Mrb kızlar yine ben bu defada elti derdi

Mrb kızlar bu gun eltimin bulunduğu misafirliğe gorumcem. Benide götürdü.ben herkesi optum kaynanam eltim gayet güler yuzluydum. Eltim suratı 5 karış oturdu . Öperken bile yuzunu vermedi ben optum . Giderkende herkesi öptü beni öpmedi . Şimdi ben hatamı yaptım kaynanam gorumcem sanki bisey yapmamış gibi elitime gittiler .eger ben öpmeseydim kaynanam kızım ayıptır utanmAdinmi derdi . Bu durumda o yapınca bisey olmuyor ben yapincami olay oluyor . İnan eşim bile beni döverdi öpmeseydim . Resmen kendimi keriz gordum. Sence yeri olunca eşimle yada kaynanama konusmalimiyim . İnan konuşmakta istiyorum o tavır yapınca oluyor ben yapınca neden olmuyor . Not : eltimin bana eziyeti cok olmuß . Kaynanam hep buyuk eltin saygılı ol hep öyle dediği icin o da ALLAH ne verdiyse yaptı . Ben yine olsa yine operdim. Cunku ortamda bir sürü insan vardı herkesi op onu öpme ben utanirdim . Simdi konusayimmi yoksa bi dahakine aynisinimi yapayım kızlar size ihtiyacım var
Onlar isine geleni gorurler soylesende kesinlikle bi bahane bulurlar mutlaka bi sebebi vardir seni opmemesinin. Benzin dokup yakican boyle tarafli insanlari.

Kocaniz dagdan mi indi ki birini opmediniz diye sizi dovecek? Kaldi ki terbiyeyi bilmeyen insan misiniz ki kaynana size terbiye ogretmeye kalkiyor? Bunlar normal ama eltinin size yuz cermemesi anormal oyle mi?

Şu kaynanalarin korudugu gelinlerde olan bizde olmayan şey nedir ???
Yemin edderim anlamiyorum.
Ya yapmadiklari terbiyesizlik kalmiyor yinede kv yapma etme o yapiyo senn yapma.
Anlamiyorum gercekten nedir dertleri ?
Kv ile aram cok iyidir tek bu huyudan gicik kapiyorum..

Diyorumki gelininnn seni kesmiş orda burda sustursana...
Konuyu degistiriyor..

Gelini arar bagirir cagirir tek kelime etmeZ.

Valla bu kiskanclik degil eşitlik boyle olmaz.
Ben istiyorumki hata yaptiysam kaynanam ceksin bir koseye beni konuşşun. Kizsin hatta bidaha yapmayim.
Ama yapmiyor susuyor.
Sizde bosverin selam selam bu kadar gerisine gerek yok. Siz sayginizi bozmamişşiniz

Eltiyi opmedi diye bir insan neden dovulur? Esiniz cidden ariza biri ve siz kalkmis eltiyi kafaya takiyorsunuz.

Senin koca koca değil; kv insan değil. Bunlar ne biçim aile. Görümce nikah günü hasetliğinden öpmeden gitti hâlâ konuşmuyorum. Eşime de derim sakın ola evime gelmesin kimle geliyorsa onu da kovarim. Yani ya siz pasifsiniz ya da onlar insanlıktan bi haber. Allah sabır versin ne diyeyim.

Şu kaynanalarin korudugu gelinlerde olan bizde olmayan şey nedir ???
Yemin edderim anlamiyorum.
Ya yapmadiklari terbiyesizlik kalmiyor yinede kv yapma etme o yapiyo senn yapma.
Anlamiyorum gercekten nedir dertleri ?
Kv ile aram cok iyidir tek bu huyudan gicik kapiyorum..

Diyorumki gelininnn seni kesmiş orda burda sustursana...
Konuyu degistiriyor..

Gelini arar bagirir cagirir tek kelime etmeZ.

