mounjaro kullananlar

cattison

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
150
Puanlar
18
herkese selam,

öncelikle dün gece zam gelmiş ancak tüm eczaneler neredeyse eski fiyat yerine yenisiyle ödeme alıyor bilginiz olsun. eski ürünü yeni fiyattan satmayan eczane 10-15 eczane içerisinde sadece bir tane gördüm.

bu sene mart nisan gibi beslenme düzenimi değiştirip artık dengeli ve temiz besinler yemeye başladım, ilk 80 kiloydum, temmuz başında kilom 71.5'e düştü. ancak o zamandan beri yaklaşık 6 aydır az yiyor veya direnç kilosunu kırmaya yönelik aldığım kalorileri yükseltip alçaltmama rağmen -bence- direncim de olmamasına rağmen sadece 3 kilo verebildiğim için ve fiziksel olarak kendimi de beğenmediğimden artık dayanamadım. ben de mounjaro kullanmaya bugün itibariyle başladım. başlangıç kilom 68.5.

insülin iğnesiyle birlikte 2.5mg aldım, ilacın 10k küsür fiyatı vardı, ara ara burada herkese faydalı olabilmek adına durumu güncelleyeceğim. iğneyi kendime vuralı yaklaşık 6 saat oldu, tokluk hissi var ancak zaten ilacı almadan 3 saat önce kadar yemek yemiştim. ara ara karnım guruldayacak gibi oluyor ama o yapay tokluk hissini anlayabiliyorum. hiçbir olumsuz etki şu ana kadar görmedim.

doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı. beslenmeme zaten dikkat eden biriyim, iradem de fena değildir. bakalım ne olacak.

Merhaba sizin icin en iyisini diliyorum.Ben 9 bin liraya aldım iğneleri.Doktor tavsiyesi ile 14 aralıkta 2,5 mg ilk dozla basladim.Ben de ishal ve karın ağrısı yapıyor.İlk hafta şiddetli degildi ama bu hafta ishal cok sarstı beni.Kilom yüksek olduğu icin 10 günde 5 kilo gitti.İştah kaybı,ishal ve tokluk hissi çok yoğun yasiyorum.Ara ara açlık hissi oluyor.Çünkü midem saatlerce ac kalabiliyor ya da ishalden dolayi hemen bosaliyor.O yuzden açlık hissi oluştuğunu dusunuyorum.Beslenmemi düzene sokmaya çalışıyorum hazır kilo verirken.Az yiyebiliyorum saglikli gıdalar girsin bedenime diye uğraşıyorum.Gulutensiz ve şekersiz beslenmeye geçmeye calisiyorum hasimato tiroidim oldugu icin.
Siz de şu an herhangi yan etki yaptı mı iğne?

Selamlarr, öncelikle sağlıklı kilonuza umarım hemen ulaşırsınız, en iyisi neyse sizin için de umarım öyle olur.

Bende sadece ilk gün aç olmamama rağmen mide bulantısı, sırt ve baş ağrısı yaptı ancak o gün biraz yorgundum bir de iğneyi kendi kendime kötü bir günde yaptığım için ilacın yan etkilerini okuyarak da yaptığım için psikolojik olduğunu düşünüyorum, o günden sonra hiçbir o şekilde ağrı sızı namına bir şey hissetmedim. Sadece hemen doyuyorum ama normalde de az yiyor olmama rağmen kilo veremeyen biriydim, ilaç çok garip şekilde aynı beslenme düzenime rağmen kilo verdiriyor.

Cumartesi iğneyi yaptım, bugün 5. gün. Pazar uyandığımda 70 kiloydum, regl haftam olduğu için ödem vardı ancak regl olmama rağmen ödemim gitti. 66.75 ölçtüm bu sabah.

