Mozaik embriyo transfer ettirenler

Lila1982

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2020
24
26
8
48
Merhaba %35mozaik 8,12 ve 14 mozaik trizomi embriyo transferi olan var mı benzer bir durum tecrübe edinenler?

Eklentiler

• Screenshot_20200611_170703.webp
    Screenshot_20200611_170703.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 264
Merhaba %35mozaik 8,12 ve 14 mozaik trizomi embriyo transferi olan var mı benzer bir durum tecrübe edinenler?
Şişli Memorialda mı tedaviniz sanırım sadece orası transfer yapıyor mozaikleri. Mozaiklik oranı düşük o açıdan iyi. Memorialda iseniz Semra Hoca ile görüştünüz mü? Aslında embirologlar ile görüşmekte fayda var. Onlar daha iyi bilgi veriyor. Bu kromozomların transfer sırasını bulmak lazım. Bazıları önerilmiyor. Facebookta mosaic embriyo diye yabancı bir site var. Amerikada mozaik embriyo transfer ve sağlıklı doğum oranı oldukça fazla. Ben %40 5p delesyonlu transfer ettirdim ama düştü. Rahim kaynaklı da olabilir dendi kürtaj sonrası genetik tahlilde sağlıklı geldi. Ancak cinsiyet kız olduğu için emin olamadılar.

Cevabınız için teşekkürler.
Şişli Memorialda mı tedaviniz sanırım sadece orası transfer yapıyor mozaikleri. Mozaiklik oranı düşük o açıdan iyi. Memorialda iseniz Semra Hoca ile görüştünüz mü? Aslında embirologlar ile görüşmekte fayda var. Onlar daha iyi bilgi veriyor. Bu kromozomların transfer sırasını bulmak lazım. Bazıları önerilmiyor. Facebookta mosaic embriyo diye yabancı bir site var. Amerikada mozaik embriyo transfer ve sağlıklı doğum oranı oldukça fazla. Ben %40 5p delesyonlu transfer ettirdim ama düştü. Rahim kaynaklı da olabilir dendi kürtaj sonrası genetik tahlilde sağlıklı geldi. Ancak cinsiyet kız olduğu için emin olamadılar.

Bu sadece bir embriyonun sonucu. Maalesef seçeneğim yok. Memorialdakiler bu embriyodansa öncelikli olarak sağlıklı embriyo bulmam gerektiğini belirtmiş raporda. Dediniz grubu takip ediyorum. Ancak benim durumumda trizomi görülen 3 tane 8,12 ve 14 var bi tanesinde olsa düşünmezdim belki. 14 te olması da sıkıntılı sanırım benzer şekilde transfer ettiren var mı? mozaizm oranı %30-%70 ılımlı mozaik embriyoları direkt transfer ettirin diyenler hatta aneuploid leri bile transfer ettirenler var. Delesyonlu olmayıp trizomi ile transfer ettiren birilerini benzer şekilde varsa arıyorum. Dip not 3 tüp bebek 3 transfer oldum. Psikolojik olarakta çok yoruldum herkes gibi.

Bizim yaşlarda problem bu ama kesin bulunamaz diye birşey yok. Bazı kişiler şanslı oluyor mutlaka her denemede yaşı büyükde olsa bir tane sağlıklı bulabiliyor. Allahtan umut kesilmez aslında havuz yapılabilir. Mümkün olduğu kadar çok embriyo oluşturmak lazım.Vitamin arı sütü takviyesi iyi gelir.

Back
X