Valla bu kiskanclik degil eşitlik boyle olmaz.
Ben istiyorumki hata yaptiysam kaynanam ceksin bir koseye beni konuşşun. Kizsin hatta bidaha yapmayim.
Ama yapmiyor susuyor.
Sizde bosverin selam selam bu kadar gerisine gerek yok. Siz sayginizi bozmamişşiniz
Onlar aynı şehirden ben fark lıyım . Bişey olunca bak kızım kültür farkı var aramızda . Dengesizler inan

Arkadaşlar Cansunun eski konularını okuyun isterseniz. Korkunç bir aileye gelin gitmiş, gerçekten çok zalimler, sürekli bir dayak konusu oluyor cansunun... Üç küçük çocuğuyla çıkamıyor evden, gidecek yeri yok, babası almıyor, istemiyor, vs vs, biz de çok üsteledik başta ama cansunun gerçekten çok zor durumda olduğuna ben bile ikna oldum. Sığınma evine cesaret edemiyor, buradan da yardım öneren oldu korkuyor, yapamıyor. Kocasının ailesiyle iyi geçindikçe de canı yanmıyor artık. Ondan bu yorumları, bu anlattıkları.. Kızcağızın her fikri, koca dayağına göre artık, bu şekilde atmaya çalışıyor her adımını malesef..

C Cansu098 canım sen aynen kocanın ailesine, eltiye, görümceye, kv ye, hiç birine gurur yapma, tüm ailesiyle hep iyi geçin. Senin yüreğin çok temiz, sen çok iyi bir insansın zaten, onlar seni öpsün öpmesin sen öp. İyi davran kuzum hep. Mesafeli ama saygılı ol. Onlara tavır yapmak yok olur mu... belli ki çıkmayacaksın o evden, bari artık dayak yememeye bak, bir şey gelecek başına yoksa artık o dayaklardan birinde. Ancak kocan sana kötü davranırsa, şiddete kalkışırsa falan kocana tavır yap, o konuda ona elbette küsmen tavır yapman gerekiyor, ama hiç ailesini karıştırmadan. Ah o anneler günü zamanı çektiklerin hepimizi mahvetti burada, ne zaman ki annesini gittin öptüm, adam bıraktı eziyeti sana. Belli ki takık bu adam ailesine, düzelmez, sen ailesine saygı gösterdikçe de canını yakmıyor. Senin canın yanmasın artık hastanelik olma yeter, o yavruların annelerinin o hallerine şahit olmasın yeter :KK43: İyi yapmışsın eltini öpmekle, büyüklük sende kalsın hep. Bu arada bir yandan küçük küçük işler yapıp para biriktirmeye çalışacaktın. Ne yaptın, halledebildin mi o durumları, başladın mı birşeylere canım? Bir de kpss diyordun, ne oldu?
Çok güzel yazmişsin cnm okudukça tuylerim diken diken oldu . Zaten evimin huzuru çocuklarım için yine susuyorum . Bekliyorum kardeşimin kppss sınavı açıklansın böyle giderse . Yapamam daha . Benım liseliler için . Bu sene var gidicen işallah . Para biriktirmeyi daha yapamadım . Çoçuklarımın eksikleri ve ihtiyacları var onlardan sıra gelmedi . Şimdi de kendime çözümüm bu oldu . Desteğin için çok sagol

Cansucum sen o kvye eltiye vs karşı gurur yapma artık. Bir ara ayrılırsam sevinirler ondan gitmem diyordun, çok şükür bu fikirden çıktın bak, şimdi kardeşim sınavı kazansın gideceğim demeye başladın.

