Morelim çok bozuk :(

Kaç haftalıkken Doğum yaptınız benim şuanda normalin üst sınırı dediler 12/8 ile 13/8 arası gidip geliyor
38+6’da dogum yaptim ama dedigim gibi bir ara erken almayi dusunduler. Hamilelikte 11-7, 12-7 ustunu asla istemiyoruz demislerdi ve benim dogumuma da bir kardiyolog girdi

Genelde tansiyonunuz kaç çıkıyordu ilaçla kaça kadar düşürebildiler
En yüksek 16-10 çıkmıştı acilde dil altı verdiler tahlil yaptılar sorun çıkmadı. Doktora gittiğimde arada 14-8 çıkıyodu en yüksek ilaçla ama çoğunlukla daha yüksek çıkmadı. Evde ölçtüğümde büyüğüm 10-11 küçüğüm 6-7 çıkıyodu. Hatta son zamanlarda 9-5 çıktığı bile oluyodu.

Merhaba kızlar
11 haftalık hamileyim herşey yolunda giderken son 1 haftadır yüksek tansiyonla başım dertte ☹
Geçen hafta baş ağrım geçmeyince tansiyonuma baktırdım 15/8 çıktı hemen takibe başladım 13/8 altına inmiyor maalesef 3 gündür bazen 14 e 15 e çıkıyor. Gebelikten önce tansiyon sorunum yoktu hatta ilk haflarda da hiçbir sıkıntı yoktu
Doktorum bugün kardiyoloji uzmanına yönlendirdi çok erken dedi tansiyon çıkması iyi değil kardiyoloji ile görüş sonra oturup karar verelim dedi ne yapacağımıza
Çok tedirginim kızlar ilk aylarda bu şekilde sorun yaşayıp sağlıklı Doğum yapan var mı aranızda morale çok ihtiyacım var :(
Bildiğim kadar ile son 3 ayda çıkıyor bu sorun
Bende çıktı mesela
Erken Doğum olabilir dedi doktorum
Bunu önleyici ilaç verdi
Belki size de ilaç verirler

Kesinlikle yemeklerinize tuz katmayın
Kendinizi yormayın
Ekmek hamur işi tatlı şeker yağlı tuzlu şeylerden uzak durun bunlar çok önemli

Merhaba kızlar
11 haftalık hamileyim herşey yolunda giderken son 1 haftadır yüksek tansiyonla başım dertte ☹
Geçen hafta baş ağrım geçmeyince tansiyonuma baktırdım 15/8 çıktı hemen takibe başladım 13/8 altına inmiyor maalesef 3 gündür bazen 14 e 15 e çıkıyor. Gebelikten önce tansiyon sorunum yoktu hatta ilk haflarda da hiçbir sıkıntı yoktu
Doktorum bugün kardiyoloji uzmanına yönlendirdi çok erken dedi tansiyon çıkması iyi değil kardiyoloji ile görüş sonra oturup karar verelim dedi ne yapacağımıza
Çok tedirginim kızlar ilk aylarda bu şekilde sorun yaşayıp sağlıklı Doğum yapan var mı aranızda morale çok ihtiyacım var :KK43:
Merhaba geçmiş olsun. Benim eltimin yüksek tansiyon sorunu oluyor ve bu şekilde 3 tane doğum yaptı. Öyle ki özel hastaneler doğumunu yaptırmak istemiyorlardı. Çok şükür gayet sağlıklılar şu anda. İçinizi ferah tutmaya çalışın. Allah yardımcınız olsun.

