merhaba arkadaslar bu hastalıgımı yeni ögrendin geçen aylarda tüp bebekle hamile kaldım malesefki 5hafta 4 günlk iken kayıp ettim bebegimi...ve dr um ulun bey benden genetik test istedi ve sonucum mthfr gen mutasyonu homozigot oldugum ortaya çıktı.
bu konuyla alakalı pek bilgim yok ve çarsamba günü dr gidecegim için şimdi sizden yardım istiyorumm..
nettede arattım ama pek içime sinen dökümanda bulamadım.bu rahatsızlıhı olp bebek sahibi olanlar ve tedavi olanlar lütfen bana yardımmm edinn.şimdiden çok tessekkürlerr.
kimseninnn bir bilgisiii yokmu...lütfen cevappp yazıııııınnnnnnnnnn
cnm çok büyük şanssızlık olmuş, bebeğine kavuşmuşsun ama pıhtılaşma yüzünden kaybetmişsin..bende de pıhtılaşma var 3 kaybım var... homozigot olmamız bizim işimizin biraz daha zor oldugunu gösteriyo sadece onu biliyorum.suan hamileyim günde 2 kere iğne yapıyorum...sende bi hematologa gitmelisin önce,sonra gerekirse tüp bebek yaptırırsan yine hematologla beraber yürütmelsin tedavini... inşallah herşey istediğin gibi olur..
cnm çok büyük şanssızlık olmuş, bebeğine kavuşmuşsun ama pıhtılaşma yüzünden kaybetmişsin..bende de pıhtılaşma var 3 kaybım var... homozigot olmamız bizim işimizin biraz daha zor oldugunu gösteriyo sadece onu biliyorum.suan hamileyim günde 2 kere iğne yapıyorum...sende bi hematologa gitmelisin önce,sonra gerekirse tüp bebek yaptırırsan yine hematologla beraber yürütmelsin tedavini... inşallah herşey istediğin gibi olur..
ankaralıyım elvankentteyim,hematologum osman ilhami özcebe... eğer pıhtılaşma varsa iğne muhakkak kullanıyosun,dozun iyi ayarlanamazsa sıkıntı yaşayabilirsin ama hematolog bunu kilona göre takip ediyo zaten...bende de mtfhr 1298 sAPTANDI BENDE DE 2 KAYIP VAR ŞUAN BEKLEMEDEYİM HANGİ SEMTTE OTURUYOSUN GİTTİĞİN DOKTOR LA İLGİLİ BİLGİ VERİRMİSİN BWNMİDE HAMİLE KALINCA İĞNEYE BAŞLANICAK BIU İĞNEYLE İLGİLİ DE SIKINTI YAŞAYANLAR VAR OSEBEPLE İYİ BİR DOKTOR A GÖRÜNMEK İSTİYORUMM
evet cnm hemotolog takip ediyo ve iğne dozumuda o ayarladı... devamıda öyle olacak sanırım...günde 2 kere 0.6 clexan yapıyorum... ikisinin arasında da corasprin kullanıyorum...bendede factor 5 leiden heterozigot var.homozigotun hafifiymis.senin kanini hematolog mu takip ediyor?igne dozunu hematolog mu ayarliyor?hamileligin süresince hematolog kontrolünde mi yapacaksin igneni?kac doz igne yapiyorsun?
ankaralıyım elvankentteyim,hematologum osman ilhami özcebe... eğer pıhtılaşma varsa iğne muhakkak kullanıyosun,dozun iyi ayarlanamazsa sıkıntı yaşayabilirsin ama hematolog bunu kilona göre takip ediyo zaten...
evet cnm hemotolog takip ediyo ve iğne dozumuda o ayarladı... devamıda öyle olacak sanırım...günde 2 kere 0.6 clexan yapıyorum... ikisinin arasında da corasprin kullanıyorum...
ya ban doktor clexsan 0,2 dedi hamileolduğunu anladığında birde corasprin kullanıckaısn dedi bende de hemozigot 1298 var ama senin gibi iki iğne demedi bana kadın doğum uzmanı mı oluyor bu hemotolog ayrımı yoksa benim kafam iyice karışmış durumdaa bende istanbul bağcılarda oturuyıorumm
kimseninnn bir bilgisiii yokmu...lütfen cevappp yazıııııınnnnnnnnnn
canım senin dr un en düşük dozu önermiş iğnede..sana tavsiyem bu işi kesinlikle kadın doğumcuna bırakma,çoğu pıhtılaşma olayına çok fazla inanmıyo,senin dr unda temsilen bi iğne vermiş gibi görünüyo 0.2 en düşük doz çünkü... ben ilk kayıbımda öğrendim pıhtılaşma oldugunu,diğer ikisinde kadın doğumcum 0.2 clexan verdi günde 1 kere...2.bebeğim sakat oldugu için öldü,3.kimyasal gebelik gibi bişey oldu..4.ye hamile kalır kalmaz ben artık işi daha ciddiye alıp hematologa gittim, o dozla devam etseydin bebeğin sağlıklı olsada yaşamazdı dedi bana...pıhtılaşma oranını bilmiyorum,ama benimki çok ciddi düzeydeymiş ve suan k.doğumcumun verdiği dozun 6 kat fazlasını kullanıyorum düşün artık...
hematolog kan dr u, kan pıhtılaşması olan hamileleri k.doğumcuyla beraber doğuma kadar takip ediyo... ihmal etme lütfen araştır ist.iyi bi hematolog vardır mutlaka..
cnm bende 1298 heterizogot saptandı çapada yaptrıdım tahllimimde belli bi oran yazmıyo cnm doktorumda bu tahlile göre 0,2 dedi bana bende formlarda okuduğum kadarıyla iğne yeterli gelmiye biliyomuş ben doktora gide gele artık sinirlerim bozuldu bu ayda gitmemeye karar verdim 8 ay oldu korunmadığım halde olnmadı yok çatlatma iğnesi yok klomen iyice bozdular hortmonlarımı bu ay kendiliğine bırakrtım işte günüm geçtiği gün gitmeyi düşünüyorum iğne için doktora ama bir eşy soruca msana hematolog kadın doğum uzmanındna farklı birşey sanırım
Merhabalar. ..bende de mthfr c677t homozigot çıktı. Nasil bir tedavi uyguladiniz lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler
günde 2 kere iğne vuruldum 0.6... hamile kalmadan önce 2 ay corasprin ve folikasit kullandım ve sürekli hematologum benden d-dimer testi istedi ona göre iğne dozunu ayarladık...
Teşekkür ederim duman85. Doktorum bana en az 1 ay folik asit kullan ve gebelik planla gebelik olunca gel aspirin ve igneye baslayacagiz dedi. Hayırlısı inşallah
günde 2 kere iğne vuruldum 0.6... hamile kalmadan önce 2 ay corasprin ve folikasit kullandım ve sürekli hematologum benden d-dimer testi istedi ona göre iğne dozunu ayarladık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?