Asıl sıkıntı zaten kocan senin. Kocan adam olsaydı kimsenin dolduruşuna gelmezdi ama o kv gık dese adam geliyor seni hastanelik ediyor. Bu yüzden kv, elti, görümce hiç fark etmez, tüm ailesine mesafeli ama saygılı olmak zorundasın. Bu kerizlik değil. Sakın kocana "o beni öpmedi annen ona hiç bir şey demedi" falan deme. Asla. O ailenin eline de tek koz bile verme. Kv herhalde burnu sürttü düzeldi desin, düzeldiğini düşünürse kocana da der, bak nasıl düzeldi karın ben üsteleyince falan diye, kocan da bulaşmaz sana. Sen dördüncü çocuğu yapma, emzirdiğini büyütmeye bak, o evden çıkana kadar da dayak yememeye bak. Kardeşin kazanırsa da o evde yer açılırsa hemen çıkarsın inşallah. Ben böyle bir yorumu bir tek senin konunda yapıyorum, yoksa diyeceğim belli, ama gördüm ki çıkamıyorsun.. Bari aileyle geçin, bu elti meselesini o vicdansız kocana açıp da dayak yeme, bizi de üzme yine ne olur ...
Allah senden razı olsun cnm bu cuma günü ne muradın varsa verdin . Dıger kızlarında çok sağolun .

Çok güzel yazmişsin cnm okudukça tuylerim diken diken oldu . Zaten evimin huzuru çocuklarım için yine susuyorum . Bekliyorum kardeşimin kppss sınavı açıklansın böyle giderse . Yapamam daha . Benım liseliler için . Bu sene var gidicen işallah . Para biriktirmeyi daha yapamadım . Çoçuklarımın eksikleri ve ihtiyacları var onlardan sıra gelmedi . Şimdi de kendime çözümüm bu oldu . Desteğin için çok sagol
Kuzum benim o adamdan kurtulduğun gün ben huzur bulacağım inan. Sen konu açmadıkça düşünüyorum arada, demek iyi cansu diyorum kendi kendime. Hiç bundan kötü konun olmasın inşallah kuzum. O küçücük şeylerden bile mutlu olan ruhun ve temiz, saf kalbin inşallah bir gün cesaretle ve güçle dolar da kurtulursun oradan. O güne kadar da inşallah hiçbir türlü canın yanmaz bir daha.

Son düzenleme:
Mrb kızlar bu gun eltimin bulunduğu misafirliğe gorumcem. Benide götürdü.ben herkesi optum kaynanam eltim gayet güler yuzluydum. Eltim suratı 5 karış oturdu . Öperken bile yuzunu vermedi ben optum . Giderkende herkesi öptü beni öpmedi . Şimdi ben hatamı yaptım kaynanam gorumcem sanki bisey yapmamış gibi elitime gittiler .eger ben öpmeseydim kaynanam kızım ayıptır utanmAdinmi derdi . Bu durumda o yapınca bisey olmuyor ben yapincami olay oluyor . İnan eşim bile beni döverdi öpmeseydim . Resmen kendimi keriz gordum. Sence yeri olunca eşimle yada kaynanama konusmalimiyim . İnan konuşmakta istiyorum o tavır yapınca oluyor ben yapınca neden olmuyor . Not : eltimin bana eziyeti cok olmuß . Kaynanam hep buyuk eltin saygılı ol hep öyle dediği icin o da ALLAH ne verdiyse yaptı . Ben yine olsa yine operdim. Cunku ortamda bir sürü insan vardı herkesi op onu öpme ben utanirdim . Simdi konusayimmi yoksa bi dahakine aynisinimi yapayım kızlar size ihtiyacım var
ben her an için koşulsuz saygıdan yanayım. karşımdakide benim kişilik hakkımı zedelemedikçe... benim eltim vardî benden bir yaş büyüktü. okumamıştı ve öğretmen olduğum için beni kıskanırdı. o zamanlar eşimle daha bir haftalık nişanlıydık. kaynanamda beni fazla tanımıyo ya beni sindirmeye çalışıyodu. biz eşimle flört döneminden sonra evlendik eltim görücü usulü evlendi. bir gün eltim bana geldi ve bombayı patlattı. ben asla flört etmem görücü usulü evlenirim ben o.... değilim dedi. o gün eltimi evden nasıl kovduğumu size anlatamam. ama kaynanam geldi ve o senden büyük git özür dile dedi. o gün kaynanamla ilk kez ciddi konuştum. ona bir kişiliğim ve kurallarım olduğunu hatırlattım. bir nevi anlaşma yaptım kaynanamla. şu an bir sıkıntımız yok. eltimle ne zaman karşılaşsak karşımda ezilir büzülür. yani tatlım kaynanam bana hemen kızar eşim beni döver diyosunda sen kölemisin. iyi gelin olcam diye kaynananın her lafını yaptınmı zamanında. senin bir kişiliğin var artık hayır demesini öğren. dik dur. sen izin vermediğin sürece kimse seni ezemez

