MSN kayıtlarını görünce şok oldum...

ben orta 2 de barbielerimle oynuyodum hala yaa :(
bunlar hep internetin marifetleri..
ilerde çocugum olursa bilgisayarı salona koyarım..
caydırıcı olabilir.
evde olmadığımda da şifre falan koyarım.
varsın benden nefret etsin..:sinifsinif:

bende hatta filitre de koyarım hep başında bekleyemem dışarı çkarım bişe yapar artık kimseye güvenemem benim için kötü bi deneyi oldu.

Bence de annesini münasip bir dille uyarmalısın en azından kızının nasıl bir karanlığa doru gittiğinin farkına varıp önelm alsın... Ayrıca duyarlılığından dolayı seni kutluyorum.

Tvlerde artık her önüne gelenle bişiler yaşamak öyle normal bişeymiş gibi gösteriliyorki
Biri diğerinin kız arkadaşıyla çıkıyo,en yakın arkadaşım dediği erkekle yatıyo sonra gidiyo başkasıyla bişeyler yaşıyor.
Doğal şeylermiş gibi öyle göz önünde tutuluyorki bunlar,bunlara karşı çıkanlar da artık yobaz olarak nitelendiriliyor.
Çocuklara da bunlar normal gibi geliyo,herkes bunları yaşamak zorundaymış gibi gösteriliyor.
Hatta liseye gelmiş bir kız hiç bi erkekle öpüşmediğini söyleyince,kıza demekki seni kimse beğenmiyor hiçbi erkek seni istememiş gibi şeyler bile söylüyorlar.
Hemde bunları apacık gördüm yaşadım çok da büyük olmayan bir ilde.
Ayrıca şöyle diyorlar cinsellik bir ihtiyaçmış !!!!
(Cinsellik yaşamayan sanki ölüyo :bbo:)
Ergenlik çağındaki genç ise zaten yol arama peşinde hangisi kendine mantıklı gelirse onu yapacak.
Bu devirde de gençlerin sürekli sevgili değiştirdiğini düşünürsekkafamçokkarıştı

Bilgisayarlarda da bi ders konusu arasak bile sitelerde cinsel içerikli reklamlar çıkıyo.Cinsellik bu kadar göz önündeyken çocukların suçu ne ?CADIARZU

Ayrıca bazı arkadaşlar bilgisayarı odasına koymam falan demişler.Yapacak olan kişi naparsınız yapın istediğini yapar.Siz odaya bilgisayar koymazsınız gider kafelerde kendine birini bulur.Yada normal hayatta okula gitti sanırsınız ne yaptığını bilemezsiniz.Önemli olan çocuğu eğitmek,yasaklarla hiçbi yere varamazsınız.doğruyu yanlışı öğretmek bence en doğrusu.

Bakınız: Halamın kızı erkeklerle konuşmasın diye eve bile kitlediler bir sürü yasaklar konuldu sonra hamile kaldığı için evlendirdiler.Yapmak isteyene yasaklarla engel olmak yerine,konuşarak doğru olanı anlatarak eğitmek en iyisi bence :1closedeyes:
Allah gençlere akıl fikir versin (Bana da) :gitme:​

Tvlerde artık her önüne gelenle bişiler yaşamak öyle normal bişeymiş gibi gösteriliyorki
Biri diğerinin kız arkadaşıyla çıkıyo,en yakın arkadaşım dediği erkekle yatıyo sonra gidiyo başkasıyla bişeyler yaşıyor.
Doğal şeylermiş gibi öyle göz önünde tutuluyorki bunlar,bunlara karşı çıkanlar da artık yobaz olarak nitelendiriliyor.
Çocuklara da bunlar normal gibi geliyo,herkes bunları yaşamak zorundaymış gibi gösteriliyor.
Hatta liseye gelmiş bir kız hiç bi erkekle öpüşmediğini söyleyince,kıza demekki seni kimse beğenmiyor hiçbi erkek seni istememiş gibi şeyler bile söylüyorlar.
Hemde bunları apacık gördüm yaşadım çok da büyük olmayan bir ilde.
Ayrıca şöyle diyorlar cinsellik bir ihtiyaçmış !!!!
(Cinsellik yaşamayan sanki ölüyo :bbo:)
Ergenlik çağındaki genç ise zaten yol arama peşinde hangisi kendine mantıklı gelirse onu yapacak.
Bu devirde de gençlerin sürekli sevgili değiştirdiğini düşünürsekkafamçokkarıştı

Bilgisayarlarda da bi ders konusu arasak bile sitelerde cinsel içerikli reklamlar çıkıyo.Cinsellik bu kadar göz önündeyken çocukların suçu ne ?CADIARZU

Ayrıca bazı arkadaşlar bilgisayarı odasına koymam falan demişler.Yapacak olan kişi naparsınız yapın istediğini yapar.Siz odaya bilgisayar koymazsınız gider kafelerde kendine birini bulur.Yada normal hayatta okula gitti sanırsınız ne yaptığını bilemezsiniz.Önemli olan çocuğu eğitmek,yasaklarla hiçbi yere varamazsınız.doğruyu yanlışı öğretmek bence en doğrusu.

