlı da değildim çok kırdım döktüm kocaman insanları bana biraz benziyor dediğinde "hayır ne alaka niye sana benzesin" dedim, iyi niyetle kızım uykudan uyandı yelek giydirsen sanki daha iyi olur dedi "ben senden daha iyi çocuk bakıyorum senin baktıklarını da görüyoruz" dedim, evimize bebek görmeye gelen misafirlere börekler açtı "yardımına ihtiyacım yok kimse gelmesin yemesin " vs vs o kadar kırıcı şeyler yaptım ki çünkü psikolojim şuan senin de yaşadığın durumdan dolayı çok bozuktu, sonra aklım başıma geldiğinde pişmanlıktan deli gibi ağladım, özürler diledim hediyeler aldım haklarını helal etsinler diye.. Çok şükür büyüklüklerini gösterdiler biz seni anlıyoruz dediler onlar da özür dilediler..
Hee kızımla ilgili hala benim dediğimi yapmazlar o ayrı tamam derler ama yine kalın kalın giydiriler kendi istedikleri gibi yedirirler, bunun gibi bir sürü şey hala devam ediyor ama diyorum ki "kızıma zarar verecek en son kişi onlar" ne yaptılarsa aslında bana ve fikrime ters olmasına rağmen iyi yapmışsınız ama sanki şöyle yapsanız daha mı iyi olur diyorum bi bakıyorum ben onlara böyle yaklaştıkça onlar da benim dediğim gibi hareket etmeye başladılar..
Belki sende yaptıklarına istemesende önce gül geç onları eleştirme sonra tatlı tatlı bak uzmanlar böyle böyle yapmak daha iyi diyorlar sonra geleceklerinde şöyle şöyle hastalıkları çıkıyormuş falan de, ben çözümü böyle buldum, çünkü biz onlardan küçük olduğumuz için aklımız da onlara göre küçük geliyor, işin içine uzmanlar diyor, kitapta okudum, doktoru söyledi vs vs deyince yapmaya başlıyorlar.. He bir de aman biz yaptık bişey olmadı cümlesi kurarlarsa "o zamanki herşey doğalmış şimdi her yemek hormonlu her yer mikrop dolu, hava bile pis" vs vs diyerek ikna edebilirsin belki.. Ben bu yollarla çözdüm işi mecburen..