• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mozanit Pırlanta Sakın Almayın. Çok Fena Kandırılıyoruz. Herkes Okusun Lütfen.

Değerli taşlar binlerce yıldır aynıdır.
Pırlanta, piyasası sıfırdan PR'la yapılmış değersiz bir taş. Elmas piyasasına alternatif olarak uzun yıllar çalışmanın sonucu bu hale geldi. Yatırım yapabileceğiniz bir alan değil. Var olan değil, kurgulanmış bir değere para veriyorsunuz. Sizinki gerçek pırlantada değilmiş zaten.

Nasıl nakit değersiz bir kağıt parçasıyken hep beraber ona atfedilen değeri gerçek kabul ettiğimiz bir algıyı paylaşıyoruz. Onun gibi düşünün. Ama paranın değeri altına bağlı. Onda buda yok.

Elmas bile kalite kalite diye biliyorum. Bazısını aldığınız fiyata geri verirken bazısını veremezsiniz.
Pırlanta dediğimiz şey zaten elmas her Pırlanta elmas yani. Elmas doğadaki saf hali şekillenmiş kesilmiş hali Pırlanta p

Amaç yatırım ise minimum derecede işlenmiş altın alınmalı amaç süs ise swarovski falan alabilirsiniz 210 binlere gerek yok aslında.

Ne bileyim öyle emin emin pırlanta değersiz taş denilince tansiyonum düştü bi , yüzüklerim küpelerim geldi aklıma🤣
Aslında şöyle o kadar da değerli ve pahalı değil zamanında bi şirket tüm madenleri alıyor ve piyasayı kontrol ediyor onun çok değerli ve nadir olduğunu söylüyor

lab pırlantası ile mozanit pırlanta aynı şeydir. artık öğrendik :) silisyum karbürün fırınlanarak göya laboratuvar ortamında üretilmesidir. hatta nasıl yapıldığını bile eşimin kuyumcu arkadaşı anlattı :)
Güya*

Bilindik bir markadan mı aldınız?

Güya*

Bilindik bir markadan mı aldınız?
eşim cağaloğlunda olan bir kuyumcudan almış. kuyumcuda geçen sene kapatıp gitmiş. açık olsaydı orda yapacağımı bilirdim. maalesef çok fena kandırıldık. siz sakın mozanit denilen taştan sakın almayın. mozanit taşı pırlanta diye satıp fena kandırıyorlar.

eşim cağaloğlunda olan bir kuyumcudan almış. kuyumcuda geçen sene kapatıp gitmiş. açık olsaydı orda yapacağımı bilirdim. maalesef çok fena kandırıldık. siz sakın mozanit denilen taştan sakın almayın. mozanit taşı pırlanta diye satıp fena kandırıyorlar.
İki yüzüğüm, bir bilekliğim var. Onları da Altınbaş’tan aldık, uluslararası sertifikalı. Öyle şeylerde her yere güvenemem ya. Geçmiş olsun size de.

Back
X