motivasyona ihtiyacim var

voodoobebegi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
732
121
133
Uzun zaman sonra gene ben .
Radikal bir.kararla calistigim kolejden istifa edip uzman olmak niyetiyle a grubundan sinava hazirlanmaya karar verdigimden , akabinde hukuk hocamdan etkilendigimden bahsetmistim size.
Onun ciddi anlamda yogunlugu , benim Sinava hazirlik surecim iliskimizi askiya alma karari aldirdi bize . Ve hayallerimi gerceklestirmem icin bu şarttı.
Asıl sıkıntı şu. Cevremdeki herkes bana sen 2 universiteyi bir arada okuyup 3,5 ortalamayla mezun oldun , sen cok zekisin halledersin vs vs soylemleri beni motive etmek yerine strese sokmaya başladı.
Manik depresif hastasiyim . Çok ciddi ilaçlar kullaniyorum . Bir yandan bu ilaçların yükü bir yandan dersler .
İnanin milli kutuphane ev dershane üçlüsü dışında hic bir sosyal hayatim kalmadi benim . Ki ben tam bir sosyal kelebektim tabiri caizse .
Bir seyi anlamayip 3 4 5 Defa okuyunca daha beter stres yapiyorum . Benim algim mi yavasladi diye .
Daha bugun hic samimi olmadigim ama bir vesile Sinava hahazirlandigimi bilen yaşlı teyze bile bu guzelliginle bir de sinavi kazanirsan kapinda kul köle olurlar diyor . Sanki her seyin anahtari bu sinavmis gibi olmazsa hayatta hic bir seye sahip olamayacakmisim gibi .
Ki ben insanlarin 2 3 senede yapmaya calistiklarini 6.5 ayda yapmaya calisiyorum yukum gercekten cok agir

Bunlari belki beni.motive edecek bir kac cumleniz vardir diye yaziyorum .
Nolur bu kardesinize dua edin gunde 12 saat o masanin basindan kalkmadan oturmak cok cok zor .

Canım seni şimdi hatırladım.Anlattın bir aralar kayboldun sonra.Gerçekten işin çok zor ama kendinede bu kadar yüklenme elinden geleni yap ama bunları yaparkende saglıgından olma.Algılama konusunda sürekli yogun olarak çalıştıgın için öyle oluyodr.Ara ara dışarı çık Kendıne zaman ayır.Bu şekilde daha çok kasarsın kendini

Merhaba canim .
Dışarı çıktığımda ders dışı bir seyle ilgilendigimde vicdan azabi yasiyorum .
Bunu asamiyorum

Merhaba canim .
Dışarı çıktığımda ders dışı bir seyle ilgilendigimde vicdan azabi yasiyorum .
Bunu asamiyorum
Kaygi iyidir. Bu sinav zorlu bir sinav.. Sosyal hayat ask meşk kabul etmiyor pek yaninda askiya almakla çok iyi etmişsiniz

Dediğiniz gibi sureniz kisitli kaygi olması sizi her zaman itekler. Sizi anlıyorum bir konu bitirip sorusunu cozemedigimde kalemle tüm sayfayi parçalayacak kadar olurdum... Gerçi hala biraz oyleyim..

Ancak bu zorlu gecen sürecin sonu çok güzel. Kimseye kulak asmayin olmasini yürekten isteyin gerekli cabayi gösterin azicik bu strese katlanin sonra hayat size güzel:)

Canım Azmine hayran kaldım.ama şunuda söyliyim devamlı devamlı kendini yorup bitirirsen ilerde bunun acısını çekersin.Hedefin uzmak olmaksa yıne devam et o yolda ama stresle kafa yorgunluguyla degil mutlu olarak tadını çıkararak hedefe yürü.Seninki takıntı halıne gelmiş gerçekten. En basitinden bir örnek vereyim ben gıda okudugum zamanlar metroda bir abla yanı 40 yaşlarında bana telefonunu uzattı şuna bir bakabilirmisin resimleri nereye kaydediyor diye.Sonra ne okuyosun derken bende bankacıyım kaç yıllık bankacılık yaptım beynım o kadar yoruldukı şu telefonu bile anlayamıyorum artık dedi.Tabi her insan bir olmaz.Ama yürüdügün yol sana zarar veriyosa o yol yol degildir.

Bu sınavın zorluğunun yarısı çevrenin abuk subuk söylediklerine cevap vermeyi de içeriyor.

