Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
valla canm söyleyemdim söylemeyide düşünmüyorum loveli nin yazdıklarını okuduktan sonra vazgeçtim annesi bana bişe derse çok üzülürüm annesine söylesemde bişeyin değişmeyeceğini düşünüyorum sadece dedimki benim bilgisayar msn kaytlarını tutuyor sizde öyle bişe yapın devir kötü istanbulda yaşıyosunuz kızınızı kontrol etmiş olursunuz nasıl oluyor diye sordu ama yapacağınıda hiç tahmin etmiyorum.şimdiki anneler çocuklarına hiç toz kondurmuyor. benim ablam kızının çöp kutusunu dökmeden önce içindekilerine bakıyor yırttığı kağıtları birleştiriyor.en güzeli bence denetlemek gerekiyor hep. kızı nasıl sinir oluyor niye sen herkesin annesi ibi değilsin diyor ablamda msn geçmişini saklamak için program yükletmişti.havuza gidecem diyo beraber idelim diyo kızı çok sıkmadan ama hep denetimde.
Ters tepki alacagini bilsen bile söylemeliydin bence canim...belki annesi kizinin kanatsiz bir melek oldugnu saniyordur...belki böyle birsey yapacagini kesinlikle aklina bile getirmiyordur....fakat elinde ispatli belgeli seyler oldugu icin mecburen kizina farkli bir bakis acisi acmasi gerekirdi.....yani bence keske söyleseydin...fisfisfis
Bu devrin cocuklari malesef gerek tv de gerek internette gerek arkadas cevrelerinde sürekli cinselik ile karsi karsiya geliyor...hali ile merak duyuyorlar...
Bizim zamanimizda böyle degildiki.....14 yasindaydim prezervatifin ne oldugnu ne icin kullanildigni bilmiyordum acikcasi....simdikiler ilk okulda herseyden haberdarlar...:sm_confused:
O yüzden bu cagin cocuklarina göre gerek okul egitiminde gerek aile egitiminde cok büyük degisiklikler yapilmasi lazim bana göre....Bilinclendirmek gerek hem aileleri hem cocuklari....
Vallahi Kızda bence Psikolojik bi problem var,Kızı neden dövsünler öyle mi gözüküyor annesi anlamadm inan iyice karıştı kafam.
yaa gülsüm sultan eğer annesi bana bişe derse gerçekten çok üzülürüm dün hep böyle söylemeye yelteniyorum susuyorum tamam söyleyecem diyorum olmuyor söyleyemedim
((( ya bişe derse kadn bana benim yüzümden bizim evde kıyameti koparırsa şu aralar rahatsızım kalbimde sorun var en ufak bişeye üzülnce kalbi ağrıyor. açkças göze alamıyorum
![]()
yaa hakılsın canım ama valla kolay değil söylemek senle konuşunca tamam diyorum söyleyecem kadnn yüzüne gelince söyleyemiyorum. önceden söylerim beni yanlş anlamayn erçekten iyliğiniz için derim. anlatırım.napaym bişeyde derse.Anliyorum canim...tabikide kolay birsey degil bu...fakat düsünki yarin öbür gün allah etmesin o kiz sapik birinle tanissa bulusmaya gitse, gerisini düsünmek bile istemiyor insan......bunu duysan vicdanen nasil rahat olursun...
Benim 12 yasinda bir yegenim var..erkek....okulunun bir chat sayfasi var, tüm okuldakiler orda chat yapabiliyor,...ablamda gecenlerde bilgisayari karistirirken sinifindan bir kizin yegenime bikinili fotolarini gönderdigni görmüs....yegenime sormus, bu ne diye oda tatil fotolarini göndermek istedi anne bende gönder dedim diyor...ama nedense o fotolar hicte tatilden gibi degil evde cekilmis bikinli fotolar gibiydi.....ablam huylandi....
Bana anlatti bende hemen annesine söylemelisin dedim...Acti telefon annesine ve böyle böyle dedi....Annesi cok üzüldü....Ablama tesekkür etti, bilmiyordum dedi....internet bu...karsisindaki belki 12 yasinda bir oglan cocugu degil 40 yasinda bir sapikda olabilir...allah korusun....yani ne bileyim güzelim....ben olsam ne gibi bir tepki olursa olsun söylerdim....
Düsünki senin evladin bu.....böyle birsey yaptigni bilen biri olsa...sana söylemesini istemezmiydin?
aslında o takip edilen kızlar kıymetlerini bilmiyor.ben mesela 14 yaşındayım. babam cep telefonu mesajlarımı savcılıktan çıkarttırıyor ve inceliyor. okul müdürümle ve öğretmenlerle anlaşmış beni takip ediyorlar.abim msn konuşmalarıma bakıyor. ben böyle bir aileye neden kızayım ki? bak ne güzel beni takip ediyorlar, beni kıskanıyorlar işte. hatta ben arada bir hatırlatıyorum takip edin diye.ama çoğu kız bunu farkında değil işte. çoğu kız salak salak ailesine kızıyor yada evden kaçıyor vs.vs... bunları bilinçlendirmek lazım yaa (özellikle yaşıtlarımı)
aferin canm sana hiçkimse sizin kötülüğünüz için bunu yapmıyor. size zarar gelmesinden korktukları için böyle yapıyorlar bizde sizlerin yaşndan geçtik bazen insan özgür olmak istiyor anlyorum ama devir gerçekten çok kötü neler oluyor aşk falan zannediliyor ama şimdiki erkekler sizin yaştaki kızlardan çok farklı şekilde yararlanmak istiyorlar.
eskiden erkekler kızların peşinde koşardı, şimdi kızlar erkeklerin peşinde
Basından bu yana takıp edıyorum konuyu.Ilk baslarda 2 gun sonra evlerıne gıdecekler demısdın.Bugun 3. gun neden hala sızdeler.Ramazan gelıyo ama gıdemedıler evlerıne.Zaten sorumluluk duyguları buradan da bellı.Ev sahıbının ramazan oncesı temızlıgı mı var hazırlıgımı var anlasılan cok da tınlamıyolar.Valla bence soyle cekıl aradan ne yaparlarsa onlar yasınlar.İftıra atıyosun dıyemezler ya.Sonucda elınde kanıtların var.Icın vıcdanın boylece rahatlayacak.Senı uzmelerıne ızın verme zaten aılende soyledıgın bı ortamda buna musade etmezler.O yuzden saglıgının da zarar gorecegını sanmıyorum.Aksıne bunu kendıne boyle ıcınde dert ettıkce rahatsız edıyorsun kendını.Teknolojıyı amac dısı kullananlar tehlıkelı ınsanlardır.Kendılerını de aılelerını de tehlıkeye surukler.Kızın basına bıseyler gelmeden bılmelı aılesı bunu...
annesine uygun bir şekilde anlatmalısın canım. şimdikiler tvden herşeyi öğreniyorlar. birde meraklarına yenik düşüp hatalar yapabiliyorlar. bende komşumun kızını uyarmaya çalışmıştım annesi bile bana benim kızıma sen karışamazsın diye kavga etmişti. sonra babalarına söylemeyelim diye yalvar yakar olmuşlardı. ya ortaokulda deyip geçmeyim biz ağaçlık alanda okul formalarıyla öpüşüp sevişenleri yakalamıştık. kız çocuğu bu bir hatası hayatına mal olabilir.