• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Rahim filmi çektirdiniz mi? Benim ilk gebeliğim de kalp atışı hiç olmadı. Doktorlar olabilir gözüyle baktı. İkinci gebeliğimde hiç bir sorun yoktu 21 haftalıkken açılmam oldu ve doğum yapmak zorunda kaldım. Son gebeliğimde ise bebekte anomaliler vardı bunu öğrendikten bir gün sonrada kalbi durdu. İnanın sebep ne, neden böyle oluyor hiç bilmiyorum. Hepsi farklı sebepler olduğu için doktorlarda bişey diyemiyor. İleri test yaptıracağız bakalım ne çıkacak. Kadın doğum doktorum başlattı iğneyi. Hatta ilk iki gebelikten sonra Hematoloji doktoru Coraspirin ve Folbiol 5 mg ile doğal gebeliğim oldu daha önce hiç doğal olmamıştı. Perinatoloji doktoruna gittim gereksiz kullanıyorsun yurt dışında kimse kullanmıyor burada bu iğneyi vermeleri cahillik falan gibi şeyler söyledi. 2 tane daha doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi. Bıraktım bende. Ama Allah nasip eder de tekrar olursa bırakmayı düşünmüyorum.
Tüm kayıplarınız için geçmiş olsun diliyorum umarım en kısa zamanda sağlıkla yavrunuzu kucağınıza alırsınız 🙏🏼
Evet çektirdim bir sorun çıkmadı çok şükür sadece dardı y tipi şeklindeydi histereskopi olarak genişletildi. Tüp bebek ile hamile kaldım ben rahmim vs normaldi.
Doktorlar da farklı farklı konuşuyorlar hangisi doğruyu söylüyor bilemiyoruz sadece inanıyoruz.

Tüm kayıplarınız için geçmiş olsun diliyorum umarım en kısa zamanda sağlıkla yavrunuzu kucağınıza alırsınız 🙏🏼
Evet çektirdim bir sorun çıkmadı çok şükür sadece dardı y tipi şeklindeydi histereskopi olarak genişletildi. Tüp bebek ile hamile kaldım ben rahmim vs normaldi.
Doktorlar da farklı farklı konuşuyorlar hangisi doğruyu söylüyor bilemiyoruz sadece inanıyoruz.
Teşekkür ederim. Umarım hepimiz en kısa zamanda sağlıkla kolaylıkla yavrularımızı kucağımıza alırız 🙏🏻

Merhaba bende ilk gebeliğimde kan sulandırıcı kullanmıştım şimdi hiç gebeliğim olmadı kaybında yoktu tüp Bebek tedavisine baslicagim sırada genetik test istendiği için tesadüfen yaptırmıştım öğrenmiştim o ay kendiligimden hamile kaldım ama doktor genede kan sulandırıcı verdi şuan gene hamileyim şimdi doktorlar kullanmama gerek olmadığını folik asitin yüksek dozunu verdi iki genim homozigot bir gen heterozigot assagidaki gibi bilgisi olan varmı bu konuda ne yapmaliyim

Eklentiler

• 1000155108.webp
    1000155108.webp
    6 KB · Görüntüleme: 50
Merhaba benim trombofili testim çıktı pai geninde 4g/5g çıkmış doktor önemsemedi böyle olanlar ne yaptınız

Pai tek başına bile düşüğe sebep olabiliyor ki sizde homozigot bir gen daha var. Gerçekten doktor bu süreçte çooook önemli. Ben 3. kaybımdan sonra çok araştırdım içime sinenlerle tüm sonuçlarımı aldım gittim görüştüm. Yine aksiyon almadım başka görüşler de aldım, doktorların sağlamasını birbirleriyle yaptım en son yeni bir gebeliğe kalkıştım. Tüm kapıları tıbben kapatmak istedim yani daha sonra bir şey olsaydı da ben tedbirimi aldım takdir allahın deyip hayatıma devam edebilmek istedim cunku. Benimkiler ilk ikisi kimyasal üçüncü 6 haftalıktı bir de yani çok erken kayıplar olmasına rağmen hala düşündüğümde gözlerim doluyor. Yani sizi çok iyi anlayabiliyorum 23 haftalık hareketlerini hissettiğiniz bir bebek bir can yani ötesi yok maalesef. İnşallah en güzel zamanda kolaylıkla dolar kucağınız.