Bakınız: Halamın kızı erkeklerle konuşmasın diye eve bile kitlediler bir sürü yasaklar konuldu sonra hamile kaldığı için evlendirdiler.Yapmak isteyene yasaklarla engel olmak yerine,konuşarak doğru olanı anlatarak eğitmek en iyisi bence :1closedeyes:
Allah gençlere akıl fikir versin (Bana da) :gitme:​

evet canım yapacak adam kafasna koyduysa yapar sen ne yaparsan yap baş edemezsin.ama tümden başınıda boş bırakmamak gerekiyor. öpüşme falan geçtik artık iş başka boyutlara ilerlemiş kızlık zarı derdine düşmüşler kızın biri polisliğe girecekmiş kızlık zarı kontrolü varmı diye tutuşmuş evlenirken ne yapacak gerçi artık erkeklerde bi tuaf olmuş kabulleniyolar. eskilerden biri kalksa şu türkiyenin halini gençlerini görse ne yapar acaba?? kültürümüzü, değer yargılarmızı , adetlerimizi herşeyimizi değiştirip batılaştık. batının gelişmesini değil iğrençliklerini örnek alıyoruz.

çok fena.. atatürk türkiyeyi gençlere emanet etti .. ama bu gençlerin aklı nasıl iyi bir meslek sahibi olabilirim değilde , kiminle çıkarım, kiminle öpüşürüm, kimi yerim derdinde..

safiye sultandan aklımda kalan bir kaç satır:

sarayın mmutfağındaki yangın sarayın haremlerine sıçrıyor.. harem kadınlarının mecburen bahçeye çıkmaları lazım... bahçede de erkeklerin toplantısı var... harem kadınları bahçeye çıkmak istemiyor.. yangında ölelim ama bizi böyle peçesiz erkekler görmesin diyorlar..

bir dünya klasiğndede evlenecek bir genç delikanlıya parayla giden kadına git deniliyor.. delkanlı da : ben kadınımın ilki, o da benim ilkim olacak.. başka kadına nasıl dokunurm, nerde benim haysiyetim onurum şerefim diyordu.

velhasıl teknoloji ilerledikçe, medenilik adı altında sex, cinselik kadın ve erkek ihtiyacı olarak görülmeye, normale indirgenmeye başlandı..

erkeklerin ihtiyacı varda kadınların yokmu denmeye başlandı..

ne erkeğin ne de kadının baş ihtiyacı değil sex..

yle olsa rahipler rahibeler ölürlerdi ihtiyaçlarından herhalde..

sadece tercih meselesi..

ve kedinin de dediği gibi tv de pc lerde o kadar çok çıkıyorki..

bilimsel bir internet kanalına dahi girsen sağda reklam çıkıyo hemen.. naz naz camı açtı.. kabul et diye...

burda kk da bile bir ara reklam görmüştüm..

dul bayanlarla sohbet diye..

üzülmüştüm.. kadın kulübünde bu reklam ne alaka diye.

reklamlarmız bile kötü örnek artk bitane reklam var sakz reklamı adam kızı öpüyor kız dönüyor ne saçma sapan bi reklam çok uğraştım o reklam şikayet etmek için ama bulamadm nerden şikayet edeceğimi ufak çocuklar reklamı çok seviyor öyle reklamlar örnek alıp okulda rakadşnı öper bakalm dönecekmi diye reklam yapyolar ama hiç çocukları düşünmüyolarki.sonrada bozulduk diyoruz.

