moralim çok bozuk ne yapacağımı bilmiyorum

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
arkadaşlar merhaba biz 6 ay falan önce iskenderuna taşındık.önceden ankarada oturuyorduk.eşim antepli ben çankırılıyım. ankarada otururken yıllık izinlerimizin hepsini antepte kullanıyorduk.eşim eğer antepe yakın bir yere gidersek bu sefer yıllık izinlerimizi ankarada kulanırız diye bana söz verdi.sözünü de tuttu. bu yıl annemler 1 aylığına umreye gittiler. uğurlamaya gidemedim.karşılamaya da gidemedim ne yazık ki ama geldikleri gün gittik ve yıllık iznimizi annemlerin yaınında kullandık.kayınvalidem de çocuğuma bakıyor ve bizde kalıyor.bu arada iskenderun antep arası özel araçla 1 saat falan görümcem kaynım arada çıkıp geliyorlar çünkü yakın ...ama annemler 7-8 saat uzaklıkta olduğu için 1 kere gelebildiler daha..
bu sene bayramda almanyadaki kaynımgil geldi 5 senedir falan gelmiyorlardı. 5 gün falan onlarla antepte kaldık bayramdan önce.sonra bayramın 1.günü akşamı biz otobüsle ankaraya gittik.bu arada arabamız da yok ev alırken sattık.bekar kaynımın da arabası var eşim istedi arabayla daha rahat gideriz diye 2 çocuğumuz var çünkü. kaynım da veremem dedi.eşim kırıldı ve biraz bağırdı çağırdı.neyse biz ankaraya gittik annemler gelmişti umreden ve kız kardeşim annemin evini temizledi 1 hafta önce giderek.sonra o evine gitti. gelen misafirlerle ilgilenmem için benim annemlerde kalmam gerekiyordu.o kadar çok kişi geldi ki annem tek başına altından kalkamazdı.neyse... 1 ay sonra evimize geldik. kayınvalidem tekrar geldi.çünkü çocuklara bakıyor.kışın da annem bakacak.sonra bakıcı ya da kreş ayarlayacağım.dün akşan konu açıldı eşim arabayı vermediği için kardeşine kızıyordu.Kayınvalidem meğer ne kadar doluymuş verirse iyi vermezse kötü mü arabanızı satmasaydınız vermek zorunda değil arabayla işi varmış falan filan sonra siz de almanyadan abin geldi ankaraya çekip gittiniz de işte anam bacım diye öleceksin de buraya taşındığınızdan beri antepe kaç kere geldiniz de neler neler eşim de ben de çok şaşırdık..çünkü kayınvalidemin böyle düşündüğünü bilmiyordum az çok tahmin ediyordum ama ..o kadar zoruma gitti ki ..kendi kızı da hergün annesigilde antepte annesinin evinin yanına taşıdı evini..oğlunun biri almanyada biri istanbulda biri bekar antepte o da gitmek istiyormuş herhalde başka bir şehre ..hepiniz de avrat peşinden koşuyorsunuz dedi.bende biz yakına geldik ya işte dedim antepe mi geldiniz sanki dedi..antepe de ben gitmek istemedim.iyi ki de gitmemişim hiç pişman değilim hatta dünkü olaydan sonra keşke ankaradan hiç gelmeseydim dedim valla ..şu an o kadar çok üzgünüm ki anlatamam kayınvalidemi böyle bilmezdim herkese överdim benim kaynananm iyi beni seviyor derdim ama yanılmışım...aman şimdi konu kapandı biz sabah işe geldil ama akşam gidince konuşmayı düşünüyorum sizce ne diyeyim nasıl konuşayım akıl verir misiniz bana

