Mucize Doktor'u izleyen otizm teshisi koyuyor çildiricam :/

Otizm nedir bana anlatır mısın ben de detaylarını bileyim gerekirse doktora götüreyim de büyük ihtimalle bilemeyecek tek bakmıyor diye mi bu teşhisi koydun de

Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
Hangi tıp fakültesi mezunu kendisi?

Bu cok net zaten bende bebegime ekin aslan ismini koyacagim ki ben ve anne kayinvalidem ekindiyecek aslani babasi koyuyor onu da babasi ve belki bi kac kisi soyleyecek. Daha gecen gun esime dedim cocuk adini ogrenemeyecek diye gulduk. Yani olmasi buyukihtimal bir problem bu. Otizmle ne ilgisi var. Esimin de iki adi var. İkinci ismi herkes kullandigi icin ilk adi ile seslenilgidinde su yasinda bile bakmiyor.

Gercekten kayinpederiniz de ilgincmis.

Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi

Endişeleniyorsanız bir pediyatriste götürmekte fayda var, ancak milletin ağzı torba değil ki büzülsün. Halkımız pek meraklı, oturduğu yerden bilmediği şeyler hakkında ahkam kesmeye.

Tek tek cevapliyamicam. Bana'sen neden kesin konuyosun'diyenler. Kesin konuşmakla alakasi yok bunun annesiyim anlardim heralde degilmi. Annim die bana sarılıyor beb uyuttugumda pış pış pış dedigim icin uyumak istemedinde bana sarilip o bana pis pis pis dio. Beni uyutmaya çalışıyor. Legolari ust uste dizip bazen yanyana dizebiliyor. Yani davranislarinda sorun yok. Ben zaten panik bi insanim en ufak bisi fark etsem kosa kosa hastaneye giderim. Ama fark etmedim. Elbette isimi garantiye alicagim bidahaki dr gittigimde anlatırım. Ama suan burdaki bazi kisiler yaptiginiz yorumla kp yaptiginin arasinda pek bi fark goremiyorum. Isme bakmadi diye ne kolaymis otizmli demek ilginc

Bu cok net zaten bende bebegime ekin aslan ismini koyacagim ki ben ve anne kayinvalidem ekindiyecek aslani babasi koyuyor onu da babasi ve belki bi kac kisi soyleyecek. Daha gecen gun esime dedim cocuk adini ogrenemeyecek diye gulduk. Yani olmasi buyukihtimal bir problem bu. Otizmle ne ilgisi var. Esimin de iki adi var. İkinci ismi herkes kullandigi icin ilk adi ile seslenilgidinde su yasinda bile bakmiyor.

Gercekten kayinpederiniz de ilgincmis.
Bnde bunu anlatmaya çalışıyorum iste iki isim cocuk bilmiyor olabilir hemn otizmli demek nedr

haftasonu yegenim bizdeydi. oglumun oyuncaklarina dalmis belki 20 defa kendimi yirtarcasina adini aoylemem ragmen cevirip kafasini bakmadi bile. ona oyle bagirinca benim oglum kac defa donup bakti hatta o da seslenmeye basladi en sonunda kiz hic orali olmadi. ama 2,5 yasinda cok guzel konusabilen hic bir sorunu olmayan otizm asla denmeyecek bir cocuk.

paikolog kuzenim demisti ki, cocugun her seslendigimizde bakmasini beklemeyiz. arada bakmasi bile yeterlidir. azicik acip okudunlar bi zahmet diziden gorup otizm teshisi konmaz oyle

benim kızım 13 yaşında çok da başarılı,sosyal bir çocuk ama asla ilk seslendiğimde cevap vermez. Duymamazlıktan gelir. Ama babası yada bir arkadaşı seslenince hemen duyar ne hikmetse :)

21 aylık bebek ismini bilmeli bence siz iki ismiyle de hitap edin öğrensin

Bnde bunu anlatmaya çalışıyorum iste iki isim cocuk bilmiyor olabilir hemn otizmli demek nedr
Takma kafana davranış bozukluğu olmalı aynı zamanda sadece isim değil birde çocuk taklit yapabiliyor mu bakılmalı mesela byby gel gek yada Şıkıdım hareketi varya o tarz hareketkeri tekrar ediyor mu diye özellikle konuşan çocuğa pek otizm tesihi konmuyor ben ilk oglumda buraya çok yazmıştım hatta o zaman çocuk gelişim bölümü davranış bozukluğu formunda hala yazılarım duruyor şimdi oğlum kocaman oldu keşke kimseyi dinlemeyip çocuğu perişan etmeseydim diyorum sağlıklı günler

İki isimli çocuklarda çok sık görülüyor bu durum.
Bir kez daha söylerse kayınpederiniz, evet otizm, deyin gülümseyin geçin. Sonrasını o düşünsün :)

Yerinizde olsam kaynanamin zoruyla konan ismi gider sildirirdim ve o sekilde seslenmelerine izin vermezdim. Kendilerine de sorunun kaynaginin bu oldugunu aciklardim.

Allah akıl fikir versin ya şöyle insanlara... Benim 2 cocugumda 3 yaşında konuştular. Işine geldiklerinde bakıyorlardı gelmediğinde umursamıyorlardi 😁 boşverin kulak asmayın siz takdıkça söylemeye devam ederler ..

Senin cocugun ole olabilirde, ortalama oyle degil diyorum.. sen 4 kelimelik cumle kuruyo cocugum, az konusuyor diyosun 21 aylik bebeye😂 kimin tavri sacma bi dusun bakalim😂

Ben zaten benimki süper benimkine göre geri demiyorum.21 aylık normal bi bebeğe göre az diyorum yani benimkiyle kıyaslayarak söylemiyorum bunu.İnternette bile küçük bi araştırma yaparak bunu anlayabilirsiniz benle tartışacağınıza.

Evet baba öyle de. Kaynanamın dediği ismi koyarsanız olacağı buydu De 😂😂 illa hastalık çıkaracaklar.

Ben zaten benimki süper benimkine göre geri demiyorum.21 aylık normal bi bebeğe göre az diyorum yani benimkiyle kıyaslayarak söylemiyorum bunu.İnternette bile küçük bi araştırma yaparak bunu anlayabilirsiniz benle tartışacağınıza.
24 ay civari iki kelime konusabilir yaziyor. Kaldiki bu bebek 21 aylik! Burda oku kimse senin gibi iddiali konusmuyor, pratikte cogu zaman baska yuruyor bu isler yani:)

Back
X