• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Muayenede nelere dikkat etmeliyiz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bernaayaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
1.581
1.273
133
Eşim yakında muayene olmaya gidecek ama neler olacak, nelere dikkat etmeli, özellikle istemesi gereken tahliller var mı hiç bilmiyoruz. Tecrübelilerden yardım istiyorum bu konuda. Bir de bizim henüz 1 yılımız dolmadı, 6 ay oldu. Bunu doktora söylediğinde hafife alma, önemsememe gibi bir durum olur mu?

Bebek için söyleme çünkü 1 yıldan önce bakmiyorlar

Eşim yakında muayene olmaya gidecek ama neler olacak, nelere dikkat etmeli, özellikle istemesi gereken tahliller var mı hiç bilmiyoruz. Tecrübelilerden yardım istiyorum bu konuda. Bir de bizim henüz 1 yılımız dolmadı, 6 ay oldu. Bunu doktora söylediğinde hafife alma, önemsememe gibi bir durum olur mu?
üroloji bölümüne başvuracak orada ilk sperm tetsi istiyorlar sperm testi verebilmesi için en az 3 gün cinhel perhizuygulucaksınız daha sonra kan tetsi ve ultrason isteniyor, erkeklerden istenen tetsler bu kadar canım.

Canım biz üroloji bölümüne gittiğimizde 1,5 yıldır çocuk istediğimizi ve olmadığını söylemiştik. Önce elle muayene ediyor doktor. Daha sonra sperm testi ve ultrason istiyor. Zaten hemen çıkıyor, aynı gün içinde doktora gösterebilirsiniz.

Cevaplar için teşekkürler. Eşimi 6 ay yerine 1 yıl demesi konusunda tembihlemeli miyim? Gerçek dışı bir şey söylemek istemiyoruz ama benim yaşım 34, yıllarca bekleyemeyiz.

Cevaplar için teşekkürler. Eşimi 6 ay yerine 1 yıl demesi konusunda tembihlemeli miyim? Gerçek dışı bir şey söylemek istemiyoruz ama benim yaşım 34, yıllarca bekleyemeyiz.
Bunu gerçek dışı gibi düşünmeyin. Bir sorun problem varsa hemen çözümüne bakmak istiyorsunuz.
1 yıl desin bence. Çünkü bazı doktorlar 1 yıldan az olduğu zaman pek önemsemiyor.

yaş büyüklüğünde zaten doktorlar da 6 aydan fazla beklemeyin diyorlar.
yapmazlarsa da ben yaptırmak istiyorum desin.
perhizli gitsin eşiniz.

Cevaplar icin tesekkurler. Esim bugun sperm testi verdi, sonuclari gosteremedi o haftaya kaldi ama arastirdigimiz kadariyla sonucu cok iyi cikmis. Yalniz muayene, ultrason, kan tahlili filan yazmamis doktor. Sperm testi sonucu cok iyi olsa da bunlari istemeli mi?

Cevaplar icin tesekkurler. Esim bugun sperm testi verdi, sonuclari gosteremedi o haftaya kaldi ama arastirdigimiz kadariyla sonucu cok iyi cikmis. Yalniz muayene, ultrason, kan tahlili filan yazmamis doktor. Sperm testi sonucu cok iyi olsa da bunlari istemeli mi?
kan tatlili yapılmalı fsh lh bakılmalı
sonucu atar mısınız bakalım

kan tatlili yapılmalı fsh lh bakılmalı
sonucu atar mısınız bakalım
Sonuc bende yok ama morfoloji %15, hareketli %80 kusur ve sayi da 5ml.de 140 milyon cikti. Normal geldi bana ama yine de baska tahlil gerekiyor mu bilmiyorum. Genelde sonuc iyiyse baska bir sey yamiyorlarmis.

Back
X