Morelim cok bozuk kafam cok karisik

cilek81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2010
155
2
Merhaba kizlar canim cok sıkkın icime at at cozemedim. Kisaca bahsedicem 5 yillik evliyim esimde bende calisiyoruz. Oyle cok uzun sure flort donemimiz olmadi ama iyi bi insan annesi parkinson ve sizofren hastasi onu birakip ayri bi eve cikamaya gonlum razi gelmedigi icin onunla ayni evde otrmayi kabul ettim ama esim annesinin sadece parkinson hastasi oldunu soyledi ben sizofreniyi evlenince ogrendim yapacak bisey yok dedim oda istemezdi boyle olmayi ama 24 gunluk gelinken hersey sacma sapan oldu ne yatak odam kaldi ne ozelim kaldi cat japi girmeler oglunu cagirmalar tek cocuk degil esim ama onun abisi sadece pazar gunleri cat kapi yerli yersiz gelip kedi sever gibi annesini sever gec vakitte gider musait olup olmamamin onlar icin bi onemi yok esimde cok sesiz bir adam icine ata ata sedef hastasi oldum 3 yil cocugum olmadi 2 ameliyat gecirdim. Cocugumu dogurdum zaman esimin annesi iletisimi kesti ve hastanede kalma durumunda kaldi cocugum 20 gunlukken ben artik bakamiycami soyledim burundan beslenip altan baglaniyordu bu guc lousa halimle bende yoktu esim bakim evine yatirdilar dr kontrolu altinda esim 1 gun sonra annem ordan cikacam eve gelecek diye baski yapti bunu kabul edemiycemmi cocugumunda bakima ihtiyaci var ameliyatliyim ve annenin daha cok bakima ihtiyaci var desemde bosanalim git annenin evine dedi yikildim sonra verdigi kararin yanlis oldunu snladi ama ben bittim icim sogudu ozur dileyerek soyluyorum yatagimi ayirmadim ama yatak olayini bitirdim 2 yildir suan kafam cok karisik bu anlattiklarim yuzeysel daha cok sıkintilar oldu beni ezdi ama aile fertlerine bi kelime etmedi cocugum babasi ve amcasi yuzunden 2 ay eme bildi sinir krizi gecirdim sutum kesildi affedemiyormum bosanmak istiyorum cocuga kiyamiyodum kafayi yiycem mutlu degilim

Olayin detaylarini bilmiyorum sadece yazdiklariniza dayanarak yorum yapiyorum. Esinizin tepkisini hakli buldum. Zira benim esim de bakima muhtac annemi istemeseydi ben de ona aynini soylerdim. Yaslilara ve cocuklara karsi cok hassasim bu yuzden ben sizi biraz haksiz buldum.

Cok uzuldum ya :KK43: boyle seyler yasamayi hic bir kadin haketmiyor..bosanmak cozum mu bilemem ancak mutsuzlugunuza mutsuzluk eklemekte pek akil kari degil...

seni ezip aile fertlerine laf etmemesi enteresan,keske önce karısını sahiplenseymiş..
annesine hiç bakmamıs ya da bakmayacak degilsiniz bunu görmüs olmalı ama henüz sizin bakıma ihtiyacınız varken nasıl bakmanıızı bekliyor ve bu kadar anlayıssız davranıp bir de bosanalım diyor ..
ne karar verirsiniz bilmiyorum Allah sabır versin her iki durumda da..

canım boşanmak çözüm değil empati kur ALLAH korusun senin annende olabilirdi onun yerinde

ancak şizofren diyorsun çocuğa bi zarar verme ihtimali varmı

ne bileyim bakıcı falan tutsanız kvalden için o ilgilense evinizin durumu nasıl müstakilmi dairemi genişmi

unutma merhamet etmeyene merhamet edilmez

tamam zor günler geçirmişşin

elinden geleni yapmışsın

ama kadının elindeki veya eşinin elindeki bişey değilki hastalık

ha çat kapı gelen akrabalarda haberli gelmelerini net bi şekilde ifade edersin olur biter

en doğru kararı vermen ümidiyle

ha eşine hiç sevgin kalmadıysa çocuk içinde evlilik yürütülür mü bilemedim

evlad sahibi değilim o yüzden yorumsuz bırakmam sanki en güzeli

Kadına bakıcı tutsaydınız..
yada eve bir yardımcı. .
ama herşeyden önemlisi sevgi bitmiş. .
Bilemedim açıkçası ..
rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. .

Annesine bakmak istemesi gayet normal ama neden bakım işini kendisi yapmıyor abisiyle dönüşümlü olarak. Yani altını kendileri temizleyebilir, bakımını yapıp yemeğini kendileri yedirebilirler ellerinde geldiğince akşamları..Gündüz de bakıcı tutabilirler ortaklaşa. Bu şartlarda bakmak zorunda değilsiniz bence. Ne yapacak ki sizden ayrılınca? Yeniden evlenip annesine mi baktıracak? Ya da bakıcı tutacaktır ki bunu şimdi de yapabilir.

