Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba Arkadaşlar Eşimin Spermiogram Testinde morfoloji değeri %2 Çıktı.Doktorumuz Proxeed Plus Önerdi 20 gündür Eşim Kullanıyor.Faydasını Gören Var mı İlaçla Değer Yükselir mi ? Bizim gbi olanlar yardımcı olurmusunuz.
3 ay kullandık yanında keçiboynuzu falanda kullandıkagustos72 Canım ne kadar Kullanmıştınız.Yanında herhangi kür vs. bişey kullanmışmıydınız
Yok biz 5 yıllık evliyiz 1 ay denedik olmayınca hemen doktır ama 1 ayda okumadığımız yorum gitmediğimiz farklı hastane kalmadı. Bu yazdıklarımı tamamen okuduklarımdan yazdım. Çok öneriler var ama bunlar çoğu kişide işe yaramış. Sigara ve stres ise zaten bilimsel olarak kanıtlanmış hususlar. He bide dua yı unutmuşum. Bu arada morfoloji %2sınırın altında olsa da diğer değerlerde önemli. Konsantrasyon ve hız yüksekse toplam düzgün sperm sayısıda artar. Bunu şöyle açıklayayım.
slm canım testten iyi anlıyorsun sanırım eşimin sonuç u yazsam sana yorumlarmısınYok biz 5 yıllık evliyiz 1 ay denedik olmayınca hemen doktır ama 1 ayda okumadığımız yorum gitmediğimiz farklı hastane kalmadı. Bu yazdıklarımı tamamen okuduklarımdan yazdım. Çok öneriler var ama bunlar çoğu kişide işe yaramış. Sigara ve stres ise zaten bilimsel olarak kanıtlanmış hususlar. He bide dua yı unutmuşum. Bu arada morfoloji %2sınırın altında olsa da diğer değerlerde önemli. Konsantrasyon ve hız yüksekse toplam düzgün sperm sayısıda artar. Bunu şöyle açıklayayım.
Durum 1:
Kons: 25 Milyon / ml
Morfoloji: %10
Hareket (a+b): %50
Toplam Ejakulat: 4 ml
Bu durumda toplam hareketli sperm sayısı= (25 x 4x50)/100=50 Milyon
Morfolojisi düzgün sperm sayısı= (25x4x10)/100= 10 Milyon (bunların hepsi de hareketli olsa senin elinde 10 Milyon düzgün morfolojiye sahip sperm var.
Durum 2:
Kons: 50 Milyon / ml
Morfoloji: %2 (sizin durum)
Hareket (a+b): %50
Toplam Ejakulat: 4 ml
Bu durumda toplam hareketli sperm sayısı= (50 x 4x50)/100=100 Milyon
Morfolojisi düzgün sperm sayısı= (50x4x4)/100= 8 Milyon (bunların hepsi de hareketli olsa senin elinde 8 Milyon düzgün morfolojiye sahip sperm var.
Yani senin morfolojin (%2) %10 olan ve iyi kabul edilen bir morfolojiye göre %500 azken, sağlıklı sperm sayın sadece %20 az.
Çok karışık olmamıştır umarım. Kısacası diğer değerlerini de yazarsan daha açıklayıcı bir sonuca varabiliriz.
Allah gönlünden ne geçiyorsa fazlasıyla versin.
Hemen gönder :)slm canım testten iyi anlıyorsun sanırım eşimin sonuç u yazsam sana yorumlarmısın
konsantrasyon 122x10-6\mlHemen gönder :)
konsantrasyon 122x10-6\ml
motilite 65
prograsif motilite 40
non prograsif motilite 20
yerinde motil 5
immotil 35
total prograsif motil sperm sayısı 73.2
morfoloji 4
sağol cnm ya telefon dan anca yazdım kb
biri iyi diyor diğeri kötüKonsantrasyonçok çok iyi, hareketlilik de iyi, morfoloji sınırda. Genel olarak bu değerler gayet iyi en kısa zamanda mutlu habelerini alırız demedi deme :)
Buna kötü diyen varsa kesinlikle aldırma sorun başka olabilir.biri iyi diyor diğeri kötü
ama 2 yıldır olmuyor güzel yorumun için çok sağol Allah razı olsun
ya nasıl bişeysin sen gece gece gönlüme su serptin ya rabbim gönlüne göre versinBuna kötü diyen varsa kesinlikle aldırma sorun başka olabilir.
1) Kendinle ilgili testlerin tamamını yaptır. HSG dahil
2) Spermiogram'dan anlaşılmaz spermn dna hasar testi vardır onu da yaptırın. Spermeler kons, morfoloji vb herşey mükemmel olabilir ama DNA'ları hasarlı olabilir bu da spermiogramla anlaşılmaz.
Detayları paylaşırsan daha sağlıklı yönlndirme yapabilirm. içini ferah tut ben diyeceğimi dedim çok yakında senden haber gelir :)
Benım esıme de doktor elle muayene etmeden ultrason bakmadan proxeed verdı. 6 ay kullandık tık yok. Hıııııc bır degısıklık olmadı. Bır de ozel hastaneydı dusun. Sonra baska doktora gıttık. Elle muayene ve ultrason sonrası cift taraflı varıkosel defı. Ameliyat olduk. Ameyatın ustunden 6 7 ay gectı ve bız temmuzda asılama yaptırdık bebek olmayınca. Maalesef kımyasal gebelikle sonuclandı. Bu ay 16 eylulde yenıden asılama oldum. Bıkac gun sonra test gunum. Yanı demem o ki herseye hazırlıklı olun. Ama ınsallah sızde ıse yarar ve hayırlısaglıklı guzel ahlaklı beneklerınız olur. AmıııııınnnnMerhaba Arkadaşlar Eşimin Spermiogram Testinde morfoloji değeri %2 Çıktı.Doktorumuz Proxeed Plus Önerdi 20 gündür Eşim Kullanıyor.Faydasını Gören Var mı İlaçla Değer Yükselir mi ? Bizim gbi olanlar yardımcı olurmusunuz.
değerleriniz güzel aslında ama işte zamanı var demekki duadan başka elimizden gelen bişey yokbiri iyi diyor diğeri kötü
ama 2 yıldır olmuyor güzel yorumun için çok sağol Allah razı olsun
evet fena değil ama neden tutmadı 2 yıldır bilmiyorum hayırlısı artık demek vakit saat gelmeden oluyor..değerleriniz güzel aslında ama işte zamanı var demekki duadan başka elimizden gelen bişey yok
Canim morfolojiyi yukseltmek ve ileri hareketi yukseltmek icin ne yapabiliriz bilgin varmi birde birsey sormak istiyorum ben gecen yin 1 i gibi lekelenmem basladi 3 gibi normal kanamaya dondu adetime daha var ama bir haftadir kasiklarimda bir degisiklikler var test yapsam midiyedusunuyorum rahime kramp giriyor kasiklarimda da sanki birseylciaoluyor nlamadim yaa umutlanmak istemiyorum 13 yillik evliyim ne yapsam adet gunumude var hala gerci duzensiZ benim adetlerim ayni tarihte gelirmi bilmiyorum ama bu kadar erken olsa bile cikmaz dimi tahlil deGüzel düşünü güzel olur elinizden geleni yapın gerisi takdir-i ilahi 1 dakka sonra hava nefes alıyor olacağımızın garantisi var mı :)
Konsantrasyonçok çok iyi, hareketlilik de iyi, morfoloji sınırda. Genel olarak bu değerler gayet iyi en kısa zamanda mutlu habelerini alırız demedi deme :)