Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Evet Liv hospitalda kendisi. Benim şimdiye kadar gördüğüm en iyi doktor, cok da güzel bir insan. Butunlesik tip gözüyle bakıyor hastasına, sadece uterus ve yumurtalığa indirgemiyor.

Bana da diyetten bahsetti, bu diyet kilo vermek amaçlı degil. MTHFR mutasyonu olan kisilerde metilasyon bozuk olduğu icin folik asit -> folat dönüşümü iyi olmadıgı icin bu donguyu desteklemek icin gerek b vitaminlerinin aktif formunu almak düzenli olarak gerekse bir ara metabolit olan metioninin vucuda az girmesi gerekiyor. Metionin bir aminoasit ve proteinli gidalarda bulunuyor - en cok balık, deniz Urunleri, baklagillerden bezelye, yağlı tohumlar (çekirdek, chia, hashas vb). Internette de aratabilirsiniz metiyoninden fakir diyet diye. Kendisi bir ornek liste de veriyor ama o listeyi hazirlayan diyetisyeni ile görüştüm ben, hoca hala bu listeyi mi veriyor cok eski bir liste bu dedi. Bu diyet daha cok homosisteinin 10 ve uzeri olanlarda öneriliyor, b vitaminlerinin doğru formları zaten homosisteini düşürmeye yardim ediyor. Sinan hoca hfomosistein 7 altina düşmeden hamilelik önermiyor. Ayrıca hazırlık siradinda da bebek aspirini oneriyor.

Fahri Sinan Beksac elcisi gibi oldum ama cok seviyorum kendisini, ilk defa yanından anlasilmis hissederek ciktim diye sanırım. Umarım görüşmeniz güzel geçer.
:-)
Merhaba, geçen sene dış gebelik teşhisi ile mtx kullandım ancak yeri henüz tespit edilmediğinden başka bir doktorum pul gebelik olarak değerlendiriyor.
Bu sene ise 1 ay arayla iki kimyasal gebeliğim oldu, ikisinde de kese göremedim.
Israrım neticesinde trombofili panel testim yapıldı MTHFR C677T homozigot ve PAI-1 4G/5G heterezigot tespit edildi. Bunun yanında kromozom testim de yapıldı ancak bir sorun saptanmadı.
Yine ısrarım neticesinde homosistein bakıldı 11.09 çıktı. B12 ise 304.
İzmirde bilindik bir doktorun takibindeyim ancak tüm değerlerimin normal olduğunu, kayıplarımın embriyo kalitesinden kaynaklandığını, pgt tüp bebek yoluna başvurmam gerektiği söylendi.

32 yaşındayım ve henüz çocuğum yok, doktor bey 1 gebelik daha deneyelim denerken diofol ve corasprin 80 mg kullan, gebeliği tespit edince iğne ile devam ederiz dedi ancak kan pıhtılaşmasından ziyade embriyo kalitesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum, başkaca bir doktora mı gitmeliyim yoksa pgt mi yaptırmalıyım kafam çok karışık. Sizinle trombofili sonucum benzer olduğu için sizin süreciniz belki yardımcı olur diye yazıyorum 🙏🏻 bilgi verebilirseniz çok sevinirim 🌺

Merhaba, geçen sene dış gebelik teşhisi ile mtx kullandım ancak yeri henüz tespit edilmediğinden başka bir doktorum pul gebelik olarak değerlendiriyor.
Bu sene ise 1 ay arayla iki kimyasal gebeliğim oldu, ikisinde de kese göremedim.
Israrım neticesinde trombofili panel testim yapıldı MTHFR C677T homozigot ve PAI-1 4G/5G heterezigot tespit edildi. Bunun yanında kromozom testim de yapıldı ancak bir sorun saptanmadı.
Yine ısrarım neticesinde homosistein bakıldı 11.09 çıktı. B12 ise 304.
İzmirde bilindik bir doktorun takibindeyim ancak tüm değerlerimin normal olduğunu, kayıplarımın embriyo kalitesinden kaynaklandığını, pgt tüp bebek yoluna başvurmam gerektiği söylendi.