Kizlar ben icin daraldigi icin detay gecmedim ben zaten 5 yil hic bir sekilde zorsunmadim o bile yeri geldi ilgilenmedi butun ozbakimini ben yaptim kendi annem yuzde 65 ozur raporu varken seker hastasi iken kayinvaldemin bebekten farksiz oldunu bildigim icin tatile bile balayimin disinda cikmadim bakim evine gelince kendi dr bile evde bakimi imkansiz dedi. O gucu bulamadim istemesem en basindan derdim onu da gectim evin hem kadini hem erkegiyim evin erkeginin yapmasi gerekende bende kadin iside esim yonlenrdimeden yap demeden asla akil edip benim cocugum icin bisey yapmaz basit bir ornek bi yeremi gidilcek biletleri kalincam yeri para akisini bile ben ayar
ladim onuda gectim baska bir ile tain dusunduk o ile bile tek basima gittim girustum o ise izin alip evde cocuga bakti vs vs vs

Benden ayrilsa evlense annesini ordan cikarmaz ki anne sorunu kalkti cikarmam diyor hayatini yasar

Sen bastan ben anneni bakarim deyip evlenmissin evden atman dogru degil insan sozunun eri olmali. Bakici tutun bakici baksin ama evde olsun

canim yaa ikinci aciklamandan sonra sana hak verdim yani esin hic yapici olmamis senin yukunu hafifletmemis uzuldum senin durumuna ALLAH yardimcin olsun. bence esine rest cek eger evde kalmaya devam edecekse kardesiyle birlikte bi bakici tutsunlar ortak.

zaten hem özürlü hem bakıcı parası veriliyordur ya bakıcı tutulsun yada yan daire üst yada alt daire

ha bu en son en körükleyici sebebse o ayrı

Sen bastan ben anneni bakarim deyip evlenmissin evden atman dogru degil insan sozunun eri olmali. Bakici tutun bakici baksin ama evde olsun
Anlatamadim sanirim ben kimseyi evden atmadim o kadar vicdansiz degilim a
kayinvaldem disdunyaya kendini kapatti be hastanede yogunbakimda kaldi dr ru evde bakimin mumkun olmayacagini uzun yasamayacagini surekli sr kontrolunde kalmasi gerektini belirtigi uzere bakimevi fikri dogdu kardesim. Evden atma durumu olsa gidecek biri varsa o degil benimdir.

Anlatamadim sanirim ben kimseyi evden atmadim o kadar vicdansiz degilim a
kayinvaldem disdunyaya kendini kapatti be hastanede yogunbakimda kaldi dr ru evde bakimin mumkun olmayacagini uzun yasamayacagini surekli sr kontrolunde kalmasi gerektini belirtigi uzere bakimevi fikri dogdu kardesim. Evden atma durumu olsa gidecek biri varsa o degil benimdir.
Sorun kocanin bakimevi istememesi degil mi kardes? Ben de diyorum evde dursun bakici tutulsun

Rahatladikca aciliyorum ben hep vicdanimla hareket ettim arkadaslar devlet memuruyum 1 yildir ucretsiz izindeyim tayin icin baska bir kurumla gorumemiz gerekiyordu ve benim daha is bitirici halim varmis ben gitsem daha iyi olurmus tamam dedim fakat bir yildir evde oldugum ve madi anlamda kulfet oomamak adina yeni birsey almadim ee dogumda yapinca is gorusmesi icin kilo sebebi iygun kiyafetim yoktu gittik aldik bende kendime cikmisken bir kac cmasir almak istedim yani normal alalade camasir aldim cvp neden aliyon ne alakasi var simdi mudure donnumu gistercem ya ben ne anlatim ki ama lafa gelince aeni aeviyorim offff

Sorun kocanin bakimevi istememesi degil mi kardes? Ben de diyorum evde dursun bakici tutulsun
Sen evde atmissin dmen hos degil benim kimin evinden kimi kovayim arkqdasim onlarin amaci ucuz yollu apartman gorevlisi olabir kolu komsu olabilir baktirmak uygun fiyata getirmek

Ben sizi haklı buldum. İnsan annesine bakmak onu bakım evine göndermek istemiyorsa bunu kendi yapmalı. Karısına yaptırınca bu ne onun için sevap ne de evlatlık görevi olur. Sizin belki de tek hatanız işler yoluna girmeden ameliyatla falan hamile kalmanız olmuş. Aile şçş ilişkileri yerine oturtmadan bir de bebek getirme ısrarı neden anlamadım

Belki bi evlat herseyi duzeltir ama olmadi allahim yavruma uzun omur versin dunya tatlisi yavrum onu iyi sartlarda buyutmek icin psiyatr. Gittim antidepresanlar ictim

Sen evde atmissin dmen hos degil benim kimin evinden kimi kovayim arkqdasim onlarin amaci ucuz yollu apartman gorevlisi olabir kolu komsu olabilir baktirmak uygun fiyata getirmek
Iyi de kadini bakimevinden getirme diyen sensin daha ne diyeceksin cami onune koyacak halin yok. Sen bir adim at anneyi getirin evde kalsin ama ben evime cocuguma anca yetiyorum bakici tutulsun o ilgilensin ben yetisemem de cozum odakli olur

tabii ki haklısınız,baştan kabul etmiş bile olsanız,
1. dediğiniz gibi sadece parkinsonu biliyormuşsunuz,şizofreniyi değil.
yani kandırmışlar bir nevi
2. Dinen kocanızın ailesine bakma zorunluluğu asla yok,yani Allah rızası için bakarsanız bakarsınız tek.Bu cevap sadece işe dini karıştıracaklar için.
3. Eşiniz evlat olarak bakmaya zorunlu, o da insan dayanamadığı noktada bakıcı tutar,hastaneye yatırır vs. Ama sadece sizin üzerinizden olay dönmesi vicdansızlık,hele hele baştan bakarım dedin, şimdi mecbursun demek saçmalık, o işler kolay olmuyor işte.
Bakanın sinirleri bozuluyor, herkeste peygamber sabrı olsa keşke.Ama başına gelmeyen hiç akıl vermesin.Bi de destek olmayan,yaptığı takdir etmeyen, boş konuşan kocayla ,sinirler ne kadar dayanır.
Eşiniz saçmalıyor ya destek olsun bakıcı falan ya da biraz daha deneyin yoksa yolunuzu çizin

X