arkadaşlar merhaba biz 6 ay falan önce iskenderuna taşındık.önceden ankarada oturuyorduk.eşim antepli ben çankırılıyım. ankarada otururken yıllık izinlerimizin hepsini antepte kullanıyorduk.eşim eğer antepe yakın bir yere gidersek bu sefer yıllık izinlerimizi ankarada kulanırız diye bana söz verdi.sözünü de tuttu. bu yıl annemler 1 aylığına umreye gittiler. uğurlamaya gidemedim.karşılamaya da gidemedim ne yazık ki ama geldikleri gün gittik ve yıllık iznimizi annemlerin yaınında kullandık.kayınvalidem de çocuğuma bakıyor ve bizde kalıyor.bu arada iskenderun antep arası özel araçla 1 saat falan görümcem kaynım arada çıkıp geliyorlar çünkü yakın ...ama annemler 7-8 saat uzaklıkta olduğu için 1 kere gelebildiler daha..
bu sene bayramda almanyadaki kaynımgil geldi 5 senedir falan gelmiyorlardı. 5 gün falan onlarla antepte kaldık bayramdan önce.sonra bayramın 1.günü akşamı biz otobüsle ankaraya gittik.bu arada arabamız da yok ev alırken sattık.bekar kaynımın da arabası var eşim istedi arabayla daha rahat gideriz diye 2 çocuğumuz var çünkü. kaynım da veremem dedi.eşim kırıldı ve biraz bağırdı çağırdı.neyse biz ankaraya gittik annemler gelmişti umreden ve kız kardeşim annemin evini temizledi 1 hafta önce giderek.sonra o evine gitti. gelen misafirlerle ilgilenmem için benim annemlerde kalmam gerekiyordu.o kadar çok kişi geldi ki annem tek başına altından kalkamazdı.neyse... 1 ay sonra evimize geldik. kayınvalidem tekrar geldi.çünkü çocuklara bakıyor.kışın da annem bakacak.sonra bakıcı ya da kreş ayarlayacağım.dün akşan konu açıldı eşim arabayı vermediği için kardeşine kızıyordu.Kayınvalidem meğer ne kadar doluymuş verirse iyi vermezse kötü mü arabanızı satmasaydınız vermek zorunda değil arabayla işi varmış falan filan sonra siz de almanyadan abin geldi ankaraya çekip gittiniz de işte anam bacım diye öleceksin de buraya taşındığınızdan beri antepe kaç kere geldiniz de neler neler eşim de ben de çok şaşırdık..çünkü kayınvalidemin böyle düşündüğünü bilmiyordum az çok tahmin ediyordum ama ..o kadar zoruma gitti ki ..kendi kızı da hergün annesigilde antepte annesinin evinin yanına taşıdı evini..oğlunun biri almanyada biri istanbulda biri bekar antepte o da gitmek istiyormuş herhalde başka bir şehre ..hepiniz de avrat peşinden koşuyorsunuz dedi.bende biz yakına geldik ya işte dedim antepe mi geldiniz sanki dedi..antepe de ben gitmek istemedim.iyi ki de gitmemişim hiç pişman değilim hatta dünkü olaydan sonra keşke ankaradan hiç gelmeseydim dedim valla ..şu an o kadar çok üzgünüm ki anlatamam kayınvalidemi böyle bilmezdim herkese överdim benim kaynananm iyi beni seviyor derdim ama yanılmışım...aman şimdi konu kapandı biz sabah işe geldil ama akşam gidince konuşmayı düşünüyorum sizce ne diyeyim nasıl konuşayım akıl verir misiniz bana

Siz kendi açınızdan haklı olabilirsiniz,ama kayınvalidenizde kendi açısından haklı.Sonuçta önceden oturduğunuz yer annenizin bulunduğu şehir ve yıllık izinlerinizide Antepte geçirmeniz normal.Ama şuan yaşadığınız şehir Antep değil,arabanız yok ,ancak arada gidebiliyorsunuzdur Antep ede.Yani önceki durumla aynı şey değil.1 ay kalmışsınız Ankarada ,yurtdışından kaynınız geldi ise onu bir daha uzun süre göremeyeksiniz.Kayınvalideniz kaynınızda gelmişken biraz daha kalmanızı istemekte kendince haklı olabilir.

Siz kendi açınızdan haklı olabilirsiniz,ama kayınvalidenizde kendi açısından haklı.Sonuçta önceden oturduğunuz yer annenizin bulunduğu şehir ve yıllık izinlerinizide Antepte geçirmeniz normal.Ama şuan yaşadığınız şehir Antep değil,arabanız yok ,ancak arada gidebiliyorsunuzdur Antep ede.Yani önceki durumla aynı şey değil.1 ay kalmışsınız Ankarada ,yurtdışından kaynınız geldi ise onu bir daha uzun süre göremeyeksiniz.Kayınvalideniz kaynınızda gelmişken biraz daha kalmanızı istemekte kendince haklı olabilir.

arkadaşım dikkatli okusaydın önceden annemlerle aynı şehirde oturmadığımızı anlardın biz ankarada otuduk ama annemler 3 saat uzaklıkta çankırının bir ilçesinde

arkadaşım dikkatli okusaydın önceden annemlerle aynı şehirde oturmadığımızı anlardın biz ankarada otuduk ama annemler 3 saat uzaklıkta çankırının bir ilçesinde

arkadaşlar merhaba biz 6 ay falan önce iskenderuna taşındık.önceden ankarada oturuyorduk.eşim antepli ben çankırılıyım. ankarada otururken yıllık izinlerimizin hepsini antepte kullanıyorduk.eşim eğer antepe yakın bir yere gidersek bu sefer yıllık izinlerimizi ankarada kulanırız diye bana söz verdi.sözünü de tuttu. bu yıl annemler 1 aylığına umreye gittiler. uğurlamaya gidemedim.karşılamaya da gidemedim ne yazık ki ama geldikleri gün gittik ve yıllık gün gittik ve yıllık iznimizi annemlerin yaınında kullandık.kayınvalidem de çocuğuma bakıyor ve bizde kalıyor.bu arada iskenderun antep arası özel araçla 1 saat falan görümcem kaynım arada çıkıp geliyorlar çünkü yakın ...ama annemler 7-8 saat uzaklıkta olduğu için 1 kere gelebildiler daha..

