Mucize Doktor'u izleyen otizm teshisi koyuyor çildiricam :/

Takma kafana davranış bozukluğu olmalı aynı zamanda sadece isim değil birde çocuk taklit yapabiliyor mu bakılmalı mesela byby gel gek yada Şıkıdım hareketi varya o tarz hareketkeri tekrar ediyor mu diye özellikle konuşan çocuğa pek otizm tesihi konmuyor ben ilk oglumda buraya çok yazmıştım hatta o zaman çocuk gelişim bölümü davranış bozukluğu formunda hala yazılarım duruyor şimdi oğlum kocaman oldu keşke kimseyi dinlemeyip çocuğu perişan etmeseydim diyorum sağlıklı günler
Yapiyo canim. Bay bay da yapiyor yemek yediğinde tabagini tezgahin üstünede koyuyor. Bazen egitici çizgi filmler aciyorum onlarin dans ettigi gibi taklitlerini yapiyor. Hahaha dio

Ben zaten benimki süper benimkine göre geri demiyorum.21 aylık normal bi bebeğe göre az diyorum yani benimkiyle kıyaslayarak söylemiyorum bunu.İnternette bile küçük bi araştırma yaparak bunu anlayabilirsiniz benle tartışacağınıza.
Yahi o yazdıklarım sadece aklima gelenler cocugim taklittw yapiyor yemek yedigi tabagi tezgahin uzerinede birakiyor. Ben toz aldigim zaman oda bezle siliyor. Daha napsin bu cocuk

Yapiyo canim. Bay bay da yapiyor yemek yediğinde tabagini tezgahin üstünede koyuyor. Bazen egitici çizgi filmler aciyorum onlarin dans ettigi gibi taklitlerini yapiyor. Hahaha dio
Ben Dr değilim ama sıkıntı yok bence maşallah gelişimi iyi üzme bosyere kendini 3 çocuk annesi olarak diyorum ki her çocuk özeldir çevre boş yere konuşur sadece bazen

Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
Yeğenim dört yaşına girecek hala konuşmuyor :) biz bunu kresle çözdük şükür . Yeni yeni konuşuyor sıpa . Bide bizde süphe yok Dr sınırda dedi ama Çin gibi herşeyi anlıyor . Çağırınca keyfi yerinde olursa bakar yoksa oldum Allah bakmaz . Karakter meselesi. :))

Benim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorum 😐 ama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi

Bizi millet kadar lüzumsuzu yok ya, bu nedir. Öyle diyenlere ağzının payını verin bir daha söyleyemesinler....

bu arada cocuklarda dil gelisimi cok hizli ilerleyebiliyor. her cocukta oyle olmaz muhtemelen ama oglum suan 24 aylik bir kac gun sonra 2 yasina girecek. bundan 3 ay onceki konusma seviyesine bakiyorum, meger hicbisey konusmuyormus diyorum.

inanin son bir haftada bile o kadar cok kelime ve cumle kurmaya basladi ki. 1 hafta oncesine kadar "ben simdi gelicem sen beni burda bekle tamam mi" dedigimde "tamam" diyodu. simdi "tamam anne beklerim" diyor. hani bu iki yasinda su kadar konusur mevzusu var ya, inanin saat gibi tiktak geldiginde oluyor. bir anda basliyor ustelik.

3-4 yasina kadar konusmasi geciken cocuklar olabilir tabiki, ama ben konusma hizini anlatmak icin burda 2 yasini doldurmamis bebegi olan annelerin icini rahatlatayim istedim. 16 aya kadar anne bile demiyordu oglum. simdi herkese adi ve sifatiyla hitap edebiliyor, nida teyje ayse teyje gibi:)

Baslik cok ilgimo cekti
Cunku yakin zaman once bu diziyi izleyen cok bilmis bir hanim komsu cocuguna ( delikanli yasta) otizim teshisi koydu.
Herkes bosuna okumus
Tek diziyle dr oldular.
Izlemedigim icin ayrinti bilmiyorum
Herkes teshis koymaya pek merakli

Bisi diyimmi gercekten oyle :))) ben seslendigimde diger odadan kosup yanima geliyor. Cocuk onlara bakmiyor diye bunu söylüyorlar

Oğlum 1 yaş civarıyken belirli başka bir belirti olmamasına rağmen seslendiğimde dönüp bakmadı oyun peşine gitti diye ben de dikkat kesilmiştim. Belirtilerini araştırmıştım.
Sonra öyle bir şey olmadığına aslında gayet normal olduğuna karar vermiştim.
O anda benimle ilgilenmek istemiyor. En basit açıklaması bu.

26 ayına kadar tek kelimelerle idare etti. 26 aydan sonra iki kelimelik cümleye başladı. 3 yaşında akıcı konuşuyor. Sadece biraz telaffuz problemi var. Kreşe başladı ve ortamından çok memnun.

Bilinçli her ebeveynin tabi ki bu takipleri yapması dikkat etmesi gerekir. Ama bir anne çocuğunu tanır. Onun bunun lafıyla etkilenmeyin.

Kp niz bir daha bunu söylediğinde "sen otizm ne biliyor musun ki çocuğuma teşhis koyuyorsun? Otizmli bile olsa sen bunu net olarak bilemezsin. Doktorlar şüphelense bile hemen teşhis koymaz takip etmek isterler. Ben bilinçli bir anne olarak biliyorum ki çocuğum gayet normal bir birey. Bir daha böyle bir şey duymak istemiyorum" diye net ve sert bir tepki verin. Yoksa asla susmaz..

Back
X