canım, benim bir arkadaşım şubat başından beri böyle ve şu an 17. haftasını tamamladı bebeği gayet sağlıklı...
doktoru ona şu şekilde açıklamış
bazen anne ile bebek savaşır, anne vücudu yabancı madde olarak algılayıp bebeği atmaya çalışır ve kanamalar oluşur...ve çoğunlukla anne kazanır. bu şekilde aylarca kanaması hatta adet kanaması kadar kanama yaşayıp bebeğinisağlıkla kucağına alan kadınlar var....senin yapman gereken dinlenmek üzülmemek bebeğine güvenmek...
bak eskiler böyle bir durumda "oğlun olacak" derlerdi :)))))))
benim de 4. haftam bitmek üzere az önce çoook hafif kahverengi bile olmayan çok koyu sarı lekelenmem oldu ödüm patladı (bu şekilde 8 ve 9. haftalarında kaybettiğim 2 bebeğim ve bir de boş gebeliğim var) ama ben bebeğime güveniyorum...sen de öyle yap ve aman kendini yorma mümkünse hiç kalkma....
5+2 hamileym ben ve bundan önce kayıplarım var ilk defa bu kadar büyüdü bebeğim ve pazar günü kanamam oldu su gibiydi sonra hafifledi tabi kendi doktoruma bi türlü ulaşamayınca araştırma hastanesine gittim orda bi ton bahane bulup kürtaja almak istediler girmedim ertesi gün kendi drma gittim ve keseyi gördük çok şükür 3.5 mm idi ertesi gece bi daha kanamam oldu ve pıhtı düşürdüm tekrar doğum kliniğine başvurdum harikada bi doktora denk geldim ve kesem 4.8 mm olmuştu bugün kontrolüm vardı kese 8mm olmuş çok şükür ama çok açık pembe lekelenmem günde 1 kez oluyo benmde yüreğime iniyo progestan kullanıyorum ama çok korkuyorum başka bi doktora daha görünsm mi? ama bugün drm rahmde kanama yok dedi ama lekelenme canımı sıkıyo herhangi bi sancım ağrımda yok sadece en baştan beri bi bel sızısı ve kasık batması var lütfen yardım edin bu arada drm kesenn şekli bozulmamış dedi korkma dedi ama nerde
cnm gecmis olsun bendede kanama vardi ilk uc ay ... hamile oldugumu ogrendikten sonra ilk iki hafta az az kanamam oldu lekelenme gibi kahverengi, sonra 2-3 yada 4defa hatirlamiyorum pek, siddetli kanamalarim oldu afedersiniz sanki ustume isemisim gibi cok geldi her kontrole gittigimde direk dusuk dediler ama ultrasona bakinca masallah gayet saglikliydi simdi cok sukur 4 yasinda melegim Allahim uzun omurler versin acilarini gostermesin dusmanima bile=)
hamile kalinca rahimin cevressinde kan birikiyormus ve bazi kisilerde o kan geliyormus dediler ?
benim de bir bebek kaybım var. tek damla kan görmeden kalbi durdu.
bir de kızım var,4. ayın ortalarına dek kanamam oldu. rapor alabileceğim bir işim yok, dershane öğretmeniyim. kahrolası şartlar gereği işten çıkamazdım da... kanaya kanaya 4 ay geçirdim. kalp atışını gördük, ertesi gün parça düşürdüm. çok şükür kızım benimle.
doktorum, kanamanın yumurtalık kistlerimin temizlenmesi olabileceğini söylemişti. pcos hastasıyım çünkü.
9 ay boyu progesteron iğnesi yedim. 7. aya dek günde 2 kez, sonra tek. çünkü vücudum pcos'tan dolayı yeterli progesteronu üretemiyormuş.
daha önce de kayıplarım var demişsin, nedeni belli mi?
mesela benim ilk bebeğimin kalbi durunca, endokrinoloğum daha gebeliğimin 3 haftasında şeker yüklemesi yaptırdı, gebelik şekerim varmış ki normalde 6. ay bakılır şekere.
tsh hormonun yüksek mi?
kistlerin var mı?
progesteronun yeterli mi?
bir de... eminim bunu çok duydun, belki gıcık olacaksın bana ama, kısmeti olan doğuyor! içini ferah tut, pimpiriklenip içindeki canı yorma. onun her şeyi hissettiğini tekmeleri yiyince anlayacaksın. o günler uzak değil. olumlu düşün.
inşallah bu defa kısmet edecek allah, bebeğini kucaklayıp aralık annesi olacaksın.
olumlu düşün, olumlu düşünen insanlar olsun yanında. ya öyleyse ya şuysa ya şöyle olursa...gibi şeyleri at kafandan!
sağlıkla, huzurla doğsun bebeğin.
onuda deneyeym inşallah düzelir canımbuna ek olarak endokrinoloji servisine gidebilirsin sonuçta pcos hormonların hepsini etkiliyor. ve şekere dikkat et.pcos'un getisi o oldu bana gebelikte.sağlıkla gelecek miniğin buna inan.
canım geçmiş olsun önce doktor doktor gezme hepsi ayrı ayrı birşey der ve canın sıkılabilir doktoruna güven içini rahat tut senin gibi olan ve bebğini sağlıkla doğuran çok var inşallah seninde sağlıklı doğsun bol bol dua et allah herşeyin hayırlısını versin ( AMİN )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?