moralim çok bozuk :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.876
158
Herkese merhaba,
İş yerinde olduğum için hemen konuya giriyorum.
2 yıldır sedeflerimle mücdadele veriyorum.. bir çok doktora gittim tam tamıyla kurtulamadım.
2 gündür ilk defa dudak kenarımda ve çenemde çıktı.. moralim aşırı bozuk. Allah başka dert vermesin ama yüzümde çıkınca sabaha kadar uyuyamadım.
Sızde ve çevrenizde geçen biri var mı? Kurtulamayacak mıyım ben :KK43:
Benim ki çok yoğun olmuyor seyrek seyrek çıkıyor. Ama yüzüme ve saç diplerime sıçramaya başladı ilerlerse ve büyük yaralar oluşur diye korkuyorum :KK43:
Bacaklarımda iki yerinde var 1 yıldır geçmiyor büyümüyorda geçmiyorda.
İstanbul da yaşıyorum Ankara'da bir doktor varmış oraya gidicem.. ama artık kesin bir çözüm istiyorum :KK43:
Bilen biri varsa yardım ederseniz çok sevinirim..

Ben uzun sure cektim bu illet deri hastaligindan. Butun eklem yerlerinde ciktiktan sonra yuzumde de cikmisti. Cok sinir bozucu anliyorum sizi. Su an gecti Allahima sukur. Sadece ayagimda iz kaldi o da cok az.Kolumda elimde dirsegimde iz yok. Benimki stres kaynakliydi stres etkeni ortadan kalkinca duzeldi. Yoksa hicbir ilac bitkisel seyler falan bana bi fayda etmedi.

Ben uzun sure cektim bu illet deri hastaligindan. Butun eklem yerlerinde ciktiktan sonra yuzumde de cikmisti. Cok sinir bozucu anliyorum sizi. Su an gecti Allahima sukur. Sadece ayagimda iz kaldi o da cok az.Kolumda elimde dirsegimde iz yok. Benimki stres kaynakliydi stres etkeni ortadan kalkinca duzeldi. Yoksa hicbir ilac bitkisel seyler falan bana bi fayda etmedi.

Çok geçmiş olsun size de.. darısı başıma inşallah.
Çıktıkça daha çok strese giriyorum.. elimde olmadan.
Çok stresli bir dönemimde yakalandım bu illete. 2 yıldır savaş içindeyim resmen. Yazın güneş iyi geliyordu ama şuan kaşınmaktan uyuyamaz hale geldim :(
Sırf bunun için Ankara'ya gidicem inşallah orada bir çözüm bulabilirim.. bütün alternatiflerede açığım.. biran önce kurtulayım yeter ki :(

oncelıkle gecmıs olsun...çok yakınımda urtıkere yakalanmıstı....bılmeyenler aman cılt hastalıgı nolcak derler ama ceken bılır.....hastanede yattı orda bı cocuk vardı 2 yasında sedeften tanınamaz haldeydı....bırgun köyde essek anırmıs yanında korkmus ondan olmuş...çok uzulmuştum yavruya...ve kardesım o hastaneden cıktıktan sonra kendılığınden ıyıleştı...ordakılerı gördukçe halıme sukrettım dedı...kaldıkı 2 sene cektı kpss yuzunden yakalandı....
demem okı bu tur hastalıklarda stres çok onemlı arkadasım.hastalıgını unutmaya calışacaksın.tez zamanda sıfa bulursun ınş

sivas gölova soğuksu köyü var orda bir göl varmış oranın suyu iyi geliyormuş nasıl ulaşırsın bilmiyorum facebooktan gruplar varsa tarat bence ...

