Morelim çok bozuk :(

Nehirce 32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
317
158
103
38
Merhaba kızlar
11 haftalık hamileyim herşey yolunda giderken son 1 haftadır yüksek tansiyonla başım dertte ☹
Geçen hafta baş ağrım geçmeyince tansiyonuma baktırdım 15/8 çıktı hemen takibe başladım 13/8 altına inmiyor maalesef 3 gündür bazen 14 e 15 e çıkıyor. Gebelikten önce tansiyon sorunum yoktu hatta ilk haflarda da hiçbir sıkıntı yoktu
Doktorum bugün kardiyoloji uzmanına yönlendirdi çok erken dedi tansiyon çıkması iyi değil kardiyoloji ile görüş sonra oturup karar verelim dedi ne yapacağımıza
Çok tedirginim kızlar ilk aylarda bu şekilde sorun yaşayıp sağlıklı Doğum yapan var mı aranızda morale çok ihtiyacım var :(

Bilgim yok ama Allah yardımcın olsun inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini rabbim dümledigi düğümü çözer elbet dua et canım :KK43:

Merhaba kızlar
11 haftalık hamileyim herşey yolunda giderken son 1 haftadır yüksek tansiyonla başım dertte ☹
Geçen hafta baş ağrım geçmeyince tansiyonuma baktırdım 15/8 çıktı hemen takibe başladım 13/8 altına inmiyor maalesef 3 gündür bazen 14 e 15 e çıkıyor. Gebelikten önce tansiyon sorunum yoktu hatta ilk haflarda da hiçbir sıkıntı yoktu
Doktorum bugün kardiyoloji uzmanına yönlendirdi çok erken dedi tansiyon çıkması iyi değil kardiyoloji ile görüş sonra oturup karar verelim dedi ne yapacağımıza
Çok tedirginim kızlar ilk aylarda bu şekilde sorun yaşayıp sağlıklı Doğum yapan var mı aranızda morale çok ihtiyacım var :KK43:
Vucut gebeligi hastalik olarak algliyor ve seker tansiyon problemleri olabiliyor. Oncelikle sakinlesmen gerek beslenmene dikkat et mutlaka ilac verecektir. Ama onemli olan stres önünde daha cok uzun zaman var canim.

Belki tansiyon normalde farklı. Hamilelikte farklı ilerleyebilir.

Bence moralinizi bozmak sağlığınızı daha çok etkiler.

Çaresiz bir dert değil ki bu. Çaresi var.

Hem diyelim ki erken doğdu. Ne olacak. Bakimi mümkün. Allah derman vermiş. Kuzenim erkej doğum yaptı. prematüre bebek. Bi parmak kadardı. Şimdi düz duvara tırmanıyor. Allah sağlıktan ayırmasın.

Allah dermansız dert vermesin.

Canım sakin ol ve tuzu kesinlikle bırak.
Turşu filan diline sürme dikkat et ve takibine devam et.
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bende 35+6 da tansiyon yüksekliginden aniden doğuma alındım ama oğlumda problem olmadı kuvezde kaldı 2 kilo doğdu zor oldu ama şuan 3.5 yaşında.
Stres yapma canım

Benim de tansiyon problemim oldu ama gebeligin son zamanlarindaydi. 35haftadan sonra yuksek cikiyodu ama hic farklilik hissetmiyodum. Doktor cok sıkı takip et 13 un uzerinde oldugu an hemen gel demisti 39uncu haftamda gece bir olceyim dedim 19 cikti tansiyonum, ama gene hicbisey hissetmiyodum. Hangi akla hizmetse sabahi bekledim duser belki diye, neden bekledin diye kizmisti doktor. Hemen yatis verdi doguma aldi, Dil alti hapi vermislerdi, tansiyonu dusurup suni sanci ile dogum yapmak zorunda kaldim tansiyon yuzunden. Cok dikkat et cok tehlikeli. Bol su ic. Seni korkutmak istemem sakin yanlis anlama. 13u gecer gecmez gel demistim dedi doktor.

Çok geçmiş olsun bendede oldu ama sizinki kadar yüksek değildi hala ara ara cikiyor sakin ol stres yapma tuzu hayatinda çıkar eğer çok sıkıntı olursa tansiyon ilacı verirler zaten bu arada çiğ sarımsak dengeliyor yediginiz zaman

Annem tüm çocuklarının hamileliğin 16 tansiyon yaşamış İstanbulda özl bir hastanede doğum yapacakken eğitim hastanesinde doğum yapması gerektiğini söylemişler ancak annem diyor ki ben 16 da hissetmiyorum benim bünyem ona alışmıştı.

