Mucize Doktor'u izleyen otizm teshisi koyuyor çildiricam :/

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.990
37.314
548
29
Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi

GÜNCELLEME:

Nasil yaaa rahmetli kayinbabam otizmli olabilirmi demiş hemde iki kez 🙁ben eski konularima goz atmasam aklimin ucundan bile geçmezdi 😒benim göremediğim.kayinbabamin gördüğü ne vardi acaba.adam.daha aylikken söylemiş. İnanilir gibi değil.oglum suan 4 yaşında biz bu tanıyı aldik.
Benim aklima esmese eskilere bakmasam hic hatirlamiyordum bile

Son düzenleme:
Bu çok moda olmaya başladı gerçekten zaten öyle bir durum olsa anlarsiniz degil mi
Kp için ne söylesem boş adina seslenmedi diye otizm tanisi koyabiliyorsa tebrik et kendisini çok ama çok saçma
Bencede cok sacma ya.24 saat cocuklayim bi terslik olsa anlarim ama kp 2 saate teshis koyuyor bu nasil bisidir

Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
Seslendiginde cevap vermiyorsa ,kulaklarında bir sorun olabilir canım.. devamlımı öyle

Kayinpederinizide alip hastaneye gidin. Doktor kayinpederinizin yaninda cocugunuzun boseyi olmadigini soyleyince ikna olur.

Otizimli olsa hissederdiniz. En iyi anneler hissediyor. Otizimli olan sey bunu olmadigi halde cocugunuza yakistiran aile buyuklerinizin beyni.

Bencede cok sacma ya.24 saat cocuklayim bi terslik olsa anlarim ama kp 2 saate teshis koyuyor bu nasil bisidir
bence canınızı hiç sıkmayın sadece ismini seslendiğinizde bakmıyor diye konulan teşhisleri umursamayın bence aklı karışmış isim konusunda...birde bir doktordan öğrendiğim önemli bir şey vardı,çocuklara asla annem demeyin,adı ile yada oğlum kızım diye seslenin diyordu,tam kendilerini kavrayamıyorlarmış...

Ya hu birak konuşsun dursun her isteyen istediğini söylüyor malesef sokakta parkta markette bitmez bitmeyecek sen etkilenmekten vazgeç
Oglum ağustos 20 de 3 yaşı doldu ve konusamiyordu neler duymadim ki sanki ben akil edemezmisim gibi işitme testine gotur diyen mi ararsin ya da aman eltimin kayninin oglu 5 yasinda konuştu bisey olmaz diyen mi laf çok deme o ki aldırış etme deliye he der gibi ge de geç

Benim oğlum 3 yasina kadar sadece anne baba dedi suan 5 yasinda ve benden güzel konuşuyor anlatıyor bence her cocuk bir deyil. ve her cocuk az kelime kullandigi icin otizimli de deyil yeni algi böyle

Bizim ülkede de herkes diplomasız doktor mübarek. Bu çocuk hiç gerçek doktor yüzü görmemiş değil herhalde, öyle bir ihtimal olsa kırk kere söylerlerdi. İsmini söyleyince bakmamasının sebebi belki de seslenenleri umursamamasıdır. Öyle deyin, ciddiyim. Çocuğum çok akıllı, kime bakıp bakmayacağını biliyor deyin. =))

bence canınızı hiç sıkmayın sadece ismini seslendiğinizde bakmıyor diye konulan teşhisleri umursamayın bence aklı karışmış isim konusunda...birde bir doktordan öğrendiğim önemli bir şey vardı,çocuklara asla annem demeyin,adı ile yada oğlum kızım diye seslenin diyordu,tam kendilerini kavrayamıyorlarmış...
Oglum diyede sesleniyorum ama ismiyle genel olarak seslenmiyorum. Ama bundan sonra dikkat ederim

Bizim ülkede de herkes diplomasız doktor mübarek. Bu çocuk hiç gerçek doktor yüzü görmemiş değil herhalde, öyle bir ihtimal olsa kırk kere söylerlerdi. İsmini söyleyince bakmamasının sebebi belki de seslenenleri umursamamasıdır. Öyle deyin, ciddiyim. Çocuğum çok akıllı, kime bakıp bakmayacağını biliyor deyin. =))
Bisi diyimmi gercekten oyle :))) ben seslendigimde diger odadan kosup yanima geliyor. Cocuk onlara bakmiyor diye bunu söylüyorlar

Otizm öyle pat diye koyulabilecek bir teşhis değil. Bir sürü testten geçmesi gerekiyor. Başkaları için birinin çocuğuna otizmi demek ne kadar kolay. Tamam her şey insanoğlu için ama kim çocuğunun sağlıklı olmasını istemez ki . Siz şüphelenmiyorsanız başkalarının sözlerini önemsemeyin. Ama içinizde en ufak bir kuşku dahi varsa ihmal etmeyin derim .

İnsanlar duyduğu iki cümlelik tanım ile doktorculuk oynamaya bayılıyor. Burada bile her dönem bir psikolojik rahatsızlık yerli yersiz her konuya yapıştırılıyor. Şimdi moda narsist mesela, bipolar vardı bir ara, sonra şizofren... Böyle saçma sapan durumlarla karşılaştığınızda açıklama filan yapmayın, en işe yarayan yöntem boş boş karşıdakinin suratına bakmak.

Back
X