Morfoloji ve yüzde yüz baş anomalisi nasıl düzeltiniz lütfen yardım edin çaresizim

akrsp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
60
10
3
39
Eşim varikosel ameliyatı oldu ameliyattan sonra sayı ve hızını düzeldi lakin morfoloji sifir ve bas anomalisi hepsi..arkadaşlar ne olir yardım edin ..ve birde 6 ay oldu morfolojisi daha ileri zamanlarda örneğin 6 aydan sonra duzelen varmı ne olir cevap verin ne olir..hergün ölüyorum .

Hergün ölmeyin bence tüp bebek yapın psikolojik olarak kendinizi yoruyorsunuz. Benim eşimin de morfoloji %2 ama bende rezerv azlığı olduğu için onunki devede kulak kalıyor.

Hergün ölmeyin bence tüp bebek yapın psikolojik olarak kendinizi yoruyorsunuz. Benim eşimin de morfoloji %2 ama bende rezerv azlığı olduğu için onunki devede kulak kalıyor.
Baş anomalisi olunca tüp bebek olmuyormus diye biliyorum ..yüzde iki kruger e göre ise çok güzel bir değer .

Mikroenjeksiyon yapmıyorlar mı?
Canim biz gittik iki doktora e vitamini kullanıp tekrar tahlil e gelmemizi istediler bizde kaan aydos tan randevu aldık 1 ay sonra ya oraya dna hasari na bakılır tedavi olmasını istedim..Buna rağmen olmazsa tüp bebek..morfoloji duzelmiyor sanırım

Dna hasari olunca tüp bebekte tutmuyormus. ..acaba diyorum eşim in ki çok ağır varikosel di grade 4 yani derecesi son nokta..iyileşme zaman mi alacak yeni ay oldu ..kafam o kadar karışık ki...

Esime dr proxeed ve pharmaton gida takviyelerini vermişti. Ilac olmadiklari icin isim verdim. Bizim degerler hersey berbat cikmisti ilk testte. Morfoloji yuzde 2 hareketlilik kotu sperm sayisi 3 milyon vs.. 2 ay sonraki tahlillere kadar keciboynuzu peknezi sabah aksam yedirdim. Gida takviyelerini kullandik. Derken bi sonraki tahlilde hersey bambaskaydi sperm sayisi hareketlilik morfoloji yuze 7 hersey cok iyidi. Dr bile sasirdi akla kara kadar fark var arada dediler. 3 . Kez test istediler tabii ki cok sukur 3. De de hersey cok iyiydi. Sayi 413 milyon! Geri kalan hersey yolunda sadece morfoloji yuzde 3 cikti. Bu da tup bebege engel degil dediler. Simdi tup bebek yaptiriyoruz. Ilk testi mahalle arasi ozel bi hastanede yaptirmistik. Belki onlarda hata vardi bilemiyoruz. Sonrakilerde doktorlarımız androloji merkezlerine yonlendirdiler. Korkmayin icinizi ferah tutun . Biraz beslenme seklinizi duzeltin. Belki esinize de iyi gelir hersey duzelir.

Kaan aydosa gitmişsiniz zaten sağlıklı beslenme tavsiyelerini vermiştir size. Bunu muhakkak uygulayın düzenli şekilde.
Spermler 3 ayda bir yenileniyor . Kullandığınız ilaç ve vitamin detox takviyelerinin ne etki edeceğini görmeniz için beklemek gerekir .

Ama malesef ki her bünye de ise yaramayabiliyor az da olsa gelişme gösteren de var hiç değişmeyen de . Yani klasik bir tedavisi yok .

Size tavsiyem tüp bebek yapacağınız zaman bu konuda gerçekten profesyonel olan hastanelere gitmeniz . Istanbuldaysaniz şanslısınız. Bu sıkıntıda hastanenin labaratuvar kısmı da çok önemli .

Mikroenjeksiyonun yanında kullanılan yöntemler de var . Bu tarz morfoloji bozukluklarında imsi yöntemı (spermin 8000 kat buyutulmesi) daha güvenilir bir yöntem ve calsiyum iyonofor ( spermin dölleme kapasitesini arttıran çözelti ) mikroenjeksiyon ile beraber kullanılmalı .

Bir de 0 morfoloji de alt parametreler de önemli. Mesela az hasarlı sperm yüzdesi kaç baş anomalisi ama hangi çeşidi vs.

Maddi imkanlar dahilinde denemekten başka seçenek yok gibi . Ama dediğim gibi kaliteli bir merkez olmasi önemli .

Birde şunu söyleyeyim umudunuzu yitirmeyin lütfen bu tarz konularda çok mucizeler gerçekleşebiliyor. Nasip işi gerçekten .

Benim eşim 2.5 yıl önce ameliyat oldu.Hız ve sayı 6 aydan sonra yükseldi.morfoloji için de hamile kalana kadar 2 yıl boyunca E vitamini kullandı.Çakşır suyu içti derken yükseldi baya.Sonra hamile kaldım.E vitamini morfoloji için iyi sanırım baya

Benim eşime de ameliyat olduktan sonra proxeed ilacını verdiler .. keçi boynuzu kürünü de dr önerdi kaynatıp için dedi .. sayı 2 milyondu bizim morfoloji de 2 ydi .. am ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldım ben ..

Back
X