Hızlı kilo vermek istediğimden 1 gün iyi beslenip diğer gün yemiyorum, asla doğru değil bu ancak pcos beni mahvediyor ve sedef hastalığım da var bu yüzden kilo verdiğimde rahatlıyorum. 60 kilo olduğumda omad yeme düzenine geçeceğim, zaten normalde de öyle besleniyorum bir süredir. O dönemde de yavaş kilo vermeye çalışırım, zaten o dönemlerde kilo verme hızım da düşer muhtemelen.

İnternetten okuduğum kadarıyla 2.5mg etkisi olmayıp 5mg aldığında daha iyi sonuç alanlar da var, 2.5mg ile istediği kiloya ulaşan da var. En iyisi sağlıklı beslenme düzenine kendinizi adapte etmek, mesela yağlı şeyler yemiyorum. Sadece zeytinyağı kullanıyorum onu da sprey halinde, sebze ve bol balık yemeye çalışıyorum. Airfreyer kullanıyorum, yeterli ve zamanında uyumaya çalışıyorum.

Bu arada doktora vitamin için danışın isterseniz, ben d vitamini, magnezyum vesaire almaya başlayacağım artık. Saçlarım dökülür diye korkmaya başladım, saç dökülmesi hızlı kilo verilince yaşanıyormuş.

Ara ara bu başlığı haftalık güncelleyeceğim, bakalım sizin için benim için ne olacak. Umarım ikimiz de sağlıklı bir şekilde süreci tamamlarız.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevabiniz ve iyi dilekleriniz icin.Insallah siz de ulaşırsınız istediğiniz kiloya.Yan etki yasamamaniza sevindim.Ben kilo verip sağlığıma kavuşmayı hedefledim.Doktor iğnelerin insülin direncini gizli şekeri düzenleyeceğini soyledi.Kilo verdikçe de regl duzensizliginin geçeceğini soyledi.Umarim dediği gibi olur.

Bende de regl düzensizliği var, açıkçası en muzdarip hissettiğim konulardan biriydi benim için.

Son düzenleme:
Şu an bugün itibariyle 3. haftama girmiş bulunmaktayım. Hiç spor yapmadım, gün içerisinde yürümeye kendimi zorlamadım, çok az hareket ettim ve çok ilginç şekilde kilo vermeye başladım. İlaca başlamadan önce kendi çabamla 80kgdan 70kg oldum ancak sonra veremedim, ödemli şekilde 70-71kg civarı başladım. Ödemsiz asıl kilom olan 69kg sonrası şu an güncel 63.5 kiloyum. Hedefim 50 ancak beni tatmin edecek kilo 53-54 civarı, bu kiloları gördükten sonra yeme ve içmeme dikkat edip ilacın sıklığını azaltacağım. Şu ana kadar 2 hafta sonunda 6.5kg verdim. Yan etki yaşamıyordum ancak birkaç gündür mide bulantısı yaşamaya başladım, yaşadığım yerdeki egzoz beni etkiliyor daha önce havası temiz bir yerdeydim. Mutlaka etkilemiştir.

Bugün whopper yedim, geçen gün de cips yemiştim Bunları söylediğime bakmayın, whopper jr. versiyonuydu ve ekmeğin üstünü çıkardım, cips de on-on beş parça ancak yemişimdir. Yediğime dikkat ediyorum, sevdiğim yemekleri de dozuna dikkat ederek yiyorum. Kendimi kısıtlamıyorum, bunu öneririm. Sonraki hafta tekrar güncelleyeceğim, umarım o zamana kadar artık ellili kiloları görürüm.

Şu an 3. haftayı da geride bıraktık. 62.5 - 62.8 seyreden kilom 62.4. Sadece 100 gr ilerleme var. Önümüzdeki üç gün iyi beslenip kendimi biraz daha hareket etmeye zorlayacağım. Vücut muhtemelen şu an kıtlık modunda, bunu 57-58 civarı yaşamak isterdim ama kısmet bu kilodaymış.

