• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Umarım sorun sadece budur başka birşey çıkmaz en azından iğne ya da kan sulandırıcı ile takibi yapılır ikinci defa hamile kaldım ve yine 3.ayda kalbi durdu bebeğimin
Kan pıhtılaşma sorunu varsa bebeğe giden damarlara pıhtı atıyor olabilir.
Bence mutlaka yaptırın.
Dr bebeği patolojiye gönderip kromozomlarına bakılmasını önerdi mi?
Benim 8.haftada kalbi durduğunda özeldeki dr böyle bir teklifte bulundu. Kürtaj ücreti kadar genetik testede para ödemiştik. dr %95 kromozomsal bi sıkıntı kaynaklı demişti. ama temiz cıkmıstı. Birde bunları de değerlendirin bence.

Adet döneminizde hic pıhtılı kan geliyor mu? Ya da hamile kaldıgınızda bacak kramplarınız filan oluyor mu?

Kan pıhtılaşma sorunu varsa bebeğe giden damarlara pıhtı atıyor olabilir.
Bence mutlaka yaptırın.
Dr bebeği patolojiye gönderip kromozomlarına bakılmasını önerdi mi?
Benim 8.haftada kalbi durduğunda özeldeki dr böyle bir teklifte bulundu. Kürtaj ücreti kadar genetik testede para ödemiştik. dr %95 kromozomsal bi sıkıntı kaynaklı demişti. ama temiz cıkmıstı. Birde bunları de değerlendirin bence.

Adet döneminizde hic pıhtılı kan geliyor mu? Ya da hamile kaldıgınızda bacak kramplarınız filan oluyor mu?

Evet regl dönemlerim o kadar pıhtılaşma var ki hatta 3 gün sürüyor , patolojiye gidiyor ama kromozom testine bakıyorlar mı bilmiyorum doğrusu

IMG_4278.webp

Kızlar 6 Genden 4ünde pıhtılaşma olmasına rağmen yurtdışındaki doktor iğne yazmadığı için şuan düşük yapıyorum hastanedeyim. Türkiyedeki doktorum gebelikten önce bir gün iğne bir gün aspirin gebe kalınca 16 saatte bir iğne demişti çok riskli gruptasın demişti..

Bende iğne kullanıyorum her gün .bu ikinci çocuğum olacak. İlkinde de kullanmıştım doğuma kadar.Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Allah hepimize ☺️

Bende iğne kullanıyorum her gün .bu ikinci çocuğum olacak. İlkinde de kullanmıştım doğuma kadar.Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Allah hepimize ☺️
Ne zaman basladınız ıgneye veya coraspırıne bende dusuk yaptım sımdı tekrar hamıle kalmaya calısyorum ama endısleenıyorum

Eki Görüntüle 3654444

Kızlar 6 Genden 4ünde pıhtılaşma olmasına rağmen yurtdışındaki doktor iğne yazmadığı için şuan düşük yapıyorum hastanedeyim. Türkiyedeki doktorum gebelikten önce bir gün iğne bir gün aspirin gebe kalınca 16 saatte bir iğne demişti çok riskli gruptasın demişti..
Çok geçmiş olsun 😔🙏 Benimkine cok benziyor. Nerdeyse birebir aynı gibi, sizinle 3 hetero genimiz aynı. Bendede 4 gende heterezigot var. Sizde faktörvııı homozigot bu ikimizin tablosunu ne kadar değiştiriyor bilmiyorum. Ama fvııı olup olmaması sonucu etkilediğini sanmıyorum. Ama drunuz sonuc yorumunu cok detaylı doldurmus. O kadar acıklayıcı ki cok begendim. Bana hicbir dr bu kadar acıklayıcı bilgi vermedi. Bana cok riskli gruptasın bile demediler ilginçki. Sadece risklerimin oldugunu ve bu riskleri anlattılar.
Sizin iğneyi temin etme şansınız yok mu?
Bana dr gebelik öncesi folik asit dısında birşey önermedi. Gebelik oldugunda da kan sulandırıcı iğne ve asprin dedi.