Merhaba kızlar
Çok tedirginim kızlar ilk aylarda bu şekilde sorun yaşayıp sağlıklı Doğum yapan var mı aranızda morale çok ihtiyacım var :KK43:
Bende yaşadım gebelikte tansiyon sorunu. Benimde normalde tansiyon problemim yoktu. 16.haftamda birden tansiyonum 16-10 oldu. Benimki stresten çıkıyodu kafamı bişeye takarsam. Tansiyon hapına başlattı doktorum. Bi sorun yaşamadım doğumda dahil. 38+6da doğumumuda yaptım. Endişelenmeyin çok var bu sorunu yaşayan. Dikkat edince bişey olmaz Allah’ın izniyle.

Allah acil şifa versin. İnşallah saglıcakla kavusursunuz bebeğinize. Pek bir bilgim yok yardımcı olamıyorum.

Benim de tansiyon problemim oldu ama gebeligin son zamanlarindaydi. 35haftadan sonra yuksek cikiyodu ama hic farklilik hissetmiyodum. Doktor cok sıkı takip et 13 un uzerinde oldugu an hemen gel demisti 39uncu haftamda gece bir olceyim dedim 19 cikti tansiyonum, ama gene hicbisey hissetmiyodum. Hangi akla hizmetse sabahi bekledim duser belki diye, neden bekledin diye kizmisti doktor. Hemen yatis verdi doguma aldi, Dil alti hapi vermislerdi, tansiyonu dusurup suni sanci ile dogum yapmak zorunda kaldim tansiyon yuzunden. Cok dikkat et cok tehlikeli. Bol su ic. Seni korkutmak istemem sakin yanlis anlama. 13u gecer gecmez gel demistim dedi doktor.
Bu haftalarda bebek için sıkıntı olmaz 20. Haftadan sonra sorun olabilir dedi devamlı takipte olucam yarında kardiyoloji bölümüne gidicem

Bende yaşadım gebelikte tansiyon sorunu. Benimde normalde tansiyon problemim yoktu. 16.haftamda birden tansiyonum 16-10 oldu. Benimki stresten çıkıyodu kafamı bişeye takarsam. Tansiyon hapına başlattı doktorum. Bi sorun yaşamadım doğumda dahil. 38+6da doğumumuda yaptım. Endişelenmeyin çok var bu sorunu yaşayan. Dikkat edince bişey olmaz Allah’ın izniyle.
Genelde tansiyonunuz kaç çıkıyordu ilaçla kaça kadar düşürebildiler

Benim olmustu ama kacinci haftada baslamisti hatirlamiyorum. Erken haftalardi ama sizin gibi. Kardiyologla takibiyle ilac kullanmistim ve surekli olcuyordum. Hatta bir gun acillik oldum son zamanlarda baska bir sebepten, dr hemen dogurtmamiz lazim cocugu falan demisti de kendi dr um tlf la engel olmustu. Velhasili, siki takiple saglikli bir bebe dogurdum cok sukur ama tansiyon cok tehlikeli hamilelikte aman dikkat. Gecmis olsun

Benim olmustu ama kacinci haftada baslamisti hatirlamiyorum. Erken haftalardi ama sizin gibi. Kardiyologla takibiyle ilac kullanmistim ve surekli olcuyordum. Hatta bir gun acillik oldum son zamanlarda baska bir sebepten, dr hemen dogurtmamiz lazim cocugu falan demisti de kendi dr um tlf la engel olmustu. Velhasili, siki takiple saglikli bir bebe dogurdum cok sukur ama tansiyon cok tehlikeli hamilelikte aman dikkat. Gecmis olsun
Kaç haftalıkken Doğum yaptınız benim şuanda normalin üst sınırı dediler 12/8 ile 13/8 arası gidip geliyor

Bu kadar sitres yapmayin. Benimde tansiyonum hep düşüktür ama hamileligimde sitres yaptigim zamanlar çıkardı. Size tavsiyem hamilelik surecinde hergün sade maden suyuna yarım limonu sikip icin. Hem tansiyonu dengeliyor, hemde bebegin kemiklerine katkisi var, birde bebege kilo aldirir.

Tuzu kesin bol su icin, takibe alınır limonlu suda düşürüyor benim 7. Ayda cikti dikkat edin protein kacagina bakarlar. Aksamlari yine cikarsa hemen gidin doktora

Back
X