Bak canım;
Ne olursan ol, ne yaparsan yap milleti asla memnun edemezsin. Bu yüzden milleti memnun etmeye çalışma, kendini memnun etmeye çalış. Bu yaşlarda kafana takman normal, gelecek kaygın var anlıyorum ama milletin ne dediğini aklına takarsan daha çoook üzülürsün.
Okuduğun okul hiç bir zaman boşa gitmez. Çevrende boş laf eden o insanlar kendi egolarını tatmin etmek için, "boşuna okudun kızım", "okumak bir işe yaramıyor", "şu tanıdığım okudu da hala işsiz, boşta geziyor" diye bir ton gereksiz cümleler kurar, başka işleri yok çünkü. Üniversite mezunu bir ton insanın duyduğu şeyler bunlar ve aslında komik şeyler. Cahillik resmen.
Bak ben iki üniversite okudum, şimdi mühendisim milleti yine memnun edemedim. Mühendis olmak için 2.üniversitemi okurken kızım hala bitmedi mi okul yaa, Allah Allah ya senin bitmemiş miydi okul, daha kaç sene okuyacan kızım vs vs bi ton soru sordular.
Mezun oldum 2 sene bitecek neredeyse, sınava hazırlanıyorum şimdi de hala mı ders, hala mı sınav diyorlar yani ne yaparsan yap memnun olmazlar çünkü iyi niyet yok kibirlilik var. Ben kendim için çalışıyorum, onlar umrumda bile değil.
Senin yapman gereken tek şey sabırlı olman ve bir gün atanacağını hayal ederek derslere çalışman.
23 yaşındasın, o kadar güzel bir yaş ki bu. Çok iyi değerlendirebilirsin. Canını sıkmana değmez. Zaman su gibi geçer. Değerlendirmeye bak, çevrenin ne dediği umrunda olmasın.
Ben artık içimden resmen gülüyorum, istedikleri kadar konuşsunlar.
Her zaman şükür ederim halime. Hasta olup ders çalışamayacak durumda da olabilirdim ama çok şükür sınava hazırlanıyorum kamuda mühendis olabilmek ve daha iyi imkanlarla geleceğimi kurmak için direniyorum. Bir hedefim var ve ona ulaşmak için çabalıyorum. Vakti zamanında ben de çok takıntılı bir insandım ama artık yaşla birlikte daha da olgunlaşıyor insan.
Bolca dua et ve şükret. Karamsar olma ve sadece Allah'tan iste, emek et, çalış elinden geleni yap ve bekle