Mübarek bayramimiz

İki iylik yaptım diye hayat boyu borçlu kalmaktansa , bu tarz düşünenlerden uzak kalmak en güzeli. Eski kayınvalidem de böyleydi . Eski kayınpederimde. Öz ve öz halamda . Herkes bir yere kadar dayanıyor . Bu söylemlerinizi onlara yansıtırsanız , kardeşinizin huzurunu etkiler , er veya geç eski görümce olursunuz . Bayramları zehir etmeyin insanlara .

Su bayramlara gereksiz manalar yuklemeyin sirf bu yuzden artik bayramlardan nefret ediyorum kimseyle.bayramlasmiyorum mecbur degiller zaten istemiyolarsa hic gelmesinler surat cekeceginize o millette gordugunuz gelinlerde gonullu degiller sirf kocalariyla huzurlari bozulmasin diye rol yapiyolar iki oglum var asla boyle bisey icin kalplerini kirmam gelmek isterlerse gelirler gelmek istemezlerse zorlamam gücenmem kalplerini bunun icin de kirmam bence siz de ailenizde abartiyosunuz

Akrabaya gitmesini der5

Ne kadar ..... koymussunuz unlem eksik kalmis 38 yasindayim 10 saatlik yol gebelik riskli donemde esim tum bayram calisiyor gitmelimiydim sizce......

[QUOTE="benimde cocugum olucak gebeyim ayni donem gelinimizinde cocugu olucak.[/QUOTE]

O da hamile.
Kendinize gelince ne güzel savunuyorsunuz, belki onun da geçerli nedeni vardır?

Niye herkes mevzuyu önce hangi tarafa gidileceği konusuna çekmiş ki. Normal olan, en yakında olana önce gitmektir. Sonra uzak olana gidilir. Benim ailem bana iki buçuk saat uzaklıkta. Kayınvalidemle şu an aynı apartmandayım. Önceden de bir semt uzaklıktaydı. Önce Kayınvalideme giderdik çünkü iki buçuk saat yol gideceğimiz için oraya gidip, yakın olana sonra gitmek manasız gelirdi. Konu sahibinin gelini de karşıya gitmeden önce yakın olan kayınvalideye bir zahmet uğrayabilir. Eşi de, bir dünya yol gidip karşıya geçeceğiz madem önce annemlere bir uğrayalım diyebilir. Hemen görümce, kaynana bıdı bıdı demeye gerek yok yahu.

İlk gün anne babaya gidilir,bu konuda haklısınız bana da açıkçası saygısızlık gibi geliyor ama sizin bu kadar icerlemeniz ve olaya dahil olmanız doğru değil,nihayetinde gorumcesiziniz ve artık o ailede değilsiniz,umarim anne babanızi gazlamiyorsunuzdur ve umarım kardesiniz anne babaniza gerekli saygıyı gösterir.

Bu yüzden bayramlarda geriliyorum ya cidden yok once ona git sonra buna git naparsan yap kimseyi memnun edemezsin sıra ile ailelere gidersin ama ilk ona gittin diğerine gitmedin olur. Bayramları sevmiyorum cidden. Normalde hic gorusmedigin sevmediğin insanları bayram diye görmek zorunda kalmak bile kötü. Ama kocası da önce ailemi görelim demiyorsa gelinden çok sorunu erkek kardeşinde ara bence.

Ben sizi haklı gördüm. Yani gelinin anne babasına da önce gidilir bu mesele değil ama anne baba görülmeden diğer akrabalara gitmek (ki 2. Gün olmuş artık ) hoş olmamış. Burda hata kardeşinizde belki düşünemediler bilemeyiz hemen kötü düşünmeyin. Ama yeğeniniz için birşeyler almanızın konuyla alakasını anlayamadım. Babanız zaten kırgınlığını belirtmiş siz müdahale etmeyin . Kendi aralarında anlaşsınlar .

Nesine şok oldunuz? Gelinin tarafına önce gidilince anasını babasını hiçe mi saymış oldu? Siz niye 1. Gün gitmediniz? Yeğeninize yapacağınız 200 tl harcamadan bu sebepten mi vazgeçtiniz cidden?

Sizce saçma değil mi ilk gün insan anne babasına gider hadi gelinin anne babasına gitti ona bişey demem ama Yaaa karşıya gidecek 1 minübüslük yere gelmeyecek çok ayıp bNa yapılsa Bn de çok bozulurdum.

Size ne? Siz kendi işinize baksanıza.. bana kalırsa bir şey yapmaya gönlünüz yoknuş zaten.. bahane arıyorsunuz..siz neden kv nize gitmediniz ilk.. ölüye arife günü gidildiğini de ilk sizden duyuyorum