Arkadaşım !!dikkatli okudum ve hala annenizin Çankırıda oturduğunu göremedim.

Yukarıdaki yazıda yanlızca Çankırılı olduğunuz yazıyor,ayrıca ''İskenderun a taşınırsak yıllık izinlerimizi Ankarada geçiriceğimize eşim söz verdi''cümleside ailenizin Ankarada yaşadığı izlenimini veriyor.Siz doğru yazmazsanız biz müneccimmiyiz bilelim ailenizin nerde oturduğunu.
Üslubunuz çok çirkin ayrıca,ben siz diye hitap ediyorsam siz de bana öyle hitap edin lütfen.

cocugunuza bakiyor diye el üstünde tutun kayinvalidenizi
esinizin kardeside arabasini verir vermez
kv hakli vermeyince kötü mü???

cocugunuza bakiyor diye el üstünde tutun kayinvalidenizi
esinizin kardeside arabasini verir vermez
kv hakli vermeyince kötü mü???

bi de şehirler arası gidip geliyormuş kadın benim ki 30 m uzaktaydı gene bakmadı:19:

Arkadaşım !!dikkatli okudum ve hala annenizin Çankırıda oturduğunu göremedim.

Yukarıdaki yazıda yanlızca Çankırılı olduğunuz yazıyor,ayrıca ''İskenderun a taşınırsak yıllık izinlerimizi Ankarada geçiriceğimize eşim söz verdi''cümleside ailenizin Ankarada yaşadığı izlenimini veriyor.Siz doğru yazmazsanız biz müneccimmiyiz bilelim ailenizin nerde oturduğunu.
Üslubunuz çok çirkin ayrıca,ben siz diye hitap ediyorsam siz de bana öyle hitap edin lütfen.

kusura bakmayın haklısınız yazmamışım siz demediğim için de özür dilerim kafam karşık işte anlayın beni

annenizin yanınızda olmak heleki öğle bir günde hakkınız. izninizin başından sonundan bir ayarlama yapıp eşit olsaydı.
keşeke bir ay kalmasaymışınız.eşit davransaydınız bunlarala hiç muhattap olmazdınız.
5 yılda sadece 5 gün ayırmışsınız. haksızlık yapmışsınız. kayınvalideniz haklı çocuklarını onca aradan sonra bir arada görmek isteyecektir.
kırılmıştır kim olsa kırılır. bence konuyu kapatın hiç birşey demeyin.daha dikkatli olun bundan sonra.

Kayınvalideniz cocouğunuza bakıyor bence bu sizin için bullunmaz bie nimet.siz çalıştığınız için yemekti ev toparlamaydı bircok şeyde eminim yardımcı oluyordur.siz tercihen antepe gelmek istememişsiniz onun yerine kv size gelip yardımcı oluyor.
evet kv nin cıkışı ani olmuş olabilir ama görünen köy kılavuz istemez.illaki bazı şeylerin dile getirilmesi gerekmiyor.
bence siz olayı abartıyorsunuz.hem hangi eş yıllık tatilinin tamamını eşinin ailesinin yanında geçiriyor?

evet bir ay gibi bir süre ve yurtdışından gelen eşinizin kardeşi için 5 gün kayınvalideni incitmiştir hani ben olsam ben de kızardım oğluma da gelinime de

evet bir ay gibi bir süre ve yurtdışından gelen eşinizin kardeşi için 5 gün kayınvalideni incitmiştir hani ben olsam ben de kızardım oğluma da gelinime de

ama almanyadaki kaynım da sırf para biriktirmek için her sene gelmiyor üstelik bizim düğünümüğze de gelmedi eşim de bunlara kızıyor ve fazla birlikte durmak istemiyor ama biz ankarada iken izinlerimizin hepsini antepta kullanıyorduk bayramla birleştiriyorduk 40 gün falan kalıyorduk o zaman kv ses çıkarmıyordu.geleinin ailesi olunca zorlarına gidiyor niyeyse..neyse herkes kendine göre haklı ama ben çok kırgınım nasıl geçer bilmiyorum .

