• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mthfr homozigot olanlar gebelikte hangi folik asidi kullandınız?

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.808
525
73
Kızlar mthfr 1298 homozigot. Bazı doktorlar kesinlikle folbiol derken, bazıları metil formda diyor. Folbiolculerde metil forma karşı. Bu ikilem kafamızı karıştırıyor. Kimisi folbiol 12. Haftaya kadar diyor kimisi doğuma kadar diyor. Sadece mthfr homozigot olanlar yorum yapabilir mi heterezigotlar değil:))) ne kullandınız nasıl ilerlediniz.

Benim heterezigot ama benim yaptıgım araştırmalara göre aktif form olan metil form kullanılmalı. 6-8 türkiyenin önde gelen doktorlarının güncel bilgileri ve vaka analizlerini tartıstıkları bi sempozyum vardı youtubeda orda öğrenmiştim ilk. Kadın doğumcular ve 2 genetik doktoru vardı. Genetik doktoru bunu söyledi.

Ayrıca metil form icin b12 gibi diğer değerlerinde cok önemli etki göstermesi için.

Bu arada ben doktoruma söylediğimde hayır gerek yok folik asit kullan mthfr geni önemsiz dedi direk. Doktorlar bu cümleye alışmış hep bunu söylüyorlar.
Ben kendim metil folat kullanmaya başladım. Bu sefer böyle deneyeceğim.

Back