Erkek arkadasimin babasinda da varmis. Bigun kendiliğinden gecmis. Her sabah yesil sabunla saclarini yikarmis. Biz kadiniz her sabah yikanmak zor olur, usutursun ama ona yesil sabun iyi geliyomus. Bende sedef yok ama bende kullaniyorum su sekilde, once diplerine sabunla masaj yapıp yıkıyorum, sonra sac cok sert kalmasin diye uclarini kremleyip duruluyorum

Geçmiş olsun ben de 3 yaşından beri sedef hastasıyım kardeşim doğunca kardeşimi kıskanmışım çıkmış :KK53: Sedef geçiyor diyenlere inanmıyorum çünkü mutlaka bi süre sonra çıkıyor kortizonlu kremlerle hemen geçiyor kullanabilirsiniz corasatin diye bir kremde kortizon yok diye kullanıyordum şimdi o da toplatıldı içindeki bir maddenin ne olduğu bilinmiyor diye, burnumun kenarlarında da çıktı saç diplerimde zaten var konazolu şampuan olarak kullanabilirsiniz azaltıyor sedefi, her banyo sonrası cildinizi mutlaka nemlendirin excipial iyi nemlendirir.

merhaba çok geçmiş olsun
birkaç yıl önce benim abimdede vardı 2 - 3 farklı doktora gittik 1 yıl filan bayağı uğraştık son gittiğimiz doktor 2 krem ve bir iğne vermişti verdiği iğne ismi neydi bilmiyorum ama ssk karşılamıyordu ve 90 liramı neydi 1 tanesi yanılmıyorsam 15 günde bir vurduruyordu iğneyi. çok şükür sonrasında atlattı. işleriyle ilgili stresli bi dönem geçirirken çıkmıştı onunda yaraları sonrasında işlerini düzeltti ve ilaçların etkisiyle mi yoksa stresin geçmesinin etkisiyle mi düzeldi anlayamadık ama atlattı çok şükür inş.biran önce Allah size de şifalar versin stresten uzak durmaya çalışın inş.geçmiş olsun

birde kükürtlü sabundu sanırım yeşille kahverengi arası renginde onunda yıkanıyordu özel birde şampuan yazmıştı doktoru onuda kullandı.

Benim bildiğim kükürt ve deniz suyu iyi gelir. Kükürt için çamur banyosu veya kükürtlü sabun derim.

Deniz tuzu satan bir firma var ama Türkiye'de yok sanırsam. İsrail deki ölüdenizin tuzunu ve çamurunu satıyorlar, kozmetik şirketi adı Ahava. Tuzu küvete döküp deniz havası yaratıyorsun:))) En son ben cilt lekelerim için kil aldım, 1 torbası 10 euroydu. Yurtdışına çıkacak birisi varsa kapsın derim. Tuzu kafasında döküntüler olan eski ev arkadaşım kullandı, 1 ayda tüm yaraları iyileşti.

oncelıkle gecmıs olsun...çok yakınımda urtıkere yakalanmıstı....bılmeyenler aman cılt hastalıgı nolcak derler ama ceken bılır.....hastanede yattı orda bı cocuk vardı 2 yasında sedeften tanınamaz haldeydı....bırgun köyde essek anırmıs yanında korkmus ondan olmuş...çok uzulmuştum yavruya...ve kardesım o hastaneden cıktıktan sonra kendılığınden ıyıleştı...ordakılerı gördukçe halıme sukrettım dedı...kaldıkı 2 sene cektı kpss yuzunden yakalandı....
demem okı bu tur hastalıklarda stres çok onemlı arkadasım.hastalıgını unutmaya calışacaksın.tez zamanda sıfa bulursun ınş

Bacaklarımdakine alışmıştım belki de o yüzden hiç büyümediler ama yüzümde çıkınca çok moralim bozuldu.. :( Bir de benim genetik annemde de var onun eklem yerlerinde var ve çok ileri derecede onu gördükçe öyle olacak korkusuyla daha çok strese giriyorum..
Doktorum da aynısını demişti kesinlikle stresten uzak dur. Ama bu her zaman mümkün olamıyor iki günde çenemi dudak kenarlarımı sardı. Saç derimde oluştu bugün iş yerinde gördüm dün akşam derimde bir şey yoktu. Felaket hızlı bir den çıkıyor :(

