şimdi bu yazıyı okuyup geçen onca kişi " ne kadar da hoşgörülü,sıcak ve tatlı yaklaşmış" diye düşünebilir..
ama sizin mantığınıza göre erkeklerin yaptıkları bütün saçmalıklar onların psikolojik sorunlarından geliyor ve kadının ,elbette yuvasını ve eşini seviyorsan.. boşanmak,ayrılmak,bozuşmak yerine emek (!) vermesi gerekiyor..
nedir emek? ihanete uğramışsınız,yakalamışsınız,hamilesiniz,adama küfürler yağdırıyorsunuz o da size basmış yumruğu..?
hmmm bu adamın psikolojik sorunları var,bence de var.. ee o zaman hadi bu adamı kazanmaya çalışalım,doğacak yavrumuz adına öyle mi??
bence öyle değil.. bu tip başlıklar daha önce de açıldı,yorumları kısıtlayıcı,diğer insanların yorumlarına müdahele edici veya yaşamayan bilmez,senin tuzun kuru,bekara karı boşamak kolay türünden ifadelerle sıkla karışılaşıldı..
size göre bir adamın ailenize küfür etmesine "amannn psikolojik sorunları var yuvam için dayanırım anama-babama küfür edilmesine "diyebilir,adamı kazanmaya çalışabilir,tölerans gösterebilirsiz.. ama bir diğeri de çıkar "haddini bil,ben böyle adamla evli kalamam "der çeker gider..
kimi yıllarca dayak yer,sonra adam cidden sakinleşir,yuvamı kurtardım diye böbürlenir dayak yediği yıllar boyunca ruh hastası olmuş evlatlar yetiştirir,öteki de tek bir iteklemeye tahammül edemez,bitirir..
bu eğitime,yetiştirilme tarzına,karaktere ve eşler arasındaki ilişkiye bağlıdır..
erkekleri süslü cümlelerle korumaya karşıyım ben,yuva yıkılacaksa veya kurtulacaksa iki tarafında emeğiyle olur.. tek tarafın gayretiyle kurulmuş veya devam ettirilen yuva bence yuva değildir..
popüler kitaplara itimat etmem.. buna rağmen ergenlik dönemime denk geldiği için bahsettiğiniz yazarı okudum.. seçici olmadığım dönemde yani..
''...güzel bir kız görürsem ona aşık olmak isterim,aşık olursam onu öpmek isterim,öpersem onunla yatmak isterim,yatarsam onunla aynı evi paylaşmak isterim,aynı evi paylaşmak istersem onunla evlenmek isterim...''
kendisini bu ifadeyle anlatan bir erkeğin bana pek birşey katacağını sanmıyorum.. ama yine de teşekkür ederim..aşkı gördüğüm göz bundan çok daha farklı,derin ve felsefik..
böyle bir zincirde tek bir halka kırıldığında aşk biter ve sizin emek verelim ifadeleriniz hiçbirşey ifade etmez.. kadınların emek vermesini isteyen erkeklerdir,zira hep hata yaparlar ve bu aptallıkların örtülmesini unutulmasını isterler..
bence bir kadın ilişkisine yatırım yapmak,emek vermek istiyorsa işe kendisine saygı duymak ve kendisini sevmekle başlamalı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?