- Emoji Skoru
- 54
- Puanlar
- 3
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba, geçen sene dış gebelik teşhisi ile mtx kullandım ancak yeri henüz tespit edilmediğinden başka bir doktorum pul gebelik olarak değerlendiriyor.Evet Liv hospitalda kendisi. Benim şimdiye kadar gördüğüm en iyi doktor, cok da güzel bir insan. Butunlesik tip gözüyle bakıyor hastasına, sadece uterus ve yumurtalığa indirgemiyor.
Bana da diyetten bahsetti, bu diyet kilo vermek amaçlı degil. MTHFR mutasyonu olan kisilerde metilasyon bozuk olduğu icin folik asit -> folat dönüşümü iyi olmadıgı icin bu donguyu desteklemek icin gerek b vitaminlerinin aktif formunu almak düzenli olarak gerekse bir ara metabolit olan metioninin vucuda az girmesi gerekiyor. Metionin bir aminoasit ve proteinli gidalarda bulunuyor - en cok balık, deniz Urunleri, baklagillerden bezelye, yağlı tohumlar (çekirdek, chia, hashas vb). Internette de aratabilirsiniz metiyoninden fakir diyet diye. Kendisi bir ornek liste de veriyor ama o listeyi hazirlayan diyetisyeni ile görüştüm ben, hoca hala bu listeyi mi veriyor cok eski bir liste bu dedi. Bu diyet daha cok homosisteinin 10 ve uzeri olanlarda öneriliyor, b vitaminlerinin doğru formları zaten homosisteini düşürmeye yardim ediyor. Sinan hoca hfomosistein 7 altina düşmeden hamilelik önermiyor. Ayrıca hazırlık siradinda da bebek aspirini oneriyor.
Fahri Sinan Beksac elcisi gibi oldum ama cok seviyorum kendisini, ilk defa yanından anlasilmis hissederek ciktim diye sanırım. Umarım görüşmeniz güzel geçer.
![]()
Merhaba, kayiplariniz icin üzgünüm.Merhaba, geçen sene dış gebelik teşhisi ile mtx kullandım ancak yeri henüz tespit edilmediğinden başka bir doktorum pul gebelik olarak değerlendiriyor.
Bu sene ise 1 ay arayla iki kimyasal gebeliğim oldu, ikisinde de kese göremedim.
Israrım neticesinde trombofili panel testim yapıldı MTHFR C677T homozigot ve PAI-1 4G/5G heterezigot tespit edildi. Bunun yanında kromozom testim de yapıldı ancak bir sorun saptanmadı.
Yine ısrarım neticesinde homosistein bakıldı 11.09 çıktı. B12 ise 304.
İzmirde bilindik bir doktorun takibindeyim ancak tüm değerlerimin normal olduğunu, kayıplarımın embriyo kalitesinden kaynaklandığını, pgt tüp bebek yoluna başvurmam gerektiği söylendi.
32 yaşındayım ve henüz çocuğum yok, doktor bey 1 gebelik daha deneyelim denerken diofol ve corasprin 80 mg kullan, gebeliği tespit edince iğne ile devam ederiz dedi ancak kan pıhtılaşmasından ziyade embriyo kalitesinden kaynaklandığını düşünüyor.
Ne yapacağımı bilemiyorum, başkaca bir doktora mı gitmeliyim yoksa pgt mi yaptırmalıyım kafam çok karışık. Sizinle trombofili sonucum benzer olduğu için sizin süreciniz belki yardımcı olur diye yazıyorumbilgi verebilirseniz çok sevinirim
![]()
Pihtilasma sorunundan dolayı tup bebek düşünmek farklı seyler. Tup bebekte pgt yaptırsanız dahi pihtilasmayla ilgili yaşamanız olası sorunları engelleyemezsiniz. Tup bebek size sadece belli başlı genetik hastalıkları onceden taramanıza olanak verir ki o da pgt yaptirirsaniz, onun disinda ne gibi bir avantajını dusundunuz bilemedim.Kızlar pıhtılaşma sorunu olup tüp bebek tedavisi gören var mı aranızda? Ben 3 düşükten sonra çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum artık, bu yüzden tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
factor V tek başına iğne kullanmanız icin bir endikasyondur sizin ayrıca PAI-1 homozigot gelmiş. Kesinlikle kullanmanız gerektiğini düşünüyorum hem de terapotik dozlarda, kilonuza Gore ayarlanmalı.Merhabalar benim bi tane gebelik kaybım var kalp atışı durdu pıhtılaşma yaptırdım faktör v heterizgot çıktı paı4G4G çıktı doktorların kimisi iğne yapıcaz hamile kalınca diyor kimisi ben gerek duymam diyor bu konu da napmalıyım bilgisi olan destek olabilir mi tekrardan hamile kalmaya çalışıyorum şuan
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2 yıldır gebelik istiyorum, 3 kere düşük yaşadım, ve yurtdışında yaşadığım için doktorlar iğneyi ilacı kolay kolay yazmıyorlar. Tüp bebek kliniği en azından süreci en başından beri yakın olarak takip eder ve ona göre iğnesini ilacını verir diye düşünüyorum.Pihtilasma sorunundan dolayı tup bebek düşünmek farklı seyler. Tup bebekte pgt yaptırsanız dahi pihtilasmayla ilgili yaşamanız olası sorunları engelleyemezsiniz. Tup bebek size sadece belli başlı genetik hastalıkları onceden taramanıza olanak verir ki o da pgt yaptirirsaniz, onun disinda ne gibi bir avantajını dusundunuz bilemedim.
