mrb tüp bebek tedavisine başladık.eşimin morfolojisi sıfır sayı 36 milyon.doktor morfoloji önemsiz dedi.gerçekten öyle mi?ticari bir kaygı mı?
öncelikle cevabınız için çok tşk.ederim.mrb elimizde 5 adet semen analizi var eşim varikosel ameliyatı oldu değişen hiçbir şey olmadı değerleri hala aynı.........benim bütün tetkiklerim iyi çıktı.doktor bize açıklanamayan infertile dedi.yani çocuk olmaması için hiçbir sebep yok.kadınlar kulübünde sıfır morfolojiyle hamile kalan kimse yok anlamadım yani....................doktor da sıfır morfolojiyle 5-6 çocuğu olan insanlar var diyor....inşallah emeklerimizin karşılığını alırız.iyi çalışmalar
ileri hızlı hareketlilik %10 bu seviye sizce iyimi..varikosel sebebi ile eşim ameliyat oldu olmasada olurmuydu ??
Merhaba iyi akşamlar.Ben eşimin iki kez geçirdiği varikosel ameliyatından sonra hamile kaldım.Ama maalesef o gebelikte sonrasında geçirdiğim 3 gebelikte düşükle sonuçlandı.bi tanesi aşılamayla olmuştu ve en uzun yaşayan içlerinde aşılamayla olan oldu(3.5 ay).Bendede kan pıhtılaşması pko ve hipotiroid var.Hepsi içinde gerekli ilaçları kullanıyorum.Eşimin normal morfoloji %4 civarındaydı en son hareket sorunuda var.Soruma gelince ben tüp yada aşılamamı denemeliyim yoksa doğal yoldan denemeye devammı etmeliyim?Dr ların bazıları tüp dene diyo bazıları hayır en iyisi yine doğal yoldan olandır denemeye devam diyo
merhaba gebe kalmanızda sorun yok gebeliğin devamı için birşeyler yapılmalı ve buna yönellk bahsettiğiniz sorunlarınızın mutlaka kontrol altında tutulması gerkli. ayrıca genetik test rahim şekil değerlendirilmesi mikrobiyoloji aratırmala ve daha birçok şey yapılmalı. siz habütüel abortus dediğimiz gruptasınız ve tüp bebek size öenrilecek öncelikli tedavi seçeneği değildir. sevgiler.
ileri %10 hareketilik kendiliğinden gebelik için düşük bir seviyedir. sayı ve morfolijinin ayrıca değerlendirmelerde öenm taşıdığını unutmamamk kaydıyla. evet ileri derece varkosel olmadığı sürece ben ve birlikte çalıştığım üroloji doktorum varikosel ameliyatlarını gereksiz buluyoruz.
Merhaba,benim eşimin sayı yaklaşık 400 bin, hareket ve morfoloji %0 , tüp bebek dahi şansımız çok azmış.Mikroenjeksiyondan yanayım aslında ancak yapan yerler kısıtlıne önersiniz?
Merhaba,benim eşimin sayı yaklaşık 400 bin, hareket ve morfoloji %0 , tüp bebek dahi şansımız çok azmış.Mikroenjeksiyondan yanayım aslında ancak yapan yerler kısıtlıne önersiniz?
merhabalar
biz ekim ayında umut tüp bebekde tüp vevek tedavisi gördük ve sonuç negatif
biz bu güne kadar tüp bebekde morfolojinin çok sıkıntı yaratmadığını biliyoduk yani kullanılan teknikten dolayı
çünkü bizim denediğimi,z nerkezde ımfs tekniğiyle spermler seçildi ama sonuç negatif olunca doktor ve embriyologun bize yaptıkları açıklama morfolojinin sıkıntı yarattığı oldu
bende herhangi bi sorun yok,eşime uygulanabilecek tüm ilaç tedavileri uygulandı
17 yumurtadan 11 olgun çıktı 6. günde transfer yapıldı kalitesiz embriyoyla kalanlar sonraki gün imha edildi ve sonuç negatif
eşimin değerler toplam 120 milyon toplam hareket % 45 morfoloji ise % 1 di
benim merak ettiğim neden bu kadar kötü bir sonuç aldık ,dondurulmuş kaliteli embiriyomuzun kalmama sebebi yada transfer edilenin kalitesiz olması bu sorulan hiç birine ikna olmadık
sayı olarak değerler çok iyi olmasına ragmen neden bu sonuç ,tekrar denesek yine aynı şeylermi olucak
çünkü 3 yıldır durumun farkındayız ve 3 yıldır onca tedaviye ragmen morfoloji hiç değişmedi
tüp bebektede şansımız olmadığını düşünmeye başladık
durumu birde siz değerlendirirmisiniz lütfen
aynı soruyu başka bir başlıkta sormuşsunuz orada cvpladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?