Çok geçmiş olsun 😔🙏 Benimkine cok benziyor. Nerdeyse birebir aynı gibi, sizinle 3 hetero genimiz aynı. Bendede 4 gende heterezigot var. Sizde faktörvııı homozigot bu ikimizin tablosunu ne kadar değiştiriyor bilmiyorum. Ama fvııı olup olmaması sonucu etkilediğini sanmıyorum. Ama drunuz sonuc yorumunu cok detaylı doldurmus. O kadar acıklayıcı ki cok begendim. Bana hicbir dr bu kadar acıklayıcı bilgi vermedi. Bana cok riskli gruptasın bile demediler ilginçki. Sadece risklerimin oldugunu ve bu riskleri anlattılar.
Sizin iğneyi temin etme şansınız yok mu?
Bana dr gebelik öncesi folik asit dısında birşey önermedi. Gebelik oldugunda da kan sulandırıcı iğne ve asprin dedi.
Canım çok teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun. Maalesef yurtdışında türkiyedeki gibi ilaç yazmayı pek istemiyorlar, reçetesiz de almam imkansız. Yeni kadın doğum doktoru araştıracağım iğneyi yazacak bir doktor ve dahiliyeye de gideceğim aynı zamanda ikisi gebelik boyunca beraber çalışıp düzenli bir şekilde kanımın durumunu kontrol edeceklermiş hastane böyle söyledi.. Kayserideki doktorum alanında çok iyi, çok riskli grupta olanlar hamileliği öğrenmeden adetin 10. Günü başlamalı dedi, biz gebeliğimizi en erken bebek yerleşmeye başladıktan 12-14 gün sonra öğrenebiliriz ve o zamana kadar da bebek bayağı bir yol kat etmiş oluyor zaten yani geç kalınmış oluyor kan sulandırıcıya..

Canım çok teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun. Maalesef yurtdışında türkiyedeki gibi ilaç yazmayı pek istemiyorlar, reçetesiz de almam imkansız. Yeni kadın doğum doktoru araştıracağım iğneyi yazacak bir doktor ve dahiliyeye de gideceğim aynı zamanda ikisi gebelik boyunca beraber çalışıp düzenli bir şekilde kanımın durumunu kontrol edeceklermiş hastane böyle söyledi.. Kayserideki doktorum alanında çok iyi, çok riskli grupta olanlar hamileliği öğrenmeden adetin 10. Günü başlamalı dedi, biz gebeliğimizi en erken bebek yerleşmeye başladıktan 12-14 gün sonra öğrenebiliriz ve o zamana kadar da bebek bayağı bir yol kat etmiş oluyor zaten yani geç kalınmış oluyor kan sulandırıcıya..
Ovülasyon döneminden sonra sürekli hastaneye gidip beta baktırıp 4.hafta gelmeden kan sulandırıcı kullanan duydum ama fv homozigotlar için, heterezigot icin boyle bi durumu hic duymadım. Homozigotların heterolara göre pıhtılasma oranları cok daha yüksek biliyorsunuzdur. Yani yaptıgım arastırmalar ve dr konferanslarında da böyle bir bilgiye hic denk gelmedim. Genelde hamile kalındıgında baslamsın heterolar icin diyorlar. Hatta baslanmasına gerek yok diyen doktorlar bile çoğunlukta maalesef. Drunuzun böyle bir bilgi vermesine cok sasırdım. Cünkü sonuclarımız cok benzer bende cok dr a gittim kadın dogum hematoloji genetik ama hicbiri bu kadar ciddi ele almadı. En erken 4. Hafta diyen oldu. Bazısı kalp atısından 6.-7. Haftadan sonra dedi. Hatta iğneye gerek yok diyeni bile duydum. Herkes cok farklı seyler diyor.
Ama adetin 10.gün olayı beni şaşırttı.
Acaba sizin faktörxııı de de mutasyon oldugundan kaynaklı olabilir mi? Sadece o tablonun bu kadar değişmesine sebep olmus mudur? Merak ettm acıkcası

Bilemiyorum canım sadece bir genin bu kadar değişiklik göstereceğini sanmıyorum ben şahsen. Doktoruma özellikle hamilelik öncesi kullanmasam olmaz mı diye sormuştum, sonuçta ne zaman hamile kalacağım belli değil boş yere iğne vurulmak istemiyorum dedim, her gün gebelik testiyle erkenden öğrenirim öyle iğneye başlayayım dedim ama kabul etmedi kesinlikle kullanmalısın kullanmazsan düşük yapınca ne demek istediğimi anlarsın demişti, gerçekten de dediği gibi oldu maalesef

Kızlar selam ben de geçen yıl, üç ayın sonunda düşük yaptım doktor test istedi ve şimdi yeniden hamileyim. Axeparin ve coraspirin kullanıyorum, önceki gebeliğimde akıntım çoktu ve açık renkli pembe oluyordu, şimdi neredeyse hiç yok günde bir iki defa çok açık sarı ya da şeffaf geliyor, bu iyi bir şey diye yorumluyorum iğne ve hapla ilgili mi acaba? Deneyeminiz var mı

Back
X