Ayrıca bir bilgi olsun, iğneyi yaptıktan sonra gözlerimin önü karardı el ayak boşalması yaşadım. Teknik adıyla vazovagal senkop yaşadım, iğne sonrası bunu yaşamamak adına iğne öncesi tok veya aç fark etmez demelerine kapılmadan tansiyonunuzu dengelemeye çalışın. Açlık ve susuzluk bunun tetikleyicilerinden biri olduğundan mutlaka bundan sonra bu iki duruma dikkat ederek iğneyi yapacağım, herkese de bu şekilde öneririm.

Selamlar. Total 1 ay oldu, aç karna 61,2 çıkıyorum. İlacım bitti, 5mg alsam mı diye düşünüyorum çünkü 2.5mg etkisini son hafta pek hissedemedim. Yarın karar verip alacağım veya almayacağım, bakalım ne olacak.

70kg ile başlamıştım, ödemsiz 68.5 gözüktüğümü düşünüyorum. 70kg baz alırsak 61.2kg şimdiki halimle 8.8kg fark var. Bu hesabın içerisine ödem de dahil. Hedefim 50kg ancak 52-53 de beni tatmin eder, boyum 165.

Merhaba fiyatı 9bin yazmışsınız. Ne kadar gidiyor acaba yani 1 ay yetiyor mu. Bu konuda gerçekten çok cahilim kusura bakmayın

Merhaba fiyatı 9bin yazmışsınız. Ne kadar gidiyor acaba yani 1 ay yetiyor mu. Bu konuda gerçekten çok cahilim kusura bakmayın

9bin küsür olan fiyat 2.5mg için yılbaşı öncesi kadardı, şu an 2.5mg 10.700 olması lazım, 5mg olanını az önce 13.950 mi ne o civarda aldım.

İlaç için güncellemede bulunacağım. Yarın karar veririm dedim ancak ilacın cumartesi rutinini bozmak istemedim, yarın dedikten 3-4 gün sonra alma fırsatım olacaktı. 5mg olana geçmeye karar verdim, arabaya gece gece atlayıp nöbetçi eczane aradım. Eczane depoya 5mg olanın gelmediğini söyledi, eczanenin yalancıyım ne kadar doğru bilemem bu konuda da bilgi geçmek istedim.

Bugün itibariyle ilacın 2.ayının ilk haftasındayız, bakalım bu ay neler olacak.

9bin küsür olan fiyat 2.5mg için yılbaşı öncesi kadardı, şu an 2.5mg 10.700 olması lazım, 5mg olanını az önce 13.950 mi ne o civarda aldım.
Cok teşekkürler cevabınız için. Peki 1 ay gidiyor mu . Ben 65 kiloyum 58 civarı olmak istiyorum. 1 ayda verebilir miyim 2.5mg kullansam?

Cok teşekkürler cevabınız için. Peki 1 ay gidiyor mu . Ben 65 kiloyum 58 civarı olmak istiyorum. 1 ayda verebilir miyim 2.5mg kullansam?

Rica ederim. 1 kutu bir ay gidiyor, doktora danışarak kullanmanızı öneriyorum. Kendim için konuşacak olursam gidebilir o kadar diye düşünüyorum ama ben 70 kilo başladım ilk ay 61.2 oldum.

İkinci ayın ilk haftasını da bugün itibariyle geride bıraktık. Bu hafta 61.2 kg gözüken kilom, 60.4 kg gözüküyor. Hatırlatmak için yazmak istiyorum, ilk ay 2.5mg kullandım. Şu an ikinci ayımda 5mg ile devam ediyorum. Durumlar benim için gayet okey ilerliyor, haftada 0.8 - 1 kilo civarında veriyorum ama bu ara yemek yemeye de başladım ki vücut kıtlık bilincinde olmasın. Bugün çok yemek vardı önümde, hepsinden azar azar yedim. Dürüm, 4 hamburger, patates ve kola gibi. Hatta dün gece de çok acıktığımdan evdekilerin sipariş ettiğinden artan 2 pizza diliminden de yemiştim. Şu an vücudumda ödem var mı bilmiyorum ama sabah karnım biraz şişti. Bu hafta biraz yediğime içtiğime dikkat etmeye çalışırım belki. Umarım bu hafta artık bende 50lileri görürüz.

