Mucize Doktor'u izleyen otizm teshisi koyuyor çildiricam :/

Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
İki isim taşıyan biri olarak sıkıntılı süreçler. Şimdi bakıyorum herkes iki isim koyuyor Zeynep deniz. Ali Demir, Elif Ece bunlardan biri hemen hemen aynı isimler kişisel çatışmaya yol açtı bende . Evde ayrı okulda ayrı ismim vardı epey bocaladım ve herşeyden önemlisi seslenince bakmıyordum bile çocuğunuz da öyle bence ve ailece tek isimde karar kılın bence

Benim cocugum soyle filancanin cocugu boyle demekle olmaz her cocugun gelisimi farkli mesela kimi 10 aylik yurur kimi 18 aylik konusma olayida boyle 2.5 yasinda konusanda var 1.5 yasinda konusanda elaleme gore de her cocuk otizmli olmaya basladi artik

Hiç canınızı sıkmayın. Herkes de her şeyi bildiğini sanıyor, her konuda ahkam kesiyor. İçiniz rahat etsin istiyorsanız bir doktora götürürsünüz bebeğinizi

Bizim insanimiz hem doktor, hem muhendis, hem avukat, hem ogretmen... insanlar bosuna dirsek curuterek o fakulteleri bitiriyor. Herkes her seyi zaten biliyor nasilsa. Bir de doktora gotursen koydugu teshisi de begenmez, elestirir. En iyisi he he de gec.

Ne kadar iğrenç yorumlar var, hayretle okudum.

Konuya gelince; bir kaç kişinin daha önerdiği gibi kayınbabanızla birlikte çocuk psikiyatrisine gidin bence. Hem kendi kulağıyla duymuş olur hem de çocuğunuzun tepki vermeme sebebi iki isim kullanımıysa doktor bununla ilgili öneri verirse sizin söylemenizden daha etkili olur.

Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
Çocuğunuza neden bu tramwayı kimlik karmaşasını yaşatıyorsunuz ki. Ne isim koyduysanız onu kullanın. Mafem iki isim koydunuz o zaman ikisini birlikte söyleyin söyletin.

21 aylık bir çocuk çok daha fazlasını konuşabilmeli.Benim oğlum tam 2 yaşında 3-4 kelimeli cümle kuruyor.
Öncelikle Allah evladınızi bağışlasın, benim oğlumda çok küçük aylarda konuşmaya başladı.
Ama bizimkiler konuşabildi diye, çok daha fazlasını konuşabilmeli de diyemeyiz, doğru olmaz bence.
Çünkü 6 yaşında, geç konuşan da,erken konuşan da aynı seviye de olacaktır büyük ihtimalle.
Konu sahibineböyle bir kıyasla yorumda bulunmayı doğru bulmuyorum.

Otizmin tek belirtisi isme tepkisizlik değil. Tekrarlayan hareketler, göz teması kuramama, oyun oynamada sinirlilik, sosyal iletişim bozukluğu... vs uzar gider. Bu belirtilerden bir kaçı olmalı.

Ayrıca dediğiniz gibi çok küçük böyle bir karmaşa yaşamasına izin vermeyin. Ya tekini kullanın sadece ya ikisini de yazık çocuğa.

Doktorumuzla konuştuk gayet sağlıklı, lütfen böyle şeyleri konuşarak beni de huzursuz etmeyin diyebilirsiniz

15 günlük bebeğim dilini çıkarıyor diye görümcem bu çocuk özürlü (aynen bu kelime) olabilir mi testlerini yaptırdınız mı diye tam 3 kere sordu. O an lohusalık falan bir şey diyemedim. Sonra gece bebeğimi emzirirken ay gitmiyo lafları kafamdan. Ağlıyorm hümgür hümgür. Eşime dedim böyle böyle ya sen konuş ya da ben konuşucam haddini bilsin. Gitti konuştu şimdi ay bu çocuk çok zeki olacak falan diyo :63: Anlayacağın söyle eşine o konuşmuyosa sen konuş net bir şekilde yoksa bitmez aptal aptal yorumları

15 günlük bebeğim dilini çıkarıyor diye görümcem bu çocuk özürlü (aynen bu kelime) olabilir mi testlerini yaptırdınız mı diye tam 3 kere sordu. O an lohusalık falan bir şey diyemedim. Sonra gece bebeğimi emzirirken ay gitmiyo lafları kafamdan. Ağlıyorm hümgür hümgür. Eşime dedim böyle böyle ya sen konuş ya da ben konuşucam haddini bilsin. Gitti konuştu şimdi ay bu çocuk çok zeki olacak falan diyo :63: Anlayacağın söyle eşine o konuşmuyosa sen konuş net bir şekilde yoksa bitmez aptal aptal yorumları
Yemin ederim bu insanların kafası basmıyor bir şeyleri. Hadi özürlü ya da doğrusu engelli diyelim Allah korusun da, öyle bile olsa o şekilde söylenmez. Hangi kafayı yaşıyor bunlar hangi vicdanı taşıyorlar anlamıyorum...

Bu arada arkadaslar her yil normal gelisim gosteren cocuk da olsa psikiyatrist kontrolunden gecmeli cocugunuzda bise yoktur ama 24. Ayinda yinede bi goturun bisey kaybetmezsiniz

Kayınpederinizin torununa teşhis koyması ne kadar saçmaysa, sizin de otizm değil de değil diye ısrarla yazmanız saçma bence. İçiniz rahatsa kim ne derse desin, çok mu önemli.

Yemin ederim bu insanların kafası basmıyor bir şeyleri. Hadi özürlü ya da doğrusu engelli diyelim Allah korusun da, öyle bile olsa o şekilde söylenmez. Hangi kafayı yaşıyor bunlar hangi vicdanı taşıyorlar anlamıyorum...
Huzur bozmaya kodlanmışlar bak valla. Hani bakıyolar kaya gibiyiz ama hassas yanımız çocuğumuz ordan vuruyolar işte

oglum 27 aylikken annem ismini soylediginde bakmamasindan suphelendik ilk otizmden. oncesinde konusmasi geri sadece diye dusunuyorduk.
demek ki ben cok kotu bi anneymisim 24 saat beraber durdugum halde anlamamisim :deli:
otizmin bir cok turu var kimisi 6 aylik anlasilir kimi 6 yasinda kimi 36 yasinda alir teshisini.
babanizin yaptigi yanlissa sizin de bu konuda bu kadar kesin yorumlar yapmaniz yanlis.

Back
X