kızlar gittiler dün. annesine söyuledim ama msn kayıtlarını okudum demedim kızın biraz erkeklere falan ilgisi var dedim dikkat et msn de konuşmalarnı gördüm yabancı erkeklerle konuşuyo falan dedim bende farkındayım denetlemeye çalışyorum ama çok akıll beni bi şekilde kandırmayı başarıyor dedi.özellikle istanbulda çocuk yetiştirmek çok zor sen kızına dikkat et yaşıtlarına göre biraz daha gelişmiş ve o konulara daha meyilli dedim. msn geçmişi için biligisayara program yükle dedim evdeki bilgisayarları bozukmuş zaten akşamları benim yanımda leptopu veriyorum ona giriyor dedi. yani kızlar ne kadar sıkarsan sık bi adamın mayası bozuksa yapacak bişe yok.....

kızlar gittiler dün. annesine söyuledim ama msn kayıtlarını okudum demedim kızın biraz erkeklere falan ilgisi var dedim dikkat et msn de konuşmalarnı gördüm yabancı erkeklerle konuşuyo falan dedim bende farkındayım denetlemeye çalışyorum ama çok akıll beni bi şekilde kandırmayı başarıyor dedi.özellikle istanbulda çocuk yetiştirmek çok zor sen kızına dikkat et yaşıtlarına göre biraz daha gelişmiş ve o konulara daha meyilli dedim. msn geçmişi için biligisayara program yükle dedim evdeki bilgisayarları bozukmuş zaten akşamları benim yanımda leptopu veriyorum ona giriyor dedi. yani kızlar ne kadar sıkarsan sık bi adamın mayası bozuksa yapacak bişe yok.....

Canım Tamam işte üzerine düşeni fazlasıyla yapmışşsın
Demek anne de farkında bişeyler için uğraşıyor Şimdi belki de daha fazla dikkat eder
Hem evdeki Pcde bozuk olduğuna göre annesinin yanında giriyor devamlı demekki Bilgisayara bu çok daha iyi okullar falanda açılınca biraz daha az zaman bulur zaten yerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

Canım Tamam işte üzerine düşeni fazlasıyla yapmışşsın
Demek anne de farkında bişeyler için uğraşıyor Şimdi belki de daha fazla dikkat eder
Hem evdeki Pcde bozuk olduğuna göre annesinin yanında giriyor devamlı demekki Bilgisayara bu çok daha iyi okullar falanda açılınca biraz daha az zaman bulur zaten yerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

evet ben üstüme düşeni yaptım aşrsına gidemezdi zaten.birde annesini faceden falan haberi yokmuş ben söyledim:))) o kız internet kafede falan giriyordur bence.

evet ben üstüme düşeni yaptım aşrsına gidemezdi zaten.birde annesini faceden falan haberi yokmuş ben söyledim:))) o kız internet kafede falan giriyordur bence.

Sayende bişeyleri öğrenmiş oldu canım opuyorumnanaktan
Bundan sonrası senden çıkıyor anne ile kızın arasında kızına hissetirmeden bişeyleri
öğrenmesi lazım iyi bir anne ise.

Sayende bişeyleri öğrenmiş oldu canım opuyorumnanaktan
Bundan sonrası senden çıkıyor anne ile kızın arasında kızına hissetirmeden bişeyleri
öğrenmesi lazım iyi bir anne ise.
umarm öyle olur canım.. annesi takip eder biraz çok sağolun gerçekten hepiniz çok ilgilendiniz bu konuyla.

mrb bayanlar. bu konuyu daha çok anneleri uyarmak için açtım. bilgisayar faydalı olduğu kadar ne yazık ki zararlıda. istanbuldan annemin uzaktan akrabaları bize geldi bi kaç gün oldu bizde kalıyorlar ortaokul 2. snıfa giden bi kız çocukları var.canı sıkılmasın diye bilgisayarımda oturup oyun oynamasını söyledim. benim aklım bizim çağımızdaki çocuklara gitti. benim bilgisayar msn konuşmalarını kaydediyor tabi çocuğun bundan haberi yok.onlara bi göz atayım dedim ki baktığıma pişman oldum.okuduklarım karşısında şok oldum.msnde hiç tanımadığı erkeklerle bel aşağı ne muhabbetler anlatamam ben bu yaştayım onları hiç duymadım nerden öğrenmiş onları. şuan bekarım ama çok üzüldüm benimde çocuğum olursa böyle şeyler yaparsa ne yaparım diye.annesini ilk defa gördüm sizce uyarsammı bu konudada çok rahatsızım.benden annelere tavsiye hiçbi anne çocuğuna böyle şeyleri yakıştaramaz ama eğer çocuğunuz bilgisayar kullanıyosa ondan habersiz msn kayıtlarını saklayacak program yüklettin.denetleyin çocuklarnızı allah korusun önlemi alınmasa daha kötü şeyler olabilirki kız buluşalım bile demiş yaa. dün bunlar okumadan önce bi topicte 18 yaş altın düşünüp bişeyler yazın demiştim içime doğmuş sanki.benimde yeğenim bizde kalıyor o biliyo kayıd olduğunu ona söylemeyip bi bilgisayarcıya gidip saklı bi yerde kayıt yapılırmı diye soracam.şimdiki çocuklar bizim çocukluğumuzdaki gibi değiller herşeyin farkındalar bence cinsellik konusunda bu kadar bilgili olmaları hiçç iyi değil.