Merhaba benim pai genim 4g/5g çıkmış doktor önemsemedi

Merhabalar benim de 3 gebelik kaybım var biri aşılama ikisi tüp bebekti. Genetik test ve pıhtılaşma testlerini verdik henüz sonuc cikmadi. Ek olarak esimden sperm dna hasari istedi doktorum benden de tekrar rahim filmi istedi. Kafam çok karışık çok üzgün mutsuz ve kaygılıyız. Rabbım hepimize kolaylık versin

Arkadaşlar merhaba. Ben 2023 yılında kalp atımı olmadığı için kürtaj oldum. O gebelikte sadece tüp bebek olduğu için Coraspirin kullanıyordum. Sonra 2024 yılında tekrar transfer oldum. Coraspirin+ oksapar 0.4 kullandım. 21 haftayada açılmam olduğu için erken doğum yaptım ve oğlumu kaybettim. Ardından genetik bölümünde test yaptırdım. Aşağıya ekleyeceğim. Hematoloji doktoru gebelik öncesi Folbiol 5 mg ve Coraspirin başlattı etkisi var mı bilmiyorum ama Nisan ayında doğal yoldan gebe olduğumu öğrendim ve kadın doğum doktorum aspirini bıraktırıp okspaara başlattı. Perinatoloji doktoruyla devam etmem gerektiğini söyledi. 9. Hafta da perinatoloji doktoruna gittim ve kan sulandırıcının benim durumum da olan hastalara hiç bir faydası olmadığını yurtdışında kimsenin böyle tedavi vermediğini söyledi ve ilacı bıraktırdı. 10. Haftada gittiğimde bebeğimin hareketleri herşeyi yolundaydı. Sonra 11+5 de gittim ikili test için fakat bebeğimin ense kalınlığı yüksek çıktı kalp kısmında ters a akımı görüldü bir gün sonra da bebeğimin kalbi durdu cuma günü düşük ve üzerine kürtaj oldum. Hayat durmuş gibi herşey allak bullak şuan benim için. Artık ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Bebeğin plesantası patolojiye gitti sonuçlar 10 gün sonra çıkacak.Genelik kayıplarım farklı sebeplerden olduğu için genetik de sıkıntı olduğunu düşünmüyorlar. Bu durumu yaşayan var mı? Acaba Oksaparı bıraktım diye mi böyle oldu bilmiyorum. (Not:46 XY olan eşimin sonucu diğerleri benim)
Bende bilmiyorum
Ne yapacağımı benim bu testlerim normal çıktı ama başka bi hastalık var benden lupus testlerimde birinde pozitif Buda bebek beğin beslenmesine engel miş bilmiyorum ne yapacağımı artık 4 düşük biri mol gebelik biri kimyasal ama kese görünmesine yakın bütün yapılması gereken araştırma yapıldı ama olmuyorum son kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullanıyordum yine olmadı

Son düzenleme:
Bende bilmiyorum
Ne yapacağımı benim bu testlerim normal çıktı ama başka bi hastalık var benden lupus testlerimde birinde pozitif Buda bebek beğin beslenmesine engel miş bilmiyorum ne yapacağımı artık 4 düşük biri mol gebelik biri kimyasal ama kese görünmesine yakın bütün yapılması gereken araştırma yapıldı ama olmuyorum son kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullanıyordum yine olmadı
Tedavisi yok mu lupus yüksekliğinin? Ne olduğunu bilmiyorum ama bende normal çıkmıştı. Hematoloji bölümü yapmıştı testi.

Herkese iyi akşamlar. Size bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok memnun olurum. 2 düşük yaşadım biri boş gebelik diğeri 7. Haftada kalp atımının durması şeklinde. Trombofili test sonuçlarım böyle. Doktor yatkınlığım var iğne kullanmana gerek yok dedi. Şuan hamile değilim. Gebelik düşünüyorum. Gebelik öncesinde aspirin kullanmalı mıyım ? Gebe kalınca da iğne kullanmalı mıyım ?

Eklentiler

• IMG_068031AE-1704-4CDB-97E7-996708A45135.webp
    IMG_068031AE-1704-4CDB-97E7-996708A45135.webp
    69,1 KB · Görüntüleme: 21
Herkese iyi akşamlar. Size bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok memnun olurum. 2 düşük yaşadım biri boş gebelik diğeri 7. Haftada kalp atımının durması şeklinde. Trombofili test sonuçlarım böyle. Doktor yatkınlığım var iğne kullanmana gerek yok dedi. Şuan hamile değilim. Gebelik düşünüyorum. Gebelik öncesinde aspirin kullanmalı mıyım ? Gebe kalınca da iğne kullanmalı mıyım ?
Doktor neden gerek yok dedi canım

Ama ben gebelik öncesi aspirin kullanmalı mıyım onu bilmiyorum. Bu konuda yardım edebilir misiniz

Back
X