32 yaşındayım ve henüz çocuğum yok, doktor bey 1 gebelik daha deneyelim denerken diofol ve corasprin 80 mg kullan, gebeliği tespit edince iğne ile devam ederiz dedi ancak kan pıhtılaşmasından ziyade embriyo kalitesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum, başkaca bir doktora mı gitmeliyim yoksa pgt mi yaptırmalıyım kafam çok karışık. Sizinle trombofili sonucum benzer olduğu için sizin süreciniz belki yardımcı olur diye yazıyorum 🙏🏻 bilgi verebilirseniz çok sevinirim 🌺
Merhaba, kayiplariniz icin üzgünüm.
Pihtilasma test sonuclarımız ayni. Ben bu başlık altında kendi protokolumu yazmistim, tekrar yazayım asagiya. Sizin homosistein degeriniz yüksek. 7 civarı olmadan hamilelik düşünme dendi bana. b12 biz de dusuk onun da artması gerek. MTHFR mutasyonu olan kisilerde metilasyon döngüsü bozuk olduğu icin vücut onu kompanse etmek amacıyla b vitaminlerine yükleniyor ve genelde bu kisilerde b12 dusuk oluyor. Hatta tırnaklardaki beyaz kisim olmuyormuş. Bana çok etkilendiğim Sinan Beksac hocamın ilk öğretisiydi. MTHFR mutasyonu olan kisilerin tırnakları çok tipik olurmuş, beyaz kısmı olmazmış. Kendi elimde bunu görünce çok sasirmistim. b12 seviyesi arttıkça bu beyaz kisim da artıyor.

Kayiplarinizin genetik kaynaklı oldugunu nereden biliyorlar? Abart materyalinde genetik inceleme yapıldı mi? Ben bu tup bebeğe yönlendirme isini ne yazık ki ticari buluyorum.PGT yapildiginda zaten belli başlı genetik mutasyonlara bakılıyor, onlar zaten NIPT de de bakılan seyler. Hamile kalabilen birinin,yumurta rezervi ve genel sağlık durumu iyiyse neden direkt IVF e yönlendirildiğini anlamıyorum.

Benim bu başlıkta daha önce yazdigim protokolüm şöyle:

MTHFR mutasyonları iki sebeple cok onemli, birincisi folat metabolizmasi ikincisi de DNA metilasyonu. MTHFR geninde ozellikle c677 ve 1298 kromozomlarda herhangi bir mutasyon, folik asitin aktif form olan (vücudun kullanabileceği) folata dönüştüren enzimin aktivitesini düşürüyor. En dusuk enzim aktivitesi homozigot olan c677 genlerinde oluyor ve 70-85% enzim aktivitesinde düşüş oluyor. Bu nedenle aktif olmayan folik asit formu benim gibilere adeta toksik etki gösteriyor. Vücut bunu dönüştüremiyor ama reseptörleri kapattigi icin, asil aktif form olan folatı engelliyor. Folik asit - folat döngüsünde olusan metil grupları (CH4 molekülü) DNA metilasyonunda kullanılıyor ve homosisteinin artmasına da sebep oluyor. DNA metilasyonu demek vücudumuzda her saniye milyonlarca olan reaksiyonlar demek, kanser onculu genlerin susturulmasından tutun da her tur yapım onarım mekanizmalarında rol oynuyor. O nedenle hfomosistein yükselişi sadece bir gösterge. Folik asit metabolizmasının calsimadigini gösteriyor. Bu reaksiyonlarda b6, b9 ve b12 vitaminleri koenzim olarak kullanılıyor. O nedenle MTHFR mutasyonu olan kisilerde genelde b12 kanda cok dusuk oluyor çünkü vücut enzim aktivitesi eksikliğini kompanse etmeye calisiyor.