Selam Sayeste, eve gidince kayınvaldenle mi eşinle mi konuşmayı düşünüyorsun onu anlamadım.
Baka kalırsa, önce eşinizle konuşun o da annesiyle bu konuyu konuşup halletsin derim. Evliliğinize üçüncü kişilerin müdahale etmesine ikiniz de izin vermeyin.
Eşinizden olumlu sonuç alamaz iseniz o vakit kayınvaldenizle siz konuşunl.
Selamlar

zaten çocukların hatırına bütün lafları yutuyoruz çalışan bayanların kaderi

kendimi düsünüyorum calisiyor olsaydim sanirim bebegimi kimseye birakmaz krese verirdim
kimseye ne minnet ederdim nede anneanne - babaanne mecbur degil düsüncem zaten
kimsenin hayatini kisitlamak istemem
haa krese verecek parami yok
o zaman ücretsiz izin alip otururum evimde kendim bakarim
zor vesselam
ben ev hanimiyim bana kolay geliyor belki ama
ablalarim abilerimde gördüm
annem cocuklarina bakmak icin ( ki hala bakiyor) kendini mahvediyor kadin
degmez bence

Son düzenleme:
kendimi düsünüyorum calisiyor olsaydim sanirim bebegimi kimseye birakmaz krese verirdim
kimseye ne minnet ederdim nede anneanne - babaanne mecbur degil düsüncem zaten
kimsenin hayatini kisitlamak istemem
haa krese verecek parami yok
o zaman ücretsiz izin alip otururum evimde kendim bakarim
zor vesselam
ben ev hanimiyim bana kolay geliyor belki ama
ablalarim abilerimde gördüm
annem cocuklarina bakmak icin ( ki hala bakiyor) kendini mahvediyor kadin
degmez bence

valla haklısın gerçekten ne anneme ne de kv me minnet etmek istemiyorum ama ben kreşe vermek istiyorum eşim çocuk küçük diye annsine baktırıyor ben de çok meraklı değilim onun çenesini çekmeye her şeye karışmasına katlanamıyorum valla artık bakmasını da istemiyorum kadın bana bile güvenmiyor kendisi çok iyi bakıyormuş çocuğa aman neler neler neyse

Selam Sayeste, eve gidince kayınvaldenle mi eşinle mi konuşmayı düşünüyorsun onu anlamadım.
Baka kalırsa, önce eşinizle konuşun o da annesiyle bu konuyu konuşup halletsin derim. Evliliğinize üçüncü kişilerin müdahale etmesine ikiniz de izin vermeyin.
Eşinizden olumlu sonuç alamaz iseniz o vakit kayınvaldenizle siz konuşunl.
Selamlar

ben kayınvalidem ile konuşmayı düşünüyorum çünkü eşim de şaşırdı arkamızdan laf etmesine onunla konuşşam ne olacak ki o da kızdı annesine ama şimdi eşimi doldurmuş olmak istemiyorum kv le güzelce kırıldığımı söylemek istiyorum ama ya ada konuyu hiç açmam

valla haklısın gerçekten ne anneme ne de kv me minnet etmek istemiyorum ama ben kreşe vermek istiyorum eşim çocuk küçük diye annsine baktırıyor ben de çok meraklı değilim onun çenesini çekmeye her şeye karışmasına katlanamıyorum valla artık bakmasını da istemiyorum kadın bana bile güvenmiyor kendisi çok iyi bakıyormuş çocuğa aman neler neler neyse

anneden cok anne olanlarda var tabi
dedigim gibi kimseye minnet etmemek lazim
dogurdugumuz gibi bakmak gerek kimseye sirtimizi dayamadan
zamaninda issizken annem abimin kizina bakardi bende yardim ederdim
sanki mecburmusum gibi bir yere gidecegim gitm ne isin var derdi abim
saf gibi bakardim ne bir tesekkür ne birsey gördüm
cok emegim gecti
yengeden bahsediyorum benimle konusmaz bile
simdi benim kizim var tek basina sirtlandim herseyi
eve gitmistim ziyaret birkac ay önce anneme birakip bir carsiya bile gidemedim
annem bana güvenme artik gücüm yok dedi
digerleri büyüdü hala anneme birakiyorlar
bir benimki zor geldi ama önemli degil
gücüm kuvvetim yerinde olsun yeter
kimseye güvenip dogurmadim ama anneanneye babaanneye birakip bir carsi bir sinema vs henuz böylr birsey tatmadim
kizim 1 yas oldu
yinede kimse mecbur degil bakmak ayri birsey zaten
ben digerleri ( yegenlerim) icin harcadigim emekelr maddi manevi yazik diyorum hepsine aciyorum valla
kiymet bilen yok
bunu simdi daha iyi anlyiorum

Back
X