Ben de 6,5 aylık hamileyken başladı. Doğum sonrası da devam etti. 17-10 tansiyonla acil sezaryen oldum 38 haftalıkken. Kontrolü iyi sağlarsan korkma. Gebeler için tansiyon ilaçları da var hem. Protein kaçağına da dikkat et. Ayaklarında bacaklarında ödem kontrolü yap sık sık. Geçmiş olsun. Mutlu, sağlıklı gebelikler, sağ sağlim al inşallah bebişini kucağına.

hamilelik tansiyonu olup gayet saglikli dogumlar yapan tanidigim var,

ama tum hamilelikleri boyunca doktorunun verdigi diyet listesine harfiyen uydu, tek bir kacamak bile yapmadi diye biliyorum.

Ben de 6,5 aylık hamileyken başladı. Doğum sonrası da devam etti. 17-10 tansiyonla acil sezaryen oldum 38 haftalıkken. Kontrolü iyi sağlarsan korkma. Gebeler için tansiyon ilaçları da var hem. Protein kaçağına da dikkat et. Ayaklarında bacaklarında ödem kontrolü yap sık sık. Geçmiş olsun. Mutlu, sağlıklı gebelikler, sağ sağlim al inşallah bebişini kucağına.
Merhabalar, dogum sonrasi tansiyonunuz kalıcı oldu mu? Yoksa belli bir sure sonra duzene girdi mi? Benim de gebeligin son 2 haftasi tansiyonum 14 10 civari oldu. Dogum sonrasi cok daha fazla yukseliyor. Su an bebegim 5 aylik hâlâ duzene girmedi. Ara ara atak yapiyor. Ozellikle sicakta küçük tansiyon 11 e cikiyor

2 hafta once gelinizimiz yuksek tansiyona bagli protein kacagi ike gebelik zehirlenmesi sonucu hastaneye yatirdik dogum gerceklesti 29.haftada ama onun tansiyonu 19.11 lerde geziyordu odem tutmaya baslamisti elleri ve ayaklari
kontrollerinizi sık sık yaptirin
besin degeri yuksek tuzsuz seyler tuketmeye calisin bebegin kilosu boyu haftasina uyumlu gitsin

2 hafta once gelinizimiz yuksek tansiyona bagli protein kacagi ike gebelik zehirlenmesi sonucu hastaneye yatirdik dogum gerceklesti 29.haftada ama onun tansiyonu 19.11 lerde geziyordu odem tutmaya baslamisti elleri ve ayaklari
kontrollerinizi sık sık yaptirin
besin degeri yuksek tuzsuz seyler tuketmeye calisin bebegin kilosu boyu haftasina uyumlu gitsin
Çok geçmiş olsun bebek yaşıyor mu peki. Benim de 20. Haftam ama tansiyonum yüksek takip ediyoruz sürekli. İnşallah bebeğiniz sağlıklıdır 🙏🏻

Annem 20 tansiyonla erken doğum yapıp beni doğurmuş merak etme taş gibiyim. Ama ciddi bir şey tabi dikkatli ol mutlaka üzerine düş

evet yasiyor kuvezde kaldi 2 kilo olana kadar simdi evde herşey yolunda korkmayin sizde olurmu
Oh şükür allahım bağışlasın 🙏🏻☺️ Ben de panik oluyorum biraz dün tetanoz iğnesinin acısıyla tansiyonum hep 15 10 larda seyretti bugün daha iyi olurum inşallah 🙏🏻 İnşallah en hayırlı vakitte sağlıkla gelsin

Oh şükür allahım bağışlasın 🙏🏻☺ Ben de panik oluyorum biraz dün tetanoz iğnesinin acısıyla tansiyonum hep 15 10 larda seyretti bugün daha iyi olurum inşallah 🙏🏻 İnşallah en hayırlı vakitte sağlıkla gelsin
insallah canim yengem doguma girdiginde tansiyo 20lerdeydi stres yapmayin strese girdikce hersey daha kotuye gidiyor panik yapmayin kac kg suan bebek

Bahara giderken Bahara giderken et suyu süt muz falan tuketin cocuga en iyi kiloyu bunlar aldiriyor
kilosu ne kadar iyi olursa şansları okadae yüksek oluyor

Back
X