O nedenel MTHFR mutasyonu olan kisiler icin benim görüştüğüm profesörlerin önerileri şöyleydi:

• B6, B9 ve b12 vitaminlerinin aktif formlarını kullanmak - P5P, Folat, metilfolat sirasiyla, kullanılacak, hamilelik oncesi en az alti ay boyunca. B6 ve b12 haftada iki kez, b9 gun asiri. Hamile kalınca hepsi her gun.
  • Bebek aspirini - antiinflamatuar etkisinden dolayı, 81 mg, haftada iki kez hamilelik oncesi, hamile kalınca her gun
  • metioninden fakir diyet - ozellikle deniz ürünlerine 100 g civarı porsiyonda, et de ayni sekilde

Ben su anda bu protokolu takip ediyorum ve hfomosistein seviyem 9 dan 7 ye düştü.
Homosistein seviyesi 7 ve alti olmadan ve enflamasyon düşmeden (o nedenle bebe aspirini veriliyor, hs-CRP ölçülerek bakılabilir vücutta enflamasyona) hamile kalma dendi bana, o nedenle bilgileri paylaşmak istedim.

Kızlar pıhtılaşma sorunu olup tüp bebek tedavisi gören var mı aranızda? Ben 3 düşükten sonra çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum artık, bu yüzden tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Merhabalar benim bi tane gebelik kaybım var kalp atışı durdu pıhtılaşma yaptırdım faktör v heterizgot çıktı paı4G4G çıktı doktorların kimisi iğne yapıcaz hamile kalınca diyor kimisi ben gerek duymam diyor bu konu da napmalıyım bilgisi olan destek olabilir mi tekrardan hamile kalmaya çalışıyorum şuan

Kızlar pıhtılaşma sorunu olup tüp bebek tedavisi gören var mı aranızda? Ben 3 düşükten sonra çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum artık, bu yüzden tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Pihtilasma sorunundan dolayı tup bebek düşünmek farklı seyler. Tup bebekte pgt yaptırsanız dahi pihtilasmayla ilgili yaşamanız olası sorunları engelleyemezsiniz. Tup bebek size sadece belli başlı genetik hastalıkları onceden taramanıza olanak verir ki o da pgt yaptirirsaniz, onun disinda ne gibi bir avantajını dusundunuz bilemedim.

Merhabalar benim bi tane gebelik kaybım var kalp atışı durdu pıhtılaşma yaptırdım faktör v heterizgot çıktı paı4G4G çıktı doktorların kimisi iğne yapıcaz hamile kalınca diyor kimisi ben gerek duymam diyor bu konu da napmalıyım bilgisi olan destek olabilir mi tekrardan hamile kalmaya çalışıyorum şuan
factor V tek başına iğne kullanmanız icin bir endikasyondur sizin ayrıca PAI-1 homozigot gelmiş. Kesinlikle kullanmanız gerektiğini düşünüyorum hem de terapotik dozlarda, kilonuza Gore ayarlanmalı.

Pihtilasma sorunundan dolayı tup bebek düşünmek farklı seyler. Tup bebekte pgt yaptırsanız dahi pihtilasmayla ilgili yaşamanız olası sorunları engelleyemezsiniz. Tup bebek size sadece belli başlı genetik hastalıkları onceden taramanıza olanak verir ki o da pgt yaptirirsaniz, onun disinda ne gibi bir avantajını dusundunuz bilemedim.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2 yıldır gebelik istiyorum, 3 kere düşük yaşadım, ve yurtdışında yaşadığım için doktorlar iğneyi ilacı kolay kolay yazmıyorlar. Tüp bebek kliniği en azından süreci en başından beri yakın olarak takip eder ve ona göre iğnesini ilacını verir diye düşünüyorum.

factor V tek başına iğne kullanmanız icin bir endikasyondur sizin ayrıca PAI-1 homozigot gelmiş. Kesinlikle kullanmanız gerektiğini düşünüyorum hem de terapotik dozlarda, kilonuza Gore ayarlanmalı.
Yaa bende öyle düşüyorum hamile kal bi bakalım diyolar kullanalım diyen doktorla ilerlemek istiyorum paı önemsiz diyip yollayan oldu beni sizin bilginiz nedir acaba sizinde böyle bişeyiniz oldu mu

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2 yıldır gebelik istiyorum, 3 kere düşük yaşadım, ve yurtdışında yaşadığım için doktorlar iğneyi ilacı kolay kolay yazmıyorlar. Tüp bebek kliniği en azından süreci en başından beri yakın olarak takip eder ve ona göre iğnesini ilacını verir diye düşünüyorum.
Kayiplariniz icin uzgunum, basiniz sag olsun. Anlayabiliyorum, ben de Isvicrede yaşıyorum ve doktorları ikna etmek, hikayenizi gercekten dinleyen bir doktor bulmak çok zor. Arka arkaya gebelik kaybı yasamak çok yipratici olmalı ben 23. haftada ölü doğum yaptım bir sene oldu ilk gebeliğimdi. Benim doktorları ikna etme seklim aslında Turkiyede görüştüğüm doktorların söylediklerini söyleyip ben Boyle istiyorum deyip dayatmakti. Eger zararı yoksa faydası olma ihtimali olan bir tedaviyi hasta kendi istiyorsa doktor karşı cikmamali.

