• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUAYENE KORKUSU

Ben uc ay once dogum yaptim. Ve yarin muayne icin termini var :-/ hic gidesim yok bende cok korkuyorum. Diktiklerini cok sukur fazla farketmedim, belki dogum zor gecti diye ama iliskiye girdik esimle (tam olmadi aslinda) ama canim cok felaket yandi ve biraktik. Simdi korkuyorum bi terslik cikicak diye veya o muayne aleti canimi yakacak diye.
Aynen doğum sonrasında ilişki esnasında bende çektim kendimi geri canım yanmıştı ötesi olmadı. Sonra oldu ama bı seferde kan gördüm nese arayıp danışayım bi şu doktora gel derse gidicem mecbur napiim :(

Böyle beklerden daha kötü olur

Iltihap olur ya da bir daha ilişkiye girmen sıkıntı olur

Îkinci çocuk istersin hamilelik vs sorun olabilir

En kısa zamanda git

Normal doğum yapmadım sezeryandı benimki dikişî bilmem ama çataldaki sorun ne ki

Oğlum tedavi ile oldu ve o çatala çıkma sayısını hiç saymadım

İlk gittiğimde de son gittiğimde de ekstra bir şey hissetmedim

Kulağınızdan kan gelse gîdip göstereceksiniz doktora içine de alet ile bakacak bu da aynısı

Hadi bir cesaret doğru doktora
Daha beteri olmadan evet haklısın

Ayy doğum dikişi mi :KK42: korkuyorumm.
Bende normal doğum yaptım ve o dikişler kaldı aklımda :KK43: çok başarılı yaptılar ama acısını düşündükçe hala içim cızzz ediyor doğum yaptığım gün kalktım WC ye gittim ve ip düştü bi tane dikişin bi açıldı dedim ama korktuğum için söylemedim
Umarım dikişlik bi durum yoktur doktora gitmelisin hep acıyla ilişki yaşanmaz soğuyomuşsun zaten eşini de düşün kendi sağlığını da...
Benim yüzümden ikinci dikiş oldum dikkat etmedim fazla yatmadım koşturmaktan.

Şunca şey yaşandıktan sonra nasıl normal doğum oluyo ki bu, ben normal doğum yapmadım ama tv de programlar izliyorum yabancı ülkelerdeki annelerin doğum anıları anlatılıyo hatta bizzat doğum süreci, epizyotomi falan yapmıyolar, bir kere gördüm onda da bebek 4 kilo falandı kızın ilk dogumuydu
Evet ya bu kadar sıkıntı yaşicaksam nie normal doğum yapıyorum ki die çok hayıflanmıştım o zamanlar.. alttan dikişte baya zorluyormuş insanı ah o dikiş olmasa aslında bişey olacağı yok

Makara kadar dikiş mi oluyo yaa, 4 cm bıraktı demişsin ilişki sırasında canın neden acıyo anlamadım fazladan 4 cm var
Aynen fazladan 4 cm var ama muhtemelen o açıklıktan kan geliyor kaynar dedi kendş dikmedi doktor

Evet ya bu kadar sıkıntı yaşicaksam nie normal doğum yapıyorum ki die çok hayıflanmıştım o zamanlar.. alttan dikişte baya zorluyormuş insanı ah o dikiş olmasa aslında bişey olacağı yok

Doğum kolay olsun yırtık olmasın diye kesiyor doktorlar, 3 kilodan büyükse bebek...

Doğum kolay olsun yırtık olmasın diye kesiyor doktorlar, 3 kilodan büyükse bebek...

Yok valla o tamamen ezbere bilgi, adı üstünde normal, diyorlar ya doğada sezeryan var mı diye,doğada epizyotomi de yok, yeterli açıklık olduğu takdirde hemen hemen her kadın dikişsiz doğurabilir ama biz de doktor uğraşmaz risk almaz ki doktor da yeterli değil, 20 saat senin sancını beklemez risk almaz

Çokta kilolu doğmadı yani normal doğuma ideal doğdu bence 3 kilo 40 gr dı kestiklerini hissetmedim zaten ama o dikişte iki defa uyuşturucu iğne yaptılar yinede ipliğin etimden geçişini iğneyi hissettim

öncelikle geçmiş olsun lütfen ihmal etme doktora git iltihaplı durum olabilir vücuda yayılır Allah korusun...bende ilk doğumu normal yaptım çok aşırı dikişim vardı popomun üzerine uzun süre oturamadım ıkınmaktan dikişlerim yırtılacak diye doğum da da yanlış ıkınmaktan da makatta yırtık oldu ve doğumdan 3-4 ay sonra fissür ameliyatı oldum çok zor zamanlardı benim şansım belki de eşimin sağlıkçı olmasıydı tüm pansuman bakımı filan eşim yaptı Allah razı olsun yüzüne karşı da derim sen olmasaydın o yaralarım dikişlerim çürürdü

Yok valla o tamamen ezbere bilgi, adı üstünde normal, diyorlar ya doğada sezeryan var mı diye,doğada epizyotomi de yok, yeterli açıklık olduğu takdirde hemen hemen her kadın dikişsiz doğurabilir ama biz de doktor uğraşmaz risk almaz ki doktor da yeterli değil, 20 saat senin sancını beklemez risk almaz
Ama şimdi sancida cok kotu birsey yarım gun sanci cektim Allahim yeter beni doğuma alsinlarda ne olacaksa olsun dedim

Ama şimdi sancida cok kotu birsey yarım gun sanci cektim Allahim yeter beni doğuma alsinlarda ne olacaksa olsun dedim

Muhakkak kötü de normal doğum da öyle birşey, o yüzden gelişmiş ülkelerde aylar boyu nefes egzersizleri spor doğum sonrası durumlarla ilgili kurslar var, bizde bağırış çağırış olmadı mı hop epizyo, doktor da kendine göre haklı, bu bir işbirliği meselesi,avrupada doktorun önüne ne zaman nefes alacağını kasılmayı nasıl tolere edebileceğini bilen hasta geliyo, sancı takibi yapacak personel de yeterli bizde hasta da donanımsız doktor sayısı da yetersiz

Muhakkak kötü de normal doğum da öyle birşey, o yüzden gelişmiş ülkelerde aylar boyu nefes egzersizleri spor doğum sonrası durumlarla ilgili kurslar var, bizde bağırış çağırış olmadı mı hop epizyo, doktor da kendine göre haklı, bu bir işbirliği meselesi,avrupada doktorun önüne ne zaman nefes alacağını kasılmayı nasıl tolere edebileceğini bilen hasta geliyo, sancı takibi yapacak personel de yeterli bizde hasta da donanımsız doktor sayısı da yetersiz
Evet bilincli olsaydik belki daha az bagirirdik:)sanci cekerken

pöfffffff kendi doğum dikiş anımı bi daha yaşadım şimdiii, korkmakta cok cok haklısın, ama ben bunu bı daha yaşama korkusuyla cok dıkkat etmıstım ıylessın dıye.. üzüldüm senin için inan, ama önce bi tlf aç durumu anlat, illa gelmelisin derse git, erteleme allah korusun daha da zorlaşmasın durum, çok geçmiş olsun :(

Back
X