Kardesten hayir yok ana baba bilmiyor onlardan olacak yegenden bi hayir gorecegiz.herkesin onceligini gorduk burnunun ucundaki anasini babasini es gectiler onemsemediler.En son anaya babaya gelinmez uzak olur neyse yahu yakinlar diyorum.Kosa kosa teyze kizina gidilmez kacmiyo teyze kizi gene gidin
Bence haklısın
Gelinin anne babasına gidilse ok ,
Ama başka akrabalara gitmişler , çok saçma , anne babalar öncelikli ,
Benim de kendi öz ablam annemi es geçip görümcesine gitti , oğlu evleniyormuş da , annem gittiği yerin yolunun üstü , on dakikalık mesafe sapması yaparak anneme uğramadılar , neymiş düğüne geç kalıyorlarmış , düğün akşam geç kaldıkları saat sabahın on u, ben de dün gece sinirimden yatamadım , bu kaçıncı böyle , annem çok çok sessiz, babam vefat etti , Ablam ve eşi beni yeğenlerimden de soğuttular , yüz yüze baktığımızda da bişey yokmuş gibi keyifli moddalar ama eniştemin annesine asla böyle bişey yapılmaz , yapılamaz !!!! Bende aenşn deidğingibi yeğenlerim için elimden gelenin fazlasını yaparım hep , her seferinde artık yapmayacağım diyorum ama kıyamıyorum onlar benden öyle alıştılar , ama Ablam ve kocası çocuklara bile aratmadılar annemi düşünün , on dakikalık mesafe sapması yapamadılar anneme uğramak için

Karşılar ne ya?
İstanbulda hiç bulunmadım ama ‘karşıya geçmek ‘ tabiri bu değil değil mi?
Sürekli bir karşılara gitmişler lafı var

Şu konu daki sizene ne ilgilendiriyor gelinin ailesine gitmesi battı mesajları var ya bana battı resmen insanlıktan çıkılmış vicdansızlıklar yol yapmış resmen Bayramları sevmiyorum diyenlerin bayramdan haberi yok ben şok ben iptal aklım mantığım almadı gerçekten

2 gündür eşimle kavga ediyorum memleketine gitsin annesi babası sevinsin diye (hastayım yolculuk yasak boşuna yüklenmeyin burda böyle bir durumum olmasa dk durmam kp gözünde ki yaşı durdurmaya giderdim) kocama 2 gününü zehir ettin kavga kıyamet adama yapmadığım kalmadı adam ağladı artık dün gitti yol boyunca konuştuk en sonunda helallik istedim burnundan getirdim gitmen içindi diye kayınvalide oğlunu görünce sevindi kızım sen beni sevindirdin rabbim de seni sevindirir dedi
Ya bu dua yı almak çok mu zor yada neden bu kdr kinlisiniz
Adamın aklıbende bana bebeğimize bişey olacak mı diye ben bu riski göze alıp gönderdim nasıl millet olduk çıktık ya ben herifi 5 saatlik yola gönderdim bana Allah korusun bişey olsa ameliyata alma ihtimalleri var kardeşi 10 dk mesafeye Gitmiyor gelin dinlensin kim bilir içinde neler var başlarım onun içine iyi ki erkek kardeşim yok böyle gelin düşman başına bile denmez anne baba sı ölmüş teyze kızıyla iyiyse muhabbetine de girilmesin

Benm de annem vefat etti ben o ilk gün Kü kahvaltıda tek başıma yediğim zehir kahvaltılarının tadını biliyorum babam da memleketine gidiyor çünkü

Gelinin anne babası yok ve en çok anlayacak kadın o annesizliğin ne demek olduğunu anlayacak kişi o kocası gitmiyorsa haydi demeyi bilecek, kimse bana ayy kocam istemiyor moduna girmesin bizler kadınız istediğimizi elde ederiz,.

Konu sahibi Allahım şuan kardeşim küçük böyle bir düşünceye sahip bir damat verme rabbim bize..... , lütfen kardeşinle konuş anlamıyorsa da bişey alma anamı babamı üzene 1 liram geçmesin daha iyi.

Mezarlığa arefe yada bayramın 1. Günü gidilir. Kurban bayramında kurban telaşı olduğu için arefe gitmek daha iyi oluyor.
Yardımlarınızı karşılık bekleyerek yapmayın çünkü karşılık goremiceksiniz. :)
Hiç kimse minnet altında kalmak istemez hediye olarak kabul eder onlarda.

Ancak 2. Gün olmus hala gelmemeleri de ayıp 4. Gün oldu geldiler mi ne zaman geldiler merak ettim:)

Kızın annesi rahmetli olmuş belki babası da yok ve teyzesinin elinde büyümüş onu ailesi gibi görüyor olabilr herkes istediğini ziyaret etmekte özgür kimse kendini fazla önemsemesin bence
Bu acidan dusunmemistim haklisiniz

Herkes minnet duymak için mi yardım ediyorsun diye yazmış.
Bazılarının kafa cidden Garip çalışıyor.
Siz herkese anne sevgisi mi besliyorsunuz da karşılık beklemiyorsunuz eyy ahali.
Tabi ki de sevgi de saygı da karşılıklıdır.
Siz bebeği olacak diye geline ihtimam gösteriyorsunuz ama o bir bayram seyran arayıp sormuyor.
Konu sahibi siteminde haklısın.
Kardeşin sabahtan ya mezarlığa gidecekti ya da sizi görmeye gelecekti bir günde iki iş yapılır. Hatta kendi akrabalarını da görmeye gider.
Ama burada suçlu kardeşin.

Önce gelinin tarafına değil önce anne babaya gidilir kız tarafı erkek tarafı farketmez hem de 1. Günü gelmeişler 2. Günü yine yok ne varmış gelinin tarafına gidilmişse bilmem ne bazıları okuduğunu anlamakta kıt heralde yaa kadın görümcelik yapmamış ki ne boş insanlar var burda

Yahu gelin kendi akrabasına gider sana ne diyenler gelinin evlendiği adam ağaç kavuğundan mı çıktı, toprak altından mı? Ya ne saçma sapan yorumlar var hayret birşey.

Back
X