Çok zor bir yol, yurtdisi farklı katmanlar ekliyor... umarım güvendiğiniz bir doktor bulabilirsiniz bence isin özü bu.

Yaa bende öyle düşüyorum hamile kal bi bakalım diyolar kullanalım diyen doktorla ilerlemek istiyorum paı önemsiz diyip yollayan oldu beni sizin bilginiz nedir acaba sizinde böyle bişeyiniz oldu mu
Ben bu platformda çok cevap verdim herkese mesajlarımı görebilirsiniz.
Sizin factor V çok daha onemli, farklı doktorlar görmenizi tavsiye ederim, hamile kaldıktan sonra is isten gecmis oluyor. Erken impljantasyon problemleri nedeniyle bebekler maalesef gelişemiyor.

Sizin factor V çok daha onemli, farklı doktorlar görmenizi tavsiye ederim, hamile kaldıktan sonra is isten gecmis oluyor. Erken impljantasyon problemleri nedeniyle bebekler maalesef gelişemiyor.
Heterizgotları çok önemsemiyoruz diyolar ama önemli olan bu üstüne bide paı homozigot vermeleri gerekiyor diye biliyorum çok umursuzlar bi hamile kalda bakalım diyolar

Merhabalar
İlk gebeliğimde 7+1ken kalp durması sebebiyle kürtaj oldum. Ama bundan sonra hiç beklemeden sebepleri araştırmak için testler yaptırdım. Trombofili panelimde pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı. Sonuçlarımı ekliyorum. 2 adet döneminden sonra tekrar gebe kaldım öncesinde dio fol kullanıyordum onu hiç bırakmadım kese görününce coraspin 100 mg oksapar 0.4 kullanmaya başladım doktorun önerisiyle. Maalesef buna rağmen 8+5de yine bebeğin kalbi durdu. Ben de tekrar kürtaj olmak zorunda kaldım. 8 aydır yaşadığım bu süreçler beni çok yıprattı. Sizlere sorum şu tekrar doğal yolla denemeli miyim? Yoksa tüp bebekle mi daha iyi olur? Nasıl bir tedavi şekli var? Aynı durumları yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren oldu mu?

Eklentiler

• 64337563-447E-48D8-9FAE-A17145974643.webp
    64337563-447E-48D8-9FAE-A17145974643.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 13
merhaba, PAI ve Protrombin heterozigot durumundan dolayı sizin terapotik dozlarda kan sulandirici kullanmanız gerekir. Profilaktik (koruyucu doz) 0.4 dur. Eger siz 60 kg civarındaysanız 0.6 kullanmalisiniz, kilonuz daha yüksekse daha yüksek ve hamile kaldiginzi öğrenir öğrenmez baslamalisiniz. Eger bir kayıp oykunuz varsa bu tabloya eslik eden, belki Gunde 1 degil 2 kez bile düşünülmeli. Hamilelik suresince pihtilasma faktörlerine bakılarak doz ayarlaması da yapılmalı.
Merhaba ben 6haftwlık hamileyim. İlk hamileliğim tüp bebek. Trombofili testlerimde MTHFR A1298C homozigot + PAI-1 4G/4G homogizot çıktı. Doktor kan sulandırıcı vermedi ama kullanmayan çoğu kişi düşük yaşamış. Kullanmayıp hamileliği devam eden var mı ? Kullanmam gerekir mi bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim

Eklentiler

• IMG_3841.webp
    IMG_3841.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 14
Neden vermedi doktor? Benim mthfr a128 ile başlayan homozigot iğne ve hap verdi doktor.

Back
X