MTHFR(C677T) Heterozigot mutasyon MTHFR(A1298C) Heterozigot mutasyon LÜTFEN BAKABİLİRMİSİNİZ

bende yeni yaptırdım 2 Dr gördü MTHFR 1298 mi ne onda sadece heterezigot çıktı birşey yok dedi üstüne rahim filmi çekildim oda temiz 2 düşük bir kimyasal yaşadım eşim ve bende kromozom temiz çıktı ama Dr hamile kalırsan her ihtimale karşı kan sulandırıcı vericem dedi ama iğne demedi yani iğne veriliyormu sadece bu değer de

Çok gecmiş olsun kayıpların için cok üzüldüm her doktor gerek görmüyormuş heterozigot taşıyıcılarına sulandırıcı igne yada hapı, homozigot hastalarına göre risk daha azmış ama, forumdanda okudugum kadarıyla bizim durumumuzda olup igne kullanmayıp cok düşük yapanlar var,böyle oluncada insanın kafası karışıyor endişeleniyor, hayırlısı olsun inş hakkımızda

Canım sana rapor çıkarmadı mı doktor? Ben de kullanıyorum ve bittikçe 10 kutu yazıyor doktor hiç para vermiyorum.
Evet fakat ben 10ar kutu aliyorum. Heyet raporu cikarttim doguma kdar recete yazdirmama gerek kalmadi. Kutu basi 10/15 tl vermeye raziym

3 doktora göründüm 3 doktorda gerek görmüyor iğneyi

Evet fakat ben 10ar kutu aliyorum. Heyet raporu cikarttim doguma kdar recete yazdirmama gerek kalmadi. Kutu basi 10/15 tl vermeye raziym
Doktor bana 1 yıllık rapor çıkarttı. 10 kutu bitince muayene olmaya gittiğimde reçete yazıyor bedava alıyorum canım ondan sordum

merhaba bende yeni ogrendim faktor v leiden heterozigot oldugumu ilk gebeligimde genel kontrole gittgmde 7 haftalikken kalbi durmuş kurtaj oldum sonra doktr bu testi istedi senin hamilelik nasil gidiyor cok korkuyorum ikinciside boyle olur diye

Heterozigotlar cok fazla risk tasimiyor. Ama homozigotlar 80 kat daha fazla risk tasiyor bu sadece gebelik icin degil normal yasanti icinde. Igneyi sadece dusuk icin kullanmiyoruz yani kendimiz icinde kullaniyoruz inanin dusukten daha ciddi sorunlar yaratabiliyor. Ben homozigotum hemde faktor 5. Digerlerinden biride oyle ama faktor 5 in homozigot olmasi tehlikeli.. hetorozigotlar tasiyici homozigotlar hastasi olarak kabul ediliyor.. Ilk gebeligimde 8 haftada kalbi durdu ignede kan sulandirici hapta kullaniyordum ama yinede oldu. Simdi yine 8. Haftamin icindeyim bir sorun yok allaha sukur. Kan sulandiriciyi 1 sene kullanicam hapida igneyide.. belki hapi tum omrum boyunca.. uzun yolculuklarda mutluka igne kullanmam gerekiyor.

Iciniz rahat etmiyorsa bu konuyu hematolog ile gorusmeniz gerekiyor cunku takipleri onlar yapiyor.

Ayrica igneler icin kadin dogumcular rapor cikarabiliyor. Ayni igne sonucta.. ama taniya gore bir problem cikiyorsa onu bilemem.

merhaba bende yeni ogrendim faktor v leiden heterozigot oldugumu ilk gebeligimde genel kontrole gittgmde 7 haftalikken kalbi durmuş kurtaj oldum sonra doktr bu testi istedi senin hamilelik nasil gidiyor cok korkuyorum ikinciside boyle olur diye

Merhaba canim hamileligin hahirli olsun. Igneni vurdugun surece Allahin izniyle bisey olmaz insAllah 1 cocugumu saglikli bir sekilde dogurdum ve suan tekrar hamileyim

Bende de heterozigot var dört düşük yaptım ama sebep bu değildi yine de şu anki gebeliğimde coraspin 100 mg ve hibor 3500 igne kullanıyorum. Doğuma kadar da kullanacağım.
Merhaba cnm uzun zaman olmuş ama yinede inşallah cevaplarsın bendede heterozigot tespit edildi ve 5 düşüğün var son 2. Si ikiz gebelik ve bunlarda iğne ve aspirinde kullandım ama yine anne karnında kalp atışları durdu sakıncası yoksa sizin sorununuz neydi

Merhaba benim de sonucum MTHFR(C677T) Heterozigot, MTHFR(A1298C) Heterozigot, FGB Heterozigot çıktı. 5 yıldır Tüp bebek tedavisinde 2 kimyasal gebelikle 6başarısız sonuc aldık. 2 denemede sürekli clexan ve oksapar kan sulandrıcı iğne kullandım. PGT de ngs 24 lü taramamız yüksek hasarlı embriyolar çıktı. embriyolardaki bu hasar bu heterozigot nedeniyle mi oldu şimdi. eşime de bu taramadan yaptırsam mı diye düşünmeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…