Erkek arkadasimin babasinda da varmis. Bigun kendiliğinden gecmis. Her sabah yesil sabunla saclarini yikarmis. Biz kadiniz her sabah yikanmak zor olur, usutursun ama ona yesil sabun iyi geliyomus. Bende sedef yok ama bende kullaniyorum su sekilde, once diplerine sabunla masaj yapıp yıkıyorum, sonra sac cok sert kalmasin diye uclarini kremleyip duruluyorum

Doktorun verdiği şampuanla yıkıyordum ben de .. bir süre bıraktım saç diplerime sıçradı :( O yeşil sabunu özel bir yerden mi getirtmek lazım yoksa her yerde satılıyor mu?

Geçmiş olsun ben de 3 yaşından beri sedef hastasıyım kardeşim doğunca kardeşimi kıskanmışım çıkmış :KK53: Sedef geçiyor diyenlere inanmıyorum çünkü mutlaka bi süre sonra çıkıyor kortizonlu kremlerle hemen geçiyor kullanabilirsiniz corasatin diye bir kremde kortizon yok diye kullanıyordum şimdi o da toplatıldı içindeki bir maddenin ne olduğu bilinmiyor diye, burnumun kenarlarında da çıktı saç diplerimde zaten var konazolu şampuan olarak kullanabilirsiniz azaltıyor sedefi, her banyo sonrası cildinizi mutlaka nemlendirin excipial iyi nemlendirir.

Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.. benim annemde de var yani genimde varmış yaşadığım bir streste sedefi tetiklemiş.. 2 senedir kurtulamıyorum.. 2 gündür çenem ve dudak kenarlarında çıktı bugünde saç diplerim
de gördüm :(
Ben de geçiceğine inancımı kaybettim.. İstanbul şişli de ermeni bir doktor varmış.. o geçirtiyormuş adam ölmüş her halde.. bir tek onu duydum cilt üstüne üzerine yokmuş :(

merhaba çok geçmiş olsun
birkaç yıl önce benim abimdede vardı 2 - 3 farklı doktora gittik 1 yıl filan bayağı uğraştık son gittiğimiz doktor 2 krem ve bir iğne vermişti verdiği iğne ismi neydi bilmiyorum ama ssk karşılamıyordu ve 90 liramı neydi 1 tanesi yanılmıyorsam 15 günde bir vurduruyordu iğneyi. çok şükür sonrasında atlattı. işleriyle ilgili stresli bi dönem geçirirken çıkmıştı onunda yaraları sonrasında işlerini düzeltti ve ilaçların etkisiyle mi yoksa stresin geçmesinin etkisiyle mi düzeldi anlayamadık ama atlattı çok şükür inş.biran önce Allah size de şifalar versin stresten uzak durmaya çalışın inş.geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim.. bana hiç iğne demediler.. her gittiğim doktor bir sürü ilaç verdi hep aynı ilaçlar verildi.. şampuan nemlendirici kremler ve haplar hariç bir şey verilmedi..
Size de çok geçmiş olsun inşallah ben de bir çözüm yolu bulabilirim.. dediğiniz gibi kesinlikle en büyük dostu stres bu hastalığın

Benim bildiğim kükürt ve deniz suyu iyi gelir. Kükürt için çamur banyosu veya kükürtlü sabun derim.

