Erkek İnfertilitesi morfolojii:((

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam..aşılama pazartesi yapılacak..benide olmamasından çok eşimin değerlerinde bi düşüş oldumu korkusu sardı.arada 4 ay proxeed kullandık bide:) %3 morfolojiyle aşılma tutarsa tarihe geçermiyim:)))

merhaba arkadaşlar..aşılamamı oldum.gayet kolaydı işlem..ağrın olabilir dediler ama bende hiç bişey yok.istirahat et dediler çarşıya çıktım hastaneden:))) eşimin değerlerini yazılı şekilde veremezlermiş,ama embriyolog değerler çok iyi dedi.sadece 100 milyon sayıyı biliyoruz.ama hareket,morfoloji falan öğrenenmedik.morfolojimiz krugere göre %3 demiş eşim,krugerde o kadar düşük çıkması bi sorun değildir demiş..bakalım artık..hayırlısı.

merhaba arkadaşlar..aşılamamı oldum.gayet kolaydı işlem..ağrın olabilir dediler ama bende hiç bişey yok.istirahat et dediler çarşıya çıktım hastaneden:))) eşimin değerlerini yazılı şekilde veremezlermiş,ama embriyolog değerler çok iyi dedi.sadece 100 milyon sayıyı biliyoruz.ama hareket,morfoloji falan öğrenenmedik.morfolojimiz krugere göre %3 demiş eşim,krugerde o kadar düşük çıkması bi sorun değildir demiş..bakalım artık..hayırlısı.
merhaba canım hayırlı olsun aşılaman umarım yavruna kavuşmanda vesile olur:1hug:krugerin morfolojinin önemsiz olduğunu ben kanıtladım biliyorsun arkadaşım bende inanmıyordum doktorlara ama gerçekten katı bir kriter olduğu için yüksek değerlere zaten rastlanmıyormuş bu yöntemde bizim en son testte %2 di ve şimdi normal yolla hamileyim biliyorsun.allahım herkezede nasip etsin inşallah.canım benim sen yinede kendini yorma dinlen ağrın olmasada dinlenmen fazla hareketli olmaman senin yararına.güzel haberlerini bekliyorum sanırım ayın 24 de belli olacak sonuç:lepi:kendine çok iyi baka.s.

merhaba canım hayırlı olsun aşılaman umarım yavruna kavuşmanda vesile olur:1hug:krugerin morfolojinin önemsiz olduğunu ben kanıtladım biliyorsun arkadaşım bende inanmıyordum doktorlara ama gerçekten katı bir kriter olduğu için yüksek değerlere zaten rastlanmıyormuş bu yöntemde bizim en son testte %2 di ve şimdi normal yolla hamileyim biliyorsun.allahım herkezede nasip etsin inşallah.canım benim sen yinede kendini yorma dinlen ağrın olmasada dinlenmen fazla hareketli olmaman senin yararına.güzel haberlerini bekliyorum sanırım ayın 24 de belli olacak sonuç:lepi:kendine çok iyi baka.s.

canım gerçekten boşuna kafa yormuşuz..sen en güzel örneklerden birisin..ve doktorlara inanmak lazımmış değilmi:) evet canım 24 ü adet günüm.bende sıkıntı bikaç tane olunca umutlanamıyorum.hakkımızda hayırlısı olsun diyebiliyorum.sende kendine ve bebeğine iyi bak:))

morfolojiyi düzeltmek için ne yaptınız, paylaşırmısınız lütfen. Bitkisel kürler, vitamin, doğal beslenme....

Ayrica sabah endol aksam trental 400 mg tablet icsin sadece 1 ay. buda sonucu cok degistiriyor. bize doktor vermisti. ikisi 10 tl falan tutuyor yazdirmaya bile gerek yok.
ve mutlaka e vitamini icsin evicap 400 . bunu surekli icecek . ve 1 multuvitamin mumkunse arginmax olsun doktor tavsiyesi yada proxeed plus.

