Kitabı alacağım en yakın zamanda.. ama Arkadaş ortamlarında diğer bayan arkadaşlar olduğunda onlarla böyle sohbet etmesi beni daha çok üzüyor maalesefDeborah Tannen’in Beni Hic Anlamiyorsun! kitabini siddetle tavsiye ederim. Ayni bu konu var: Evde susup ortamlarda cosan erkekler... Sizi seviyor kocaniz tabii ki. Sadece iletisim tarzlariniz farkli. Ne yapmali? Bol bol arkadas ortamina girin kocanizla konusmak istiyorsaniz :)
Kabul ettirmeye çalışmam, sadece görüşümü belirtirim, bazen neden öyle düşündüğümü temellere veya örneklere dayandırarak açıklamaya çalışırımElestirirmisiniz ya da zıt düştüğünüz konularda baskın,fikrinizi kabul ettirmeye çalışan bir yapiniz var midir?
Huyu hep böyle işte, ama ele başka eşe başka nasıl bir huy açamadım. Ciddi sorun yaşıyoruz, dargınız şimdi. Uzadıkça uzuyor.Kesin sizi sevmediği anlamına gelmiyor bence .
Huyu böyle belki de
Siz daha iyi tanırsınız
Egitim farki var mi peki?Kabul ettirmeye çalışmam, sadece görüşümü belirtirim, bazen neden öyle düşündüğümü temellere veya örneklere dayandırarak açıklamaya çalışırım
Konuşmaya çalışıyorum umursamıyor işte, ciddiye almıyor. Tepki vermiyor. Cevap vermiyor. Çıldırmamak için, birşeyleri parçalamamak için sanki kendimi tutuyorum.Telefon la falan mı ilgileniyor ne yapıyor onunla konuştunuz mu bu konuyu
Haftasonları da böyle. Yani yorgunlukla gerginlikle alakası yok. Hep böyleEve çok yorgun mu geliyor acaba ondan mı?zira eşimle ben günde dört saat yol yaptığımız için eve geldiğimizde Pert oluyoruz.eve gel yemek yap kızı uyut hooop uyku.o yüzden çok sohbet olmuyor olsa da bol esnemeli.acaba sizin eşinizde iş dolayısıyla çok mı yorgun oluyor
Eğitim farkı var diyemem ama kendimizi geliştirmw konusunda bakışımız daha farklı. Ongep spora yönelmiştir. Bende daha çok okuyup, öğrenip farklı şeyler öğrenme merakındayım.Egitim farki var mi peki?
Ne konuştum ne konuşamadım. Konuyu açıyorum, kaçamak gibi cevaplar. Yok konuşuyorum, yok ne anlatayaım.Bu konuyu hiç kendisiyle konuştunuz mu ?
Insan sinir olur Haklısın da bence.Ne konuştum ne konuşamadım. Konuyu açıyorum, kaçamak gibi cevaplar. Yok konuşuyorum, yok ne anlatayaım.
Mesela benim iş yerinde sanki günde milyon tane olay olur. Anlatır dururum. Onun iş yerinde hiç hiç bir şey olmaz. Baptın bugün derim. Gittik geldik der o kadar. İş yerinden bayanlarla bir araya gelince sanki benim eşim orada çalışmıyor gibi hiç bir olaydan haberimize haklıı ea bence yoktur. Hepsi de şaşırıp kalır duymadın mı gerçekten diye.
Haklı olabilirsiniz. O çok beğendiği, cıvıldadığı ortamlarda hep kendine yönelik bir övgü vardır. Kendini, beni, çocuklarımızı, ailesini över de över. Ama biz bize ilken sürekli övme olmaz ki. Onu da yapıyoruz ama insan sohbet muhabbet istiyor. Yani aslında kendini ön plana atan da ben değilim. Eşim. Biz zaten yılların birikimi de varken sürekli övgüyle geçmiyor yani. Ülke gündemi yani konuşulmayacak şey değil ki.. hepimizi ilgilendiriyor. Öyle siyaset falan konuşmayız hiç ama illa ki herhangi bir olay konuşulabilir.Bazı erkekler eşlerinin kendilerinden daha bilgili olmasını kaldıramazlar. Sizin sürekli okuyup, kendinizi ilerletmeniz; pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmanız eşinizde kompleks oluşturmuş ve bu duygu da onun sizden soğumasına neden olmuş olabilir. Bence eşinizle ülke gündemi veya şiir konuşmak yerine ilk tanıştığınız günlerden bahsetmeyi , onun en çok hangi özelliklerini sevdiğinizi anlatmayı deneyin. Övgüler yağdırın. Her ortamda bilgi ve kültürünüzle önplana çıkmayın. Evliliğinizi sürdürmek istiyorsanız kendinizi biraz geride tutmayı deneyin. konuşmadan yürüyün.
Arkadaş ortamında sohbeti seviyorsa bence onlardan takdir gördüğü içindir. Siz de ortamlarda sürekli eşinizi takdir edin.
Belki siz bir konu hakkındaki düşüncenizi temelleriyle açıklamaya çalışırken farkında olmadan eşinizi eziyorsunuzdur ya da eşiniz öyle hissediyordur. Eşinizi seviyorsanız onun dilinden konuşmaya çalışın. InşaAllah yakın zamanda düzelirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?