Deniz tuzu satan bir firma var ama Türkiye'de yok sanırsam. İsrail deki ölüdenizin tuzunu ve çamurunu satıyorlar, kozmetik şirketi adı Ahava. Tuzu küvete döküp deniz havası yaratıyorsun:))) En son ben cilt lekelerim için kil aldım, 1 torbası 10 euroydu. Yurtdışına çıkacak birisi varsa kapsın derim. Tuzu kafasında döküntüler olan eski ev arkadaşım kullandı, 1 ayda tüm yaraları iyileşti.
Güneşi biliyordum da kükürtü ilk defa duydum.. İnternet sitelerini bir bakayım ben düğünden önce halletmem lazım çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.. benim annemde de var yani genimde varmış yaşadığım bir streste sedefi tetiklemiş.. 2 senedir kurtulamıyorum.. 2 gündür çenem ve dudak kenarlarında çıktı bugünde saç diplerim
de gördüm :KK43:
Ben de geçiceğine inancımı kaybettim.. İstanbul şişli de ermeni bir doktor varmış.. o geçirtiyormuş adam ölmüş her halde.. bir tek onu duydum cilt üstüne üzerine yokmuş :KK43:
Geçen bir hastalık değil en azından tecrübelerime dayanarak artık inanmıyorum, bi sürü bitki içirdiler yaralarımın üzerine sürdüler, yaralarımı kazıyıp kınalar dualar bilmem neler neler :KK69: sonuç: ağrılar, daha çok çıkan yaralar ve yıkılan hayaller. Çocuktum geçer diye susuyordum ama şimdi öyle değilim bi corasatin kremdi umudum o da ne olduğu belli olmayan kremmiş. Kortizonlu kremi bikaç kez sür, geçtiği vakit kortizonsuz bir kremle sürekli nemlendir hiç bi şeycik de kalmaz Allahın izniyle.

Merhabalar, çok geçmiş olsun. Bendede iltihaplı sedef vardı. Avuç içlerim, ayak tabanlarım, tırnaklarımın kenarları kanardı ayaklarımın üstüne basamaz ellerimle bişey tutamazdım. Sürekli kortizonlu kremler kullanırdım. En yakın arkadaşımın annesinin yoğun ısrarları ile denizli pamukkaleye gittim. İlk gittiğimde 4 saat kadar orda kaldım, İzmir'de oturduğum için günübirlik gidip gelebiliyordum. Bir yaz dönemi boyunca 2 yada 3 sefer gittim. Yolda gördüğüm tanıdığım yada tanımadığım sedef hastalarına gitmelerini tavsiye edyorum hep, şifanın nerden geleceği belli olmaz. Bana iyi geldi inşallah sizede şifa olur, gitmenizi tavsiye ederim.

Doktorun verdiği şampuanla yıkıyordum ben de .. bir süre bıraktım saç diplerime sıçradı :KK43: O yeşil sabunu özel bir yerden mi getirtmek lazım yoksa her yerde satılıyor mu?

Canim bildigin markette satilan zeytinyağli sabunlar. Sivi olan değil ama. İyi bi marka alip deneyebilirsin. Benim saclarimida gurlestirmisti zaten baya sacim var iyice gurlesince birakmistim :D bi ayda azalmaya basliyor inşallah isine yarar

Merhabalar, çok geçmiş olsun. Bendede iltihaplı sedef vardı. Avuç içlerim, ayak tabanlarım, tırnaklarımın kenarları kanardı ayaklarımın üstüne basamaz ellerimle bişey tutamazdım. Sürekli kortizonlu kremler kullanırdım. En yakın arkadaşımın annesinin yoğun ısrarları ile denizli pamukkaleye gittim. İlk gittiğimde 4 saat kadar orda kaldım, İzmir'de oturduğum için günübirlik gidip gelebiliyordum. Bir yaz dönemi boyunca 2 yada 3 sefer gittim. Yolda gördüğüm tanıdığım yada tanımadığım sedef hastalarına gitmelerini tavsiye edyorum hep, şifanın nerden geleceği belli olmaz. Bana iyi geldi inşallah sizede şifa olur, gitmenizi tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun
Denizli pamukkale' de ne yaptınız anlayamadım.. Denizli'ye daha önce hiç gitmedim ne yapmam gerekiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X