Krishazel yada konuyu bilen bir başkası,
trental ve endol ne için kullanılması gerekiyor. Hareketlilik mi morfoloji mi?
Yine aynı şekilde e vit özellikle ne için faydalı. Bizim sayı ve hareketlilikte, Allah'a şükür, sorunumuz yok. Hareketlilik sorunu olanlar için keçiboynuzu kürü öneririm 3 ayda çok fazla artış oldu.
Bizim derdimiz morfoloji :( %1 ne yapmalıyım. Ne olur bir akıl verin... :/

Krishazel yada konuyu bilen bir başkası,
trental ve endol ne için kullanılması gerekiyor. Hareketlilik mi morfoloji mi?
Yine aynı şekilde e vit özellikle ne için faydalı. Bizim sayı ve hareketlilikte, Allah'a şükür, sorunumuz yok. Hareketlilik sorunu olanlar için keçiboynuzu kürü öneririm 3 ayda çok fazla artış oldu.
Bizim derdimiz morfoloji :( %1 ne yapmalıyım. Ne olur bir akıl verin... :/

Varikosele baktirdinizmi?

Evet baktırdık, varikosel var... Fakat gittiğimiz her iki prof da amelliyata gerek yok. Varikosel amelliyatlarının garantisi olmadığını söyledi.

Bu sırada biz bir aşılama bir kere de tüp bebek denedik. Başaramadık.
Gittiğimiz dr.u değiştirdik. Ekim ayı gibi tekrar bir tüp bebek denemesi yapmayı planlıyoruz.
Yani önümüzde yaklaşık 4 ay gibi bir zaman var. Bu vakti en faydalı şekilde kullanmak, mümkünse morfolojiyi arttırmak için, ne gibi bir vitamin / doğal destek kullanmalı eşim onları araştırıyorum.

Deneyip de sonuç aldığınız herhangi bir metod varsa paylaşır mısınız...

Evet baktırdık, varikosel var... Fakat gittiğimiz her iki prof da amelliyata gerek yok. Varikosel amelliyatlarının garantisi olmadığını söyledi.

Bu sırada biz bir aşılama bir kere de tüp bebek denedik. Başaramadık.
Gittiğimiz dr.u değiştirdik. Ekim ayı gibi tekrar bir tüp bebek denemesi yapmayı planlıyoruz.
Yani önümüzde yaklaşık 4 ay gibi bir zaman var. Bu vakti en faydalı şekilde kullanmak, mümkünse morfolojiyi arttırmak için, ne gibi bir vitamin / doğal destek kullanmalı eşim onları araştırıyorum.

Deneyip de sonuç aldığınız herhangi bir metod varsa paylaşır mısınız...

Canim bize doktor klomen , endol ve proxeed plus verdi bizim sorunumuzda morfoloji ..0 bizimkisi . Biz 3 ay once ameliyat olduk 15 gun once bir test yaptirdik ama sanirim o test hatali cunki morfolojimiz 14 olmus doktor bile sasirdi tekrarlayin dedi birden bukadar artma olmaz dedi:) Insallah dogrudur diye dua ediyoruz bizde.

Varikosel varsa tup bebekte tutmuyormus cunki spermlerin DNA si bozuk oluyormus biz o yuzden ameliyat olduk . Bizimde tutmadi cunki ilk denememiz hemen arkasindan ameliyat olduk .
Tedavinizi hangi doktorlara yaptirdiniz>

Canim bize doktor klomen , endol ve proxeed plus verdi bizim sorunumuzda morfoloji ..0 bizimkisi . Biz 3 ay once ameliyat olduk 15 gun once bir test yaptirdik ama sanirim o test hatali cunki morfolojimiz 14 olmus doktor bile sasirdi tekrarlayin dedi birden bukadar artma olmaz dedi:) Insallah dogrudur diye dua ediyoruz bizde.

Varikosel varsa tup bebekte tutmuyormus cunki spermlerin DNA si bozuk oluyormus biz o yuzden ameliyat olduk . Bizimde tutmadi cunki ilk denememiz hemen arkasindan ameliyat olduk .
Tedavinizi hangi doktorlara yaptirdiniz>

Belki bu aldığınız haplar sayesinde artmıştır morfoloji. Umarım %14 doğrudur, çok iyi bir rakam :)

Evet dediğin gibi varikosel direkt sprermin morfolojisini etkiliyor, fakat yeni bir metodla seçilen spermlerin şekillerinin düzgün olmaları sağlanabiliyormuş. Mikroskop altında büyütülerek yapılan bir işlemmiş bu.

Ortaya dr adı yazmayı çok doğru bulmadığım için özel mesaj atmaya çalıştım fakat daha çok yeni olduğum için mesaj atamadım...