ben her an için koşulsuz saygıdan yanayım. karşımdakide benim kişilik hakkımı zedelemedikçe... benim eltim vardî benden bir yaş büyüktü. okumamıştı ve öğretmen olduğum için beni kıskanırdı. o zamanlar eşimle daha bir haftalık nişanlıydık. kaynanamda beni fazla tanımıyo ya beni sindirmeye çalışıyodu. biz eşimle flört döneminden sonra evlendik eltim görücü usulü evlendi. bir gün eltim bana geldi ve bombayı patlattı. ben asla flört etmem görücü usulü evlenirim ben o.... değilim dedi. o gün eltimi evden nasıl kovduğumu size anlatamam. ama kaynanam geldi ve o senden büyük git özür dile dedi. o gün kaynanamla ilk kez ciddi konuştum. ona bir kişiliğim ve kurallarım olduğunu hatırlattım. bir nevi anlaşma yaptım kaynanamla. şu an bir sıkıntımız yok. eltimle ne zaman karşılaşsak karşımda ezilir büzülür. yani tatlım kaynanam bana hemen kızar eşim beni döver diyosunda sen kölemisin. iyi gelin olcam diye kaynananın her lafını yaptınmı zamanında. senin bir kişiliğin var artık hayır demesini öğren. dik dur. sen izin vermediğin sürece kimse seni ezemez
Bende bi daha ki karşılaşmamızda aynısını yapıcam opmiycem . İşallah

Cansu sana birsey yazmicam. Diğer konunda k.cimi yirttim yardım eli uzattım ama geri cevirdin neyse
Eşim geldi . Dedim sen ne istiyorsun benden . Kaynım karısına iyi . Bak kaybım bana tavır yaptı . Sana diyorum bana böyle davrandı . Sen diyorsun evden kovdun . Ben eltimi evden kovmadım . Neden telefon açmadan geldin dedim . Zaten moralim bozuk . Eltimde bana dedi bir daha gelmem . Sonra gitti . Konu buydu . Neden karını savunmuyorsun onu savunuyorsun . Ben sana kavga et demiyorum. Sadece olanları gör . Başka bir gün bişey olursa sende tavrını koy. Artık sende uyan dedim . Gecen senden ayrılmak istedim beceremedim .elime yüzüme bulaştırdım . Ama şimdi tecrübeliyim . Ayrılmak istesem yaparım artık . Kendine gel . Çocuklar ve biz varız . Senin ailene ne yapmışım . Anneni basıma taç yapmişım . Dıgerlerinide . Eltimlede bir sorunum yok. O kendi beni rahatsız etti. Sence haklımı . Teselli için gelse. Derim suçluyum . Ama dahaki kelimeyi bir araya getiremiyor. Başkaları için üzme bizi . Bana diyor gidip oldureyimmi . Hayır dedim . Sadece yapılanı gör . Her zaman karın çocukların öncelikli olsun. Bana diyor :eek:nun bulunduğu ortama girme . Yok dedim girerim . Onun için saklanacakmıyım . Cnm ister konuşur cnm ister konuşmam . Bana diyor sende konuşma ve opme. Sonra tmm dedi üzme . Bıraz sanki burnu surtmuş. Ve korktu. İnan çok yoruldum . Hayat devam ediyor

Back
X