Yaa bende öyle düşüyorum hamile kal bi bakalım diyolar kullanalım diyen doktorla ilerlemek istiyorum paı önemsiz diyip yollayan oldu beni sizin bilginiz nedir acaba sizinde böyle bişeyiniz oldu mufactor V tek başına iğne kullanmanız icin bir endikasyondur sizin ayrıca PAI-1 homozigot gelmiş. Kesinlikle kullanmanız gerektiğini düşünüyorum hem de terapotik dozlarda, kilonuza Gore ayarlanmalı.
Kayiplariniz icin uzgunum, basiniz sag olsun. Anlayabiliyorum, ben de Isvicrede yaşıyorum ve doktorları ikna etmek, hikayenizi gercekten dinleyen bir doktor bulmak çok zor. Arka arkaya gebelik kaybı yasamak çok yipratici olmalı ben 23. haftada ölü doğum yaptım bir sene oldu ilk gebeliğimdi. Benim doktorları ikna etme seklim aslında Turkiyede görüştüğüm doktorların söylediklerini söyleyip ben Boyle istiyorum deyip dayatmakti. Eger zararı yoksa faydası olma ihtimali olan bir tedaviyi hasta kendi istiyorsa doktor karşı cikmamali.Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2 yıldır gebelik istiyorum, 3 kere düşük yaşadım, ve yurtdışında yaşadığım için doktorlar iğneyi ilacı kolay kolay yazmıyorlar. Tüp bebek kliniği en azından süreci en başından beri yakın olarak takip eder ve ona göre iğnesini ilacını verir diye düşünüyorum.
Ben bu platformda çok cevap verdim herkese mesajlarımı görebilirsiniz.Yaa bende öyle düşüyorum hamile kal bi bakalım diyolar kullanalım diyen doktorla ilerlemek istiyorum paı önemsiz diyip yollayan oldu beni sizin bilginiz nedir acaba sizinde böyle bişeyiniz oldu mu
Ben bu platformda çok cevap verdim herkese mesajlarımı görebilirsiniz.
Sizin factor V çok daha onemli, farklı doktorlar görmenizi tavsiye ederim, hamile kaldıktan sonra is isten gecmis oluyor. Erken impljantasyon problemleri nedeniyle bebekler maalesef gelişemiyor.
Heterizgotları çok önemsemiyoruz diyolar ama önemli olan bu üstüne bide paı homozigot vermeleri gerekiyor diye biliyorum çok umursuzlar bi hamile kalda bakalım diyolarBen bu platformda çok cevap verdim herkese mesajlarımı görebilirsiniz.
Sizin factor V çok daha onemli, farklı doktorlar görmenizi tavsiye ederim, hamile kaldıktan sonra is isten gecmis oluyor. Erken impljantasyon problemleri nedeniyle bebekler maalesef gelişemiyor.
Merhaba ben 6haftwlık hamileyim. İlk hamileliğim tüp bebek. Trombofili testlerimde MTHFR A1298C homozigot + PAI-1 4G/4G homogizot çıktı. Doktor kan sulandırıcı vermedi ama kullanmayan çoğu kişi düşük yaşamış. Kullanmayıp hamileliği devam eden var mı ? Kullanmam gerekir mi bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirimmerhaba, PAI ve Protrombin heterozigot durumundan dolayı sizin terapotik dozlarda kan sulandirici kullanmanız gerekir. Profilaktik (koruyucu doz) 0.4 dur. Eger siz 60 kg civarındaysanız 0.6 kullanmalisiniz, kilonuz daha yüksekse daha yüksek ve hamile kaldiginzi öğrenir öğrenmez baslamalisiniz. Eger bir kayıp oykunuz varsa bu tabloya eslik eden, belki Gunde 1 degil 2 kez bile düşünülmeli. Hamilelik suresince pihtilasma faktörlerine bakılarak doz ayarlaması da yapılmalı.