Klomen, endol ve proxeed plus, hepsi morfoloji için o zaman... peki, ne kadar süre boyunca kullandınız. Bir de günde kaç tane?

morfolojiyi düzeltmek için ne yaptınız, paylaşırmısınız lütfen. Bitkisel kürler, vitamin, doğal beslenme....
merhaba hayatım bizimde morfolojimiz ilk başta %3 tü ikinci teste %2 ye düştü ama doktorlar hep diğer değerlerimiz normal diye önemsemediler.eşimin gittiği iki doktorda bu değerlerle hamile kalabilir eşin demişti.en son gittiği doktor mone ve evicap400 vermişti düzenli olarak sadece bunu kullandık 2.5 ay falan olmuştu hamile kaldım ama morfoloji düzeldidemi oldu bilemiyorum test yaptırmadığımız için.ondan öncesinde arı sütü+bal+polen karışımı almıştı eşim eczaneden.birde fındık fıstık ceviz yemeye çalışıyordu akşamları.düzenli olmasada arada birde mega men alıyordu vitamin olarak gnc lerden.inşallah faydası olur canım yazdıklarımın.allahım herkezin dileklerini kabul etsin kimseyi evlat hasretiyle acısıyla sınamasın amiiin.

babybuw canım eşinin diğer değerleri nasıl peki bu önemli çünkü.benim eşimdede varikosel vardı tek taraflı ama sadece morfoloji düşük olduğundan doktorlar ameliyata gerek yok dedi.eğer varikosel etkileseydi tüm değerlerde düşme olurdu dediler.birde sana tavsiyem tek doktorla kalmayın canım.

babybuw canım eşinin diğer değerleri nasıl peki bu önemli çünkü.benim eşimdede varikosel vardı tek taraflı ama sadece morfoloji düşük olduğundan doktorlar ameliyata gerek yok dedi.eğer varikosel etkileseydi tüm değerlerde düşme olurdu dediler.birde sana tavsiyem tek doktorla kalmayın canım.

Tabi ki tek drla kalmadık, hatta 3 dra gittik. Biri amelliyat ol dedi, morfoloji düzelir diye. Diğeri alakası bile yok dedi. Bi başkası evet ol ama bu senin genel sağlığın için gerekli morfolojiyi falan etkilemez dedi. Bunların 2si prof... Kafası karışıyor insanın...

Değerlerimiz şu şekilde:

Sıvılaşma süresi 20 dakika < 60 dakika
Görünüm gri-opak
Hacim 4 mL
pH 8 > 7.2
MİKROSKOPİ
Sperm sayısı 49.5 mil/mL
Lökosit Sayısı < 3700/mL < 1 mil/mL
Aglütinasyon negatif negatif
Vitalite -
Hareketlilik
Hızlı ileri hareketli % 78
Yavaş ileri hareketli % 2
Yerinde hareketli % 1
Hareketsiz % 19
MORFOLOJİ (Kruger kriteri)
< % 4 kötü prognoz
% 4 - %14 kabul edilebilir sınır
> % 14 normal
Normal % 1
Baş anomalisi % 86
Boyun-orta parça a. % 8
Kuyruk anomalisi % 5
Sitoplazmik damlacık % 0
Fruktoz 224 mg/dL 120-450 mg/dL

var mı bi yorumu olan? Morfoloji hariç sorun yok gibi ne dersiniz...

Tabi ki tek drla kalmadık, hatta 3 dra gittik. Biri amelliyat ol dedi, morfoloji düzelir diye. Diğeri alakası bile yok dedi. Bi başkası evet ol ama bu senin genel sağlığın için gerekli morfolojiyi falan etkilemez dedi. Bunların 2si prof... Kafası karışıyor insanın...

Değerlerimiz şu şekilde:

Sıvılaşma süresi 20 dakika < 60 dakika
Görünüm gri-opak
Hacim 4 mL
pH 8 > 7.2
MİKROSKOPİ
Sperm sayısı 49.5 mil/mL
Lökosit Sayısı < 3700/mL < 1 mil/mL
Aglütinasyon negatif negatif
Vitalite -
Hareketlilik
Hızlı ileri hareketli % 78
Yavaş ileri hareketli % 2
Yerinde hareketli % 1
Hareketsiz % 19
MORFOLOJİ (Kruger kriteri)
< % 4 kötü prognoz
% 4 - %14 kabul edilebilir sınır
> % 14 normal
Normal % 1
Baş anomalisi % 86
Boyun-orta parça a. % 8
Kuyruk anomalisi % 5
Sitoplazmik damlacık % 0
Fruktoz 224 mg/dL 120-450 mg/dL

