• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Morfoloji sorunu tüpbebekte pozitif

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hayırlı olsun canım Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin. 11. Gün mü test yaptın elinde test varsa atar mısın benim de yarın 11 oluyor yapsam mı diye kararsız kaldım😊

Eklentiler

• 1AB5B041-AF5C-4EB1-9CDF-DBF11E1040BB.webp
    1AB5B041-AF5C-4EB1-9CDF-DBF11E1040BB.webp
    76,9 KB · Görüntüleme: 31
Ne kadar net belli olmus masallah ya inşallah bana da nasip olur... yumurtlaman kaçıncı gündü peki canım hatırlıyor musun ?

Morfolojimiz 0 dı bir doğal yolla hamilelik ve düşük yaşadım sonrasında2 aşılama ve 1tüpbebek olumsuz sonunda 2. Tüpbebek denememiz pozitif.o kadar forumda konu aradım okudum ki eğer sormak istediğiniz bişey olursa burdayım :)

Erkekte sorun olunca neden 1. Tüp bebek tutmuyoe acaba . Bizimde morfoloji ve oligosperm diye bi teşhisimiz var. Bu ay sonu tüo bebek tedavisine başlıyoruZ. Umarım ilk denemem de tutar. Nelere dikkat etmem lazım ?
Doktorum adette ilaç kullanımına başlarız 15 gün sonra yumurtaları toplar ve transfer ederiz dedi . Sanırım 1 ay içinde olucak. Çok heycanlı bi bekleyiş

Erkekte sorun olunca neden 1. Tüp bebek tutmuyoe acaba . Bizimde morfoloji ve oligosperm diye bi teşhisimiz var. Bu ay sonu tüo bebek tedavisine başlıyoruZ. Umarım ilk denemem de tutar. Nelere dikkat etmem lazım ?
Doktorum adette ilaç kullanımına başlarız 15 gün sonra yumurtaları toplar ve transfer ederiz dedi . Sanırım 1 ay içinde olucak. Çok heycanlı bi bekleyiş
Bilmiyorum ama ilk sefer tutanlar olsada çoğu 2. Sefer tutuo sanırım.nasip yinede.inşallah güzel haberler alırsınız.aynen 1ay içinde bitio.ben incir yemiştim yumurta toplanana kadar eşimde sadece zinko die bi takviye kullandı.transfer sonrası hergün 1 dilim ananas ve çiğ kabak çekirdeği yemiştim.

Morfolojimiz 0 dı bir doğal yolla hamilelik ve düşük yaşadım sonrasında2 aşılama ve 1tüpbebek olumsuz sonunda 2. Tüpbebek denememiz pozitif.o kadar forumda konu aradım okudum ki eğer sormak istediğiniz bişey olursa burdayım :)

Bende bu ay başladım tedaviye bizimde morfoloji sıfır ☹️ Ama doktor eşime bi ilaç falan önermedi

Masallah cnm tebrik ederim saglıcakla kucakla inşallah
Bizde de aynı sorun var morfoloji 0
3 denememiz var ilki 3.gün embriyoları 3 tane transfer edildi negatif
İkinci bir tane blast embriyo ngsli tuttu fakat beş haftalık düşük oldu
Üçüncü denemede de hiç dollenme olmadı

6 yılda eşimin kullanmadıgı ilaç kürler kalmadı
O yuzden biz bıraktık bu işleri artık olursa da olmazsa da hersey Allahtan

Benim sormak istedigim kaç yum toplandı kaçı dollendi ve kaliteleri nasıldı embriyoların
Birde sperm seciminde veya dollenmede özel bir işlem yapıldı mı? İmsi kalsiyum iyonofor gibi
Bu kaçıncı denemenizdi ve hangi merkezde yaptırdınız

Benim sormak istedigim kaç yum toplandı kaçı dollendi ve kaliteleri nasıldı embriyoların
Birde sperm seciminde veya dollenmede özel bir işlem yapıldı mı? İmsi kalsiyum iyonofor gibi

İkinci denememizdi cnm ben izmirdeyim ege üniversitesinde yaptırdık.raporlu yani.çok zor erkek infertilitesi daha yorucu Allah herkese yardımcı olsun.özel bi işlem yapılmadı mikroenjeksiyon sadece

Cinsel Perhiz Günü 4 2 - 7
Volum ml 0.6 ≥1.5
Viskozite cm NORMAL
Likefaksiyon Süresi dk 15 DK
Sayı mil/ml 27 ≥15
Sayı mil/ejek. 16,20 ≥39
Motilite 60
Total Motilite (%) % 40 >40
(a) hızlı ileri (%) % - (a)+(b) > 32
(b) ileri (%) % 40
(c) yerinde hrk. (%) % 20
(d) hareketsiz (%) % 60
Morfoloji * 1
Normal Form (%)
Yuvarlak Hücre (mil/ml) 1 <5
Lökosit (mil/ml)
(leucoscreen) 1
Aglutinasyon normal -
SWIM-UP SONRASI 0,8
Sayı (mil/ml) 15
Total Motilite 100
Motilite (%) (a) -
Motilite (%) (b) 100
Motilite (%) (c)
Motilite (%) (d)
Not BAŞ VE BOYUN ANOMALİSİ VAR TERATOSPERMİ

bu sonuclarla tup bebek basladık ..deneyımlı kısıler paylasır mı lutfen veya degerlendırı mı

Canim oncelikle hayirli olsun. Bende 4 bucuk yildir ugrasiyorum. Esimde kalite ve sayi iyi fakat morfoloji 2. 3 tane asilama 1 tabe tuo bebek hepsi negatif. Bir de dondurulmuslar vardi 2. Transfer olacakti cozduruldugunde kotu cikti transfer olamadi. Bizde bahceciye gittik ve morfoloji sorunu cikti ortaya aslinda hep varmis ama kimse onemseyip soylememis bize. Bende de pko var ama adetlerim duzenli yumurtlama oluyor. Esim proxeed plus ve imprly kullaniyor bende maxijuno kullaniyorum. Simdiye kadar normal yolla gebe kalamamin nedeni morfoloji bozuklugu olabilir mi veya tup bebegin tutmamasinin sebebi. Morfoloji ile ilgili kimse net birsey soylemiyor

Tüp bebekle hamile kalan arkadaşlarım birşey sormak istiyorum. Benimde eşimde sorun acaba eşlerinizde varikosel varmıydı. Varsa ameliyat olmadan mı yaptırdınız tüp bebeği. Merak ediyorum varikosel olduğunda tüp bebek tutar mı?

Canim oncelikle hayirli olsun. Bende 4 bucuk yildir ugrasiyorum. Esimde kalite ve sayi iyi fakat morfoloji 2. 3 tane asilama 1 tabe tuo bebek hepsi negatif. Bir de dondurulmuslar vardi 2. Transfer olacakti cozduruldugunde kotu cikti transfer olamadi. Bizde bahceciye gittik ve morfoloji sorunu cikti ortaya aslinda hep varmis ama kimse onemseyip soylememis bize. Bende de pko var ama adetlerim duzenli yumurtlama oluyor. Esim proxeed plus ve imprly kullaniyor bende maxijuno kullaniyorum. Simdiye kadar normal yolla gebe kalamamin nedeni morfoloji bozuklugu olabilir mi veya tup bebegin tutmamasinin sebebi. Morfoloji ile ilgili kimse net birsey soylemiyor
bızde 3 ay ımpryl kullandık bi faydasını görmedik sımdı daha 1 haftadır proxeed plus kullanıyoruz umarım artar hızımız..

Back
X