- 7 Şubat 2009
- 68
- 5
- 611
Merhaba arkadaşlar. 2 seneye yakın bebek için uğraşıyoruz.eşimin geçen sene morfolojisi %2 cıktı. Doktor promotil verdi.3 ay sonra kontrol dedi fakat kontrol için testi başka labaratuarda yaptırdık.Orası morfolojiyi kuruger dedikleri teknik ile değil de 100 spermden 80 i normal şeklinde ölçmüş.bizde önemsemedik doktora gösterdik sorun yok dedi. Promotil mene devam ettik. Bende yumurtlama sorunu yok çok şükür fakat 1,5-2 cm civarı çikolata kisti var. Özeldeki her doktor küçükte olsa etki edebilir diye rahim filmi çektirdiler temiz çıktı sonra ya ilaç tedavisi ya da aşılama ve tüp bebek diyor hemen.Bende devlette bir doktora gittim.Doktor cok ilgilendi ve çikolata kistini kesinlikle sorun ettirme hiç etkilemez dedi. Eşinden tekrar kuruger tekniğine göre test istedi. Sonuç yine hüsran %2 cıktı.Bir senedir boşuna promotil men kullanıyormuş meğer. Bundan sonra bir aşılama demedik tutmadı. Doktorlara kalsa tüp bebek diyorlar hemen. Ama okuyorum %0 ile bile doğal yolla hamile kalanlar var. Gerçek anlamda çözüm sadece tüp bebek ise yaptıracağız ama iyi bir üroloji doktoruna danışmak ve başka şansımız yok mu onu öğrenmek istiyorum . Uzun oldu biraz fakat buraya yazınca insan içini dökmek istiyormuş.Bildiğiniz Bursa da üroloji doktoru var mı?Şimdiden teşekkürler.