var mı bi yorumu olan? Morfoloji hariç sorun yok gibi ne dersiniz...
hayatım diğer değerleriniz bizimkilerin bile üzerinde.özellikle hız çok iyi.sayıda öyle toplam sayı yazmıyo ama ml deki değer yeterli zaten bizimde 48 mil.du.nekadar zamandır deniyorsunuz canım.morfoloji için birşeyler yaptınızmı bence önce ilaç ve kürleri deneyin doktorlarında dediği gibi varikosel etkilemiş olsaydı diğer değerler bukadar yüksek olmazdı.demekki senin eşininkide benimki gibi kalıtsal.antioksidan şeyler tüketsin eşit avokado.siyah üzüm çekirdeği.hatta bunun gnclerde hapıda var adını unuttum ama benim eşimde kullanmıştı damarları yeniliyo.bence canını sıkma değerleriniz çok iyi bu hız ve sayıda mutlaka bir sperm çıkacak canım yavrunu sana kavuşturanyerimseniben

Leylmelekcim,
İlk testlerde hareketlilik de çok düşüktü. Keçiboynuzu küre ve pekmezi ile çok şükür bu seviyeye geldi.

Ama asıl sorun morfoloji. Bizde %1 ya, olan spermlerin %1i sağlıklı demekmiş. İşte onlarla benim yumurta da bir şekilde buluşmuyor.

Daha doğrusu bir kere buluştu yaklaşık 2 sene önce, fakat sağlıklı gelişmiyordu... düşük yaptım. Sonra aşılamaa denedik, tutmadı. Şubat ayında da tüp bebek, o da tutmadı...

Şimdi ekim gibi tekrar tüp bebk deneyeceğiz, o vakte kadar da ben bu morfolojiyi alt edecem, kararlıyım!!! Proxeed plus ve evicap, bir dra sorduktan sonra bu 3-4 aylık süre boyunca vereceğim. Senin dediğin gnc hapını da araştırayım bi... Gerçi hepsi doğal besinler ama, birbirleriyle ters etkileri olmasın bir bilene sormak lazım....

Canım, iyi dileklerin için teşekkürler. Umarım herkes dilediği bebişine, bebişlerine kavuşur. Öncelikle sağlıklı, mutlu ve doğduğu zaman çevrelerini de mutlu edecek bebişlere...

Leylmelekcim,
İlk testlerde hareketlilik de çok düşüktü. Keçiboynuzu küre ve pekmezi ile çok şükür bu seviyeye geldi.

Ama asıl sorun morfoloji. Bizde %1 ya, olan spermlerin %1i sağlıklı demekmiş. İşte onlarla benim yumurta da bir şekilde buluşmuyor.

Daha doğrusu bir kere buluştu yaklaşık 2 sene önce, fakat sağlıklı gelişmiyordu... düşük yaptım. Sonra aşılamaa denedik, tutmadı. Şubat ayında da tüp bebek, o da tutmadı...

Şimdi ekim gibi tekrar tüp bebk deneyeceğiz, o vakte kadar da ben bu morfolojiyi alt edecem, kararlıyım!!! Proxeed plus ve evicap, bir dra sorduktan sonra bu 3-4 aylık süre boyunca vereceğim. Senin dediğin gnc hapını da araştırayım bi... Gerçi hepsi doğal besinler ama, birbirleriyle ters etkileri olmasın bir bilene sormak lazım....

Canım, iyi dileklerin için teşekkürler. Umarım herkes dilediği bebişine, bebişlerine kavuşur. Öncelikle sağlıklı, mutlu ve doğduğu zaman çevrelerini de mutlu edecek bebişlere...
hayırlısı allahtan canım.bizde aşılama denemiştik olmamıştı.en son rahim filmi çektirecektim onun içinde tüp bebek merkezinde bir doktora gittim eşimin değerleri için iyi dedi tüp bebek için erken size dedi 1,5 yıl olmuştu biz bekliyeli 2 sene dolsun bir dedi.siz sebepsiz infertilite grubuna giriyorsunuz dedi.ne biliyim ozamanlar bana bunlar dendiğinde çok kızıyordum madem sebep yok niye bebeğim olmuyor diyordum ama herşeyin bir zamanı varmış canım.rabbim ol diyince oluyor.umarım sende daha fazla beklemeden yavruna kavuşursun.ama bence bu değerlerle olmaması için hiçbir sebep yok burada ne mucizeler okuyoruz sen buradaki birçok arkadaştan daha şanslısın bence.

Back
X