Mthfr 1298c heterezigot

duyguyigitemre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
1.096
936
73
31
Arkadaslar aklımda bir sürü soru var, trombofili paneli testlerimi yaptırdm mthfr 1298c heterezigot cıktı iki kez kürtaj oldum ilk gebelikten sonra yaptırmıstm doktorum coraspın yeterli gelir deyip igne vermedi ve ben ikinci bebegimi de 9+5 te kaybettim, bebek genetıge gitti genetik te normal bir Bebek oldugu rapuru geldi. daha sonrasında 3 doktora gittim ikisi mutlaka kan sulandırcı igne diyor bır tanesi de korunmaya devam et dedı devleti zaten cok ilgilenmedi. Simdi folbiol marka folik asit ıcıyorm bagısıklık, hemosistein. Lupus testlerimde tamam onları da yaptırdm ancak kayıplarımın nedeni bu bahsettiğim gen olmayabilirmiş peki bu gen degılse ne olabilir ben daha baska ne test yaptırabilirm, boyle olup iğne ile kucagına alan var mı, veya Baska bir yol mu izlemeliyim bana yardımcı olur msınz Allah rızası ıcın basla kayıp yasamak istemiyorum 😔

Arkadaslar aklımda bir sürü soru var, trombofili paneli testlerimi yaptırdm mthfr 1298c heterezigot cıktı iki kez kürtaj oldum ilk gebelikten sonra yaptırmıstm doktorum coraspın yeterli gelir deyip igne vermedi ve ben ikinci bebegimi de 9+5 te kaybettim, bebek genetıge gitti genetik te normal bir Bebek oldugu rapuru geldi. daha sonrasında 3 doktora gittim ikisi mutlaka kan sulandırcı igne diyor bır tanesi de korunmaya devam et dedı devleti zaten cok ilgilenmedi. Simdi folbiol marka folik asit ıcıyorm bagısıklık, hemosistein. Lupus testlerimde tamam onları da yaptırdm ancak kayıplarımın nedeni bu bahsettiğim gen olmayabilirmiş peki bu gen degılse ne olabilir ben daha baska ne test yaptırabilirm, boyle olup iğne ile kucagına alan var mı, veya Baska bir yol mu izlemeliyim bana yardımcı olur msınz Allah rızası ıcın basla kayıp yasamak istemiyorum 😔
Bende ilk 8 haftalıkken bebeğin kalbi durdu grnetik test yaptırdım. 6 degerden 4 ü heterizigot yada homazigottu hematolojşye yönlendirdiler. Hemotoloji bazı testler yaptı 14 gün sonra gelen sonucumda pıhtılasma çıktı genetik kazandıgımı soyledi ablamdada vardı. Bide tsh degerim düşük çıktı 0.5 lerde dr dedi düşügün nedeni ikiside olabilir dedi. Endokrine git dedi ama süreçten dolayı gidemedim. Ve her an hamile olabilirim. İşsallah bi dahakine aynı sıkıntıları yasamayız

Merhabalar öncelikle çok üzüldüm sizin adınıza inşalah bu dönemi sağlıkla atlatıp sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız🙏🏻 Ben de bir düşük yaptım 7+2 de hiç gelişmiyordu kendi kendine düştü ztn doktorlar ilk düşük çok normal dediler sağlıksız olduğu için düşüyor genelde dediler ve hiç bir test yaptırmana gerek yok dediler. Ben yine de gidip özelde pıhtılaşma testi yaptırdım aynı sizin gibi MTHFR a1298c heterezigot çıktı sonucum yine üç doktora sordum çoğu insanda bu çıkar ztn hiç bişey yok bişey kullanmana gerek yok sadece folik asit iç ve tekrar hamile kalabilirsiniz dediler bende korkuyorum ne yapabiliriz siz ne yaptınız merak ettim

Benim mhftr ac genim heterezigot. 9 haftalık düşüğüm oldu. Sonrasında iki sağlıklı gebelik. Doktorlar da gerek görmediler iğne kan sulandırıcı hap vs. Ama sizin birden fazla dusugunuz olduğu icin tedbir amaçlı kullabmakta fayda vardır diye düşünüyorum

Merhabalar öncelikle çok üzüldüm sizin adınıza inşalah bu dönemi sağlıkla atlatıp sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız🙏🏻 Ben de bir düşük yaptım 7+2 de hiç gelişmiyordu kendi kendine düştü ztn doktorlar ilk düşük çok normal dediler sağlıksız olduğu için düşüyor genelde dediler ve hiç bir test yaptırmana gerek yok dediler. Ben yine de gidip özelde pıhtılaşma testi yaptırdım aynı sizin gibi MTHFR a1298c heterezigot çıktı sonucum yine üç doktora sordum çoğu insanda bu çıkar ztn hiç bişey yok bişey kullanmana gerek yok sadece folik asit iç ve tekrar hamile kalabilirsiniz dediler bende korkuyorum ne yapabiliriz siz ne yaptınız merak ettim
Ben de biri devlet ikilisi özel doktor olmak üzere 3 doktora gittim, devletteki folbiol kullan basla biseue gerek yok dedi, özel deki ikisi folbiol kullan gebe kaldıktan sonra da ıgne ve corasprin dedı bütün testler temiz bir tek mthfr 1298c heterezigot. Yapmadığımız bir tek eşimle birlikte genetık test kaldı bırde esımın sperm dna hasarı testi bır de profesöre görünecegm sonra da hamile kalırsam ona göre bir yol izleyeceğim hıc bır doktor tatmin etmiyor sorunu kücük görüyorlar ama ıkı kaybın tam olarak neden oldıgunu acıklayamıyorlar

Allah bir daha yaşatmasın.
Benim sonuçlarıma doktor normal dedi ama riskli olduğun için gebe kalınca kan sulandırıcı iğne vereceğim dedi. Tedbir amaçlı kullanıyorum bu gebeliğimde

Allah bir daha yaşatmasın.
Benim sonuçlarıma doktor normal dedi ama riskli olduğun için gebe kalınca kan sulandırıcı iğne vereceğim dedi. Tedbir amaçlı kullanıyorum bu gebeliğimde
Seninki de mı mthfr 1298c heterezigot rabbim sagkıkla kucagına almayı nasip etsn

Benim mhftr ac genim heterezigot. 9 haftalık düşüğüm oldu. Sonrasında iki sağlıklı gebelik. Doktorlar da gerek görmediler iğne kan sulandırıcı hap vs. Ama sizin birden fazla dusugunuz olduğu icin tedbir amaçlı kullabmakta fayda vardır diye düşünüyorum
Benm de ilk düşük belki ondan gerek görmediler ama bana genetik uzmanının söylediği kan pıhtılaşması çok ağır olan vakalarda bile erken dönemde düşüklere sebep olmadığıydı bilmiyorum ne kadar doğru yani düşüğün sebebinin bu olmadığı düşünülüyor

Evet canım benzer hikayemiz vardı 😥 Nasılsın var mı gelişmeler?
Evet sonuçlar çıktı bugün dr la görüştüm herşey normal sadece mthfr 1298 ac polimorfizmi heterezigot çıktı buda önemli değil bişey kullanman gerekmiyor dedi.

Mthfr C677T ve pai genim heterozigot benim, bana da benzer şeyleri söylediler ama 2 kayıp olduğu için yine de sulandirici kullanacağım, şimdilik aspirin kullanıyorum, gebe kalınca da iğne
Anladım canım inşallah sağlıkla hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimize

Back
X