şimdiki çocuklar çok fena

bilgisayar tv amacı dışında çok fena kullanılıyor

artık devir değişti. anne babalar teknoloji hakkında çok bilgileri yok. çocuklar ebeveyvlerini ayakta uyutuyor

çocuklar gençler başıboş kaldı malesef

evde konuşmasa gider interenet kafede konuşur

keşke çözümü olsa mafoldumben

valla size bir şey söylimmi şimdiki çocuklar bizden daha çok şey biliyolar.
arkadaşlarımın çocukları 13 yaşında falan ama 18 yaşındaki biriyle çıkıyor tabi internnette tanışmışlar ne olmuş çocuk meğer uyuşturucu kullanmış sigara içki ne ararsan var tabi bizim kızı bıraktı bu bu da sigaraya başlamış sonradan annesinin sözüyle doktorla falan bırakmış...
aman ya bu devirde kolay kolay çocuk yetiştirilmez...:oklava:

bu yaşta bunları öğrenmeye ne gerek varsa...
eskıden hersey daha güvenılırdı
şimdi çoluk çocuk büyükler herkes bir garip

yav ben orta 2ye giderken bi kız bana çocuğun nasıl yapıldığın anne babanın ne yaptığını söylemiştide kızmıştım yok öle bişey uydurma falan demiş inanmamıştım sonra teee lisede kendi kendime meğer kız doğru diyomuş öle yapılıomuş çocuk diye düşünmüştüm .

düşün ya taa lisedeyken cisel ilişkinin ne olduğunu öğrenmişim :1: amma saftık ama hiçte kötü değildi. o yaşlarda bilginin fazlası merak uyandırır merkata kötü işler açar başa...
gerçi sadece internet değil basın tv herşey yapıo bunu. eskiden çok iyi hatırlarım tvlerde en fazla öpüşme olurdu o da yabancı filmlerde olurdu ki olduğunda babam bakardı uzun sürecek gibi hemen kanal değiştirirdi. ufak kızları var ayıp gelirdi bunlar. zaten hatırlayın eski türk filmelrindede hayatta dudak dudağa öpüşme olmazdı öpüşmeye giriş aşamöası gösterilir sahneye perde inerdi şimdi ohoo erotik film gibi dizilere sahneler koyuyolar...
sokak ortasında öpüşmek artık herkese normal geliyor, geçen eşimede küçük sırları izlerken dedim şimdi bunlar liseye giden kızlar ve sürekli sevgili değiştiren hatta yatan kızlar ve bu ailecek normal karşılanıyo dizide, bunu izleyen seven o yaştaki kızlar illaki bunlara özenecek. ne bilim çok yanlış geliyor.. valla çocuk büyütmek çok riskli bişey nasıl başa çıkacaksın nasıl koruyacaksın her yerde o kadar çok kötülük varki :(

anlatmadan geçemeyecem geçen gün ofise bi kız geldi bi yeminlide çalışıyormuş form dolduracak kız 17 yaşında bana yaşımı falan sordu yüzüğü görünce evlimisin vs
sonra biriyle çıkıyormuş sevgiliymiş 2 aydır evlenmeyi düşünüyorlarmışta aralarında 10 yaş varmış bana diyo olur mu sence :D bende dedim şimdi olmaz ama sen 25 yaşına geldiğinde 35 yaşındaki biriyle evlenmem çok garip olmaz ama 17 yaşındayken olur dedim çünkü daha çok gençsin acemi sayılırsın hayatta dedim..
kız demesin mi bana ya çok iyi biri benim sonuçta ilk erkek arkadaşım değil erkekler hakkında tecrübeli sayılırım iyi tahilil edebileceğimi düşünüyorum dedi bende sanıyorum herhal 2-3 kişiyle çıktı maks.( o bile fazla 17 yaşındaki kıza) kız demesinmi bi 7-8 tane erkek arkadaşım oldu akannehir maşallah dedim ağzımdan kaçtı diyo niye kötü bişey değilki gelen nesil böle bişey işte

Back
X