İğneyle ilgili ayrıca bir bilgi eklemek istiyorum, tüm süreçte alkol de kullandım. Öyle aman aman sarhos olmak isteyerek degil ancak ortamımda 2-3 bardak icip durdugum cok gün vardır. Alkol kilo verme sürecini etkiler, kalorisi de yüksektir ancak yediklerime de dikkat ederek icmistim. Önerilir mi bilmiyorum ama ben kullandım mlsf

Ben de bugün ilk dozu aldım..2,5 dozdan başladık,79 kilo ile başlamış oldum..hakkımızda hayırlısı artık. Az para da değil,hayırlısıyla sonucunu bi görsem

Selamlar. 2. ay 2. haftanın da sonuna geldik. Bu hafta regl haftam diye gün gün kontrol edemedim maalesef ancak dün akşam reglimin de bitmesiyle bir haftalık sonucu görmek için tartıldım. 60.4 kg gözüken kilom 59.7 kg gözüküyor. Açıkçası ben kilo aldığımı sanıyordum çünkü bu hafta o kadar kötü beslendim ki anlatamam. Sivilcelendim, her gün dışarıdan yedim, fast food yiye yiye bir hal oldum. Ama fast food yesem de yediğimi abartmadan yedim, pizza varsa iki dilim, hamburger varsa üst ekmeği çıkararak içine sos ilave etmeden vesaire bir şekilde kalorilerini azaltmaya çalıştım. Bu alışkanlığı ilaçtan önce yaklaşık 1 yıldır edinmiştim zaten ama ilaç yokken maksimum 10-11 kilo verip yaklaşık 5-6 ay aynı kiloda takılıp durdum. Herkeste süreç farklı işliyordur eminim ancak kilo takibi ve motivasyon adına liste halinde yazayım.

İlaçsız
20 mayıs 80kg
3 haziran 75.40kg
9 haziran 73.25kg
9 temmuz 71.15kg
9 ağustos 70.50kg
eylül, ekim ve aralık ayına kadar hep 70-71kg'de sabit kaldım, su diyeti yapıp ödemi attığımda dahi maksimum 68.5kg gördüm.

İlaç beraberinde
21 aralık 70-71kg
25 aralık 66.75kg
3 ocak 63.5kg
11 ocak 62.4kg
17 ocak 61,2kg
24 ocak 60.4kg
1 şubat 59.7kg

sonunda 50's gördük. vitamin, hareket falan hak getire. aslında kullanmam da lazım ama depresyonum çok azdı, bu azgınlık geçsin bakalım kullanabilirim belki. umarım bu güncellemeler birilerine faydalı olur, esenlikler dilerim.

Ben de bugün ilk dozu aldım..2,5 dozdan başladık,79 kilo ile başlamış oldum..hakkımızda hayırlısı artık. Az para da değil,hayırlısıyla sonucunu bi görsem

umarım dilediğiniz kilolara sağlıkla ulaşırsınız. size benim gibi yapmamanızı tavsiye ediyorum, vitamin ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edip kullanmanızı ve hareket etmeye çabalamanızı öneririm.

İnşallahcuma vuruldum,birkaç saat içinde iştahsızlık geldi..bugün akşama doğru ishal başladı,biraz mide ağrısı,halsizlik var..bulantı yok henüz..şimdi tartıldım 78.3 gösterdi..genel olarak yeni başlayanlar ilk haftada 2 kilo kaybediyorlarmış..

İlk üç günde 2-3 kilo gidiyor genelde, onlar da ödem. ishal, bulantı, baş ve sırt ağrısı bıdı bıdı normal prospektüste yazan hafif yan etkiler bunlar ama çok abartı olursa doktora danışın kesinlikle

`