O diğer "2-3 senedir uğraşanlar" bahsettiğiniz ve şimdiden şikayet ettiğiniz olumsuz zımbırtılarla da 2-3 senedir ayrıca mücadele ediyorlar, ki sınava çalışmayla ve girmeyle de bitmiyor, ekrandaki puanla bu sefer başka bir süreç başlıyor. Teyzeyi falan boşverip iki soru daha çözün daha iyi. Gerçekten boşverin. Dışarıyı ne kadar dinlemezseniz o kadar motive olursunuz.

Aslinda o bankaci ablanin durumdayim bende tam olarak .
Biraz daha kendimi ihmal etmeye devam edersem artik hiç algilayamayacak duruma gelecegim diye korkuyorum .
Yarin sabah 9 da gene milli kutuphaneye gidip aksam 7 de cikicam .
Artik bu tempo beni delirtecek diye korkuyorum .
Arkadaslarimla oturduğumda huzursuz hissediyorum .

O çevreyi Allah bildiği gibi yapsin inşallah..

Ben anlatmaktan Yoruldum onlar sormaktan bikmadilar.

Daha bugün elimde kitap gören sayin yasli kisiligin tepkisi" ayy yanimiza gel otur şimdiye kadar okudun da noldu" . bu insanlarin ustüne cikip tepinesim var o derece

Cok haklisiniz .
Ama ben 2 3 senedir ugrasanlar derken kucumsemek için soylemedim . Iibf mezunu olduklari halde bu kadar zamandir ugrasiyorlar . Ben denklikle girecegim a grubuna ve benim bu isi 7 ayda kotarmam imkansiz anlaminda demek istemistim .

Kimi insan zorlu bir sınava hazırlanırken çok fazla şeyden kopar.Sadece sınava yönelir ve bir şekilde hedefine ulaşır.Sonrasında tabi normal hayat baslar.Ama seninki normal ınsanınkınden baya fazla bir durum.Bunu aşman lazım.Geleceğini hazırlarken bir yandan da kendi benliginden oluyorsun.Bu konuda ailen ne diyor ?

Fantazi olsun diye elimde kitap var kendimi gelistirmeye bayılıyorum demeli aslinda

Küçümseme vurgusu yaptığınızı düşünmemiştim zaten, beterin beteri var anlamında söyledim ben de. =)
7 ay da kısa bir süre değil, merak etmeyin.

Öyle düşünme saat 7de ise gidip 9da mesainin bittiğini düşün.bu senin işin.... Nasil insanlar ise gidiyor geliyor her sabah aksam ayni hesap.. Sirf para almiyorsun diye sinir bozucu olmamali...

Evet zihnen yorucu baski ve stres de kötü ancak kendine bu durumu daha iyi göstermeye calis. Mahvoldum bittim vs diye degil

Annem artik dün kizim lutfen disari çık dedi . Babam sabah 4te hala çalıştığımı görünce artik yat diye zorla Isigimi kapatti.
Onlar cok muzdarip bu durumdan .
Ben kendi kendime hirslandim .
Basarisiz olursam kaldiramam diye korkuyorum

Küçümseme vurgusu yaptığınızı düşünmemiştim zaten, beterin beteri var anlamında söyledim ben de. =)
7 ay da kısa bir süre değil, merak etmeyin.
Allah emek veren kimsenin emeğini zayii etmesin insallah . Sizde hazirlaniyorsunuz galiba

Artik işi gırgıra cevirdim . Kutuphanenin anahtari bende bensiz acamazlar diye :)
Ama bu gece gibi bazen olmayacak voodo bosuna cabaliyorsun birak artik kendini kaptirmayi diyorum dusuyor enerjim

Başarısız olacagının garantisi varmı ? Böyle düşünme.Sen ne yaparsan yap herşey olacagına varıyor.Elinden geleni yap yine ama sıkılırsan çık dışarı alışveriş yap arkadaşlarınla kahve iç kafa dagıt.Emin ol bir kaç saatten bişey kaybetmezsin.Sonuç olarakta kafa boşalmış olur ve kendini rahatlamış hissedersin.Çalıştıgına daha iyi motive olursun.Çünkü biraz da olsa dinlenmiş hissedersin kendini.Bir de bu mantıkla devam edersen sana hiç uyumamak bile cazip gelebilir artık bir zamandan sonra uyku saatlerini de düşürürsün.Önemli olan çok çalışmak degil canm verimli çalışmak.Bunu sen daha iyi bilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…